Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Κεντρική ιδέα


ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Ελάχιστες οι προεκλογικές αναφορές στην Υγεία

02/10/2009
(ΙatroNet)


Υποτυπώδεις είναι οι αναφορές που κάνουν οι πρόεδροι των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων στην Υγεία.
Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν άλλα θέματα, μιλώστας σε μεγάλες τους συγκεντρώσεις στη Λάρισα και στο Ηράκλειο.
Οι αναφορές τους στην Υγεία και στα προβλήματά της, καταλάμβαναν λιγότερο από το 3% του συνολικού κειμένου της ομιλίας τους. Το ΙΑΤΡΟΝΕΤ ‘μέτρησε’ τις ομιλίες τους στις δύο μεγάλες αυτές πόλεις της Ελλάδας και παραθέτει το αποτέλεσμα…
Ο κ. Κώστας Καραμανλής μίλησε σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στη Λάρισα, στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στην ίδια πόλη στις 27 του μήνα.
Η ομιλία του πρωθυπουργού περιελάμβανε συνολικά 2.637 λέξεις, από τις οποίες μόνον οι 53 αφορούσαν την Υγεία και το κοινωνικό κράτος (2% στο σύνολο των λέξεων).
Μιλώντας στην ίδια πόλη, ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε ένα κείμενο 4.564 λέξεων. Στην Υγεία, αφιερώθηκαν μόλις 76 λέξεις (1,66% στο σύνολο των λέξεων).
Την ίδια μέρα, ο κ. Καραμανλής μιλούσε σε συγκέντρωση του κόμματός του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η ομιλία του είχε 2.046 λέξεις, από τις οποίες οι 47 αφορούσαν την Υγεία (2,29%).
Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο κ. Παπανδρέου μίλησε, επίσης, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η ομιλία του περιελάμβανε συνολικά 4.051 λέξεις, από τις οποίες οι 115 ήταν αφιερωμένες στην Υγεία (2,8%).