Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Δεν έχει τέλος η… κατηφόρα

Νέες πρωτοποριακές διοικητικές τεχνικές, σύμφωνα με τις νεώτερες αρχές της διοικητικής επιστήμης , εφαρμόσθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο μας για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο.
Η πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων προστάτιδα και υπηρέτης της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης , μετά την απαίτησή της να συντάξουν οι προϊστάμενοι των τμημάτων χαφιεδόχαρτα στα οποία να αναφέρονται τα ονόματα των εργαζομένων που συμμετέχουν στις Γεν. Συνελεύσεις , εισέπραξε την συντριπτική άρνησή τους.
Υπό το κράτος πανικού της ήρθε η μεγαλοφυής ιδέα να εκδικηθεί απαιτώντας να της αναφέρουν εγγράφως, πού βρισκόντουσαν σήμερα από τις 12μ έως τις 1μμ.
Σαν να μην έφτανε αυτό επιτέθηκε εναντίον τομεαρχών κατηγορώντας τες, μέσα σε παραλήρημα, για ανικανότητα να παραστήσουν τον χωροφύλακα και εξωθώντας τες ουσιαστικά σε παραίτηση.
Κα Διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας πρέπει να σας ενημερώσουμε, αν δεν το έχετε αντιληφθεί, ότι δυστυχώς έχετε αποτύχει παταγωδώς, έχετε χάσει προ πολλού την στήριξη των νοσηλευτών, έχετε χάσει το μέτρο και την λογική, έχετε προσβάλλει με την στάση σας τον θεσμό της διευθύντριας της Ν.Υ., έχετε χάσει την αξιοπρέπειά σας.
Σταματήστε πια αυτή την κατρακύλα γιατί δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν μας βρείτε μπροστά σας, υπερασπιζόμενους πλέον την τιμή και την αξιοπρέπειά μας που πιθανόν για εσάς να είναι ευτελούς αξίας.

Πόντιος Πιλάτος

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ...

...ζητούνται τα ονόματα των νοσηλευτών που συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις! Αληθεύει; Αληθεύει ότι κάποιοι προϊσταμενοι -ες το έκαναν; Μήπως να αναμένουμε και τίποτα σαν "Απαγορεύονται οι συναθροίσεις νοσηλευτών άνω του αριθμού 5" ; (ούτως ή άλλως είναι δύσκολο με τόσες βάρδιες που κάνουν)
Δεν ξέρω γιατί μου ήρθε στο μυαλό μια άσχετη παροιμία "Πεθαμένη η γριά κι ακόμα κλάνει" , θα ρωτήσω το ψυχαναλυτή μου και είναι ακριβός ο μπαγάσας !

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : Εκτός εφημεριών τα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Γενικό Κρατικό Νίκαιας»

Εκτός εφημεριών τα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Γενικό Κρατικό Νίκαιας»

10 Νοεμβρίου 2008, 18:47

της Παναγιώτας Καρλατήρα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί στα νοσοκομεία «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» και «Αττικόν», παρά τη συμφωνία υπουργείου Υγείας και Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για άμεση υπογραφή κλαδικής σύμβασης.

Μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών της μεικτής ομάδας (συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου Υγείας και της ΟΕΝΓΕ) για τη σύνταξη του ακριβούς περιεχομένου της σύμβασης, οι ενώσεις γιατρών των δύο προαναφερθέντων νοσοκομείων αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αναστέλλοντας τακτικά ραντεβού και χειρουργεία αλλά και «κλείνοντας» τις εφημερίες των νοσοκομείων. Κι αυτό διότι θεωρούν ότι «η πρόταση του υπουργείου δεν εξασφαλίζει την πραγματοποίηση των απαραίτητων προσλήψεων ούτε βάζει τέλος στο σημερινό καθεστώς υπερεργασίας των γιατρών,με τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας και τους κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών».

Και στα δύο νοσοκομεία –που σημειωτέον πρόκειται για τους στυλοβάτες του ΕΣΥ στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά- οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν άμεσα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων νοσηλευτικού, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του «Αττικόν» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι παρόλο που τους κατεβλήθησαν τα δεδουλευμένα, εφημερίες και υπερωρίες, που τους οφείλονταν από τον περασμένο Απρίλιο, δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας το αναγκαίο προσωπικό. Αναφέρουν ενδεικτικά ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η Αιμοδοσία, η Αποστείρωση και τα χειρουργεία λειτουργούν στα όρια ασφαλείας για εργαζόμενους και ασθενείς.

ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ...ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Στην αλλαγή της Αγροτικής τράπεζας με τη τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε το ΔΣ του νοσοκομείου. Η Αγροτική τράπεζα θεωρεί ότι είχε καλλίτερη πρσφορά και κατέφυγε στα δικαστήρια. Για να το δούμε αυτό το θέμα , μπορεί να έχει ενδιαφέρον. Γιατί τέτοια βιασύνη ώστε να είναι από τις πρώτες αποφάσεις του ΔΣ;