Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΤΑ ΝΕΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ"

- ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΣΕΧΙΤΚΑ ΜΕ ΤΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Ο Κος ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΗ. ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ
-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Κ. Χρ. ΡΟΪΛΟΥ. ΤΟ ΣΚΕΤΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ
-ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 9 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ "ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΚΛΕΜΠΙΣΕΛΛΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ KPC ΕΠΙΒΕΒΑIΩΣE ΕΜΜΕΣΩΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Κος ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΊΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΡΕΠΟΡΑΖ ΤΟΥ ΤΗΕΛΟΠΤΙΚΟΥ ALPHA TV. ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΑΣ .
- ΤΗΝ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΔΑΙΝΟΝΤΝΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ "ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ"
- ΦΗΜΕΣ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ "ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ" ΜΕ ...ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗΣ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΑΚΛΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ. Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ , ΠΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΛΟΣ ΤΟ ΔΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΙΔΕ ΤΗ ΤΑΜΠΕΛΑ "ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΑΣΙ" ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΓΝΩΣΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΩΤΕΡΑ !
- ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.ΚΥΚΛΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΤΥΠΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.
-ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΗΡΕΜΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
-Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΕΜΕΠΕΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ :


ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ

Πως η Ελληνική Πολιτεία τιμωρεί την επιθυμία για μάθηση και προσφορά. (ένα παράδειγμα από την καθημερινότητα)


Την Παρασκευή 16-1-2009, ένα αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική οδό Κυππαρισίας – Πατρών. Ήταν το αυτοκίνητο μιάς νέας γιατρού, Παθολόγου του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κρεστένων, μητέρας δύο μικρών παιδιών. Ευτυχώς η συνάδελφος δεν τραυματίσθηκε.

Η γιατρός αυτή, με πάθος για την καταπολέμηση του Σακχαρώδους Διαβήτη -αυτής της μάστιγας της εποχής μας-, από την εποχή της ειδικότητας στράφηκε στο αντικείμενο αυτό.. Μάλιστα λειτούργησε και εβδομαδιαίο ιατρείο στο Νοσοκομείο μας για την νόσο αυτή. Το ιατρείο αυτό μόλις άρχισε να δίδει αποτελέσματα το έκλεισε εν ριπή οφθαλμού ο προηγούμενος Διοικητής γιατί ,αν και νομικός, είχε διαφορετική άποψη για το πώς πρέπει να εξετάζονται οι διαβητικοί.

Τότε δεν ακούστηκε καμία δημόσια διαμαρτυρία, ούτε από εμάς τους συναδέλφους της, ούτε από τοπικούς συλλόγους, ούτε από όσους οι πολίτες της περιοχής έχουν εξουσιοδοτήσει να τους εκπροσωπούν.

Μετά την αλλαγή της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η συνάδελφος ξεπέρασε τον γραφειοκρατικό δαίδαλο που επιβάλλει η σχετική νομοθεσία και πήρε την έγκριση από το Υπουργείο να ανανεώσει και να βαθύνει τις γνώσεις της, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης στο Νοσοκομείο του Ρίο.

Βέβαια οι ανάγκες του Νοσοκομείου, αλλά και ανάγκες της συναδέλφου, επιβάλλουν να εκτελεί ένα αριθμό εφημεριών. Βλέπετε η Πολιτεία «μας», δεν παίρνει κάποιο μέτρο διευκόλυνσης τέτοιων ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Έτσι λοιπόν, η παραπάνω συνάδελφος, κάθε πρωί διανύει 120 περίπου χιλιόμετρα, κάποιες φορές μετά από εφημερία, παρακολουθεί ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κάνει τα 120 χιλιόμετρα της επιστροφής, φροντίζει – μαζί με τον σύζυγό της- τα δυό μικρά παιδιά της, μελετά και τν επομένη ξεκινά τον ίδιο κύκλο. Τελειώνοντας την εκπαίδευσή της, δεν την περιμένει κάποια πρόσθετη υλική αμοιβή, ούτε όμως και κάποια ηθική ανταμοιβή από την Ελληνική Πολιτεία.

Άραγε υπάρχει ηθικός αυτουργός για το «ατύχημα» της συναδέλφου; Κατά την γνώμη μου, έχει η Ελληνική Πολιτεία, που έχει την έξη να τρώει τα παιδιά της που ξεφεύγουν από τον μέσο όρο. Επίσης έχουμε όλοι εμείς που έχουμε ξεχάσει το τι σημαίνει πολίτης – λέξη και έννοια Ελληνικής προελεύσεως- και δεν στηρίζουμε τα θετικά, αλλά υποκλινόμαστε στα αρνητικά, με τον γνωστό ραγιαδισμό μας.

Ανέστης Ι. Παπαδόπουλος

Γενικός χειρουργός, επιμελητής Α’ Ε.Σ.Υ. Γ.Ν. – Κ.Υ. Κρεστένων

ΗΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ...

ΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 50.ΟΟΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ !
ΣΧΕΔΙΑΖΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΣΤΙΣ ...10.000 ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΗΛΘΑΝ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ
ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΤΗ Κα ΛΟΥΚΑ
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΛΟΥΚΑ ! ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΛΟΥΚΑ
Η ΔΙΑΒΟΛΕΜΕΝΗ ΛΟΥΚΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ !