Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τι μας περιμένει στην Υγεία μετά την ψήφιση του μνημονίου 2!


Φάρμακα με το σταγονόμετρο, νοσοκομεία υπό διάλυση, γιατροί εξαντλημένοι αλλά και υπηρεσίες υγείας για λίγους και πλούσιους αναμένεται να είναι το νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί στην Υγείας μετά την ψήφιση του PSI και του μνημονίου 2.


«Έχεις λεφτά σώζεσαι, δεν έχεις πεθαίνεις», κάπως έτσι φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί η εικόνα από δω και πέρα στον τομέα της υγείας για τους κοινούς θνητούς καθώς τα νέα μέτρα θα επιβάλουν μεγαλύτερη συμμετοχή στα έξοδα για τους Έλληνες ώστε να διατηρήσουν την υγεία του.
Τα φάρμακα κόβονται κατά τουλάχιστον 1 με 1,5 δις ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράζουμε περισσότερα με χρήματα από την τσέπη μας. Εκτός αυτού και οι συνταγές που θα δίνονται από τους γιατρούς θα είναι με το …σταγονόμετρο καθώς μπαίνει πλαφόν στον αριθμό των φαρμάκων που θα μπορούν να χορηγούν.
Στα νοσοκομεία λιγοστεύει μέρα με την ημέρα το προσωπικό καθώς δεν αντικαθίστανται οι συνταξιοδοτήσεις και οι αποχωρήσεις. Εκτός αυτοί λιγοστεύουν και οι γιατροί καθώς ελέω τρόικας παγώνουν οι προσλήψεις.
Και τα υλικά όμως θα είναι περιορισμένα στα νοσοκομεία τόσο αυτά για τις επεμβάσεις όσο και τα υλικά καθημερινής χρήσης καθώς μαχαίρι πέφτει πλέον και στις αγορές προκειμένου να περιορισθούν οι δαπάνες.
http://iatropedia.gr

Τα αισχρά ψέμματα ΝΔ - Σαμαρά για τον κατώτατο μισθό !! Δείτε αθλιότητα και εμπαιγμό !!!


Την Πέμπτη το βράδυ λάβαμε στο  e mail του ιστολογίου μας, ενημερωτικό σημείωμα απ' την γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού της  Νέας Δημοκρατίας, με τίτλο "ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ". 

Στο κείμενο αυτό γίνοταν εκτενής αναφορά στο τι, κατά την άποψή τους πέτυχε ο απίθανος (έχουμε λόγο για τον χαρακτηριμό, θα δείτε παρακάτω) αρχηγός τους στην διαπραγμάτευση. 
Μεταξύ άλλων αναφέρονται κατά λέξη τα εξής, που αφορούν το καυτό για χιλιάδες εργαζόμενους θέμα του κατώτατου μισθού : "Η μείωση κατά 22%, αφορά μόνο στον κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους, μέτρο αναμφίβολα επώδυνο, αλλά δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα κλιμάκια. "


Διαβάζοντας το κείμενο προβληματιστήκαμε, αφού ΟΛΕΣ οι πληροφορίες που είχαμε μέχρι εκείνη την ώρα - όχι μόνο εμείς αλλά όλα τα μέσα -  απ΄ την ανακοίνωση του Μαξίμου, του υπ. Εργασίας κι από αλλού, ανέφεραν πως η διαπραγμάτευση είχε κλείσει με την μείωση του κατώτατου μισθού να ισχύει για όλα τα κλιμάκια.
Παρόλα αυτά, αρχίσαμε να ψάχνουμε το θέμα πιστεύοντας ότι η επίσημη ανακοίνωση ενός κόμματος δεν θα μπορούσε να γράφει τοσο χονδροειδή ψέμματα.Έτσι αναζητήσαμε το πρωτότυπο (αγγλικό) κείμενο για να διασταυρώσουμε την πληροφορία με τον πιο επίσημο τρόπο. Την απάντηση μπορείτε να τη διαβάσετε κι εσείς στη φωτό απ' το κείμενο της συμφωνίας παρακάτω.


Υπογραμμισμένο με μαύρο και κόκκινο χρώμα το σημείο που αποδυκνείει τα άθλια ψέμματα
Σαμαρά - ΝΔ
Το κείμενο λέει λοιπόν σε μετάφραση, ξεκάθαρα πως: 
"Θα νομοθετήσουμε μια άμεση αναπροσαρμογή του ελάχιστου επιπέδου των μισθών που καθορίζονται από την εθνική γενική συλλογική, κατά 22 τοις εκατό σε όλα τα επίπεδα με βάση την αρχαιότητα."
Έτσι το ΑΘΛΙΟ και απαράδεκτο ψέμα της πολιτικής γραμματείας που εμπαίζει τους πολίτες αποκαλύπτεται.
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το Σάββατο στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ όπου ο απίθανος Σαμαράς επανέλαβε ως επίτευγμα ενώπιον των βουλευτών του αλλά και των πολιτών της χώρας που τον παρακολουθούσαν, την μείωση του
κατώτατου αλλά ΌΧΙ σε όλα τα κλιμάκια !!
Είναι πράγματι ν' απορεί κανείς πόσο ψέυτης και απατεώνας μπορεί να είναι ένας πολιτικός που εμπαίζει τόσο απροκάλυπτα τους πολίτες, σε μια τόσο κρίσιμη γι' αυτούς και τον τόπο στιγμή, σε ποιό σημείο μπορεί ναφτάσει η πολιτική αλητεία;
Κι ακόμα φανταστείτε είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Τι θα κάνει στην απίθανη περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός;;
Αξίζει τέλος να σημειώσουμε, ότι πέρα απ' το σκανδαλώδες αυτό ψέμα, η ΝΔ, ψηφίζοντας την σύμβαση ουσιαστικά συμφώνησε και με νέα περικοπή μισθών τον ερχόμενο Ιούλιο, όπως ορίζεται ρητά στο διαβόητο νόμο που πέρασε χτες απ' τη βουλή...