Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

24η ΜΕΡΑ ΗΡΩΪΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΕΥΡΥΤΕΡΟΣ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
24 ημέρες απεργιακού αγώνασυμπληρώνουν οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», οι οποίοιδιαμαρτύρονται για τις αδικαιολόγητες απολύσεις συναδέλφων τους και το καθεστώς τρομοκρατίας που επιβάλλει η επιχείρηση για τον εξαναγκασμό των εργαζομένων να αποδεχτούν συμβάσεις εργασίας με μείωση του ωραρίου εργασίας και περικοπές μισθών έως και 40%.
''Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας!''
Η απεργία κυρήχθηκε από το σωματείο εργαζομένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο τηΔευτέρα 31/10/11, ύστερα από το πρώτο κύμα απολύσεων 19 εργαζομένων (ακολούθησαν άλλες 15 την 1/11 ) κατόπιν της άρνησης του Σωματείου να υπογράψει σύμβαση 5ωρης εργασίας με αντίστοιχη περικοπή μισθού κατά 35-40% υπό τον εκβιασμό μαζικών απολύσεων λόγω «μείωσης» των πωλήσεων
Οι επικλήσεις οικονομικών δυσκολιών από την επιχείρηση είναι πέρα για πέρα σαθρές. Μόνο τα τελευταία 2 χρόνια η παραγωγή από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000. Ο τζίρος, μάλιστα, του ομίλου "Ελληνικής Χαλυβουργίας" ανέρχεται για το 2010 στα 227 εκατ. ευρώ.
Ο αγώνας των εργατών της Χαλυβουργίας έχει πια ξεπεράσει τα όρια της επιχείρησης και αποκτά ευρύτερη συμβολική σημασία για όλους τους εργαζόμενους που υφίστανται την αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Ήδη έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τους απεργούς, ψηφίσματα και αποφάσεις συμπαράστασης βγαίνουν συνεχώς από συνδικάτα, σωματεία, σχολεία και φοιτητικούς συλλόγους, ενώ συγκεντρώνονται χρήματα και τρόφιμα για την ενίσχυση των απεργών και των οικογενειών τους.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών».
Οι απεργοί ζητούν να γυρίσουν στη δουλειά 34 απολυμένοι εργάτες, σημειώνοντας στην απόφαση της συνέλευσής τους (15.11.2011) ότι «ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Εδώ και περίπου ένα μήνα οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας διεξάγουν έναν περήφανο και ηρωικό αγώνα ενάντια στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών, κόντρα στους ωμούς εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας».
Σημειώνει, επίσης, ότι «οι επικλήσεις οικονομικών δυσκολιών από την επιχείρηση είναι πέρα για πέρα σαθρές» και καταγγέλλει ότι «οι περισσότεροι εργαζόμενοι για το 2011 δεν έχουν λάβει το σύνολο της θερινής άδειας πράγμα που καθρεφτίζει την άνοδο της παραγωγικής δραστηριότητας της επιχείρησης».
Την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στους απεργούς εξέφρασε ο Δ. Στρατούλης, καταγγέλλοντας στη στάση της επιχείρησης που «παρότι τα τελευταία χρόνια έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ κερδοφορίας, πραγματοποιεί μαζικές απολύσεις για να εκβιάσει την συμφωνία του σωματείου σε εκ περιτροπής εργασία και σε μείωση των μισθών 35 - 40%».
Ανακοίνωση εξέδωσε το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και ο Αλ. Αλαβάνος, στην οποία σημειώνεται ότι «η απεργία αυτή, στις σημερινές συνθήκες έχει ξεχωριστή σημασία για όλους τους εργαζόμενους, για όλο τον λαό».
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
*** Παραθέτουμε ακολούθως, σχετικό σημερινό ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη (23.11.2011)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ 24η ΜΕΡΑ
 
Συγκέντρωση αύριο στη 1 μ.μ. στις πύλες, στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας. Το απόγευμα, το σωματείο καλεί σε συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ
 
Αυτή η ταξική συσπείρωση των εργαζομένων έχει μεγαλώσει, όπως αποδεικνύεται, και την ανησυχία της εργοδοσίας, η οποία προχτές εξέδωσε νέα ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει η βιωσιμότητα της επιχείρησης, ότι «οι εξαγωγές δεν απέδωσαν», ότι ελπίζει πως «τα μεγάλα τεχνικά έργα που έχουν παγώσει, θα ξεκινήσουν ξανά» για να καταλήξει στην ίδια πρόταση επιβολής 5ωρου που θα πρέπει να «συμφωνήσουν» όλοι οι εργαζόμενοι.
 Μάλιστα, συγκεκριμένα και γνωστά στους εργαζόμενους τσιράκια της εργοδοσίας προσπάθησαν από προχτές να στήσουν μηχανισμό διάσπασης. Εκαναν προσωπικές επισκέψεις σε σπίτια απεργών δήθεν για να δώσουν την ανακοίνωση και προσπάθησαν και μέσα στο εργοστάσιο να διασπείρουν τρομοκρατικά ότι η εργοδοσία θα προχωρήσει σε διάφορες ενέργειες. Γι' αυτό και χτες το πρωί από τα μεγάφωνα στην πύλη του εργοστασίου ο πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Σιφωνιός, τους έκανε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο απειλές, εκβιασμοί και τρομοκρατία.
Ταυτόχρονα, το Σωματείο, με ανακοίνωσή του, δίνει απάντηση στην επιστολή της εργοδοσίας, χαρακτηρίζοντας απειλές και ψέματα τα όσα ισχυρίζεται προκειμένου να «πείσει» τους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία. «Θέλει να κερδίσει χρόνο σήμερα, για να μπορέσει το αμέσως επόμενο διάστημα να περάσει τα βάρβαρα μέτρα που θέλει και να μας τσακίσει», σημειώνει ειδικότερα. «Είναι φανερό, σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι η εργοδοσία στριμώχτηκε από τον αταλάντευτο αγώνα μας και προσπαθεί να μας παγιδεύσει επαναφέροντας ως δήθεν νέες προτάσεις, αυτά που μας έλεγε από την αρχή. Μας πετάει ως δόλωμα την 3μηνη εφαρμογή του 5ωρου, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι αυτά τα μέτρα θα πάρουν μόνιμο χαρακτήρα, γιατί αυτός είναι ο στρατηγικός τους στόχος! Επιβεβαιώνεται ότι παίζει το ρόλο του λαγού για τους βιομήχανους της περιοχής και όχι μόνο»!
Καταλήγοντας τονίζει: «Δεν πρόκειται να δεχτούμε τις προτάσεις, ύστερα από τόσες μέρες ηρωικού απεργιακού αγώνα. Τώρα, που η αλληλεγγύη όλων των εργατών από όλους τους κλάδους στον αγώνα μας δυναμώνει. Είναι η ώρα να πετάξουμε στα μούτρα της εργοδοσίας τις απειλές και τους εκβιασμούς που εκτοξεύει εναντίον μας».
ΕΦΕΡΑΝ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Και πώς να πιάσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί, όταν οι απεργοί χαλυβουργοί βλέπουν να συνεχίζει να φτάνει με αμείωτο ρυθμό η συμπαράσταση από παντού. Χτες όλο το πρωί οι απεργοί και πάλι δεν προλάβαιναν να καλωσορίζουν αντιπροσωπείες και να δέχονται υλική και οικονομική βοήθεια.
Περίπου 500 κιλά γάλα μετέφερε το Συνδικάτο ΟΤΑ Λάρισας, ενώ τη συμπαράσταση και με οικονομική βοήθεια 500 ευρώ εξέφρασε αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Σταύρο Τάσσο, την γενική γραμματέα Βέρα Νικολαΐδου και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Λαμπράκη. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και από την Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, το Σύλλογο Γυναικών Ασπροπύργου, το Σωματείο του ΨΝΑ Αθηνών, ενώ με απορριμματοφόρα έφτασαν στο χώρο μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, από τα σωματεία των Δήμων Πετρούπολης, Θριασίου, Περιστερίου, Καισαριανής, Περάματος, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη και παρέδωσαν οικονομική βοήθεια.
 
Η λίστα με τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες συμπαράστασης μακραίνει ασταμάτητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: 15μελές 3ου Λυκείου Πάτρας, Μουσικού Σχολείου Σπάρτης. Οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί Σύλλογοι από την Πάτρα (Πολιτικοί Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Μηχανικοί ΗΥ, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μαθηματικό, Φυσικό, Χημικό, Βιολογικό, Γεωλογικό, Επιστήμη Υλικών, Δασκάλων, Ιατρική, Φαρμακευτική), τη Σπάρτη (Τμήμα Τηλεπικοινωνιών), την Τρίπολη (Τμήμα Τηλεπικοινωνιών), τον Πύργο (Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ). Σύλλογος Μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων του Τμήματος Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης προσφέρει 100 ευρώ. Στη Σάμο, στη σύσκεψη που έγινε για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής, συγκεντρώθηκαν 260 ευρώ.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΛΕΟΝ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Αυτό που έδωσε, όμως, πραγματικά φτερά στους απεργούς, χτες το μεσημέρι, ήταν η αντιπροσωπεία, που έφτασε στο εργοστάσιο, ξένων συνδικαλιστών από την Ινδία και τη Μαλαισία, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας προσκεκλημένοι της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης. Κάτω από θερμά χειροκροτήματα οι απεργοί υποδέχτηκαν τους ξένους συνδικαλιστές που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με χαιρετισμούς του Βενκατατσαλάν από τη Συνομοσπονδία Εργατών Ινδίας, του Μικαέλ Τάν προέδρου του Συνδικάτου Τραπεζοϋπαλλήλων Μαλαισίας και του Νανταραχάν γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ποτών - Τροφίμων Μαλαισίας. «Το κίνημα της αλληεγγύης στον αγώνα μας γίνεται τσουνάμι που θα σαρώσει», επισήμανε ο Γ. Σιφωνιός, χαιρετίζοντας και ευχαριστώντας τους ξένους συνδικαλιστές.

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Παρέμβαση στη Βουλή για την «Ελληνική Χαλυβουργία» έκανε το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Πρωτούλης.
Μεταξύ άλλων στην Ερώτηση σημειώνεται ότι «η εν λόγω επιχείρηση ιδιοκτησίας Μάνεση έχει προχωρήσει σε 34 απολύσεις και επιχειρεί να επιβάλει 5ωρη εργασία που αντικειμενικά θα οδηγήσει σε μείωση μισθού κατά 40%. Οι επικλήσεις οικονομικών δυσκολιών από την επιχείρηση είναι πέρα για πέρα σαθρές. Μόνο τα τελευταία 2 χρόνια η παραγωγή από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000. Ο τζίρος του ομίλου "Ελληνικής Χαλυβουργίας" ανέρχεται για το 2010 στα 227 εκατ. ευρώ. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι για το 2011 δεν έχουν λάβει το σύνολο της θερινής άδειας, πράγμα που καθρεφτίζει την άνοδο της παραγωγικής δραστηριότητας της επιχείρησης. Κατά συνέπεια είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, στηριζόμενοι στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., έχουν στόχο το περαιτέρω ξεζούμισμα της εργατικής τάξης. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το οξυγόνο της κερδοφορίας των μονοπωλίων είναι η βαθύτερη και πιο βάναυση εκμετάλλευση της εργατικής τάξης». Τονίζεται ότι «ο δίκαιος χαρακτήρας του σκληρού αυτού απεργιακού αγώνα αποτυπώνεται και στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εκφράζεται από εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, γυναικείους συλλόγους, αγροτικές ενώσεις, σχολεία κ.ά.» και ο υπουργός ερωτάται «τι μέτρα θα πάρει:
Για να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις;
Για να διασφαλιστεί το πλήρες ωράριο εργασίας των εργαζομένων, χωρίς μείωση αποδοχών.
Για να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες των εργαζομένων και των απολυμένων (όπως φροντίδα παιδιών, φορομπηχτικά μέτρα, τιμολόγια πρώην ΔΕΚΟ, διατροφή κλπ.)
Για να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία στην επιχείρηση»

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥΣ (εναπομείναντες)





ΝΑ  ΤΟΝ  ΧΑΙΡΕΣΤΕ  ΤΟΝ  ΔΙΑΔΟΧΟ


Δέν είναι φωτομοντάζ

Αποφασίστε αν είναι 
η μετεξέλιξή σας.!













Με αυγά και πορτοκάλια υποδέχτηκε στη Μυτιλήνη τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ομάδα διαδηλωτών (Pic)
 Με πιρουέτες και κωλοτούμπες, ξέφυγε απο το πλήθος ο βιβλιοπώλης-υπουργός.

Σύμφωνα με το lesvosnews.gr, η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει όχι μια αλλά δύο φορές για να καταστρώσει σχέδια απόδρασής του.


http://kepparou.blogspot.com

Εγκύκλιος σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4024/11 (226 Α)


Κατ΄ εφαρμογή  των διατάξεων του Ν. 4024/11 (226 Α) και εν συνεχεία των σχετικών κατευθυντηρίων εγκυκλίων / οδηγιών που δόθηκαν από το καθ΄ ύλη αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,  παραθέτουμε τα κάτωθι:

Προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 33 του Ν. 4024/11 (226 Α) και να επιτευχθεί η κατάργηση κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία εποπτείας  σας, με τις οριζόμενες διαδικασίες, αναφέρουμε προς διευκόλυνσή σας αναλυτικά, όλους τους κλάδους ανά κατηγορία και ειδικότητα του Νοσηλευτικού, Επιστημονικού και Παραιατρικού προσωπικού των Δημοσίων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, που προσφέρουν υπηρεσίες συναφείς με το έργο της Ιατρικής Υπηρεσίας  και παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση ενημέρωση των Νοσοκομείων εποπτείας σας:

Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
Κλάδος ΠΕ Νοσηλευτικής
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ
Κλάδος ΤΕ Νοσηλευτικής
Κλάδος ΤΕ Επισκεπτών –τριών Υγείας
Κλάδος ΤΕ Μαιευτικής
Kλάδος ΤΕ Βρεφονηπιοκομίας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων
Κλάδος ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων
Κλάδος ΔΕ Φυλάκων Ασθενών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ
Κλάδος ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού
Ο κλάδος αυτός περιλαμβάνει τις ειδικότητες: Νοσοκόμων, Βοηθών Θαλάμου, Μεταφορέων Ασθενών, Νεκροτόμων- Σαβανωτών- Αποτεφρωτών , Τραυματιοφορέων, Φυλάκων Ασθενών.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΙΑΤΡΩΝ (όπως προβλέπεται στις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 6 του Ν. 2889/01 και του άρθρου 11 του ΠΔ 87/86 «ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης των Νοσοκομείων)

-ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ
Κλάδος ΠΕ Φαρμακοποιών
Κλάδος ΠΕ Ψυχολογίας
Κλάδος ΠΕ Χημείας – Βιοχημείας - Βιολογίας
Κλάδος ΠΕ Βιοχημικών (Χημικών)
Κλάδος ΠΕ Βιολόγων (Μοριακών Βιολόγων)
Κλάδος ΠΕ Φυσικών Ιατρικής – Ακτινοφυσικής (συμπεριλαμβάνονται οι       κλάδοι Ακτινοφυσικής και  ΠΕ Φυσικών Ιατρικής)
Κλάδος ΠΕ Κτηνιάτρων
Κλάδος ΠΕ Διαιτολογίας
Κλάδος ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών
Κλάδος ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας
Κλάδος ΠΕ Λογοθεραπείας
Κλάδος ΠΕ Φυσικοθεραπείας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ

Κλάδος ΤΕ Φυσικοθεραπείας
Κλάδος ΤΕ  Εργοθεραπείας
Κλάδος ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας
Κλάδος ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων (Τεχνολόγων)

Κλάδος ΤΕ Ραδιολογίας  - Ακτινολογίας (Χειριστών-Εμφανιστών)

Κλάδος ΤΕ Οπτικής

Κλάδος ΤΕ Λογοθεραπείας

Κλάδος ΤΕ Ορθοπτιστών

Κλάδος ΤΕ Δημόσιας Υγιεινής (Επόπτες Δημόσιας Υγείας)
Κλάδος ΤΕ Διαιτολογίας – Διατροφής

Κλάδος ΤΕ Τεχνολογίας Τροφίμων
Κλάδος ΤΕ Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
Κλάδος ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
Κλάδος ΤΕ Οδοντοτεχνιτών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων(Παρασκευαστών)
Κλάδος ΔΕ  Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων(Παρασκευαστών)
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Αναισθησιολογίας
Κλάδος ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών (Χειριστών - Εμφανιστών)
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Φυσικοθεραπείας
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Διαιτητικής
Κλάδος ΔΕ Μαγειρικής Τέχνης (Μαγείρων)
Κλάδος ΔΕ Ορθοπτιστών
Κλάδος ΔΕ Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων
Κλάδος ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών
Κλάδος ΔΕ Διατροφής ή Διαιτολογίας

Oι αναφερόμενες  θέσεις εξαιρούνται από τις περί κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων ρυθμίσεις του  ανωτέρω Νόμου:

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ''15'' ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ!



ΦΥΓΟΔΙΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!   
ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΞΕΙΚΙΝΗΣΕ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΒΗΜΑΤΑ, ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΓΡΙΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ! 
19:20
Την ώρα που ακόμα και ηανάλγητη Κομισιόν αποδοκιμάζει το κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος για το ''χαράτσι'' στα ακίνητα (βλ. ρεπορτάζ εδώ) εντελώς αυθαίρετα,ασκήθηκε ποινική δίωξη για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας σε βάρος των 15 συλληφθέντων  (καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής σε έναν εξ αυτών) , μετά την άγρια επίθεση των ΜΑΤ έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στο Χολαργό. Παρότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε αυτόφωρη διαδικασία, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε -κατα απαράδεκτο τρόπο-,  από τη σύνθεση του δικαστηρίου, για την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.
  Κι αυτό γιατί οι μάρτυρες κατηγορίας (αστυνομικοί και διοικητικά στελέχη της ΔΕΗ...) δεν εμφανίστηκαν τελικώς, ακολουθώντας προφανώς ''άνωθεν'' εντολές !  Έτσι λοιπόν, σε μια προσπάθεια παράτασης της ''ομηρείας'' των συλληφθέντων και προσδοκώντας ενδεχομένως την μέχρι τότε εκτόνωση του κλίματος αλληλεγγύης και αντίστασης, αντί να εκδικαστούν άμεσα οι διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων, όπως άλλωστε και οι ίδιοι είχαν ζητήσει, παραπέμθηκε η δίκη για την ερχόμενη Τετάρτη 30 Νοέμβρη.  Μέχρι τότε, οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι δέκα υπάλληλοι της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, τρεις δημόσιοι υπάλληλοι ΥΠΕΧΩΔΕ, Οικονομικών, ΕΚΑΒ),ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος.  
Ένας εξ αυτών είναι και ο πρώην Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Μπαρκονίκος. Βρέθηκε έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στον Χολαργό αφού είχε πάει να επιδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
«Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστέοι», φώναξε από το παράθυρο του εισαγγελικού γραφείου ο Ν. Φωτόπουλος. Εξω από το γραφείο του εισαγγελέα είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συνδικαλιστές, πολίτες και φίλοι των κατηγορουμένων οι οποίοι φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης.
«Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μάκη Βορίδη έπιασε δουλειά. Και η δουλειά της είναι να τσακίζει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Όμως ας το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε», ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΓΕΝΟΠ νωρίτερα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
Σύμφωνα με τον συνήγορο των συνδικαλιστών, Δημήτρη Περπατάρη, οι κατηγορούμενοι εφόσον οδηγηθούν στο αυτόφωρο επιθυμούν να δικαστούν και σκοπεύουν να μην ασκήσουν έφεση σε οποιαδήποτε ποινή τους επιβληθεί.
Στην εισαγγελία έσπευσε και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος ζήτησε από τον εισαγγελέα να καταθέσει υπέρ των συλληφθέντων. Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία στο στάδιο της ποινικής δίωξης και έτσι ο κ. Γλέζος δήλωσε ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο.
Στο πλευρό των συλληφθέντων  βρέθηκε και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης
 Στον παράδρομο της Μεσογείων έξω από το κτήριο, παραμένουν εργαζόμενοι της Διεύθυνσης, μέλη του ΣΥΝ του ΠΑΜΕ, της ΟΛΜΕ και πολίτες, που συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και η Επιτροπή ''δεν χρωστάμε δεν πουλάμε δεν πληρώνουμε''  κάλεσε  σε συγκέντρωση στο σταθμό εθνικής άμυνας και πορεία στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεσογείων, το απόγευμα στις 18:00.
Παρά την επέμβαση της αστυνομίας το κέντρο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στο Χολαργό δε λειτουργεί αφού οι εργαζόμενοι αρνούνται να δουλέψουν εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι 15 συνάδελφοί τους και πολίτες που συνελήφθησαν από την αστυνομία. Μάλιστα η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προχώρησε στην κύρηξη 48ωρης απεργίας (σήμερα και αύριο) που θα καλύπτει τους εργαζόμενους του στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ, καθώς και 4ωρες στάσης εργασίας στην Αττική.
Σε δηλώσεις του o πρόεδρος των εργαζομένων του κέντρου διαχείρισης στον ΧολαργόΓιάννης Γκίζας "σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας εμείς δε θα μπούμε να δουλέψουμε και εδώ ειναι ένα από τα κέντρα πληροφορικής της ΔΕΗ".
 Η πράξη τρομοκράτησης του αγώνα του λαού και των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο αντισυνταγματικό χαράτσι είναι ανεπίτρεπτη και η απόσυρση των κατηγοριών, καθώς και η απελευθέρωση των προσαχθέντων, πρέπει να είναι άμεση!

ΣΥΡΙΖΑ: ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ
«Η αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και τη καταστολή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Όπως σημειώνει, «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ συναντιέται με το πολύμορφο αγώνα των λαϊκών συνελεύσεων, των δημάρχων, των κινήσεων πολιτών, ενάντια στο αντισυνταγματικό χαράτσι που επέβαλε η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση Παπανδρέου και υλοποιεί η συγκυβέρνηση Παπαδήμου».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την άμεση κατάργηση του «ληστρικού μέτρου που με εκβιαστικό τρόπο πάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση», καθώς και την «άμεση απελευθέρωση όσων έχουν συλληφθεί και τη μη δίωξή τους». «Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται ούτε τρομοκρατούνται», υπογραμμίζει.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής αύριο Παρασκευή 25/11 και ώρα 11πμ θα δώσουν Συνέντευξη τύπου με θέμα: ''Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του Ν.Χουντή για το χαράτσι της ΔΕΗ.  Κοινωνικές αντιστάσεις και  εντεινόμενος κρατικός αυταρχισμός''  στα γραφεία του Συνασπισμού.
ΚΚΕ: ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! 
Για «αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης, των ΜΑΤ, των Εισαγγελέων και των συλλήψεων» κάνει λόγο το ΚΚΕ
 
«Με την τρομοκρατία δεν μπορούν να κάνουν νόμιμο ένα βάρβαρο και άδικο νόμο, όπως είναι το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, ούτε μπορούν να τον επιβάλουν όταν το εργατικό λαϊκό κίνημα κι ο λαός λέει όχι και τον αντιπαλεύει για να τον καταργήσει», διαμηνύει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα και υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και οι τρομοκρατικές συλλήψεις συνδικαλιστών της στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος συνολικά που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ενάντια σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που είτε δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι, είτε αρνούνται να υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Περισσός καλεί «τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πεισμώσουν πιο πολύ και να απαντήσουν κλιμακώνοντας τον αγώνα για να καταργηθεί εδώ και τώρα το χαράτσι». «Λαϊκός ξεσηκωμός παντού. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Τέλος οι θυσίες για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και της ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
ΑΔΕΔΥ: ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ
 
Για «σκόπιμη και συνειδητή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ''Προστασίας του Πολίτη'' να συλλάβει τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολλούς εργαζόμενους» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ .
 
«Η σημερινή βίαιη και βάρβαρη παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, κατά των εργαζόμενων στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, οι οποίοι με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αρνούνται να εφαρμόσουν την παράνομη και κατάφορα άδικη εντολή της Κυβέρνησης, για την είσπραξη πρόσθετων χαρατσιών, μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από τα νοικοκυριά που είναι πλέον σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης, μας γυρίζει σε άλλες εποχές», τονίζει σε ανακοίνωσή της.
 
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η συγκυβέρνηση, με αυτή της την απόφαση θέλει να στείλει ένα καθαρό μήνυμα σε κάθε αγωνιζόμενο, σε κάθε πολίτη, σε κάθε αδύναμο οικονομικά να ανταπεξέλθει στην ακραία, άδικη, προκλητική φοροεισπρακτική επιδρομή, ότι:
1. Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει αδιακρίτως και αδιαπραγμάτευτα.
2. Κάθε αντίσταση θα τσακιστεί με κάθε μέσο, αυταρχισμό και σκληρότητα».
H ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την «αστυνομική, αυταρχική επέμβαση» της κυβέρνησης, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, καταγγέλλει τις πρακτικές της αντισυνδικαλιστικής εκστρατείας και επίθεσης που έχουν στόχο των αποδυνάμωση κάθε οργανωμένης, δυναμικής αντίστασης και καλεί όλους σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 1ης Δεκεμβρίου.
ΓΣΕΕ: ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι η αντίδραση και η συνδικαλιστική δράση καταστέλλονται με προσαγωγές και συλλήψεις, όσο λαμβάνονται επαχθή μέτρα που πυροδοτούν εντάσεις» στέλνει η ΓΣΕΕ .
Η Γενική Συνομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να αφήσει «τα φληναφήματα» και τονίζει ότι μια και μόνη λύση υπάρχει «ν΄αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και η ''ευαισθησία'' της να εκδηλωθεί πραγματικά με ενέργειες απαλλαγής από τις φοροεπιδρομές των ανθρώπων του μόχθου, οι οποίοι δεν είναι τζαμπατζήδες, αλλά πραγματικά αδυνατούν να καταβάλουν τα επαχθέστατα χαράτσια».
 
Η κατασταλτική και δικαστική αντιμετώπιση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των συνδικαλιστών σε μία περίοδο καταιγισμού επώδυνων μέτρων που οδηγούν σε γενικευμένη οικονομική αποδυνάμωση και κοινωνική υποβάθμιση, είναι το λιγότερο προκλητική, υπογραμμίζει και παράλληλα σημειώνει πως η «ευαισθησία» που επιδεικνύουν οι Αρχές κάθε είδους στη διασφάλιση της «τάξης» απέναντι στις συλλογικές αντιδράσεις, εξανεμίζεται όταν γίνεται χρήση αστυνομικής βίας και χημικών σε ειρηνικές μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων, ή όταν απεργίες κρίνονται διαρκώς παράνομες όταν εργοδότες εισφοροφυγάδες μένουν ατιμώρητοι και απολυμένοι εργαζόμενοι είναι δέσμιοι της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης.

Πρωτιά... δελφίνου


Ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης για το 2011 είναι σύμφωνα με τους Financial Times o Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο Έλληνας υπουργός βρέθηκε στη 19η και τελευταία θέση του καταλόγου. Στις επιμέρους κατηγορίες της κατάταξης, καταλαμβάνει την τελευταία θέση στους τομείς της οικονομίας και της αξιοπιστίας, αλλά ανεβαίνει στο 18ο σκαλί όσον αφορά στην πολιτική.
Η οικονομική εφημερίδα τον θεωρεί υπεύθυνο για την ψυχρότητα που επήλθε στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, ύστερα από τη θνησιγενή απόπειρα αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι επί υπουργίας του υλοποιήθηκαν λιγοστές μεταρρυθμίσεις, παρά την ψήφιση σχετικών νόμων, ενώ η απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού για το έλλειμμα αποδίδεται στις καθυστερήσεις στη δομική αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος.
Οι Financial Times χαρακτηρίζουν τον Ευαγ. Βενιζέλο δραστήριο και φιλόδοξο, σημειώνοντας όμως με φλεγματικό τρόπο ότι λέγεται πως δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες -όπως είναι οι αριθμοί.
Ο Παπακωνσταντίνου
Σημειώνεται ότι πέρυσι, ο προκάτοχός του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τα είχε πάει καλύτερα, καταλαμβάνοντας την 8η θέση της κατάταξης. Είχε κερδίσει τα εύσημα των συντακτών της εφημερίδας επειδή διατήρησε την ψυχραιμία του -όπως έκριναν-, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς και επειδή πέτυχε τον περιορισμό του ελλείμματος κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ. Ωστόσο η εφημερίδα τόνιζε ότι απέτυχε στην αναδιοργάνωση του φορολογικού συστήματος και δεν κατάφερε να πείσει τις αγορές ότι η Ελλάδα θα εξέλθει της κρίσης χωρίς να απαιτηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους της.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή της λίστας, όσον αφορά στους πολιτικούς χειρισμούς του, αλλά και στη 17η όσον αφορά στην άσκηση οικονομικής πολιτικής και στη 19η και τελευταία όσον αφορά στην αξιοπιστία, θέση από την οποία δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε ο διάδοχός του.
Με τέτοια προσόντα να δείτε που ο χοντρόπετσος θα είναι υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ