Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-5-2010


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ Γ,Ν.. ΝΙΚΑΙΑΣ


21/5/2010

Προς την διοίκηση του ΓΝ Νικαίας

Κοινοποίηση ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ

Κατόπιν της προφορικής επικοινωνίας μας σας κοινοποιούμε την απόφαση της κοινής συνέλευσης ιατρών και εργαζομένων που έγινε σήμερα στο αμφιθέατρο κατόπιν προσκλήσεως της προηγούμενης συνέλευσης ιατρών (14/5/2010).

Όπως ήδη γνωρίζετε η μεγάλη πλειοψηφία (περίπου 150) ειδικευόμενοι ιατροί του νοσοκομείου και πάνω από 300 εργαζόμενοι βρίσκονται από σήμερα σε νόμιμη επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα εφημεριών Μαρτίου 2010 και δεδουλευμένα υπερωριών προηγουμένων μηνών αντιστοίχως.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Aποφασίσαμε να είμαστε όλοι ενωμένοι στην πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ.

Δεν συμμετείχαμε στην διοίκηση της χώρας , δεν χαράξαμε εμείς τις οικονομικές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία. Δεν συμμετείχαμε στα κέρδη και δεν διατιθέμεθα να είμαστε εμείς τα μοναδικά θύματα της πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης. Δεν διατιθέμεθα να χαρίσουμε ούτε μια ώρα απλήρωτη. Δεν διατιθέμεθα να χάσουμε ούτε ένα ευρώ από δεδουλευμένα.Αρχίζουμε σήμερα επίσχεση εργασίας που θα συνεχιστεί μέχρι να μπουν τα χρήματα που μας χρωστάνε στην τράπεζα.Αποφασίζουμε δικαστική διεκδίκηση των περικεκομένων από τις υπερωρίες εργαζομένων χρημάτων προηγουμένων μηνών για όλους τους εργαζόμενους πλην ιατρών.

Καλούμε την διοίκηση και κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει ώστε να μην γίνει ανοιχτή γενική εφημερία του νοσοκομείου την Κυριακή 23/5/2010 δεδομένου ότι ο αριθμός των υπηρετούντων ιατρών και λοιπών εργαζομένων θα είναι ελλειμματικός σε βαθμό που καθιστά την εν λόγω εφημερία επικίνδυνη και επισφαλή.

Με τα δεδομένα αυτά ζητάμε να πραγματοποιήσετε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να αποσυρθεί το νοσοκομείο μας από την γενική εφημερία.