Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Καταγγελλία για τακτικές σοφρωνισμού από Πανεπιστημιακούς σε βάρος γιατρών ΕΣΥ (ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΤΟΥ "ΑΤΤΙΚΟΝ")



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

14-5-2009

Με έκπληξή μας λάβαμε γνώση ότι μετά τη συμμετοχή του ιατρού κ. Δημήτρη Μανίκη, αναισθησιολόγου επιμ. Α΄ στην Β΄ Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική του ΠΓΝ «Αττικόν», στη συνέλευση των ιατρών ΕΣΥ που συγκάλεσε ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Ροϊλός για την εφαρμογή του Ν.3754/09 που αφορά την εξέλιξη των ιατρών ΕΣΥ, η διευθύντρια της Β΄ Παν. Αναισθησιολογικής Κλινικής αναπλ. καθηγήτρια κ. Κωστοπαναγιώτου:

α) Προέβη σε έγγραφη αναφορά σύμφωνα με την οποία, ο κ. Μανίκης με την συμμετοχή του στην παραπάνω συνέλευση αμφισβήτησε την ιδιότητάς της ως διευθύντρια της κλινικής, η εφαρμογή του Ν.3754/09 θα επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημιακών κλινικών στις οποίες εργάζονται και ιατροί του ΕΣΥ και απευθυνόμενη προς τις πρυτανικές αρχές ζητά την παρέμβαση του Πανεπιστημίου.

β) Απέκλεισε τον ιατρό από την καθημερινή κλινική δραστηριότητα αναγκάζοντάς τον να προσέρχεται καθημερινά στο νοσοκομείο χωρίς να του έχει ανατεθεί αντικείμενο εργασίας, όπως προκύπτει από τον πίνακα απασχόλησης της αναισθησιολογικής κλινικής.

γ) Ανακοίνωσε στους ιατρούς της Β΄ Παν. Αναισθ. Κλινικής ότι οι ιατροί που δεν συμφωνούν με την ίδια θα αποκλείονται από το κλινικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο της κλινικής και συγχρόνως τους προτρέπει να αιτηθούν απόσπαση «οικεία βουλήσει» για την οποία εγγυάται την υλοποίησή της.

Οι πράξεις αυτές σκοπό έχουν τον επιστημονικό αποκλεισμό του συναδέλφου μας, την τρομοκρατία και τον «παραδειγματισμό» των υπολοίπων ιατρών του ΕΣΥ και να θέσουν σε αμφισβήτηση την εφαρμογή του Ν.3754/09 που αφορά την εξέλιξη των ιατρών ΕΣΥ στα μεικτά τμήματα.

Φαίνεται καθαρά ότι η ως άνω διευθύντρια της πανεπιστημιακής κλινικής δεν έχει αντιληφθεί ότι η εφαρμογή του νόμου είναι υποχρεωτική και δεν επαφίεται στην «καλή της διάθεση».

Καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Τέτοιες ενέργειες δεν τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα εξοργίζουν την μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών, γι' αυτό θα έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν.

Η 5μελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ του ΠΓΝ «Αττικόν»