Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η βλακεία είναι ανίκητη




Δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε καθόλου ο "πονηρούλης" Διοικητής του Νοσοκομείου. Το ένα ατόπημα (επιεικώς) μετά το άλλο.
Στέλνει το πιο πάνω έγγραφο σε όλες τις υπηρεσίες, να υπογράψουν οι υπάλληλοι δηλώσεις και να παραδοθούν συγκεντρωτικά (μην τυχόν και ξεφύγει κανείς) έως τις 30 Νοεμβρίου 2011 στο γραφείο προσωπικού.
Στηριζόμενος στην προστασία των ΑΤΟΜΙΚΩΝ προσωπικών δεδομένων νά τι θέλει να "δηλώσουμε υπεύθυνα";
1. Οτι θα τηρήσουμε το Ιατρικό απόρρητο σαν να μην υπάρχει νόμος για αυτό και η τήρησή του επαφίεται στην διακριτική μας ευχέρεια.
Πονηρούλη απο πότε η τήρηση των νόμων γίνεται με υπεύθυνη δήλωση;Δηλαδή αν δεν την υπογράψω μπορώ να παρανομήσω;
2. Ότι θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να μην υποκλαπούν.......εξ υπαιτιότητάς μου
Πονηρούλη απο πότε ο υποκλεπτόμενος έχει υπαιτιότητα; Εξαιρείται η υποκλοπή ψήφου στο κόμμα σου.
3. Ότι δεν θα κοινοποιήσουμε σε τρίτους διαχειριστικά διοικητικά ή άλλα στοιχεία του νοσοκομείου χωρίς την άδειά του.
Πονηρούλη  από πότε τα στοιχεία αυτά είναι ΑΤΟΜΙΚΑ ευαίσθητα δεδομένα;
Από πότε οι προμήθειες , οι υπερωρίες που χρωστάς, τα υλικά που δεν υπάρχουν, οι καθηγητές που αλωνίζουν είναι ΑΤΟΜΙΚΑ δεδομένα;
Πολύ θα σε βόλευε να μας έβαζες και φίμωτρο και να σου ζητούσαμε την άδεια να το βγάλουμε.
4. Ότι θα λάβω όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην εκθέσω σε κίνδυνο τον εξοπλισμό ή τα δεδομένα του Πληροφορικού συστήματος
Πονηρούλη αυτή είναι δική σου δουλειά και ευθύνη και πας να μας τη φορτώσεις "οικειοθελώς"

Σκοπός της "υπεύθυνης δήλωσης" είναι το πονηρό 3 διανθισμένο με τα βλακώδη υπόλοιπα 
Επειδή η Βλακεία είναι ανίκητη περιμένουμε την επόμενη δήλωση που θα μας στείλεις να υπογράψουμε και θα λέει ότι
ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ και είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε!!! 
ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΛΑΜΟΓΙΑ


Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών 23-10-11


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !
ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Υγειονομικών 23-10-11
Πριν ακριβώς από έναν μήνα (23 και 24 Σεπτέμβρη) η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας με τηλεοπτικές συνεντεύξεις, υπηρεσιακά σημειώματα και δελτία τύπου είχε εξαπολύσει «καταιγίδα» διαψεύσεων για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στα νοσοκομεία και στα ΚΥ, καταγγέλλοντας μάλιστα τους «διακινητές» τέτοιων … ψευδών ειδήσεων (υγειονομικούς, δημοσιογράφους κλπ) σαν συκοφάντες και υπονομευτές !
Και όμως … Στο διαβόητο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την ματωμένη Πέμπτη 22-10 παρά την παλλαϊκή κατακραυγή της 48ωρης απεργίας και των διαδηλώσεων, ο κ. Λοβέρδος με σχετική διάταξη τελικά εξαίρεσε από την «εφεδρεία» μόνο το «ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό» προσωπικό.
Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το βοηθητικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό (τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου, τραπεζοκόμες, μαγειρεία, ιματισμός, τεχνική υπηρεσία, πληροφορική και όλοι οι διοικητικοί και οικονομικοί υπάλληλοι) ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ και τίθενται σε … «εφεδρεία» (ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ) κατά 10% ως 31-12-11 και τουλάχιστον κατά 30% ως 31-12-14.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι όσοι εξακολουθούν να … «κάνουν διάλογο» με την συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία (π.χ. τα προεδρεία της ΠΟΕΔΗΝ και του ΠΙΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ, αφού η πολιτική αυτή ηγεσία όχι απλά είναι παντελώς αναξιόπιστη, αλλά είναι ο ορισμός της ΨΕΥΤΙΑΣ και της ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ.
Το τελευταίο διάστημα είχαμε μια σειρά από μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στους χώρους της δημόσιας περίθαλψης αποφασισμένους και οργανωμένους από τα κάτω, από γενικές συνελεύσεις, με προωθημένα πλαίσια και μορφές πάλεις. Στις δομές ψυχικής υγείας και τον ΟΚΑΝΑ, στους διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου και σε μια σειρά νοσοκομεία σημειώνεται μια «μίνι εξέγερση» των υγειονομικών ενάντια στην χούντα κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Ο αγώνας αυτός πρέπει άμεσα να κλιμακωθεί και να μετατραπεί σε πανελλαδικό πανυγειονομικό ξεσηκωμό. Με γενικές συνελεύσεις παντού – συντονιστικά γενικών συνελεύσεων – πανελλαδικό συντονιστικό.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

Γερμανός καθηγητής:«ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ»!


Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE)ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ το έξαλλα ανθελληνικό “Spiegel”
Albrecht Ritschl Καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας στο London School of Economics
  • « Η Ελλάδα δεν πήρε δεκάρα για κατοχικά δάνεια και επανορθώσεις»
  • «Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες του 20ου αιώνα»
  • Το περίφημο γερμανικό θαύμα έγινε στις πλάτες των Ευρωπαίων. Αυτό δεν το ξεχνούν οι Έλληνες»
Αυτή η ιστοσελίδα, σε σειρά άρθρων (που υπάρχουν στο αρχείο της), απεκάλυψε  επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι Γερμανοί χρωστάνε στην Ελλάδα ΜΟΝΟ από τα κατοχικά δάνεια το γιγαντιαίο ποσό των 91,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων…
Που αν το πλήρωναν με την επανένωση των Γερμανιών –ως ρητώς ορίζουν οι τρεις διεθνείς συμφωνίες Ρώμης, Λονδίνου, Παρισιού- θα εξαφανιζόταν το σημερινό ελληνικό χρέος.
Αυτά, τα ιστορικά έγγραφα που φέραμε στο φως από το Φεβρουάριο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ η συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό “Spiegel” ο επιφανής καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας στο London School of Economics Albrecht Ritschl.
Η συνέντευξη-μαστίγιο στους σημερινούς Γερμανούς «εισαγγελείς» αναδημοσιεύθηκε στο cosmos.gr
Και εμείς την ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στη «σιγή ασυρμάτου» που ακολουθεί (και σήμερα) η εδώ πολιτική ηγεσία.
Η πλήρης συνέντευξη:

Αύριο ο Ράιχενμπαχ στην Αθήνα. Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 16:45, το ανακοινωθέν (συνέντευξη τύπου)!



Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη θα βρίσκεται στις 25-26 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της ομάδας δράσης (task force), Χόρστ Ράιχενμπαχ, σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν.
Ο κ. Ράιχενμπαχ θα συναντηθεί με όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης με τους οποίους δεν είχε μέχρι τώρα επαφή και θα έχει επαναληπτικές επαφές με τους υπόλοιπους, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, κ. Γ. Γλυνό.
Αντικείμενο των διαβουλεύσεων θα είναι η βοήθεια και η τεχνική στήριξη προς την Ελλάδα, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη επίσημη έκθεση της task force, όπως δήλωσε στο euro2day ο αξιωματούχος της Κομισιόν.
Είναι σημαντικό ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Σημειώνεται ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες διεμήνυσαν στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου την Κυριακή ότι η Αθήναχρειάζεται αυξημένη εποπτεία.
Να σημειωθεί ότι η έκθεση του κ. Ράιχενμπαχ ήδη βρίσκεται στα χέρια των υπουργών οικονομίας της ευρωζώνης και των αρχηγών κρατών και έχει ήδη αποφασιστεί η άμεση εγκατάσταση μόνιμων ελεγκτών εσόδων – εξόδων, οι οποίοι ουσιαστικά θα διαχειρίζονται τους προϋπολογισμούς κάθε υπουργείου.
Ο αξιωματούχος της Κομισιόν αναμένει ότι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου από τον κ. Ράιχενμπαχ, στις 26 Οκτωβρίου, στις 16:45.
Επισημαίνεται ότι οι εκθέσεις προόδου του κ. Ράιχενμπαχ, οι οποίες είναι ξεχωριστές από αυτές της τρόικας, θα υποβάλλονται κάθε τρίμηνο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ζητεί την παραίτηση της Κυβέρνησης και την άμεση προκήρυξη εκλογών


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μέσω ψηφίσματος που εξέδωσε κατά  τη χθεσινή συνεδρίασή του, στην Κέρκυρα, ζητεί την παραίτηση της Κυβέρνησης και την άμεση προκήρυξη εκλογών.
Το θέμα, για έκδοση σχετικού ψηφίσματος, τέθηκε – καταρχήν – εκτός ημερήσιας  διάταξης από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Κώστα Γιαννακούρη και  στη συνέχεια από τον Αντιπρόεδρο του Π.Σ. Λευτέρη Γιαννάτο.
Μετά από διαλογική συζήτηση και κατάθεση απόψεων, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης, συνέθεσε τις προτάσεις, λαβαίνοντας υπόψη και αυτές που εξέθεσε ο επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γιώργος Καλούδης, διαμορφώνοντας το τελικό κείμενο ψηφίσματος.
Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου
Η παρούσα Κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα σε χείριστη οικονομική κατάσταση.
Οι επιλογές της στο οικονομικό επίπεδο απέτυχαν.
Οι Έλληνες από το όριο της φτώχιας πέρασαν στο όριο της πείνας.
Οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι αντίθετες της λαϊκής εντολής και καταλύουν την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας.
Ο μόνος δρόμος είναι η παραίτηση της Κυβέρνησης και η άμεση προκήρυξη εκλογών, πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις από εξέγερση λαού πεινασμένου και εξαθλιωμένου, πριν η χώρα απολέσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Θεωρούμε ότι η επόμενη Βουλή πρέπει να είναι Συντακτική, με προοπτική τη θεμελίωση μιας δημοκρατικά αποκεντρωμένης Πολιτείας και να επανακαθορίσει την πορεία της χώρας, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε, το ψήφισμα «πέρασε» κατά πλειοψηφία, αφού οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» (με εξαίρεση το Λευτέρη Γιαννάτο), Γιώργος Καρύδης, Ανδρομάχη Δαγκλή και Άγγελος Βλάχος, το καταψήφισαν, ενώ η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατάθεσε δικό της ψήφισμα, το οποίο μειοψήφισε.
Το Ψήφισμα της «Λαϊκής  Συσπείρωσης» για την επίθεση της Κυβέρνησης στα λαϊκά εισοδήματα
«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ.,  παίρνει απανωτά μέτρα που οδηγούν στη φτώχια και την εξαθλίωση τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και της Νεολαίας.
Σε αυτή την αντιλαϊκή επίθεση έχει την πολιτική συναίνεση της Ν.Δ και του ΛΑ.Ο.Σ
Η τελευταία διήμερη πανελλαδική απεργία (19-20/10.2011) απέδειξε ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι αντίθετη με την πολιτική της κυβέρνησης
Το Περιφερειακό Συμβούλιο απαιτεί:
- Να φύγει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
- Να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές
- Να απομονωθούν πολιτικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας
- Η λύση που συμφέρει τον λαό είναι η αποδέσμευση από την Ε.Ε με λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα μεγάλα μέσα παραγωγής, ώστε ο παραγόμενος πλούτος που παράγει ο λαός να γυρίζει στον ίδιο.
Όσοι επικαλούνται ότι η χώρα είναι «υπό κατοχή», υποκρίνονται γιατί τα κόμματα τους συνειδητά ψήφισαν την συμφωνία του Μάαστριχτ που παραχωρεί στο Ευρωενωσιακό Διευθυντήριο κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Μας παίρνουν, «εθελοντικά», το... κεφάλι



E-mailΕκτύπωσηPDF
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ -ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ- ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Σε λύση μεγάλου κουρέματος του ελληνικού χρέους με την «εθελοντική και εκούσια» συμμετοχή των ιδιωτών ούτως ώστε «να μη σημειωθεί πιστωτικό γεγονός» (χρεοκοπία) προσανατολίζεται η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε, η οποία όμως δεν κατόρθωσε χθες να συμφωνήσει και όλες οι ελπίδες πλέον στρέφονται στη νέα σύνοδο της Τετάρτης.
Χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, στο χρονικό κενό μεταξύ της συνόδου των 27 και της συνόδου των χωρών της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους Ανγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ και Ζοζέ Μπαρόζο. Στη συνάντηση ήταν και ο Ευ. Βενιζέλος.
Μετά τη συνάντηση κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάς έλεγαν ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μέσα από δημόσια και ιδιωτική συμμετοχή, αλλά με στόχο η ιδιωτική συμμετοχή να αυξηθεί και να μειωθεί η δημόσια και «να μη σημειωθεί πιστωτικό επεισόδιο».
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν συμφωνήσουν στην εθελοντική τους συμμετοχή, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι «θα συνεχιστούν οι πιέσεις...», δήλωση που αποκαλύπτει ότι ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί η εθελοντική συμμετοχή.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, αναζητείται μια καθαρή οριστική λύση η οποία ταυτόχρονα θα είναι ασφαλής νομικά και θεσμικά για Ελλάδα και ευρωζώνη.
Τόνιζαν ακόμα ότι γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα (IIF) και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, δεδομένου ότι πολλά θέματα είναι τεχνικά, και σε συνεννόηση με νομικούς και οικονομοτεχνικούς συμβούλους της χώρας.
Στην περίπτωση του πιστωτικού γεγονότος - χρεοκοπία θα πρέπει να πληρωθούν τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου), τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στα χέρια των Αμερικανών... Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι Αμερικανοί πιέζουν να αποφευχθεί μια ελληνική χρεοκοπία.
Κυβερνητικοί παράγοντες που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή έλεγαν ότι οι εταίροι ήταν εντυπωσιασμένοι που ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και δήλωναν ότι δεν αντιλαμβάνονται γιατί η αντιπολίτευση δεν συντρέχει στην προσπάθεια.
Στην περίπτωση ενός μεγάλου κουρέματος, τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν ελληνικά ομόλογα φαίνεται ότι είναι στον αέρα, παρά το γεγονός ότι χθες οι κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες υποστήριζαν ότι από αυτή τη νέα ρύθμιση δεν θα επηρεαστούν... Ωστόσο, δεν διευκρίνιζαν με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα καλύψει τις ανάγκες τους με έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό.
Οσον αφορά τις τράπεζες, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα από την απομείωση του ελληνικού χρέους (κούρεμα) γιατί θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης που θα ισχύσει για όλη την Ε.Ε. και από τον EFSF.
Συμμετοχή των ιδιωτών
Βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, κυρίως των τραπεζών, αναζητά η σύνοδος κορυφής την Τετάρτη, όπως είπε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου χθες, μετά τη λήξη της χθεσινής συνόδου στις Βρυξέλλες.
«Στόχος» είπε, «είναι η ελάφρυνση του χρέους του παρελθόντος, το βάρος πρέπει να μειωθεί για να ανασάνουμε. Αναζητούμε την πιο σταθερή, την πιο οριστική λύση, που θα ανακουφίζει τους Ελληνες από το μεγάλο βάρος». Οπως είπε, η Ευρώπη βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης για να βρεθεί λύση και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη.
 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 24-10-2011