Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ Ευρωχωροφυλακή-Eurogedfor!


Η κυβέρνηση, τρέμοντας την λαϊκή εξέγερση που ελλοχεύει και αφού δε μπορεί να βασιστεί ούτε στον Στρατό για να καταστείλει τον εχθρό λαό, έφερε μια Ταξιαρχία της Ευρωχωροφυλακής, της Eurogendfor. Ουσιαστικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέφερε μια μεγάλη παραστρατιωτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων – Eurogedfor – πρακτικά ειδική μονάδα Στρατοχωροφυλακής, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, πλήρως εξοπλισμένη με Τεθωρακισμένα οχήματα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν:
H Eurogendfor πέρασε στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες οι πρώτες μονάδες αφίχθηκαν μεταξύ 08-10/10 στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταφέρθηκαν από την βάση τους στην Βόρειο Ιταλία.

Μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσε.

Ο μόνος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αριθμό ανδρών είναι το αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε στην Λάρισα. Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες κάτοικοι της Ηγουμενίτσας αλλά και της Λάρισας πλήθος ανδρών με πολιτικά που κρατούσαν βαλίτσες με το σήμα της EGF καθώς επίσης και πολλές νταλίκες με μηχανοκίνητα (κάτι σαν τις "αύρες" που χρησιμοποιούσε παλαιότερα η δική μας αστυνομία) βγήκαν στην Ηγουμενίτσα και κατευθύνθηκαν στην Λάρισα όπου και εγκαταστάθηκαν.



ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ: ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι αφίχθηκαν για κοινή άσκηση καταστολής εξεγέρσεων με την Ελληνική Αστυνομία!

Δηλαδή ενώ ο κόσμος της εργασίας ετοιμάζεται να διαδηλώσει μαχητικά και μαζικά τις επόμενες μέρες ενάντια στις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις-εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα, ενάντια στην Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και του Κατώτατου Μισθού, ενάντια στα Χαράτσια και το γενικό ξεπούλημα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια μιλούν για άσκηση και όχι για μεταφορά αδίστακτων μονάδων Στρατοχωροφυλακής που μέχρι τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί σε κατεχόμενες από τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το ΝΑΤΟ περιοχές!

Το γεγονός εμπεριέχει και έναν σημαντικό συμβολισμό: τη βδομάδα που ήταν η επέτειος της Απελευθέρωσης από τους Γερμανούς Ναζιστές Κατακτητές, τους Ιταλούς Φασίστες, τους Ταγματασφ-αλήτες, τις κυβερνήσεις Τσολάκογλου/Λογοθετόπουλου/Ράλλη και ενώ συμπληρώνονται 67 χρόνια από την τελευταία εισβολή βρετανικών στρατευμάτων για να επιβάλλουν το Νόμο και την Τάξη ενός και πάλι Γεωργίου Παπανδρέου, εισβάλλουν μετά από συνεννόηση Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-ΔΝΤ ξένα στρατεύματα, Ολλανδικά και Γερμανικά, να επιβάλλουν το δίκιο των τοκογλύφων, των τραπεζών και του κεφαλαίου! Έρχεται δηλαδή η Ευρωπαϊκή Στρατοχωροφυλακή για να κάμψει με ανείπωτη βία τις λαϊκές αντιδράσεις στα μέτρα εξαθλίωσης.

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι και στην Εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, εξαιτίας της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Α.Γρηγορόπουλου, η γερμανική κυβέρνηση είχε προτείνει την αποστολή της Eurogedfor ώστε να συμβάλλει στην καταστολή των μαχητικών κινητοποιήσεων, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, υπολογίζοντας την ένταση της λαϊκής αντίδρασης που θα προκαλούσε μια τέτοια κίνηση, αρνήθηκε. Επίσης, όμως και ο Στρατός, μόνιμοι και φαντάροι Αρνήθηκαν να κατέβουν στο δρόμο και να στραφούν ένοπλα ενάντια στους αγωνιζόμενους.

Σημειώνουμε ότι η Eurogedfor είναι ένοπλο σώμα με ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης) στον εξοπλισμό της, η οποία δημιουργήθηκε για εκτέλεση αποστολών σε αποστολές όπως το Κοσσυφοπέδιο, το Αφγανιστάν κλπ, όπου οι κλασικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατούν να φέρουν εις πέρας αποστολές καταστολής πλήθους! Να θυμίσουμε ότι σχετικά πρόσφατα, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, που συμμετέχει στο ΝΑΤΟ, πραγματοποίησε παρόμοια άσκηση, την άσκηση ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ!

Όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον Στρατό. Όταν οι απόστρατοι κάνουν ντου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την σύνταξη πείνας και τις κλεμμένες εισφορές στα Μετοχικά Ταμεία, όταν οι αξιωματικοί-υπαξιωματικοί βλέπουν να τους μένουν ελάχιστα ευρώ εξαιτίας των περικοπών και του δανείου για να βγάλουν το μήνα, ενώ σε αρκετές μονάδες της παραμεθορίου λειτουργούν άτυπα συσσίτια για τους στρατιωτικούς. Ε, τότε, μπορείς να βγεις στο δρόμο με το πιστόλι και το ρόπαλο για να στηρίξεις την κυβέρνηση που έφερε και εσένα σε αυτή την κατάσταση; Μήπως θα αναλάβουν την Καταστολή Πλήθους οι ΕΠ.ΟΠ. που ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης σχεδιάζει άμεσα να απολύσει χιλιάδες από αυτούς γιατί κοστίζουν ακριβά; Μήπως θα βγουν στο δρόμο οι φαντάροι που απειλούνται με αύξηση θητείας για να δουλεύουν περισσότερους μήνες ως άμισθοι δούλοι, που τους ταΐζουν σάπια κρέατα και κονσέρβες;

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-Ε.Ε- ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ!

Ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός στη χώρα μας έκανε το κρίσιμο βήμα. Κάλεσε την Στρατοχωροφυλακή να καταστείλει το λαό μας και μάλιστα κάλεσε τους Γερμανούς και Ολλανδούς. Κάποτε έβγαζαν τα τανκς οι Συνταγματάρχες. Τώρα τα βγάζουν οι Συνταγματολόγοι ή καλύτερα, τα κουβαλούν από το εξωτερικό!

Ο λαός μας όμως δεν πρέπει να φοβηθεί. Ο λαός μας δεν πρέπει να κάνει πίσω. Αυτοί μας φοβούνται. Αυτοί που δεν μπορούν νε ξεμυτίσουν μακριά από τις θωρακισμένες μερσεντές και τα ΜΑΤ, μας τρέμουν.

Η οργή μας πια βγαίνει στο δρόμο. Σχολεία-Πανεπιστήμια-Νοσοκομεία-Υπουργεία-Δημόσιες Υπηρεσίες, όλα καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο. Τι άλλο να κάνεις όταν το παιδί σου λιποθυμά στην αυλή των σχολειών από πείνα, όταν στα παίρνουν όλα, όταν σου αφαιρούν την Αξιοπρέπεια, την Ελπίδα, σε πετούν εξαθλιωμένο, σιδηροδέσμιο και προσκυνημένο στην ιστορία.

Το μόνο που έχει μείνει στην κυβέρνηση είναι η Αλήτικη προπαγάνδα των μεγαλοδημοσιογράφων που χύνουν λάσπη και μίσος από τα κανάλια των εφοπλιστών και των εργολάβων, οι μπουκωμένοι χιλιάδες ευρώ δικαστές και η κρατική τρομοκρατία με τους ΜΑΤατζήδες και τους ανεγκέφαλους της ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ.

Αυτή την κυβέρνηση δεν τη θέλει κανένας άλλος. Όλοι θέλουν να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα Μέσο-Μάκρο και ότι άλλο διάολο Μνημόνια των τοκογλύφων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. μας διαλύουν τη ζωή, καταργούν εργασιακά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες, μας πετούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην Ανεργία, μας σκλαβώνουν εμάς και τα παιδιά μας για πάντα.

ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ

Καλούμε τους Φαντάρους και τα Μόνιμα στελέχη να Αρνηθούν την εκτέλεση κάθε Παράνομης Διαταγής σύμφωνα με τη Συνείδηση τους, κάθε διαταγή Ντροπής και Τρομοκρατίας που θα τους θέσει ενάντια στον εξεγερμένο λαό μας. Να Αρνηθούν οποιαδήποτε υπηρεσία στους Γερμανούς και Ολλανδούς Μισθοφόρους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

«όλος ο κόσμος μια πλατεία»

Το παγκόσμιο  κάλεσμα για μαζική και ειρηνική διαμαρτυρία, πρώτη φορά τόσο καλά οργανωμένο και με τόσο μεγάλη συμμετοχή, ήδη κινητοποίησε πολλούς σε ολόκληρη την υφήλιο. Σήμερα, Σάββατο, «όλος ο κόσμος μια πλατεία».

Το κεντρικό σύνθημα, «Ενωμένοι για την Παγκόσμια Αλλαγή», ήδη φαίνεται πως ενώνει χιλιάδες ανθρώπους διαφορετικών εθνών, γλωσσών, φυλών, θρησκειών και πολιτισμών. Τουλάχιστον διαδικτυακά. Το κείμενο/διακήρυξη της κινητοποίησης, ίδιο και απαράλλαχτο σε πολλές γλώσσες, αναφέρει πως «στις 15 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο θα βγουν σε δρόμους και πλατείες. Από την Αμερική ώς την Ασία, από την Αφρική ώς την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία». Τα όσα ακολουθούν στο παραπάνω κείμενο, ιδίως για κάποιον που δεν παρακολουθεί διεθνείς ειδήσεις, μοιάζουν κομμένα και ραμμένα στην ελληνική πραγματικότητα.

Σε έναν παγκόσμιο χάρτη, στην ιστοσελίδα «15october.net», σημειώνονται με κόκκινες κουκκίδες όλες οι τοποθεσίες σε όλες τις πόλεις όπου έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις. Στο Λονδίνο, πορεία από το Χάιντ Παρκ μέχρι την πλατεία του Κοινοβουλίου και αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε αρκετές πόλεις της Αγγλίας. Στο Κέιπ Τάουν, ειρηνική κατάληψη των Βουλευτικών Κήπων. Συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» της Βολιβίας, κινητοποιήσεις στη μέση του Ατλαντικού στη Χονολουλού, στην Πράγα πορείες διαμαρτυρίας σε κυβερνητικά κτίρια, το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» (Occupy Wall Street) στη Νέα Υόρκη, το οποίο όπως φαίνεται έχει βρει πολλούς συνεχιστές σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο. «Καταλάβετε την Τιχουάνα», «Καταλάβετε το Ντιτρόιτ», «Καταλάβετε την Αυστρία», «Καταλάβετε το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας» κ.ά.
Από την παγκόσμια κινητοποίηση δεν θα μπορούσε να λείπει και η ομάδα «Anonymous», γνωστή για τις κυβερνοεπιθέσεις της, αλλά και το κίνημα των «Αγανακτισμένων» όπου και αν υπήρξε. Ο χάρτης της Ισπανίας, εκεί που ξεκίνησαν όλα με το κίνημα «15Μ», κατακόκκινος: σε άλλες πόλεις καλούν οι «Αγανακτισμένοι», σε άλλες λένε «Καταλάβετε...», παντού όμως αναφέρουν τη λέξη «ειρηνικά». Μέσω της ιστοσελίδας, το κάθε κίνημα, η κάθε χώρα ή πόλη έχει forum για τον καλύτερο συντονισμό των κατά τόπους κινητοποιήσεων.
Μια ψηφιακή Βαβέλ φαίνεται πως ορθώνεται, με τη διαφορά πως τώρα σε όλες τις γλώσσες υπάρχουν τουλάχιστον δύο κοινοί παρονομαστές: «Ενωμένοι για την Παγκόσμια Αλλαγή» και «Αληθινή Δημοκρατία». Σε ορισμένα από τα fora, μιλάνε για την Ελλάδα και τις κινητοποιήσεις της. Ξαφνικά, για κάποιες υποσαχάριες χώρες, είμαστε τα «αδέρφια». Για χώρες της Νότιας Αμερικής, «παράδειγμα προς μίμηση» και σίγουρα όχι οι «τεμπέληδες» ή «προδότες» όπως μας έχουν αποκαλέσει κάποιοι Βόρειοι.
Στο Σύνταγμα
Ρεύμα, από όλα τα παραπάνω, έχουν πάρει και οι δικές μας πλατείες. Η πλατεία Συντάγματος για άλλη μία φορά καλεί τον κόσμο να την κατακλύσει. «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, είναι ο εφιάλτης που περιμένει και τις υπόλοιπες χώρες στο μέλλον» αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμα.
Για σήμερα Σάββατο στο Σύνταγμα, έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή των: Δ. Πουλικάκος & His Band, Lost Bodies, Nalyssa Green, Β. Παπακωνσταντίνου, The Screaming Fly, Αέρα Πατέρα, Αρμάδα IV, Nastazzia & The Jazzuars, Gadjo Dilo, Απόφοιτοι Μουσικού Σχολείου Ιλίου και Γλάρος. Επίσης, θα υπάρχουν χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, απαγγελίες ποιημάτων, προβολές και ζωντανές συνδέσεις με το Κίνημα των Πλατειών από όλο τον κόσμο.
Το ρολόι στην ιστοσελίδα του «15october.net», το «ρολόι της Ιστορίας», όπως κάποιοι έχουν γράψει, μετράει αντίστροφα και χτυπά στις 15 Οκτωβρίου. Τώρα αν ο κόσμος ξυπνήσει, παραμένει ακόμη άγνωστο.

Κατάλυση του Συντάγματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου, δια στόματος Βενιζέλου

Καινοφανείς ερμηνείες του Συντάγματος, με θέσεις διαστρέβλωσης του περιεχομένου του άρθρου 28 και ακατάσχετη ψευδολογία σε ότι αφορά τις προβλέψεις των παραγράφων 2 και 3, ήταν το περιεχόμενο όσων εξέφρασε χθες στην Βουλή ο … συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους ξένους από την κυβέρνηση.

Πριν εισέλθουμε στην ουσία των όσων ειπώθηκαν χθες στην Βουλή και της σημασίας τους, να πούμε ότι είναι εξίσου εντυπωσιακό ότι ούτε ο ερωτών Γ.Καρατζαφέρης απάντησε σε όσα πρωτοφανή για υπουργό δημοκρατικής κυβέρνησης εξεστόμισε ο Ε.Βενιζέλος, ούτε η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αντιλήφθηκε τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εκτός και αν συμφωνούν με το … ξέσκισμα του Συντάγματος και το ράψιμο στα μέτρα του Ε.Βενιζέλου.

Ας δούμε λοιπόν τα πρωτοφανή που είπε στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους ξένους:

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο γηραιός, τον οποίο πάντα μνημονεύετε με πάρα πολύ μεγάλη τιμή –και καλά κάνετε και αυτό κάνουμε όλοι στην Αίθουσα αυτή- είχε εισηγηθεί στο Σύνταγμα του 1975 μία κορυφαίας σημασίας διάταξη, που δεν έχει αλλάξει έκτοτε, το άρθρο 28, που προβλέπει στην παράγραφο 2 ότι η Ελλάδα μπορεί να παραχωρεί συνταγματικά προβλεπόμενες αρμοδιότητες της Bουλής, της Κυβέρνησης, των δικαστηρίων σε όργανα διεθνών οργανισμών, στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ.

Τοξική ασφυξία


Η τοξική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά για τα σκουπίδια. Συνιστά μολυσματικό απόβλητο.
Σήπεται, βρωμά και οδηγεί σε κίνδυνο τοξικής ασφυξίας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Πρέπει να την θάψουμε ή εναλλακτικά να την αποτεφρώσουμε πριν η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη.
Τώρα στοχοποίησε τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τους οδηγεί με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο στην ομαδική απόλυση και εξαγριώνεται επειδή δεν αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τη σφαγή. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να στρέψει την κοινωνία εναντίον τους, με το επιχείρημα ότι οι πολίτες κινδυνεύουν από τα σκουπίδια που συσσωρεύτηκαν στους δρόμους.
Κι όμως. Ο κ. Λοβέρδος θυμάται τη δημόσια υγεία και κινητοποιεί Μεταξικό νόμο του 1940 μόνον όταν πρόκειται για τους μετανάστες και τους εργαζόμενους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, είτε πρόκειται για μολυσματικά προϊόντα που διακινούν ξένες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, είτε πρόκειται για οικογένειες που βρίσκονται σε ανεργία και το μόνο που σκέφτονται είναι η ανώδυνη αυτοχειρία.
Δεν θα επιτρέψουμε να εξοντώσουν στους θαλάμους αερίων της ανεργίας χιλιάδες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα τους στηρίξουμε δυναμικά και σταθερά.
Εμείς οι ίδιοι, ως υπεύθυνοι πολίτες, θα πάψουμε να κατεβάζουμε τα σκουπίδια μας στους κάδους και θα φροντίσουμε να κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί δημόσιας υγείας, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τα σκουπίδια που βρίσκονται στους δρόμους.

Η πιο κρίσιμη και σημαντική βδομάδα της μετεμφυλιακής Ιστορίας;


Σε ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία-ντοκουμέντα που έχουν ποτέ εκδοθεί “οι αναμνήσεις ενός επαναστάτη”, ο Γαλλορώσος Βικτόρ Σερζ (που δολοφονήθηκε άδοξα το 1947 στο Μεξικό έχοντας προλάβει να ζήσει όλες τις σημαντικές επαναστάσεις της εποχής του…) είχε αναφερθεί στην σπουδαιότητα της ιστορικής αίσθησης.
Η ιστορική αίσθηση για ένα άτομο αφορά πολλά πράγματα. Την γενικότερη αντίληψη και γνώση που έχει  για την εποχή του και τις κοινωνικές δυνάμεις που δρουν σε αυτήν, την ατομική ευθύνη που φέρει  δρώντας στον κοινωνικό στίβο και περισσότερο την επίγνωση για το πότε έχει μπροστά του μέρες και βδομάδες που αποφασίζουν περισσότερο από άλλες για το μέλλον μιας κοινωνίας.
Υπάρχουν μέρες ακόμη και μήνες και χρόνια που είναι  άγονες και στείρες για κοινωνικές αλλαγές.Υπάρχουν σπανιότερα μέρες και βδομάδες που έχουν την μεγαλύτερη σημασία και εκ των υστερών συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη προσοχή για την ιστορική μελέτη.
Μια τέτοια βδομάδα, γόνιμη σε προσδοκίες και  ανοιχτή σε μεγάλες αλλαγές είναι  η βδομάδα που ξεκινά σήμερα στις 15 Οκτώβρη 2011.
Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει σε  οριακό σημείο και αυτό ομολογείται ακόμη και από τους πιο απίθανους πομπούς της δημόσιας γνώμης.Φτάσαμε λοιπόν πολιτικοί σαλτιμπάγκοι σαν τον Ανδρουλάκη να προειδοποιούν για αναπόφευκτη κοινωνική εξέγερση και για χαμένη κυβερνητική νομιμοποίηση αλλά και δημοσιογράφοι του κατεστημένου σαν τον Πρετεντέρη να περιγράφουν τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ σαν καθαρή κοινωνική ληστεία που θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη.

Επιτροπή Εργαζομένων Ευαγγελισμού


«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη»
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Κ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 19 κ 20/10
  Η πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Σωματείου ανέδειξε με την συζήτηση που έγινε την κρισιμότητα των εξελίξεων και το μέγεθος της ευθύνης που έχουμε ως υγειονομικοί του Ευαγγελισμού,  αναφορικά με την επέλαση της αντεργατικής καταιγίδας, της  υποταγμένης στο μνημόνιο  κυβέρνησης,  στον χώρο της Δημόσιας Υγείας και στην κοινωνία γενικότερα.
·         Η κλιμάκωση του αγώνα μας μπορεί να επιταχύνει την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και όλων των πτυχών της πολιτικής της! Το ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ  πρέπει να είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει!!!
·         Ήρθε η ώρα του κοινού αγώνα ενάντια σε όλους τους τωρινούς ή μελλοντικούς εκφραστές αυτής της πολιτικής που διαλύει τον κοινωνικό ιστό και το κοινωνικό κράτος!
·         Ήρθε η ώρα να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση,  ένα  ηχηρό ΩΣ ΕΔΩ! Θα μας βρούν απέναντι τους σε έναν διαρκή και χωρίς τέλος αγώνα άρνησης να υποταχθούμε!!!
·          Καλούμε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς σε ενιαίο μέτωπο αγώνα, να συστρατευτούμε στον δρόμο του αγώνα,  μέσα από αμεσοδημοκρατικές  Γενικές Συνελεύσεις όπου θα αποφασίζουμε όλοι μαζί δημοκρατικά και αγωνιστικά, συμμετέχοντας  σε μία Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Ευαγγελισμού.
·          Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αδήριτη  ανάγκη η δημιουργία ενός ανεξάρτητου ταξικού  κέντρου αγώνα που θα συνενώνει σε μια κοίτη ποταμού  όλους αυτούς τους αγωνιστικούς χειμάρρους από όλα αυτά τα τμήματα  των εργαζομένων που μάχονται.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.      Ουσιαστική και γενναία Χρηματοδότηση των νοσοκομείων
2.      Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους
3.      Χαρακτηρισμό των νοσοκομείων ως ανθυγιεινούς  χώρους εργασίας και ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ
4.      Την απόσυρση του σχεδίου του νέου Οργανισμού του νοσοκομείου  και την σύνταξη ενός νέου με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών και των υγειονομικών.
5.      Να  μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και να καλυφθούν οι ελλείψεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κατάργηση των ιδιωτικών συνεργείων/εργολάβων.
6.      Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο (μισθολόγιο, εφεδρεία, φορολογικό).
7.      Να φύγουν τώρα  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΪΚΑ,  ΔΝΤ
8.      Να ανατραπεί η  πολιτική της κυβέρνησης  των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και των ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ  και να καταδικαστούν όσοι στήριξαν και θα στηρίξουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ø Συμμετέχουμε όλοι το Σάββατο 15 του Οκτώβρη στη συγκέντρωση στη Πλατεία Συντάγματος στις 18:00.
Ø Συμμετέχουμε όλοι σε κοινή συντονιστική συνέλευση Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα την Κυριακή 16 Οκτώβρη στο Πολυτεχνείο 11πμ, που καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα .

Τετάρτη 19/10 προσυγκέντρωση 09:45 στα ΤΕΠ και συγκέντρωση 10:30 στο Μουσείο
 «Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται»
Επιτροπή Εργαζομένων Ευαγγελισμού

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ,  
        ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19&20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΟΛΟΙ στις 10.30 πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μαζί με τους υποστηριχτές τους Ν.Δ.- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, ξεζουμίζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία, για την «σωτηρία» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών. Χρησιμοποιούν την κρίση «ως ευκαιρία» για να ξαναχτίσουν την κοινωνία του μεσαίωνα και να παραδώσουν την μισθωτή εργασία φτηνό εργαλείο στην ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και άλλα κέρδη.
Η φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος, ενώ μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων. Η «εργασιακή εφεδρεία-απόλυση» θα προσθέσει κι άλλες απολύσεις, στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Το μισθολόγιο-φτωχολόγιο φέρνει νέες περικοπές μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχηση των εργαζομένων. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για όλα θα πληρώνουμε ξανά και ξανά. Με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα, φέρνουν νέα φορομπηξία.
ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ
Να οργανώσουμε την ενότητα και τους αγώνες μας. Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που αποφάσισαν πανεργατική απεργία ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων, «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας. Για αυτό χρειάζεται να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, οι κλαδικοί συντονισμοί, οι επιτροπές ανέργων και όλοι όσοι παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό απέναντι στον κοινό εχθρό.

·                     Δεν πληρώνουμε το χρέος και την κρίση. Παύση πληρωμών -διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, πάγωμα έως και διαγραφή όλων των δανείων των εργαζομένων.
·                     Αρνούμαστε την πληρωμή όλων των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων.
·                     Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης.
·                     Παλεύουμε για ένα άλλο δημόσιο, στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, ενάντια στη διαπλοκή του με τις πολυεθνικές και τους εργολάβους, τη διαφθορά. Να πάψει να είναι λάφυρο των κομμάτων του κεφαλαίου.
·                     Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες.
·                     Μόνιμη και σταθερή δουλειά, απαγόρευση των απολύσεων, όχι απολύσεις – «εφεδρεία». Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία
ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΕΕ- ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ. 

Κυριακή 16 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στις 11 πμ, καλούμε όλα τα σωματεία, τους συντονισμούς σωματείων, όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο, για ένα οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό

Ραντεβού στο Σύνταγμα στις 6 μ. μ.


Στις 15 Οκτωβρίου οι λαοί σε όλο τονκόσμο βγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία , από την Αφρική ως την Ευρώπη ξεσηκωνόμαστε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να δείξουμε στους πολιτικούς και την παγκόσμια οικονομική ελίτ που υπηρετούν ότι εμείς οι λαοί θ’ αποφασίσουμε για το μέλλον μας.
Δεν αναγνωρίζουμε τις κυβερνήσεις γιατί λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι.
Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών.
Εκατομμύρια ανθρώπων συνεχίζουμε να γεμίζουμε τις πλατείες όλου του κόσμου καταγγέλλοντας το υπάρχον πολιτικό και πολιτειακό σύστημα, τη διαφθορά και την οικονομική εκμετάλλευση.
Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας συμμετέχοντας στις λαϊκές συνελεύσεις και δείχνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλλονται, στην ακύρωση των ονείρων μας και της αξιοπρέπειάς μας.
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, είναι ο εφιάλτης που περιμένει και τις υπόλοιπες χώρες στο μέλλον.
Η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας.
15 Οκτωβρίου 6.00 μμ, συγκέντρωση και συναυλία στο Σύνταγμα.
16 Οκτωβρίου 8.00 μμ, συνέλευση των συνελεύσεων και δικτύωση των πλατειών
19 Οκτωβρίου, συμμετοχή στην πανελλαδική και πανεργατική απεργία
11.00 πμ συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Τώρα μιλάμε εμείς.
Λαϊκή Συνέλευση Συντάγματος

Γράμμα απο το Θριάσιο


!2-10-2011
.........σήμερα στο θριάσιο ξεκινήσαμε 3ημερη κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών και της διοίκησης και τα Τ.Ε.Ι. από το πρωί -με απόφαση της Γεν. Συνέλευσης της Τρίτης-όλοι οι εργαζόμενοι μαζικά συμμετείχαν στην κατάληψη.κανένα γραφείο δεν άνοιξε,η διοίκηση δεν ήρθε, όλοι είμασταν μαζικά στο ισόγειο συζητώντας για το μισθολόγιο και τις εξελίξεις(εφεδρεία κά).ήταν πάνω από200 εργαζόμενοι.μοιράζαμε ανακοίνωση για τον πολίτη που όσοι την πήρανε μας στηρίζανε και κάθονταν μαζί μας.Οι εργαζόμενοι οργάνωσαν ομάδα για να φτιάξουμε πανώ για τη κατάληψη ενώ μια ομάδα εργαζομένων εφτιάξε τη φωτογραφία που σας στέλνω.Στις 13:00 στο Αμφιθέατρο η επιτροπή αγώνα-που βγήκε απο την Γ.Σ- μαζί με 120 εργαζόμενους σχεδίασαν την αυριανή μέρα (ομάδα περιφρούρησης,ομάδα ενημέρωσης στις κλινικές, οργάνωση της κινητοποίησης στο Υπουργείο).Στις 14:00 ήρθαν εκπρόσωποι από την ΕΛΜΕ και τη ΔΟΕ της περιοχής (ήταν απόφαση της Γ.Σ για τοπικό συντονισμό)και σχεδιάζουμε τοπική δημοσιουπαλληλική κινητοποίηση στην Ελευσίνα την Δευτέρα 17/10 στις  11:00-14:00,μπροστά στην απεργία 19/10.  Αύριο θα ανέβουμε στο Υπουργείο(υπολογίζουμε 3 πούλμαν) και την Παρασκευή με νέα Γ.Σ θα κλιμακώσουμε την δράση μας.Είναι εντυπωσιακή η συμμετοχή των εργαζομένων(πρώτη φορά έχουμε τέτοια εικόνα. Μάλιστα έχουμε κάνει και 3 Γ.Σ με μαζική συμμετοχή (πρώτη 230, δεύτερη-τρίτη με 150,ενώ στις 2 κινητοποιήσεις στο Υπουργείο είχαμε 120 και 100 άτομα)...............

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους πολίτες


Αγαπητέ ασθενή - συνοδέ
Εμείς το προσωπικό του νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ", που βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις, ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζεις κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
Τώρα, όμως, σίγουρα μας κατανοείς. Κι εμείς, όπως κι εσείς, στενάζουμε κάτω από τη βάρβαρη πολιτική, τα αντιλαϊκά μέτρα και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν.
Ξέρουμε όμως όλοι ποιός φταίει για τα τεράστια προβλήματα των νοσοκομείων!
·                    Για την ταλαιπωρία σου κάθε φορά που επισκέπτεσαι τα επείγοντα με τις ατέλειωτες ουρές, την αναμονή και τις αναξιοπρεπείς συνθήκες!
·                    Για την αναμονή τόσους μήνες για να σε δει ένας ειδικός γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία ή να σε χειρουργήσει!
·                    Για την αδικαιολόγητη παράταση της παραμονής σου στο νοσοκομείο για να κάνεις μια ακτινογραφία ή μια αξονική!
·                    Για το ότι πρέπει οι συνοδοί να εκτελούν χρέη νοσηλευτή ή τραυματιοφορέα!
·                    Για την παραμονή διασωληνωμένων ασθενών σε κοινό θάλαμο, αντί για τη μεταφορά τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!
Γνωρίζεις ότι:
·                    η νοσηλεύτρια που σε φροντίζει είναι μόνη της για 40 ασθενείς και συνήθως δουλεύει 2 βάρδιες σε ένα 24ωρο, χωρίς ρεπό!
·                    ο γιατρός είναι πιθανό να εργάζεται συνεχώς για 32 ώρες και να μην πληρώνεται για την εφημερία!
·                    δεν υπάρχουν υλικά για να δουλέψουμε γιατί δεν υπάρχουν υπάλληλοι να παλέψουν με το τέρας της γραφειοκρατίας!
Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση έχουν εγκαταλείψει τα Δημόσια Νοσοκομεία!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,
 ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!!


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΓΝ "ΑΤΤΙΚΟΝ"

15 Οκτωβρίου: Οι κινητοποιήσεις των “Αγανακτισμένων” παγκοσμίως


951 πόλεις, σε 82 χώρες συμμετέχουν στις 15 Οκτωβρίου στο παγκόσμιο κίνημα των «Αγανακτισμένων» που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο.
Οι πρωτεργάτες Ισπανοί ζουν με την ελπίδα το κάλεσμα τους, να βρει ανταπόκριση σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. «Από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική στην Ευρώπη» πολίτες όλου του κόσμου έλαβαν την πρόσκληση.
Ήδη έχει δημιουργηθεί ένας ηλεκτρονικός ιστότοπος με την ονομασία: «United for #globalchange»(ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή), η οποία καλεί τους πολίτες να «καταλάβουν τις πλατείες και τους δρόμους» όλου του κόσμου και δίνει πληροφορίες για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Αντιγράφουμε από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα: «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή, δε θα επιτρέψουμε στην εξουσία να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει».

13 Οκτώβρη. Πορεία υγειονομικών

Η ιστορία γράφεται στους δρόμους.




Τυχεροί όσοι μπόρεσαν να ζήσουν το αντάμωμα των αγωνιζόμενων εργαζομένων στους δρόμους της Αθήνας. Συγκλονιστικές οι στιγμές που συναντιούνται οι συνάδελφοι με τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους αφήνουν χώρο να πορευτούνε μαζί. Δυό στενά παραπάνω μπαίνουν και οι "εφεδροι" του ΟΔΔΥ ενώ οι καταληψίες του Υπ. Εσωτερικών με τις μαύρες σημαίες τους χαιρετούν απο τα μπαλκόνια. Το σύνθημα καθαρό. 
ΕΡΓΑΤΕΣ   ΕΝΩΜΕΝΟΙ   ΠΟΤΕ   ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Νάμαστε πάλι εδώ