Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η Ελλάδα το 2010

Εφιάλτης της ανεργιας



Εκδήλωση Διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό

Η Αυτόνομη Παρέμβαση με αφορμή την συνεδρίαση της επιτροπής διαλόγου για το ασφαλιστικό και στα πλαίσια της δίμηνης καμπάνιας και ενημέρωσης των εργαζομένων, προχώρησε σήμερα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Υπ Εργασίας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Γραμματέας της Αυτόνομης Παρέμβασης και Αν Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Γαβρίλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση επενδύει στο φόβο και την ανασφάλεια. Διαμορφώνει το κατάλληλο κλίμα για να δικαιολογήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ε.Ε. και τις αγορές, που κινούνται στην κατεύθυνση αλλαγής του μοντέλου οργάνωσης του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος, μετατρέποντας το από Δημόσιο σε Ιδιωτικό.

Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, τους μόνους που είναι συνεπείς στο σύνολο των υποχρεώσεών τους απέναντι στο ασφαλιστικό σύστημα.

Αφήνει στο απυρόβλητο όλες εκείνες τις αιτίες που τροφοδοτούν το σύστημα με προβλήματα, όπως η μαύρη εργασία, η εισφοροδιαφυγή, τα κλεμμένα αποθεματικά, η απουσία χρηματοδότησης από το κράτος.

Μιλούν για άδεια ταμεία και την ίδια στιγμή χρηματοδοτούν τους εργοδότες με 100 εκατ € για το υποτιθέμενο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Μας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε

Το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για τους εργαζόμενους.

Η ηγεσία του Συνδικαλιστικού Κινήματος, ειδικότερα η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, οφείλει να εγκαταλείψει την κερκίδα και το ρόλο του θεατή και να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων.

Την καλούμε να προκηρύξει απεργία στις 10 Φλεβάρη συντονίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων στον Ιδιωτικό τομέα με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, δημιουργώντας ένα μέτωπο αντίστασης, καθιστώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

12-01-2010