Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πάνε γυρεύοντας

 Σήμερα στις 7:30μμ τα εγκαίνια του αμαρτωλού ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο των πολλών «DE-PUΥ» σκανδάλων!!!

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  κ.κ. Kάρολος Παπούλιας
Το ΚΕΝΤΡΟ αυτό το έφτιαξε για κολυμπήθρα εξαγνισμού, με περίεργες «χορηγίες» ο βασικός φορέας της ορθοπεδικής ιδιωτικής ιδέας με τις πλάτες του κατακρεουργημένου κράτους, καθηγητής Π. ΣΟΥΚΑΚΟΣ.
Μήπως (λέμε μήπως…) ο κ. Παπούλιας ΑΚΟΥΣΕ κάπου να μιλάνε γιά τις χοντρούλες ΜΙΖΕΣ της εταιρείας ορθοπεδικών εξαρτημάτων DE-PUΥ ???? ….… ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ????
Μήπως ΕΜΑΘΕ ποιός ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ από την δικαιοσύνη για ΜΙΖΕΣ στην Eλλάδα ;
Θα τιμήσει με την παρουσία του το καραγκιοζιλίκι των εξαγορασμένων υποκριτών;
Μήπως να είμαστε όλοι εκεί να τους υποδεχθούμε;
ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ή ΒΛΑΚΕΣ  πρέπει να πάρετε ότι σας αξίζει!

Quiz

Ποια διευθύντρια κλινικής με "πολλά ταμπελάκια" απαίτησε να μπεί το όνομά της σε 10(sic) εργασίες ειδικευόμενου άλλης κλινικής για να μην τον "κόψει" στην ειδικότητα;
Ποια διευθύντρια κλινικής πιστεύει ακράδαντα οτι το νοσοκομείο της ανήκει μαζί με ένα κοπάδι πρόβατα έτοιμα για άρμεγμα;
Ποια διευθύντρια κλινικής έχει καταφέρει με τη συμπεριφορά της να "αδειάσει" την κλινική της απο γιατρούς;
Ποια διευθύντρια κλινικής κάνει οτι της γουστάρει με την ανοχή και βοήθεια "θεού" και "ανθρώπων";
ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ     10"

«Αγανακτισμένοι» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου


Με άγριες διαθέσεις και βαρύτατες εκφράσεις, υποδέχθηκαν τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, οι βουλευτές του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών, στη Βουλή.
Καταπέλτης ήταν η Βάσω Παπανδρέου, η οποία απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών του είπε: «Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες ως ούφο. Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους;»
Ανέφερε επίσης ότι «όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία. Αυτό που έγινε πέρυσι αυτό θα γίνει και φέτος. Δεν υπήρχε σχέδιο ούτε πέρυσι. Αυτό που πάτε να κάνετε και φέτος έχει μικρά ποδάρια. Η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης της χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζονται περισσότερα αποτελέσματα. Αφήστε τα κόλπα με το opengov που συγκαλύπτει τις επιλογές των κολλητών σας».
Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη: «Κάποτε κάποιοι που κορόιδεψαν το λαό πήγαν στο Γουδή. Αν θέλετε να πουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα της Θράκης σκεφτείτε το καλά».
Θέμα ανασχηματισμού έθεσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας: «Δε βγαίνει το πρόγραμμα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτή τη δανειακή σύμβαση την έχει υπογράψει Έλληνας υπουργός. Χρειάζεται αλλαγή προσώπων».
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, υπό το βάρος και των καθημερινών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, είναι και η δήλωση του Δημήτρη Καρύδη: «Οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι στις πλατείες. Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι».Επίσης πρότεινε να μειωθούν στο μισό οι αποδοχές και οι διευκολύνσεις των βουλευτών και να επιλέγουν υποχρεωτικά μία σύνταξη.
Από την σκληρή κριτική των βουλευτών δεν έλειψαν και οι αναφορές στο επίμαχο σποτάκι με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να σημειώνει : «Σήμερα ζήσαμε το τέλος των διλημμάτων γιατί αποδείχτηκε ότι υπάρχουν παραπάνω από μία απόψεις. Η πολιτική δεν ασκείται σε κενό και αν η επιλογή μας είναι το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η αλήθεια σήμερα είναι ότι η χώρα γεμίζει με παράνομους μετανάστες και αδειάζει από νέους επιστήμονες».
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και ο Έκτωρ Νασιώκας:«Δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε. Τα μέτρα έπρεπε να τα πάρουμε από τον Οκτώβριο του 2009 υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν. Να υπάρξουν παραιτήσεις, δεν χρειάζεται εκλογές αλλά μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας». Μίλησε επίσης για κυβέρνηση «φίλων» και«υπεράριθμων».
Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλίας επικαλέστηκε εμμέσως η Σοφία Γιαννακά, σημειόνοντας «Δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις, παίρνουμε μόνο μέτρα. Οι 156 δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος για την πορεία της χώρας και την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε νομιμοποίηση να πάθει το ΠΑΣΟΚ, αυτό που έπαθε ο Σόκρατες»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Στις 7/06/2011  συγκαλέστηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων του
Σισμανόγλειου Νοσοκομείου με θέμα την απόφαση του Δ.Σ.  του Νοσοκομείου να
προχωρήσει σε εφέσεις στις θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων για την καταβολή
των 176 ευρώ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, μετά το «εντέλεστε» του Διοικητή
της 1ης Υ.ΠΕ.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη των
γραφείων της Διοίκησης ώστε να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα 176  ευρώ με
βάση τις θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ένα καθημερινό αγώνα έχοντας να πληρωθούν
δεδουλευμένα 4  μηνών,  δουλεύοντας με ελλείψεις υλικών και αναμένοντας
συγχωνεύσεις Νοσοκομείων που γίνονται χωρίς προγραμματισμό, χωρίς συντονισμό
και χωρίς  οργάνωση.
ΖΗΤΑΜΕ:
· Την άρση της απόφασης «εντολής» της 1ης ΥΠΕ.
· Άρση της απόφασης του ΔΣ  του Νοσοκομείου
· Άμεση καταβολή των 176 ευρώ.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Σε επίσχεση εργασίας νοσηλευτές στον «Ερυθρό Σταυρό»


07/06/2011   (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Υπό κατάληψη από τους εργαζομένους του τελούσε χθες ο «Ερυθρός Σταυρός». Στο νοσοκομείο εξυπηρετήθηκαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά, αφού οι νοσηλευτές βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, λόγω του ότι έχουν να πληρωθούν τις δεδουλευμένες υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες από τον Ιανουάριο.
 «Είμαστε απλήρωτοι από τον Ιανουάριο. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μας υπόσχονται ξανά και ξανά. Τώρα μας έχουν πει ότι στις 13 Ιουνίου θα πληρωθούμε τον Φεβρουάριο», είπε στην «Ε» ο Λεωνίδας Δημητρόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο.
Περίπου τριακόσιοι νοσηλευτές είχαν μοιραστεί στο νοσοκομείο προκειμένου να καταλάβουν νευραλγικούς χώρους, όπως είναι τα χειρουργεία, το λογιστήριο ασθενών, τα γραφεία της διοίκησης. Από τις οκτώ το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι οι νοσηλευτές μοίραζαν στους πολίτες φυλλάδια με τα αιτήματά τους. Οι τελευταίοι που βρέθηκαν στο νοσοκομείο, είτε για κάποια τακτική εξέταση, είτε για άλλους λόγους, άκουγαν τους νοσηλευτές και εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους.
«Σε όλους τους τομείς υπάρχει πρόβλημα. Μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών. Γιατί να μη διαμαρτυρηθεί με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας; Να μη διεκδικήσει αυτά που δικαιούται κι έχει δουλέψει;», είπε στην «Ε» ο Αλκης Παπανικολάου, συνταξιούχος.
«Θέλω να κάνω τη δουλειά μου αλλά καταλαβαίνω την αγανάκτησή τους που δουλεύουν και δεν έχουν πληρωθεί», συμπλήρωσε η 47χρονη Ελένη Ζώη.
Οι νοσηλευτές εκτός από τις δεδουλευμένες υπερωρίες ζητούν να τους καταβληθεί το επίδομα των 176 ευρώ που διεκδικούν από το 2004. «Το επίδομα ξεκίνησε να δίνεται το 2002 με υπουργική απόφαση. Σε εμάς όμως δεν δίνεται, παρ'' όλο που το διεκδικούμε από το 2004 και έχουμε πρωτόδικη απόφαση. Ζητούν από εμάς άλλη μια απόφαση δικαστική. Εν τω μεταξύ υπάρχουν αποφάσεις Εφετείου και Αρείου Πάγου που κρίνουν δίκαιη την καταβολή του επιδόματος».
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και σήμερα, σύμφωνα με τον Λεων. Δημητρόπουλο, την επίσχεση εργασίας και την κατάληψη του νοσοκομείου, ενώ το μεσημέρι σε γενική συνέλευση θα αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
«Αναμένουμε τη συζήτηση του θέματος του επιδόματος των 176 ευρώ από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου», προσθέτει ο Λεων. Δημητρόπουλος, «παρ'' όλο που η πληροφόρησή μας είναι ότι η εισήγηση θα είναι αρνητική».

"Υπουργέ αυγό"

Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟ
Από Α.Ρ.Σ.Ι. 7-6-11
Υπάρχει τουλάχιστον ένας (1) υπουργός που μπορεί να δηλώσει ότι δεν υπάρχει λόγος να του στείλουν «μπάστακα» (που λέει και ο Σκανδαλίδης) από την τρόϊκα στο υπουργείο του, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν … χρειάζεται.
Ποιος ; Μα φυσικά ο τροϊκανότερος της τρόϊκας και συντηρητικότερος των νεοσυντηρητικών κ. Λοβέρδος.
- Συκοφαντεί καθημερινά με δηλώσεις του τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και ιδιαίτερα τους νοσοκομειακούς γιατρούς, φυσικά όχι τα αρχιλαμόγια της μεγαλοκαθηγητοκρατίας και μεγαλοδιευθυντοκρατίας που τα έχει στα ώπα –ώπα, αλλά τους χιλιάδες έντιμους και μάχιμους γιατρούς: «παίρνουν πολλές άδειες», «θέλουν να γίνουν όλοι διευθυντές», «θέλουν να κάνουν όλοι ειδικότητα» (!!) (για τους νεότερους) κλπ.
- Απαξιώνει τα δημόσια νοσοκομεία με κάθε τρόπο : Υποστελέχωση, περικοπή χρηματοδότησης κλπ, σε μια περίοδο που η προσέλευση σε αυτά αυξάνεται ραγδαία. Π.χ. υπολογίζεται ότι αν είχε αφήσει τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν έστω με ρυθμούς 2009 (με υλικά, προσωπικό κλπ) οι χειρουργικές επεμβάσεις θα είχαν αύξηση 30%, ενώ τώρα έχουν … μείωση λόγω ανεπάρκειας υλικών, έλλειψης προσωπικού, μη καταβολής δεδουλευμένων και συνεπαγόμενων κινητοποιήσεων.
- Προσπαθεί να κάνει οικονομία από περικοπή υπηρεσιών και όχι από πάταξη υπερτιμολογήσεων. Διατηρεί το καταγέλαστο «παρατηρητήριο» τιμών διά του οποίου οι πολυεθνικές και οι αντιπρόσωποί τους κάνουν … πάρτι, ενώ «σπρώχνει» πολλούς ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα λόγω των εμποδίων που δημιουργεί στα δημόσια νοσκομεία με την πολιτική του. Εκεί, στις ιδιωτικές κλινικές, οι ασθενείς αντιμετωπίζονται σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων με τις ίδιες εξωφρενικές τιμές υλικών και φαρμάκων.
- Έσπευσε, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνο να υιοθετήσει το «5 προς 1» στις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών αλλά να το κάνει … 0 προς 1. Εξαιρούνται φυσικά οι … μετακλητοί υπάλληλοι (!) στο γραφείο του, στα γραφεία των υφυπουργών και των γενικών γραμματέων του και στο γραφείο τύπου του υπουργείου όπου οι διορισμοί συνεχίζονται σωρηδόν.
- Πρόσφατα επιχειρεί να καθιερώσει επίσημα το ιδιωτικό ιατρείο στο ΕΣΥ. Ξεκίνησε από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που αντίθετα ακόμα και με τον ίδιο τον δικό του νόμο εξακολουθούν να διατηρούν τα ιατρεία τους με την κάλυψη του κ. Λοβέρδου. Συνέχισε με τους γιατρούς των νοσοκομείων του ΙΚΑ που τους εντάσσει στα δημόσια νοσοκομεία αφήνοντάς τους να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι προτίθεται να επιτρέψει και στους γιατρούς του ΕΣΥ (μάλλον στους διευθυντές) το ιδιωτικό ιατρείο γιατί … «αφού υπάρχει φακελλάκι άς το νομιμοποιήσουμε» (!) και με στόχο φυσικά να μειωθεί η μισθοδοσία δραματικά, μεταβιβαζόμενη επίσημα στους πολίτες, όπως επί Μητσοτάκη.
- Επιχειρεί να αναστήσει και τις ρυθμίσεις Α. Παπαδόπουλου για επιδρομή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στα δημόσια νοσοκομεία.
Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ …
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΜΟΥΝΤΖΑ !
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΙΣΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Ελληνοαμερικανική Άσκηση Kαταστολής Πλήθους! Τυχαίο; Δεν νομίζω!


Ο προσεκτικός παρατηρητής ήδη θα έχει επισημάνει μια διαφοροποίηση στην στάση των πάνω και των κάτω. Επί της ουσίας οι κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων με επίκεντρο το Σύνταγμα κλείνουν τον ειρηνικό τους κύκλο!

Η μαζικοποίηση απογειώνεται αποκτώντας πρωτόγνωρα παλλαϊκά χαρακτηριστικά και ήδη η πολιτικοποίηση αυτού του πολύμορφου πολιτικού και κοινωνικού μωσαϊκού βαθαίνει (βεβαίως όχι ενιαία), ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιεί ότι τα μπινελίκια και οι μούντζες δε φτάνουν. Οι μηχανισμοί ενσωμάτωσης όπως η κρατική-κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  λοιδορούνται και θεωρούνται εξίσου εχθρικά με τα κανάλια και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Οι μορφές πάλης γίνονται ολοένα πιο δυναμικές και πλατιές λαϊκές μάζες που έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους στο Κίνημα των Αγανακτισμένων για να μπει ένας φραγμός στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική και στα Μνημόνια διαχέουν την κινητοποίηση τους σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία του τόπου μας δρώντας σε επίπεδο Λαϊκών Συνελεύσεων. Η αποστήχιση απότο αστικό μπλοκ εξουσίας ξεπερνά τη φάση της Αποχής, γίνεται συμμετοχή και συνευθύνη στην απόφαση του τι θα παλέψω, πως θα το παλέψω, με ποια προοπτική!

Όλα αυτά τα αντιλαμβάνονται και τα κυβερνητικά επιτελεία. Η όξυνση της προπαγάνδας και της αμαύρωσης των διαδηλώσεων συνοδοιπορεί σταδιακά με την κλιμάκωση της κρατικής βίας. Την Κυριακή η Βουλή βρίσκονταν περικυκλωμένη από ΜΑΤ που με φράγματα είχαν κλείσει όλες τους δρόμους προς αυτή. Η Αύρα με το κανόνι νερού έκανε ξανά την εμφάνιση της απέναντι σε κινητοποιήσεις, ενώ όλως τυχαίως, η προηγούμενη φορά που εμφανίστηκε στους δρόμους της Αθήνας ήταν στις 6 Δεκεμβρίου 2009, την επέτειο της δολοφονίας του15χρονου Αλέξη. Την Κυριακή όμως πέφτουν και τα πρώτα δακρυγόνα σε Αγανακτισμένους 50χρονους, γυναίκες και μωρά παιδιά και όχι σε συμπλεκόμενους με την αστυνομία διαδηλωτές!

Η κυβέρνηση στέλνει μηνύματα, εντός και εκτός συνόρων.

Την ίδια μέρα, ο καθεστωτικός τύπος επαναφέρει τα σενάρια Πραξικοπήματος. Η προβολή του κινδύνου ενός νέου Συνταγματάρχη αποκρύπτει το γεγονός ότι ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός δεν χρειάζεται την πρωτοβουλία των Στρατιωτικών, καθώς η κατασταλτική δράση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ήδη ενταγμένη στους κυβερνητικούς  σχεδιασμούς, τις αποφάσεις της Ε.Ε. και της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα.

Το γεγονός ότι ο εχθρός λαός θεωρείται Ασύμμετρη Απειλή που θα αντιμετωπιστεί από τον Στρατό «υπενθυμίζει» η ξαφνική άσκηση καταστολής ταραχών σε κατοικημένες περιοχές ελληνικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου στο Δροσάτο του Κιλκίς.Τυπικά σκοπός της εκπαίδευσης είναι η εξοικείωση των τμημάτων με απαιτήσεις που συνδέονται με στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα με τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Πηγές του υπουργείου διέρρευσαν ότι "Οι αμερικανοί επέμειναν ότι πρέπει να είναι έτοιμες στρατιωτικές δυνάμεις για να αναλάβουν αποστολές εσωτερικής ασφάλειας. Όχι για την Ελλάδα, διεθνώς".

Βεβαίως και η δικαιολογία ότι είναι για την KFOR, δηλαδή για το Κόσοβο, απλά δεν αντέχει σε κριτική γιατί απλά στο Κόσοβο η κατάσταση έχει εκτονωθεί και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί ξαφνικές ασκήσεις.

Όμως υπάρχει μια άλλη περιοχή που ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και αυτή είναι η Λιβύη. Έγκαιρα είχαμε εκτιμήσει ότι αργά ήγρήγορα  το ΝΑΤΟ θα επέμβει στην περιοχή και με χερσαίες δυνάμεις. Η Σούδα παίζει κεντρικό ρόλο στην συγκέντρωση και αποστολή Μισθοφόρων και ελικοπτέρων.Ήδη, σημειώνονται βομβαρδισμοί των Νατοϊκών ελικοπτέρων και δράση ανδρών των βρετανικών και γαλλικών Ειδικών Δυνάμεων, που αποτελούν προάγγελο της χερσαίας νατοϊκής επέμβασης. Μια επέμβαση που αντικειμενικά θα πρέπει να επιβάλλει την κατοχή και θα δοκιμαστεί σε μάχες εντός κατοικημένων περιοχών.

Όμως για το αστικό κατεστημένο ο ρόλος του στρατού βρίσκεταιστην αλληλεπίδραση μεταξύ Άμυνας και Ασφάλειας, στην δια των όπλων επιβολή των αστικών συμφερόντων εντός και εκτός συνόρων. Στα πλαίσια της Νέας Στρατηγικής Αναθεώρησης, στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει συμπεριληφθείκαι η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών (μετανάστες, πειρατεία, κοινωνικές εξεγέρσεις εξαιτίας τηςοικονομικής κρίσης κλπ).

Άρα, η μεγάλη η σύμπτωση της διοργάνωσης Ελληνοαμερικανικής Άσκησης την ώρα που ξένες μυστικές υπηρεσίες και ειδικοί αναλυτές προβλέπουν ταραχές δημιουργεί στον αγωνιζόμενο λαό μας εύλογα ερωτηματικά και ανησυχίες.

Πολύ περισσότερο, όταν όλα δείχνουν έτοιμα από καιρό. Το θεσμικό πλαίσιο για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τέτοιου είδους αποστολές είναι έτοιμο και δοκιμασμένο στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ. Όπως έχουμε ξαναγράψει, σύμφωνα με καταρτισθέν σχετικό επιτελικό σχέδιο με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων ξένων χωρών, το οποίο έλαβε την έγκριση επίσημης κυβερνητικής σύσκεψης, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δεν είναι στενά Αστυνομικό πρόβλημα μόνο. Απαιτούνται ενιαίες και συγκλίνουσες δράσεις όλων των τομέων του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Αυτό άλλωστε επιβάλλει η έκταση και το εγκατεσπαρμένο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στόχων (ολόκληρη η Αττική και οι πόλεις Θεσσαλονίκη και Βόλος, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης), για την αποτελεσματική ασφάλεια των οποίων μόνη η ΕΛ.ΑΣ κρίνεται ανεπαρκής.

Έτσι, με γνώμονα το νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του νέου σφαιρικού Δόγματος Ασφαλείας, αναφορικά με τη συμμετοχή και την συμβολή αυτών στην κάλυψη των αναγκών Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ομόφωνα είχαν αποφασιστεί τα εξής: Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να διαθέσει ειδικές δυνάμεις, οι οποίες,  ανέλαβαν τη φύλαξη σημαντικών υποδομών και εγκαταστάσεων και την Αστυνόμευση χώρων. Οι ειδικές αυτές δυνάμεις λειτούργησαν μεν συμπληρωματικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η συμμετοχή τους ήταν κρίσιμη.

Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε αποστολές εσωτερικής αστυνόμευσης προβλέπεται ήδη και νομικά κατά βάση από το άρθρο 5 τουΝ.2833/2000 και το Π.Δ. 63/2001, με έγκαιρο προσδιορισμό του έργου τους, είτε ως αυτοτελώς ενεργουσών (ανάθεση διακριτών – αυτοτελών αποστολών), είτε με ανάθεση αποστολών, οι οποίες επιβάλλουν διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένων μέσω υπό πλήρη Διοίκηση των Αρχών των Σωμάτων Ασφαλείας (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση περαιτέρω).


Επαναλαμβάνουμε: δεν υπάρχει κίνδυνος Πραξικοπήματος Συνταγματαρχών.

Το αντεργατικό-αντικοινωνικό Πραξικόπημα συντελείται με όρους Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η ανάγκη Ανατροπής τηςταξικής κυβερνητικής πολιτικής και της Κυβέρνησης του Εργασιακού –Κοινωνικού Μεσαίωνα, της στυγνής κρατικής καταστολής και του πολεμικούτ υχοδιωκτισμού. Η Ανάγκη εξόδου και διάλυσης των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Ε.Ε.

Καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε αυτές τις ασκήσεις και να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσίαστο ΝΑΤΟ.

Απευθύνουμε μήνυμα αγώνα στους Αγανακτισμένους της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας, καλώντας τους να πάρουν μάχιμες πρωτοβουλίες με σκοπό να μπλοκάρουν την Ελληνοαμερικανική Άσκηση Καταστολής Πλήθους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com
ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Αποκαλυπτική συνομιλία κυβέρνησης - αγανακτισμένων


thumb
Της Βάλιας Μπαζού
Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπουκυβέρνηση και πολίτες συνομιλούν τόσο άμεσα και τόσο ανοικτά.
Ίσως για πρώτη φορά, κυβέρνηση και πολίτες, αυθόρμητα και ειρηνικά, πέτυχαν την απόλυτηεπικοινωνία, την απόλυτα τίμια συναλλαγή.
Η κυβέρνηση μιλάει με μέτρα και οι χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες απαντούν με συνθήματα.
Η κυβέρνηση ψηφίζει εντός της Βουλής τομεσοπρόθεσμο, οι πολίτες κάθε βράδυ συγκεντρώνονται έξω από τη Βουλή και τους περνούν γενεές δεκατέσσερις.
Ιδού η συνομιλία:
-Κυβέρνηση: ο βασικός μισθός μειώνεται από τα 750 ευρώ στα 600 ευρώ.
-Αγανακτισμένοι: Εδώ / εδώ / δεν φεύγουμε από εδώ / ελάτε εσείς να ζήσετε µε 500 ευρώ
-Κυβέρνηση: Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων ή μείωση μισθού 50% και αργία
-Αγανακτισμένοι: Ε-Ε-Ε, Ο-Ο-Ο η σύμβασή σας έληξε να φύγετε από δω
-Κυβέρνηση: Μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΤΕ, πώληση της δημόσιας συμμετοχής στα καζίνα, πώληση της ΛΑΡΚΟ, μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στη ΔΕΠΑ στο 34%, μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΠΑΠ, πρόσκληση ιδιωτών επενδυτών στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, μετοχοποίηση κρατικών λαχείων, επέκταση σύμβασης παραχώρησης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και σταδιακή μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου.
-Αγανακτισμένοι: Η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Πουλάτε- πουλάτε, ξύλο που θα φάτε.
-Κυβέρνηση: Αύξηση τελών κυκλοφορίας κατά 10%
-Αγανακτισμένοι: Ούτε με ποδήλατο ούτε με κανό, Γιωργάκη με ελικόπτερο θα φύγεις από΄δω – Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για τον Πάγκαλο φέρτε φαλαινοθηρικό
-Κυβέρνηση: Μείωση αφορολογήτου ορίου
-Αγανακτισμένοι: Δεν θα πάμε πουθενά, φέρτε πίσω τα λεφτά
Υ.Γ
Η ενόχληση των κυβερνητικών στελεχών και των λοιπών «παράπλευρων δυνάμεων» είναι περισσότερο από ορατή. Ψάχνουν ρωγμές, καπελώματα και σκοτεινές δυνάμεις. Και όταν δεν βρίσκουν πετάνε στον «αέρα» σχόλια του τύπου… «και τι θα βγει με τις συγκεντρώσεις», «θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατία», «μιλάνε αυτοί που τόσα χρόνια ήταν βολεμένοι»… Ζητούν, δηλαδή, από τον πολίτη και να φάει «καπέλο» τα μέτρα και να βγάλει το σκασμό! Αυτό δεν είναι απαίτηση, αυτό είναι ύβρις…

ΛΙΣΤΑ «ΦΩΤΙΑ» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ 'Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ!


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ»!
 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015 ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ/ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ: ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ- ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, ΟΑΕΔ, ΗΣΑΠ, ΕΘΕΛ
Τους πρώτους 11 φορείς που θα ανασυγκροτηθούν, θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν μέχρι τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος.
Απασχολούν περίπου 6.688 υπαλλήλους, εκ των οποίων ένα μεγάλο τμήμα θα περάσει από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ προκειμένου να μεταταγεί στο Δημόσιο.
Οι φορείς αυτοί είναι: ΕΡΤ Α.Ε., Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε., ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική ΑΕ, ΕΟΜΜΕΧ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας , Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας, Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ
Στην επικίνδυνη ζώνη μπαίνουν πλέον 135 Οργανισμοί του Δημοσίου που απορροφούν περισσότερα από το 91% των κρατικών επιχορηγήσεων και θα ενταχθούν σε προγράμματα ανασυγκρότησης, συγχωνεύσεων ομοειδών φορέων, καταργήσεων, ακόμα και αποκρατικοποιήσεων. Στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα επιτευχθεί με μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά πλέον και με απολύσεις προσωπικού κυρίως από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και ΑΕ του Δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.
Ηδη ο κ. Θ. Πάγκαλος ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει και να καταργήσει ή να ανασυγκροτήσει 75 Οργανισμούς μέχρι τον Οκτώβριο, οι οποίοι απασχολούν 7.000 εργαζόμενους. Κάθε τρίμηνο θα ανακοινώνεται και νέα ομάδα δημόσιων φορέων οι οποίοι θα καταργούνται ή θα συγχωνεύονται. Το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών θα ολοκληρωθεί το 2015.
Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα προβεί στην ανακήρυξη αναδόχων εταιρειών που θα καταρτίσουν μελέτες περικοπής δαπανών για τους υπό συγχώνευση και κατάργηση δημόσιους οργανισμούς. Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι από τη γενναία καταγραφή των λειτουργικών δαπανών που θα περικοπούν θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των υπό απόλυση υπαλλήλων.
Επίσης θα δημιουργηθεί ένας «οδικός χάρτης» συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών, που θα περιλαμβάνει τα κριτήρια εφαρμογής αντίστοιχων προγραμμάτων στο μέλλον. Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί τα επιχειρησιακά σχέδια των υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων, τα οποία θα συνοδεύονται από μελέτες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
Στις μελέτες θα καταγράφεται το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο είτε θα μπαίνει σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας λαμβάνοντας το 50% των αποδοχών του για 3-5 χρόνια μέχρι να συνταξιοδοτηθείείτε θα θεωρείται υπό μετάταξη για τον στενό δημόσιο τομέα και θα περνάει από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ. Σε περίπτωση ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων οργανισμών, όπου ο νέος ιδιοκτήτης θα προβεί σε απολύσεις, το συγκεκριμένο προσωπικό δεν θα μπορεί να αιτηθεί τη μετάταξή του στο Δημόσιο.
 
ΑΣΕΠ
Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δεν θα γίνουν απολύσεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι η τρόικα επέμενε στην απόλυση προσωπικού για να επιτευχθούν μόνιμες εξοικονομήσεις στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου, αφού θεωρεί ότι η διαδικασία των μετατάξεων δεν έχει αποδώσει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση πιέστηκε για να προχωρήσει σε «συμβολικές» απολύσεις έως και 10.000 υπαλλήλων που θα επιτύχουν οικονομικό όφελος, αλλά θα στείλουν και μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μειώσει το σπάταλο κράτος.
Η κυβέρνηση θα εισαγάγει αμέσως στο Κοινοβούλιο –είτε στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για το επόμενο κύμα συγχωνεύσεων είτε σε άλλο νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών εντός του Ιουνίου– διατάξεις που θα δίνουν την αρμοδιότητα αξιολόγησης των μεταταγέντων στο ΑΣΕΠ και θα προσδιορίζουν τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθούν.
Για το σύνολο των υπό μετάταξη υπαλλήλων θα αναζητούνται αντίστοιχες θέσεις με αυτές που υπηρετούν σε όλο τον δημόσιο τομέα. Το ΑΣΕΠ θα προκηρύσσει τις θέσεις και θα υποβάλλουν αιτήσεις οι υπό μετάταξη υπάλληλοι, οι οποίοι θα μοριοδοτούνται για τα προσόντα που διαθέτουν σε σχέση με τις απαιτήσεις της θέσης που διεκδικούν, την προϋπηρεσία, την οικογενειακή τους κατάσταση, τον υπηρεσιακό τους φάκελο, ενώ συζητείται η θεσμοθέτηση συνέντευξης.
Αν υπολογιστεί ότι η νέα αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις» θα επιτρέπει περίπου 5.000 προσλήψεις κατ' έτος (η μετάταξη θεωρείται απόλυση και επαναπρόσληψη) και με δεδομένο ότι θα γίνονται 1.000-1.500 προσλήψεις διοριστέων κατ' έτος, τότε ένας σημαντικός αριθμός υπό μετάταξη υπαλλήλων από τους συγχωνευόμενους και καταργούμενους φορείς θα μένουν εκτός Δημοσίου και θα απολύονται, ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν σε καθεστώς αναμονής για τη μετάταξή τους για δύο ή τρία χρόνια.