Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Κανένας για το ΑΤΤΙΚΟΝ

Απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση οι πίνακες διακοσίων σαράντα δύο (242) συνολικά διοριστέων υποψηφίων των κλάδων ΤΕ  και ΔΕ Νοσηλευτικής, οι οποίοι διατίθενται από τους κυλιόμενους πίνακες επιλαχόντων του ΑΣΕΠ για τους αντίστοιχους κλάδους. Αναλυτικότερα πρόκειται για εβδομήντα έξι (76) διοριστέους κατηγορίας ΤΕ και εκατόν εξήντα έξι (166) διοριστέους κατηγορίας ΔΕ. Τα στοιχεία των υποψηφίων, η βαθμολογία τους και ο φορέας στον οποίο διορίζονται έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ

Οι διοριστέοι του κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής  εδώ
Οι διοριστέοι του κλάδου ΔΕ Νοσηλευτικής  εδώ
Μας δούλευαν οι προηγούμενοι, μας δουλεύουν και οι τωρινοί.
Οι υποσχέσεις του Γεν. Γραμματέα του υπουργείου κ. Πολύζου, για 45 νοσηλευτές από τους κυλιόμενους πίνακες, μέσα σε λίγες ημέρες έγιναν καπνός.
Να την χαίρεστε την αξιοπιστία σας!!!

Χαμογελάστε

Νυστέρι του ΙΚΑ στη φάμπρικα των στεντ

31/01/2010      (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)

Περικόπτονται τουλάχιστον κατά το ήμισυ οι ανώτατες τιμές των υλικών αγγειοπλαστικών επεμβάσεων, προσδοκώντας γενναία εξοικονόμηση
Του Τασου Tελλογλου
Mε εγκύκλιό του στις 22 Ιανουαρίου, το ΙΚΑ αποφάσισε να μειώσει παραπάνω από το ήμισυ τις ανώτατες τιμές για τα υλικά αγγειοπλαστικών επεμβάσεων. Ετσι, η τιμή των απλών μεταλλικών στεντ καθορίζεται από 1.500 σε 500 ευρώ, για τα στεντ που εκλύουν φαρμακευτικές ουσίες η τιμή από 3.000 ευρώ καθορίζεται σε 1.500 ευρώ, ενώ για το «μπαλόνι» αγγειoπλαστικής η τιμή των 900 ευρώ μειώνεται σε 400 ευρώ.
Χαρακτηριστικό του «κλίματος» που επικρατεί στην (εν πολλοίς αμαρτωλή) αγορά των υλικών επεμβατικής καρδιολογίας είναι ότι η απόφαση του ΙΚΑ έγινε δεκτή περίπου ως αναμενόμενη. Και ακόμα πιο ενδεικτικό, είναι αυτό που είπε στην «Κ» προμηθευτής νοσοκομείων, ζητώντας να μην κοινοποιηθεί το όνομά του: «The party is over»…
Οι δραστικές περικοπές των ανώτατων τιμών από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας εκτιμάται ότι θα δώσουν μια οικονομική ανάσα στα δημόσια νοσοκομεία. Τον Απρίλιο του 2007, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία είχε αποφανθεί ότι με βάση «μεγάλες καταγραφικές μελέτες αναλογεί αριθμός στεντ 1,2 ανά αγγείο». Αλλά, ιδιαίτερα σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε επεμβάσεις που καλύπτονταν από τα ασφαλιστικά Ταμεία είχε παρατηρηθεί η τοποθέτηση 3 και 4 στεντ!
Η απόφαση του ΙΚΑ ουσιαστικά πυροδοτεί πόλεμο μεταξύ των εμπλεκόμενων στη «μαύρη αγορά» που οργιάζει στον τομέα υλικών επεμβατικής καρδιολογίας στον ιδιωτικό τομέα. Ετσι, κάποιες κλινικές που υπερτιμολογούσαν τα υλικά τα οποία συνήθως αγόραζαν μέσω ειδικών προμηθευτικών εταιρειών και έδιναν «μαύρα χρήματα» στους γιατρούς από την υπερτιμολόγηση, αποφάσισαν την περικοπή αυτής της «προμήθειας», λόγω της μείωσης στις τιμές των υλικών.
Στην περίπτωση μεγάλης αλυσίδας ιδιωτικών κλινικών, τα «μαύρα χρήματα» διανέμονταν μέσω εταιρείας εφοδιασμού με υλικά και ιατρικά προšόντα, η οποία ανήκε στον βασικό μέτοχο της αλυσίδας. Εκεί, για παράδειγμα, σε ένα στεντ της τάξης των 3.000, τα 200 ευρώ είναι η «προμήθεια» των γιατρών.
Το ΙΚΑ είχε δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσει και το ζήτημα των αμοιβών προς τους καρδιοχειρουργούς που δεν αμείβονται σήμερα από το νοσήλιο, αλλά πληρώνονται συνήθως με «μαύρα χρήματα» από τους ασθενείς. Τυπικά στο «κλειστό νοσήλιο» που καταβάλλουν τα Tαμεία προς τις ιδιωτικές κλινικές, υποτίθεται ότι περιλαμβάνεται και η αμοιβή του χειρουργού. Αλλά λόγω του ότι παραπέμποντες καρδιολόγοι, αξιώνουν (και παίρνουν…) 3.000-4.000 ευρώ για κάθε ασθενή από τους χειρουργούς, οι χειρουργοί «αναγκάζονται» σε πολλές περιπτώσεις να αμείβονται με «μαύρα» από τους ασθενείς.