Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Επ’ αόριστο επίσχεση εργασίας εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων


Σε επ’ αόριστο επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων που διεκδικούν την καταβολή των εδώ και 4 μηνών δεδουλευμένων τους.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Βαγγέλης Κωνσταντουλάκης
“η κωλυσιεργία του Υπουργείου μας αναγκάζει να προβούμε σε αυτήν την κίνηση μέσα στις γιορτές, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος οι εργαζόμενοι να μείνουν απλήρωτοι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια”.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν ξεκινήσει από την Πέμπτη με καταλήψεις τριών χώρων της Διοίκησης του Νοσοκομείου, οπότε και έλαβαν τη διαβεβαίωση από το Διοικητή του Νοσοκομείου και τον αναπληρωτή ΔΥΠΕάρχη ότι θα γίνει προσπάθεια μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα για τους δύο τουλάχιστον μήνες.
Ωστόσο, όπως εξήγησε στο Flashnews.gr o κ. Κωνσταντουλάκης
“απέναντι σε αυτές τις διαβεβαιώσεις είμαστε δύσπιστοι αφού εδώ και αρκετό καιρό είχαμε ανάλογες υποσχέσεις για την καταβολή του μήνα Αυγούστου, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταβληθεί. Ένα έγγραφο που έφτασε στα χέρια μας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία που αναφέρεται στην πιθανή μη πληρωμή των δεδουλευμένων, μας κάνει και εμάς να αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία τις νέες διαβεβαιώσεις”.
Αναβάλλονται προγραμματισμένα ραντεβού και εξετάσεις
Στο Νοσοκομείο υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση των σοβαρών και έκτακτων περιστατικών ωστόσο αναβάλλονται τα τακτικά και προγραμματισμένα ραντεβού και οι εξετάσεις.
Απευθυνόμενος στον κόσμο ο κ. Κωνσταντουλάκης κάνει έκκληση για κατανόηση καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “εμείς τόσα χρόνια ήμασταν δίπλα στο χανιώτικο λαό, τώρα ζητάμε την συμπαράστασή του”, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι από την κινητοποίηση τους δεν θα θιγεί η ασφάλεια των ασθενών.

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου




Το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, ωθεί τους εργαζομένους τουΝοσοκομείου Αγρινίου σε επίσχεση εργασίας η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή .

Χθες συνεδρίασε το ΔΣ των εργαζομένων και αποφάσισε να προτείνει στην Γενική Συνέλευση την επίσχεση.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί, την ώρα που γίνεται και πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.
http://autonominosileftikisyspeirosi.blogspot.com/

Κατέλαβαν το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Κατέλαβαν το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας οι απλήρωτοι εργαζόμενοιΚατάληψη πραγματοποιούν, από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, πλην γιατρών, στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου. Απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και συγκεκριμένα των υπερωριών από τον περασμένο Αύγουστο.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Ο κ. Πολύζος, μιλώντας με δημοσιογράφο του MEGA, υπογράμμισε ότι τα χρήματα, έως και το Νοεμβρίο, για τις υπερωρίες έχουν εξασφαλιστεί και οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.
http://stithoskopio.blogspot.com

Οι γερμανοί "χουφτώνουν" και το ΕΣΠΑ;


thumb
Από το Μαρικάκι
Απ’ ό,τι φαίνεται οι Γερμανοί σκοπεύουν να γλείψουν και τα κοκαλάκια μας.
Κι αφού έχουν το πάνω χέρι, με δική τους κυβέρνηση στο ελληνικό έδαφος δεν τρελάθηκαν να αφήνουν πόρους να πηγαίνουν «χαμένοι», στη μαύρη δημοσιονομική τρύπα που έφτιαξαν. Έτσι τοποθέτησαν έναν ακόμη δικό τους, τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ με αποστολή να παρακολουθεί στενά, πιο στενά δε γίνεται την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για τη χώρα. Ήδη το όνομα του γερμανού υφυπουργού επιδεχόμενο σαρδάμ και αναγραμματισμούς έχει μετατραπεί σε εύγλωτο πρωσονύμιο: Χούφτεν.
Σχετική ερώτηση για τον ρόλο του Φούχτελ – Χούφτεν κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.
«Μετά τον κ.Χόρστ Ράιχενμπαχ και την Ομάδα Δράσης, άλλος ένα Γερμανός αξιωματούχος αναλαμβάνει με τον ποιο επίσημο τρόπο, καίριο και ρυθμιστικό ρόλο στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδος» σημειώνει. «Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης κ., απόλυτος  εντολοδόχος της Καγκελαρίου Μέρκελ, ορίστηκε ως υπεύθυνος παρακολούθησης της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για την Ελλάδα. Ο κ. Φούχτελ θα έχει ως έδρα την Θεσσαλονίκη όπου μέσω του Γενικού Γερμανικού Προξενείου της πόλης αναλαμβάνει να συντονίζει και να διαχειρίζεται τα προγράμματα που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ που δεν έχει ακόμα εκταμιεύσει η Ελλάδα».
Και ρωτάει τους Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη και Κουτρουμάνη:
•    Ερωτήθηκε η κυβέρνηση για την τοποθέτηση του κ. Φούχτελ ως υφυπουργού της γερμανικής κυβέρνησης αρμόδιο για θέματα Ελλάδας με έδρα την Θεσσαλονίκη;  Ποια κυβέρνηση συναίνεσε σε αυτό, η προηγούμενη ή η σημερινή;
•    Έχει ενημερωθεί η σημερινή κυβέρνηση και σε ποιο επίπεδο, για τον ακριβή ρόλο και τις αρμοδιότητες του κ. Φούχτελ; Ποιές είναι αυτές;
•    Θεωρεί ότι η τοποθέτηση Γερμανού Υφυπουργού στην καίρια θέση της διαχείρισης των κοινοτικών πόρων – δηλαδή του ΕΣΠΑ – αποτελεί μορφή επιτροπείας της ελληνικής κυβέρνησης και διοίκησης, που προσβάλει την εθνική κυριαρχία; (σ.σ. να μας συμπαθάτε φίλτατε αλλά εδώ διαχειρίζονται ολόκληρη τη χώρα, στα κοινοτικά κονδύλια βλέπετε εσείς την «επιτροπεία»;)
•    Πως σκοπεύει η κυβέρνηση να αποτρέψει το ενδεχόμενο άσκησης επιρροής του κ.Φούχτελ υπέρ γερμανικών επιχειρήσεων και συμφερόντων στα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα και προμήθειες; (σ.σ.Αυτό είναι απλό, το απαντάμε κι εμείς: δεν σκοπεύει, κι αν τσινίσει ο Γερμανός θα την τσακίσει)
Γενικώς, οι γερμαναραίοι «χουφτώνουν» την ελληνική οικονομία όπου τη βρίσκουν ξεσκέπαστη, δηλαδή παντού...Άλλωστε γι' αυτούς και μόνο δουλεύει πλέον...

Οι Anonymous για το ελληνικο θεμα!!!βιντεο

Η γνωστή ομάδα Anonymous, η οποία έχει προκαλέσει πονοκεφάλους σε όλες διωκτικές Αρχές του κόσμου, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την περίπτωση της Ελλάδας. Παρά το γεγονός πως αρκετά μέλη της ομάδας έχουν συλληφθεί, οι παρεμβάσεις τους σε πολλά κοινωνικά ζητήματα του πλανήτη δεν έχουν μειωθεί, αλλά αντίθετα έχουν προκαλέσει ισχυρότατα ιντερνετικά πλήγματα σε φορείς και επιχειρήσεις.

Στόχος της ανάμειξης τους στο ελληνικό ζήτημα είναι να «αυξήσουν την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και την ευαισθητοποίηση όχι μόνο των Ελλήνων εντός της Ελλάδας, αλλά και των Ελλήνων ομογενών».
Το δελτίο τύπου, το οποίο κατά παράδοση των Anonymous είναι μακροσκελέστατο, αναφέρεται συγκεκριμένα σε Έλληνες πολιτικούς, ενώ κάνει εκτενή σχόλια γύρω από περιστατικά που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων πολιτών.
Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:
«Χαιρετίζουμε όλο το κόσμο, αυτό είναι το πρώτο δελτίο τύπου από το #OpGreece. Επιθυμούμε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και να ενημερώσουμε μαζικά για την ύπαρξή και δραστηριότητά μας. Επιθυμούμε την ευαισθητοποίηση όχι μόνο των Ελληνων εντός της Ελλάδας, αλλά και των Ελλήνων ομογενών, όλοι εσείς που είστε ελληνικής καταγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είδαμε όλοι τον μπάτσο με την χρήση σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο των διαδηλωτών σωστά; Είδαμε επίσης τον Tony Bologna να ψεκάζει νεαρές γυναίκες στην Νέα Υόρκη ναι; Αν τα παραπάνω σας συγκλόνισαν, εδώ είναι μια καθημερινή ρουτίνα. Οι Έλληνες πολίτες που διαμαρτύρονται ειρηνικά, λαμβάνουν αυτή την «περιποίηση» σχεδόν ΚΑΘΕ εβδομάδα, ενώ κανένας αξιωματούχος δεν αντιδρά στις πράξεις βίας εναντίον πολιτών που συμβάινουν σε αυτή τη χώρα.
Τον περασμένο μήνα η Ελληνική Αστυνομία ψέκασε άτομα με ειδικές ανάγκες σε αναπηρικά καροτσάκια, ενώ πρίν απο δύο μήνες επιτέθηκαν σε πολίτες που διαμαρτύρονταν ειρηνικά – απλά περπατώντας ούτε καν φωνάζοντας. Η Αστυνομία έριχνε δακρυγόνα και πέτρες χτυπώντας τους με μπαστούνια (γκλόπ) και σιδερένιες ράβδους. Πρίν απο τρείς μήνες συνέβησαν τα ίδια ακριβώς, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και δημοσιογράφους που κρατούσαν φωτογραφικές μηχανές.
Τώρα, την στιγμή που γράφουμε αυτά τα λόγια, το Διαδίκτυο απειλείται από τον Μάκη Βορίδη, ένα πρόσωπο που την δεκαετία του 70′ και του 80′ ανήκε σε μια ομάδα παρόμοια με το ΚΚΚ και τώρα είναι μέλος του φασιστικού κόμματος στην Ελλάδα. Ο Βορίδης είναι τώρα υπεύθυνος για το Διαδίκτυο. Μια εβδομάδα μετά την «εκλογή» του (εξελέγη απο τους πολιτικούς και όχι απευθείας απο τον λαό), blogs που παρείχαν ελευθερία λόγου έκλεισαν, λογαριασμοί στο Facebook – κυρίως ακτιβιστών, Anons, αναρχικών,κομμουνιστών και trolls – διεγράφησαν. Τώρα ο Βορίδης και οι φίλοι του σχεδιάζουν να λογοκρίνουν όλους τους παρόχους Internet (ISPs), με πρόσχημα ότι το πράττει, ώστε να ξέρει πότε μια «τρομοκρατική ενέργεια» θα πραγματοποιηθεί εναντίον των πολιτών. Κάθε αντίθετος πολιτικός λόγος που δεν είναι αρεστός στον φασισμό θεωρείται «τρομοκρατία». Οπότε ναι, αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.
Χρειαζόμαστε την βοήθειά σας.
Εδώ είναι μερικές συνδέσεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα:
- Αθήνα 29-06-2011: Επίθεση της Ελληνικής Αστυνομίας εναντίον Ελλήνων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος. http://www.youtube.com/watch?v=v_GZOD3R1Ek
- Ένας άνδρας λέει στην Αστυνομία «Φύγετε από αυτή την πλατεία και σας παρακαλώ μην με χτυπήσετε», ο μπάτσος όχι μόνο τον χτυπά, αλλά του σπάει και το κεφάλι μπροστά στην κάμερα. http://www.youtube.com/watch?v=VlVML5ih2Qs
- Ο νέος υπουργός υπεύθυνος για το Διαδίκτυο, στην πρώτη δήλωσή του λέει «Συμφωνώ οτι οι συμπλοκές γίνονται από τους ανθρώπους, αλλά δεν χρησιμοποιούν ούτε γκλοπ ούτε κράνη», η επόμενη εικόνα είναι όταν ο ίδιος κρατούσε ένα τσεκούρι κατα την διάρκεια της συμμετοχής του στην αντίστοιχη ομάδα με το ΚΚΚ. Αυτός ο άνθρωπος είναι αυτή την στιγμή υπεύθυνος για το Internet στην Ελλάδα και είναι μέλος του φασιστικού κόμματος. Δεν εξελέγη απο εμάς, αλλά απο την ίδια την κυβέρνηση. http://www.youtube.com/watch?v=4JStHrZltE4
Χρειάζεστε περισσότερες συνδέσεις? ΟΚ
- Περισσότερες πληροφορίες για τον Μάκη Βορίδη. http://www.nakedcapitalism.com/2011/11/mark-ames-austerity-fascism-in-greece-%E2%80%93-the-real-1-doctrine.html
http://antistasiakanea.blogspot.com

Τρεις Ελληνίδες μέσα στα Πρόσωπα της Χρονιάς για το TIME και ο Λουκάνικος


TIME ¨Η λέξη «διαμαρτυρία» εμφανίστηκε το 2011 σε εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην Ιστορία

Τρεις Ελληνίδες που πασάλειψαν με Μαλόξ το πρόσωπο τους για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα είναι και αυτές μεταξύ των προσώπων της χρονιάς

Και ο θρυλικός "Λουκάνικος" πρόσωπο της χρονιάς κατά το ΤΙΜΕ (δειτε το Βίντεο)

dog_protestΦέτος οι συντάκτες του περιοδικού Time ανέδειξαν ως πρόσωπο της χρονιάς τον ανώνυμο διαδηλωτή. Από την λίστα του αμερικανικού περιοδικού δεν θα μπορούσε να λείπει ο πιο "επώνυμος" παγκόσμιος διαδηλωτής: O θρυλικός πλέον σε Ανατολή και Δύση, "Λουκάνικος". Ειδική αναφορά γίνεται στον διάσημο "επαναστάτη" σκύλο, που έδωσε το παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα. «Ο σκύλος, που πιστεύεται ότι είναι ένα αδέσποτο με το όνομα Λουκάνικος [Sausage],  βρίσκεται στο κέντρο της δράσης εδώ και χρόνια. Εδώ είναι μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές που συγκέντρωσε το Newsnight [εκπομπή του BBC]» αναφέρει το σύντομο κείμενο κάτω από το βίντεο, στην επιλογή των συντακτών του ΤΙΜΕ.
Ο  "Λουκάνικος" δεν έχει χάσει πορεία και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας από τον Δεκέμβριο του 2008! Η ιδιαιτερότητα του; Βρίσκεται πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών, αναρχικών ή κουκολοφόρων. Η sniperproductions.com έφτιαξε μάλιστα ένα βίντεο για του λόγου του αληθές. Η εντυπωσιακή σκηνή είναι προς το τέλος του βίντεο όπου ο "Λουκάνικος" διακρίνεται να συμπαραστέκεται σε διαδηλωτές έξω από κάποιο υπουργείο που προστατεύεται από άνδρες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και ο σκύλος δίνει τον δικό του αγώνα γαυγίζοντας... Δείτε το Βίντεο 


                   
http://kepparou.blogspot.com

ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΟΥΣ!


ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΕΝΩ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ !
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ
Συνεχίζεται η τρομοκρατία και το «άρμεγμα» των δημοσίων υπαλλήλων με νέα εγκύκλιο-σοκ του Υπουργείου Οικονομικών!
Σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, εάν δημόσιος υπάλληλος πληρεί τους απαράδεκτους όρους του νόμου για να μπει σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπει τελικά, όταν έρθει η ώρα να βγει στη σύνταξη το ΓΛΚ θα «κόψει» από αυτήν τα ποσά που εισέπραξε κατά τη διάρκεια όπου κανονικά θα έπρεπε να είχε τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα!
Προφανώς στο στόχαστρο κυβέρνησης και τρόικας μπαίνουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες και τους οργανισμούς, των οποίων οι διοικήσεις -παρά τις απαράδεκτες πιέσεις και την τρομοκρατία που έχει ασκηθεί- δεν έχουν παραδώσει ακόμα τις ''μαύρες'' λίστες με τους εργαζόμενους που είναι να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς . .  Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που οι διοικήσεις λόγω της πλήρους διάλυσης που έχει επέλθει στον δημόσιο τομέα με ευθύνη της κυβέρνησης(εφεδρεία, μετατάξεις, σπρώξιμο στη συνταξιοδότηση κλπ) δεν έχουν κατορθώσει να στοιχειοθετήσουν αυτούς τους απαράδεκτους καταλόγους, τα σπασμένα θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι! Επίσης -και αυτό το σημείο έχει ιδιαίτερη σημασία- η  εγκύκλιος αυτή αποτελεί προπομπό για την αλλαγή, επί τα χείρω, των απαράδεκτων διατάξεων για την εφεδρεία και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, καθώς υποχρεώνει, με την απειλή ποινής, τους δημοσίους υπαλλήλους, που είχαν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα να τη δηλώσουν, προκειμένου να συμπληρωθούν τα 33 χρόνια και να βγουν σε εφεδρεία! Η βαρβαρότηττα και η τρομοκρατία στο μεγαλείο τους!

Αναλυτικά, στην εγκύκλιο Σαχινίδη αναφέρεται:
1.Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 60 του Π.Δ. 169/2007 (κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων), σε περίπτωση που υπάλληλος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και έχει εισπράξει όταν ήταν στην ενέργεια αποδοχές που δεν δικαιούται, τα ποσά που καταβλήθηκαν χωρίς να οφείλονται παρακρατούνται συμψηφιστικά με δόσεις από τη σύνταξή του ή από τη σύνταξη των μελών της οικογένειάς του σε περίπτωση μεταβίβασης της σύνταξης σε αυτά. Η παρακράτηση γίνεται με πράξη του αρμόδιου Διευθυντή Συντάξεων ύστερα από σχετική βεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών για το ποσό που καταβλήθηκε επιπλέον. Το ποσό που παρακρατείται κάθε μήνα δεν μπορεί να υπερβεί το 1/4 της σύνταξης που καταβάλλεται.
2. Κατόπιν των ανωτέρω, αυτονόητο είναι ότι, εάν υπάλληλος, παρότι πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 33 του ν. 4024/2011, δεν τεθεί για οποιονδήποτε λόγο σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η Υπηρεσία μας κατά τη συνταξιοδότησή του θα διενεργήσει αυτεπάγγελτα τον ανωτέρω έλεγχο και θα προβεί, σε συνεννόηση με τον εκκαθαριστή αποδοχών της Υπηρεσίας του, σε παρακράτηση από τη σύνταξή του των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών κατά τη διάρκεια που ο υπάλληλος αυτός έπρεπε να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
3. Για τις ανάγκες εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4024/2011 και μόνο, ως «πραγματική συντάξιμη δημόσια υπηρεσία» νοείται:
α) η υπηρεσία που έχει παρασχεθεί στο Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ (α' και β' βαθμού) με οποιαδήποτε σχέση εργασίας καθώς και η υπηρεσία που αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια, με βάση ειδικές διατάξεις (άρθρο 155 παρ. 4 του Υ. Κ.).
β) η υπηρεσία που έχει διανυθεί στον ιδιωτικό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία έχει ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου και είναι συντάξιμη (μπορεί δηλαδή να αξιοποιηθεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά είτε με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης είτε εφόσον πρόκειται για υπηρεσία που έχει διανυθεί με ασφάλιση σε χώρα-μέλος της Ε.Ε., με την εφαρμογή των Κοινοτικών Κανονισμών).
Επισημάνσεις:
α. Προκειμένου για υπαλλήλους που έχουν επαναπατριστεί από πρώην «ανατολικές χώρες», μη μέλη της Ε.Ε., από την προϋπηρεσία τους σε αυτές, η οποία έχει αναγνωριστεί για τη μισθολογική τους εξέλιξη, θα ληφθεί υπόψη μόνο εκείνη που τυχόν έχει μεταφερθεί (ως χρόνος ασφάλισης) σε ασφαλιστικό φορέα της χώρας και θα αξιοποιηθεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά με τις διατάξεις της «διαδοχικής ασφάλισης».
β. Στις προαναφερόμενες υπηρεσίες της περ. β' δεν περιλαμβάνεται η προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται ως συντάξιμη με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 1405/1983 (δηλαδή με την καταβολή συμπληρωματικής εισφοράς εξαγοράς).