Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΟΛΑ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ.

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΚΑΝΙΒΑΛΟ


Φήμες για υψηλόβαθμη νοσηλεύτρια κανίβαλο , που τρέφεται αποκλειστικά με νοσηλευτικό προσωπικό , κυκλοφορούν στο Αττικό νοσοκομείο. Παρακαλούνται όσοι έχουν σχετικές πληροφορίες να απευθυνθούν στη ασφάλεια του νοσοκομείου!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η συνεδρίαση του επιστημονικού συμβουλίου του Αττικού νοσοκομείου υπό τη προεδρία του καθηγητή κ . Δημήτρη Κρεμαστινού προσπαθώντας να λύσει το «γρίφο» της ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου . Καταπέλτες οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για τις ελλείψεις των τμημάτων . Προϊστάμενοι νοσηλευτικών τμημάτων έχουν αρχίσει να μιλούν για ομαδικές παραιτήσεις.

ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΥΠΟΥ "Lehman Brothers"


Κάτι καινούργιο αρχίζει στο Αττικό νοσοκομείο , όπου οι εργαζόμενοι γιατροί νοσηλευτές αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων μεγάλη πλειοψηφία αν και πληρώθηκαν . Μοναδικό αίτημα είναι η ανασυγκρότηση της νοσηλευτικής διάταξης του νοσοκομείου με σύμπτυξη κλινικών ώστε να λειτουργεί το νοσοκομείο με ασφάλεια στα κρίσιμα τμήματα (ΤΕΠ , έναρξη λειτουργία αιμοδοσίας , μονάδες εντατικής θεραπείας κλπ) πού υποστελεχώθηκαν νοσηλευτικά για να ανοίξουν νέα τμήματα με χωρίς κριτήρια και μετέτρεψαν το Αττικό σε μια νοσηλευτική φούσκα (νοσηλευτική Lehman Brothers)που καταρρέει από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.
Κρίσιμη η απόφασή του σημερινού επιστημονικού συμβουλίου με το …«σεισμολογικό» μπαλάκι που τους πέταξε ο κ Χρ. Ροϊλός. Θα τολμήσουν άραγε να μιλήσουν τη γλωσσα των αριθμών και της αλήθειας;

ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΩΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ



Με το καρότο και με το μαστίγιο προσπάθησε ο διοικητής του Αττικού νοσοκομείου κ. Χρήστος Ροϊλός να τελειώσει με τις κινητοποιήσεις στο Αττικό νοσοκομείο. Αφού πρώτα έστειλε προς όλες τις διευθύνσεις έγγραφο με υπογραφή παραλαβής που ζητούσε τα ονόματα( μαστίγιο)των συμμετεχόντων με ήπιους και διαλλακτικούς τόνους απευθύνθηκε στο κατάμεστο με εργαζόμενους αμφιθέατρο. Μιλώντας ο νεοδιορισμένος διοικητής προσπάθησε:

Να στηρίξει τη πολιτική του πολιτικού του προϊσταμένου φορτώνοντας στην αντιπολίτευση που τάχα δεν δέχθηκε να ξεπεράσει το ΑΣΕΠ και να διορίσει …9000νοσηλευτές στα νοσοκομεία αλλά χωρίς …λεφτά στο προϋπολογισμό.

Να φορτώσει σε «λάθη» του «αλάνθαστου» αποχωρήσαντα διοικητή του νοσοκομείου και του ΔΣ τη στρεβλή ανάπτυξη του νοσοκομείου.

Να αποδεχθεί τα «δίκαια» των εργαζομένων υποσχόμενος τα «δεδουλευμένα» χρήματα (καρότο)

Να κάνει μάθημα συνδικαλιστικής πρακτικής στους εργαζόμενους και να τους υποδείξει τρόπους κινητοποιήσεων ώστε να χάσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που ζητούν.

Να δηλώσει …σεισμολόγος και να πετάξει το «μπαλάκι» στου καθηγητές όταν του στο αίτημα να δουλέψει το νοσοκομείο με ασφάλεια και να ενισχυθούν τα τμήματα που έχουν ανάγκη παραδεχόμενος από τη συζήτηση ότι το νοσοκομείο λειτουργεί στο 87% των κλινών με έλλειμμα ….262 νοσηλευτών.

Πόσο ….σεισμολόγος πρέπει να είναι κανένας για να καταλάβει αν ένα νοσοκομείο χρειάζεται πχ …2 αγγειοχειρουργικές και όχι επισφαλές τμήμα επειγόντων , αιμοδοσία , λειτουργία πχ όλων των κρεβατιών της μονάδας νεογνών όταν λειτουργούν 4 από τα …21 και ο πολιτικός του προϊστάμενος είναι έτοιμος να εγκαινιάσει πανάκριβο ιδιωτικό νοσοκομείο παίδων;

Τελικά ελπίζουμε να κατάλαβε από τη συζήτηση ο κος διοικητής ότι στο Αττικό υπάρχει ένα κίνημα «ανυπακοής» που υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της περιοχής .

«Ανυπακοή» :

στην απλήρωτη εργασία


για τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και την αποφυγή της βιολογικής τους εξόντωσης από την υπερεργασία

για την υπεράσπιση στο δικαίωμα των ασθενών για ασφαλή , δημόσια και αξιοπρεπή περίθαλψη