Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17 - 10 - 2008 :ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» το Σάββατο 18-10-2008.



Η κινητοποίηση των εργαζομένων του «Αττικού» με κλείσιμο της Γενικής Εφημερίας την Τετάρτη 15-10-2008 ήταν επιτυχημένη χωρίς κανένα κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία των ασθενών. Οι λίγοι ασθενείς που προσήλθαν έδειξαν απόλυτη κατανόηση στις κινητοποιήσεις μας και πολλές φορές εξέφρασαν την οργή τους προς το ΕΚΑΒ που τους έλεγε ότι το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά!

Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασθενών, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους πολίτες ότι και η Γενική Εφημερία του Σαββάτου 18-10-2008 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Οι ασθενείς παρακαλούνται να καταφεύγουν στα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία της ίδιας ημέρας. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς (Διοίκηση του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας, ΣΟΤΥ, ΕΚΑΒ) και ο εισαγγελέας.

Ανοιχτή Συγκέντρωση των εργαζομένων στο χώρο των επειγόντων θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 14.30 και μετά.

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Α.Ρ.Σ.Ι.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Α.Ρ.Σ.Ι. 16-10-08

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

Στο κενό πέφτουν οι σπασμωδικές προσπάθειες των κυβερνητικών μηχανισμών να «ψαρώσουν» τους γιατρούς που κινητοποιούνται σε όλη τη χώρα. Κι αυτό παρά το θλιβερό γεγονός ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο επιστρατεύει κάποιους (ελάχιστους ευτυχώς) παράγοντες του αλήστου μνήμης Σημιτικού παρελθόντος (όπως ο κ. Φούρας στην Πάτρα και ο κ. Κρεμαστινός στο «Αττικόν») που προσπαθούν να μας πείσουν ότι επικίνδυνες για τους ασθενείς δεν είναι οι συνθήκες που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική, αλλά οι . κινητοποιήσεις των γιατρών (!). Ντροπή κύριοι . Μόνο θυμό και γέλιο προκαλούν οι ενέργειές σας και καθόλου φόβο γιατί οι ασθενείς και η κοινή γνώμη κατανοούν απόλυτα το δίκαιο του αγώνα μας τόσο για τα προβλήματα των νοσοκομείων όσο και για τα κλαδικά μας δικαιώματα. Γι' αυτό τέτοιες κατάπτυστες κινήσεις φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Στο «Αττικόν» σήμερα ακόμα και η πλειοψηφία των παν/κών γιατρών - μελών ΔΕΠ τοποθετείται υπέρ των κινητοποιήσεων, ενώ η Πάτρα ήδη βράζει.χαρακτηριστικό των διαθέσεων και της πίεσης που αυτές ασκούν στις συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι η απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (14-10-08) μετά από πρόταση της ΑΡΣΙ να υποβάλλει μυνητήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τον κίνδυνο που δημιουργείται για τους ασθενείς από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία.

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ Η ΘΑ ΜΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ...MUCOR ΠΑΛΙ :



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΩΤΗΤΑΣ (www.press-gr.blogspot.com)






Διάβασα με μεγάλη μου έκπληξη σχόλια με για τη συνάδελφο στη καρδιολογική κλινική Ρόζα Βρεττού για την οποία έχω προσωπική άποψη και αισθάνομαι τη προσωπική ανάγκη να τη καταθέσω. Η Ρόζα υπήρξε και είναι άψογη συνάδελφος , συνεπής στη δουλειά της κατά γενική ομολογία τόσο γιατρών , όσο και ασθενών. Οφείλω να πω το ότι συμμετέχει ενεργά στον αγώνα των συναδέλφων της είναι προς τιμή της. Κατά την ημέρα της αναστολής της εφημερίας του Αττικού νοσοκομείου ήταν μέχρι αργά το βράδυ μαζί με τους έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Τα περί Βενιζέλου κλπ κλπ δεν με αφορούν καθ’ ότι δεν ανήκω σε κανένα κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης παρόμοια αρνητικά σχόλια γράφτηκαν και για το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο με τον οποίο υπηρέτησα στο ίδιο νοσοκομείο (Σωτηρία) για 15 περίπου χρόνια. Ήταν πάντα με το ΠΑΣΟΚ και υπήρξε μάχιμος γιατρός και έχουμε περάσει άπειρες ώρες σε μονάδες και επείγοντα περιστατικά που ακόμα και σε δύσκολες , για αυτόν, στιγμες και σε δύσκολες περιόδους ήταν από τους γιατρούς το ΚΑΑ της Σωτηρίας πού έτρεχε αδιαμαρτύρητα όπου χρειαζόταν. Σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμπαραστάθηκε έμπρακτα όποτε του το ζητήσαμε αν και ενδεχομένως σε κάποια σημεία είχαμε διαφορετικές απόψεις.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Απόστολος Πέτρου

Γιατρός της Καρδιολογικής κλινικής στο "Αττικό" νοσοκομείο