Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλο λαϊκό κίνημα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’

alt

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 40% ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!

ΠΑΓΩΜΑ ΤΙΜΩΝ ΤΩΡΑ!

H κυβέρνηση δια στόματος του υφυπουργού Υποδομών Σπ. Βούγιαανακοίνωσε το Σάββατο 8/1 την αύξηση έως 40% των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες (1,2 και 1,4 ευρώ για τις απλές και συνδυαστικές μεταφορές από 1 ευρώ και 45 ευρώ από 35 σήμερα της κάρτας απεριορίστων διαδρομών).

Ανάλογες αυξήσεις επιβλήθηκαν και στις ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες της Θεσσ/κης και μαζί θα ισχύσουν από 1η Φεβρουαρίου .

Οι αυξήσεις αυτές στα εισιτήρια των αστικών μέσων μαζικής μεταφοράς είναι κυριολεκτικά εξουθενωτικές,αφού ένας μισθωτός , που αμείβεται με τον κατώτερο μισθό ,θα χρειάζεται ,περίπου , το 10% των απολαβών του μόνο για συγκοινωνίες !

Οι επικείμενες αυξήσεις στα αστικά μέσα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου στο κύμα αυξήσεων ,που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει !

¨Έχουμε ενώπιον μας βροχή μεγάλων αυξήσεων στα διόδια , στο σιδηρόδρομο , στα ηλεκτρικά τιμολόγια , στο φυσικό αέριο κλπ κλπ , ενώ οι τιμές καλπάζουν ανεξέλεγκτα σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ από 11% σε 13% και από 5,5% σε 6,5% .Κι αυτά σε μια περίοδο μεγάλης απόλυτης μείωσης των μισθών και έκρηξης της ανεργίας.

Αυτήν την ώρα κλιμακώνονται μεγάλες πανελλαδικές λαϊκές κινητοποιήσεις επιτροπών ,φορέων και πολιτών ενάντια στα διόδια και τις ληστρικές αυξήσεις στις τιμές τους, οι οποίες σήμερα Κυριακή 9/1 και από τις 3-5 μμ λαμβάνουν ευρεία και συντονισμένη έκταση!

¨Ολες οι πληροφορίες κατατείνουν ότι η συμμετοχή πολιτών στις Κυριακάτικες κινητοποιήσεις στα διόδια υπήρξε πρωτοφανής.

Μεγάλες, επίσης , ήταν και οι Σαββατιάτικες 8/1 κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσ/κης ενάντια στις ανατιμήσεις και κυρίως ήταν πολύ ενθουσιώδης και αυθόρμητη η απήχησή τους στο λαό!

Αυτήν την ώρα η φράση ‘’δεν πληρώνω’’ τόσο εξ ανάγκης όσο και ως κίνημα , έχει αρχίσει ναεξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς.

Σήμερα όλο και περισσότεροι πολίτες κάνουν αναγκαστικά ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ στις οφειλές στο δημόσιο ,στην απόδοση του ΦΠΑ , στην πληρωμή των λογαριασμών Κοινής Ωφέλειας ,στην αποπληρωμή τωνδανειακών δόσεων στις τράπεζες ,πληρώνουν με ακάλυπτες επιταγές κλπ.

Ταυτόχρονα ,όλο και περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις καταφεύγουν σε εισπρακτικές εταιρείες η και σε πληρωμένους ‘’μπράβους’’ για να εισπράξουν χρωστούμενα , ενώ το ίδιο το κράτος έχει κηρύξει μια ιδιόμορφη καθυστέρηση η και στάση πληρωμών προς τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται μαζί του!

Οι μόνοι που μέσα στην κρίση, την ύφεση και τη γενική ανέχεια , εισπράττουν κανονικά και με το παραπάνω , δια ληστρικών επιτοκίων και όρων ,τα λεφτά ‘’τους’’, είναι οι πιστωτές του δημοσίου , με δύο λόγια το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Και αυτό ελέω κυβέρνησης και τρόϊκας!

Αυτήν την ώρα γίνεται όσο ποτέ αναγκαίο ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα με κεντρικό σύνθημα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’ .

Αυτό το κίνημα ,το οποίο έχει , ήδη ,περίπου ξεκινήσει και επεκτείνεται, μπορεί και πρέπει :

  • Να αμφισβητήσει το δημόσιο χρέος και τη νομιμότητα του ως χρέος του ελληνικού λαού.
  • Να διεκδικήσει το πάγωμα και την μείωση των τιμών σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης .
  • Να αγωνισθεί για τη διαγραφή, μεγάλου μέρους του χρέους κλπ και σε αντίθετη περίπτωση την διακοπή αποπληρωμής του.
  • Να παλέψει για την ρύθμιση των χρεών προς τις τράπεζες όσον αφορά τις πιο ασθενείς και ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες.
  • Να διεκδικήσει την εθνικοποίηση των τραπεζών για ένα νέο αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο τους.

Αυτό το μεγάλο λαϊκό κίνημα ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’ μπορεί να γίνει η μεγάλη αισιόδοξη νότα και η ελπίδα αυτής της χώρας για ανόρθωση ,διέξοδο από την κρίση και μια νέα αναγεννητική προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης και νέας παραγωγικής , κοινωνικής και οικολογικής ανάπτυξης !

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

ΠΗΓΗ: http://www.iskra.gr

Δύσκολη απόφαση

Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση συνέλευσης. Δύσκολη όχι από πλευράς διαδικασίας, αλλά δύσκολη στο να πέσει στο τραπέζι. Τριγυρίζει καιρό τώρα στους διαδρόμους των Νοσοκομείων. Από τον Σεπτέμβρη. Και κανείς μας δεν ήθελε να την υιοθετήσει. Υποψιαζόμασταν ότι εφημερεύουμε χωρίς πιθανότητα να πληρωθούμε τις πρόσθετες εφημερίες. Όμως και τι να πούμε; Αφήνουμε τους αρρώστους στη μοίρα τους και πάμε σπίτι; Τους αφήνουμε στις ανήθικες, παράνομες, οικονομίστικες διατάξεις του Λοβέρδου; Και πως να γυρίσεις την πλάτη να φύγεις; Και ύστερα πως να κοιμηθείς το βράδυ;
Τι είναι για μας η εφημερία, δεν είναι γνωστό παρά μόνο στο οικείο περιβάλλον. Είναι 10 μερόνυχτα το μήνα, 120 μέρες το χρόνο, είναι το ένα τρίτο της ζωής μας, μακρυά από τα παιδιά μας, χωρίς Χριστούγεννα, χωρίς Πάσχα, χωρίς αργίες, χωρίς ποτέ ήσυχο βράδυ. Το ένα βράδυ είναι το προηγούμενο και το άλλο το επόμενο μιας εφημερίας. Κι αυτό χωρίς διακοπή για 35 χρόνια. Μέχρι πέρσυ και χωρίς ρεπό την επόμενη ημέρα. Άδεια δεν παίρνεις αν δεν τελειώσεις τις εφημερίες σου. Αν αρρωστήσεις εφημερεύεις άρρωστος, γιατί διαφορετικά δεν βγαίνουν οι εφημερίες του τμήματος. Άν στο τμήμα είναι λιγότεροι από πέντε δεν είναι δυνατόν να μετεκπαιδευτείς ποτέ. Και γιατί λοιπόν εφημερεύεις επί 16 ή 24 ώρες;
Για τα 80 ευρώ, που θα συμπληρώσουν το μισθό των 1759 ευρώ;
Εφημερεύεις γιατί η αρρώστια δεν έχει ωράριο. Εφημερεύεις γιατί νοσηλεύεις ασθενείς που χρειάζονται 24ωρη παρακολούθηση. Εφημερεύεις γιατί το κράτος δεν βρήκε άλλο τρόπο να καλύψει ιατρικά τις ώρες αυτές.
Χρόνια τώρα εκμεταλλεύεται το χρόνο μας, την δουλειά μας, την διαθεσιμότητα μας, την αγάπη μας για τον άρρωστο, την αφοσίωση στον καθήκον. Η εφημερία είναι υπερωρία, αλλά ποτέ δεν πληρώθηκε σαν υπερωρία. Ο συνολικός εργάσιμος χρόνος στα 35 χρόνια, γίνεται 50 χρόνια κι αυτό δεν μετράει για μείωση του συντάξιμου χρόνου.
Ο νόμος δεν επιτρέπει υπέρβαση των 48 ωρών εργασίας ανά εβδομάδα κι εμείς φτάνουμε πολλές φορές τις 80.
Τώρα δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Να συνεχίσουμε να εφημερεύουμε απλήρωτοι, για να σωθεί ποιός εν τέλει; Ο άρρωστος κρατικός μηχανισμός, ο παρανοϊκός λογιστής υγείας, ή οι τράπεζες;
Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι, ότι δεν είμαστε εμείς που εγκαταλείπουμε τον άρρωστο και τα Νοσοκομεία.
Ο χώρος της δημόσιας υγείας είναι η επιλογή της ζωής μας και γι αυτό βρεθήκαμε εδώ.
Το ΕΣΥ εγκαταλείφθηκε από την πολιτική της κυβέρνησης, όπως εγκαταλείφθηκε και όλος ο λαός, όπως εγκαταλείπεται η αρχή του κράτους πρόνοιας σ΄ολόκληρη την Ευρώπη. Εγκαταλείφθηκε γιατί η υγεία σαν επένδυση αποδίδει πολλά στον ιδιωτικό τομέα. Και η πολιτεία την δωρίζει στο επιχειρηματικό κεφάλαιο.
Μένει εμείς να αποφασίσουμε αν θα επιτρέψουμε να προστεθεί αυτή η εγκληματική πράξη σε όλες τις άλλες, που ακύρωσαν δικαιώματα ανθρώπινα και καταπάτησαν αξίες κοινωνικές, που κρατούσαν ως τώρα μακρυά από την υγεία τα αρπαχτικά του ανεξέλεγκτου κέρδους.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Οι γιατροί στην Τσεχία αναγκάστηκαν να παραιτηθούν κατά χιλιάδες από το δημόσιο σύστημα υγείας.
Εμεις, ακόμη, επιμένουμε να στηρίζουμε την επιλογή της ζωής μας και τις αρχές μας. Ενα σύστημα υγείας, δημόσιο, ποιοτικό και με δωρεάν
και ισότιμη πρόσβαση για όλους. Γιατί η υγεία είναι αγαθό και δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο. Ο ι κανόνες της ελεύθερης αγοράς και του κέρδους
δεν εφαρμόζονται και δεν έχουν θέση στα συστήματα υγείας.
ΕΝΩΣΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο σοσιαλιστής κ. Λοβέρδος και πώς αντιλαμβάνεται την κοινωνική δικαιοσύνη

Με την Υπουργική Απόφαση που ο κ. Λοβέρδος εξέδωσε σε εφαρμογή του νόμου για την Ολοήμερη Λειτουργία των Νοσοκομείων, διατηρεί το προνόμιο των Διευθυντών Εργαστηρίων να προσπορίζονται το 5% του «τζίρου» των εργαστηρίων «τους», έστω κι αν οι ίδιοι δεν εργάζονται. Σημειώνουμε πως πρόκειται για ποσό που σε πολλές περιπτώσεις ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ταυτόχρονα με τον ίδιο νόμο περικόπτει το ωρομίσθιο των απασχολουμένων στο Ολοήμερο κατά 2 ευρώ.

Αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισόποση κατανομή των βαρών της κρίσης που επαγγέλλεται και ο πάντοτε «ανυποψίαστος» Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Όσο για τον «πράσινο» Σύλλογο Διευθυντών ΕΣΥ, μόνιμο σύμβουλο του υπουργού, δεν αρκείται μόνο στην κατάκτηση προνομίων (βλ. προσχέδιο νόμου), αλλά και στην απροκάλυπτη προώθηση των ιδιοτελών τους συμφερόντων.

ΠΗΓΗ http://www.ygeianet.gr

Στάθης Τερζής

Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας

Επιστρέφουν οι «διπλοθεσίτες» γιατροί

Σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η εφημερίδα των Ιωαννίνων αναφέρει τα εξής:
Ο νόμος του πρώην υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου για το ΕΣΥ είναι ξεκάθαρος: τέρμα η παράλληλη απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο ξεκάθαρος είναι και ο νόμος της πρώην υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου: από 1η Ιανουαρίου, με την έναρξη της λειτουργίας των ολοήμερων νοσοκομείων, οι εν λόγω γιατροί θα κάνουν ιατρείο μόνο εντός του νοσοκομείου.

Εδώ και έναν μήνα όμως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθεί να «αδειάσει» τους… πρώην αφήνοντας στους γιατρούς περιθώριο λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεισφέρουν στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ –που έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωμένοι βάσει του νόμου Ξενογιαννακοπούλου. Μέσα σε λιγότερο από ένα εξάμηνο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλάζει γνώμη. Το χειρότερο βέβαια όλων είναι ότι αλλάζει τους νόμους, με το σκεπτικό ότι δεν εφαρμόζονται, ξεχνώντας προφανώς ότι η εκτελεστική εξουσία –άρα και η εφαρμογή της νομοθεσίας- ασκείται από την κυβέρνηση!

Σύμφωνα με την πρόταση που συζητείται τον τελευταίο καιρό στο υπουργείο Υγείας παρουσία και των προέδρων των Ιατρικών Σχολών της χώρας, οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα μπορούν να εργάζονται δύο απογεύματα την εβδομάδα στο νοσοκομείο τους και άλλα δύο στο ιδιωτικό τους ιατρείο. Τρίτη και Τετάρτη, για παράδειγμα, ο ασφαλισμένος θα επισκέπτεται τον καθηγητή στο νοσοκομείο και θα πληρώνει μέσω του ταμείου του, βάσει της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου, και Πέμπτη και Παρασκευή θα επισκέπτεται τον καθηγητή στο ιατρείο και θα πληρώνει από την τσέπη του 90 ευρώ.

Κάνουν τα στραβά μάτια

Από την εποχή ακόμα της μεταρρύθμισης στο ΕΣΥ από τον Αλέκο Παπαδόπουλο, πολλοί πανεπιστημιακοί γιατροί συνέχισαν να λειτουργούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, χωρίς να τους νοιάζει τι λέει η νομοθεσία. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει πανεπιστημιακός γιατρός που να μην έχει ιατρείο. Κι αυτό επειδή κανένας δεν τους ελέγχει. Επί χρόνια είναι «διπλοθεσίτες» χωρίς να το κρύβουν. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων, οι αρμόδιες να καλέσουν σε απολογία τον παρανομούντα γιατρό και να του θέσουν το δίλημμα «ή σταματάς το ιδιωτικό ιατρείο ή φεύγεις από το νοσοκομείο», δεν επιχείρησαν ποτέ να εφαρμόσουν τον νόμο. Τα στραβά μάτια έκανε και το υπουργείο Υγείας. Κανείς δεν έκανε καταγγελία, κι οι γιατροί έκαναν ό,τι ήθελαν. Η απαγόρευση της παράλληλης απασχόλησης ισχύει ακόμα και σήμερα. Ωστόσο, το υπουργείο αντί να εφαρμόσει το νόμο, προσπαθεί να… νομιμοποιήσει την παρανομία. «Υπάρχουν τρία είδη γιατρών: Αυτοί που δηλώνουν απλώς άγνοια του νόμου, αυτοί που άνοιξαν ιατρείο, λέγοντας ότι δεν υπήρχε επαρκής χώρος εντός νοσοκομείου για να δέχεται τους ασθενείς –μια δυνατότητα που δίνεται από τη νομοθεσία-, και αυτοί που εγκαταλείπουν το κλινικό τους έργο εντελώς» τονίζει στον «Η.Α.» ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και καθηγητής της Ψυχιατρικής Βενετσάνος Μαυρέας. Στα Γιάννενα δεν υπήρχαν πολλές τέτοιες περιπτώσεις –σε αντίθεση με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπου η εξαίρεση ήταν ο κανόνας. Από τα 165 μέλη της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, πέντε είναι αυτοί που διατηρούν παράλληλα, εδώ και χρόνια, ιδιωτικό ιατρείο. Ο αριθμός των παρανομούντων είναι μικρός και σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Δουλεύοντας σε μικρές κοινωνίες, οι πανεπιστημιακοί γιατροί, με την έναρξη ισχύος του νόμου Παπαδόπουλου, έκλεισαν τα ιατρεία τους (ή δεν άνοιξαν) φοβούμενοι την καταγγελία.

Η πραγματικότητα αυτή δημιούργησε μια ανισότητα μεταξύ των πανεπιστημιακών γιατρών. «Μόνο οι πανεπιστημιακοί γιατροί της περιφέρειας τηρούν το νόμο. Της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όχι. Εκεί υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις γιατρών που είναι διευθυντές σε πανεπιστημιακή κλινική και παράλληλα διευθυντές σε ιδιωτικές κλινικές, που κανονικά απαγορεύεται. Υπάρχει μια άνιση εργασιακή μεταχείριση των πανεπιστημιακών γιατρών» δηλώνει στον «Η.Α.» ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων Γιάννης Γουδέβενος. Βέβαια, οι ιατρικές σχολές αντί να ζητήσουν την εφαρμογή του νόμου για όλους, ζήτησαν να αλλάξει ο νόμος. Είναι το αντάλλαγμα που ζητούν στην ουσία για την ομαλή λειτουργία του ολοήμερου νοσοκομείου. Ή αυτό ή περισσότερα χρήματα. Αν τελικά επιτραπεί το ιδιωτικό ιατρείο, ο κ. Γουδέβενος εκτιμά ότι θα είναι αρκετοί αυτοί που θα αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει κύμα φυγής από τα νοσοκομεία για ορισμένες ειδικότητες, όπως για τους οφθαλμίατρους.

Αντιδρά ο Ιατρικός Σύλλογος

Όπως είναι επόμενο και λογικό, τα όσα γίνονται τον τελευταίο μήνα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του υπουργείου Υγείας, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ (που δεν έχουν ανάλογο δικαίωμα) αλλά και ιδιωτών γιατρών. Την κάθετη αντίθεσή του με την παράλληλη λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων από πανεπιστημιακούς γιατρούς εκφράζει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Κώστας Καρέντζος. «Κάποιοι δεν έγιναν καθηγητές ή διευθυντές για να κάνουν ιδιωτικά ιατρεία. Επιπλέον είναι αθέμιτος ανταγωνισμός για όλους όσους δουλεύουν ως ιδιώτες γιατροί. Είναι απαράδεκτο για τους νέους γιατρούς, ιδίως» τονίζει.

Πριν από οκτώ χρόνια, όταν πέρασε από συνταγματικό έλεγχο ο νόμος Παπαδοπούλου, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ανέφερε στο σκεπτικό του ότι ο νόμος αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι οι γιατροί θα είναι προσηλωμένοι στο λειτούργημά τους και απαλλαγμένοι από εξαρτήσεις τις οποίες συνεπάγεται η παράλληλη άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος. Οκτώ χρόνια μετά, το σκεπτικό αυτό ισοπεδώνεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ποιες είναι οι κότες

Ως γνωστόν ο αποδημήσας αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε διατελέσει επί χούντας Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Όταν κάποτε τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τι έχει να πει γι αυτή του τη δραστηριότητα, εκείνος απάντησε ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι πως είχαμε δικτατορία διότι…διάβαζε.

Σήμερα ο δημοσιογράφος Ν. Χατζηνικολάου ρώτησε τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο τι έχει να πει για τον κ. Πάγκαλο που αποκαλεί κοπρίτες τους δημοσίους υπαλλήλους.

Απολαύστε το διάλογο:

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κοιτάξτε, έχω ένα έλλειμμα παρακολούθησης των όσων συμβαίνουν, λόγω της..

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν το δέχομαι αυτό, δεν το δέχομαι.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Λόγω της προσήλωσής μου στα θέματα της υγείας.

«Βρεγμένες κότες» αποκάλεσε πρόσφατα ο κ. Λοβέρδος τους άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, διότι –λέει- σιωπούν σε σοβαρά ζητήματα. Διερωτώμεθα σε ποια κατηγορία ορνίθων συγκαταλέγει ο ίδιος τον εαυτό του, όταν σιωπά σε τέτοιας έκτασης φασιστική χυδαιότητα;

ΠΗΓΗ:

http://www.ygeianet.gr