Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"


http://www.ygeionomikoi.gr
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ρεπορταζ από τη σημερινή κινητοποίηση
Πραγματοποιήθηκε και σήμερα Τέταρτη 25-1-2012 μαζική συνέλευση όλων των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό. Η συνέλευση απαίτησε να δεσμευτεί δημόσια σε μια σειρά αιτήματα, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Θεοδωρου. όπως τελικά έγινε.
Η σημερινή συνέλευση υλοποίησε τις έξης προτάσεις που είχαν αποφασιστεί χθες στη Γενική Συνέλευση, αλλά ανέδειξε και είχε θετικές απαντήσεις σε μια σειρά ζητήματα:
Συγκεκριμένα:
1. Έστειλε μια μεγάλη αντιπροσωπεία να αποκλείσει τα ταμεία για 5ευρω και τα απογευματινά ιατρεία
2. Στη διαπραγμάτευση με τον διοικητή πέτυχε 6μηνο διακανονισμό των κρατήσεων μας, από την εφαρμογή του μισθολογίου με προοπτική αυτό να γίνει ακόμα και 12μηνο, μιας και δεκάδες συνάδελφοι/ισσες έχουν χρεωστικό υπόλοιπο ή θα πάρουν ελάχιστα χρήματα για μηνιάτικο.
3. Προτείναμε και δεσμεύτηκε ο διοικητής να ανοίξει διαμερίσματα (δωρεές) του νοσοκομείου και να παραχωρηθούν σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα στέγασης.
4. Δήλωσε ότι θα επιτρέπει σε όσους συναδέλφους/ισσες αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα, να πηγαίνουν στη τραπεζαρία του νοσοκομείου (Πρέπει να πούμε πως μας είπε ότι μπορούν όλοι να τρώνε με 3,5 € και φυσικά αρνηθήκαμε)
Τέλος απείλησε με νομικά μέτρα αν προχωρήσουμε σε κλείσιμο εφημερίας
Μετά το τέλος της συνέλευσης μεγάλη αντιπροσωπεία 50 συναδέλφων από όλους τους κλάδους ενημέρωσε όλα τα τμήματα για την αυριανή νέα Γενική Συνέλευση και την Πορεία αύριο Πέμπτη 26/1 στο Υπουργείο Υγείας στις 9.30 το πρωί.
Να σημειώσουμε την αδιαφορία του μονοπαραταξιακού Διοικητικού Συμβούλιου του σωματείου (ΠΑΜΕ) για την επιτυχία της συνέλευσης και τω δράσεων, αφού δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση, έστω για τα μάτια του κόσμου.
Αντίθετα εμφανίστηκε, όταν είδε πως μαζεύτηκε κόσμος στη πύλη το πρωί.
Η επιτυχία της σημερινής μαζικής κινητοποίησης των εργαζομένων, οφείλεται στη Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στην οποία πρωτοστατούν πολλοί νεοι συνάδελφοι/ισσες, καθώς και στην σημαντική συμβολή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ανεξάρτητο αριστερό σχήμα στον Ευαγγελισμό). Αποτυπώνει την αυξανομένη διάθεση και συμμέτοχη πολλών εργαζομένων να αγωνιστούν για τα προβλήματα και να αντισταθούν στην επίθεση που δέχονται από τις πολιτικές του μνημονίου αψηφώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της διοίκησης και των παρατρεχάμενων σε αυτή.


Τι θα γίνει συνάδελφοι στο ΑΤΤΙΚΟ;

Θα γίνει επι τέλους Γενική Συνέλευση, ή δεν χρειάζεται πια αφου τα προβλήματά μας λύθηκαν (το απέδειξε και η κοπή της πίτας αγκαλιά με την διοίκηση) και το μόνο που απομένει είναι τα ψηφαλάκια για την ΠΟΕΔΗΝ;

Ο "ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ" ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ....




Για τον Παπανδρέου θα γίνει μακελειό.Για αυτούς τί θα γίνει;












http://autonominosileftikisyspeirosi.blogspot.com/

Ιδιωτικό το …δημόσιο ΕΣΥ για δύο μέρες!


  

Προς πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ βαδίζουμε σταδιακά καθώς ήδη με εντολή του υπουργού Υγείας προς τους διοικητές των νοσοκομείων μπορούν να αξιοποιούν για δύο ημέρες την εβδομάδα ιδιώτες γιατρούς που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ. 

 

Σε καιρό κρίσης το είδαμε και αυτό. Ιδιώτες γιατροί στο δημόσιο ΕΣΥ για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία. Άλλωστε προσλήψεις δεν μπορούν να γίνουν. Ποια είναι η εύκολη λύση; Η σταδιακή ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων. 
Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα χθες στους διοικητές των νοσοκομείων ο Ανδρέας Λοβέρδος. Η υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί και όλα είναι έτοιμα. 
 
Σε συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων τους κάλεσε να καλύψουν τα κενά με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ (ιδιώτες), ώστε εν όψει και της προεκλογικής περιόδου να μην ακούσουν και τα …εξ αμάξης περί ελλείψεων στα νοσοκομεία.
Οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να απασχολούνται δύο ημέρες την εβδομάδα στα δημόσια νοσοκομεία. 
 
Πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος άνοιξε την …πόρτα στο ΕΣΥ και για ιδιώτες νοσηλευτές καθώς και εκεί εντοπίζει κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν με προσλήψεις. 
Τι θα κάνει ο έλληνας ασθενής και αν θα πληρώνει από την τσέπη του το …ιδιωτικο-δημόσιο ΕΣΥ; Παραμένει ένα ερώτημα. 

ΚΥΡΙΕ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ* 
«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις.
Είχα άλλα καθήκοντα.
Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Δεν ήταν δική μου δουλειά»!
*
Αυτή είναι η δήλωση που έκανε χτες (στο ΣΚΑΪ) ο Χρυσοχοΐδης.
*
Και μετά από αυτό που εκστόμισε τούτος ο «ταγός» του έθνους δε χρειάζεται τίποτα, μα τίποτα περισσότερο. Είναι η ώρα να προβούμε στιςαπαραίτητες «συστάσεις».
Εχουμε και λέμε, λοιπόν:

- Αυτός, ο Χρυσοχοΐδης, είναι ο ίδιος που διατελεί ανελλιπώς υπουργός και υφυπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - και τώρα του Παπαδήμου - από το 1994...
- Αυτός, ο Χρυσοχοΐδης, είναι ο ίδιος που από το 2003 μέχρι το 2005 διατέλεσεακόμα και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος δηλαδή που κυβερνάει την Ελλάδα τα 21 από τα 38 χρόνια της μεταπολίτευσης...
- Αυτός, ο Χρυσοχοΐδης, έχει υπάρξει εκλεκτός κατά σειρά του Α. Παπανδρέου, τουΚ. Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου και τώρα του Λ. Παπαδήμου...
*
Εν κατακλείδι:
Αυτός, ο Χρυσοχοΐδης,
ο ίδιος που ψήφισε το μνημόνιο,
ο ίδιος που εφάρμοσε το μνημόνιο,
ο ίδιος που ελεεινολογούσε εναντίον οποιουδήποτε αμφισβητούσε το μνημόνιο,
ο ίδιος που μετά το... άλλαξε το τροπάρι και έλεγε ότι «γίναμε αποικία» (!) με το μνημόνιο,
ο ίδιος που τώρα μας δηλώνει (...συντετριμμένος για το «λάθος» του!) ότι «δεν διάβασε το μνημόνιο» (!!!),
αξίζει (σ.σ.: δεν είναι σχήμα λόγου - ναι, αξίζει!) όλη μας την ευγνωμοσύνη! Αξίζει όλη μας τη συμπάθεια! Αξίζει όλα τα «ευχαριστώ» από τα βάθη της καρδιάς του ελληνικού λαού!
*
Είναι απλό:
Η περίπτωση «Χρυσοχοΐδη» είναι μια περίπτωση που υπερβαίνει κατά πολύ το συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο. Οι δηλώσεις του δεν έχει σημασία αν προσδιορίζουν τον άνθρωπο - αν ήταν έτσι δε θα ασχολούμασταν - αλλά ότιπροσδιορίζουν ένα ολόκληρο σύστημα. Τα λεγόμενά του ξεπερνούν την όποια «ατομική σφραγίδα» και συνιστούν μια ανεπανάληπτη προσφορά που προέρχεται εν συνόλω από την πολιτική τάξη που εκπροσωπεί ο Χρυσοχοΐδης:
Εν ολίγοις:
Ο Χρυσοχοΐδης με μια του μόνο κουβέντα κατάφερε να αποτυπώσει ό,τι άλλοι (και μεις μαζί τους) πασχίζουν να καταδείξουν για μια ολόκληρη ζωή και πάλι δεν τα καταφέρνουν:
Κατάφερε - με τρόπο ανεπανάληπτο, λιτό, αψεγάδιαστο - να δείξει και να αποδείξει
το «πώς» μας κυβερνούν και
το «ποιοι» είναι αυτοί που μας κυβερνούν!
Κατάφερε, δηλαδή, να ακτινογραφήσει όλους τους λόγους για τους οποίους ο ελληνικός λαός έχει μια μόνο επιλογή: Να απαλλαγεί από το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς των πράσινων, γαλάζιων και μαύρων «Χρυσοχοΐδηδων» που ορίζουν τις τύχες μας, που καθορίζουν το «είναι» μας και ρημάζουν τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας!
* Δημοσιεύτηκε στο Ριζοσπάστη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

http://antistasiakanea.blogspot.com/

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στον "Ευαγγελισμό"


Συνάδελφοι,  σήμερα 24 του Γενάρη στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου,  σε μια κρίσιμη για το κίνημα στιγμή και έπειτα από μια μαζική και με παλμό συζήτηση, η Γενική Συνέλευση όλων  των εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα να διατρανώσει δημόσια την θέληση να παλέψει για την υπεράσπιση του Δημόσιου  Δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, και να αντισταθεί στην πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας που επιβάλει το Μνημόνιο  — ΕΕ- ΔΝΤ και οι πολιτικοί εκφραστές τους. 
Επίσης, μετά από ψηφοφορία, ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις : 

•    Την εκλογή Ανοικτής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα με συμμετοχή και του Δ.Σ του σωματείου και όλων των εργαζομένων, η οποία θα συντονίζει τις παρακάτω δράσεις και θα λογοδοτεί στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων η οποία θα έχει τον κυρίαρχο λόγο στη λήψη αποφάσεων..

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου
•    Στις 07:30 το πρωί συγκέντρωση- συνέλευση των εργαζομένων στην πύλη.
•    Μπλοκάρισμα και κλείσιμο όλων των ταμείων  ( 5ευρω και ολοήμερα)
•    Συνέντευξη τύπου στα ΤΕΠ

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 
•    Στις 07:30 το πρωί συγκέντρωση - συνέλευση των εργαζομένων στην πύλη.
•    Μπλοκάρισμα και κλείσιμο όλων των ταμείων  ( 5ευρω και ολοήμερα)
•    Πορεία στο υπουργείο Υγείας 10.30πμ μαζί με άλλα κλαδικά και εργασιακά σωματεία Υγείας που έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις και κάλεσμα για συντονισμό σωματείων για κοινή δράση μετά την πορεία.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου
•    Στις 07:30 το πρωί συγκέντρωση - συνέλευση των εργαζομένων στην πύλη.
•    Μπλοκάρισμα και κλείσιμο όλων των ταμείων  ( 5ευρω και ολοήμερα)

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου
•    Στις 07:30 το πρωί συγκέντρωση - συνέλευση των εργαζομένων στην πύλη.
•    Μπλοκάρισμα και κλείσιμο όλων των ταμείων  ( 5ευρω)
•    Κλείσιμο της Γενικής Εφημερίας

Παλεύουμε για κοινή δράση όλων των υγειονομικών σε  ενιαίο μέτωπο για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους
•    Παλεύουμε για αξιοπρεπείς μισθούς/συντάξεις, να πάρουν πίσω το μισθολόγιο-φτωχολόγιο
•    Παλεύουμε για προσλήψεις με μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους/κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας
•    Παλεύουμε για καμία απόλυση/εφεδρεία στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας πρόνοιας, κανένα κλειστό κρεβάτι
•    Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ

Η Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στον Ευαγγελισμό

Οι γιατροί της Λήμνου απαντούν στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους από τη διοίκηση


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ  ΛΗΜΝΟΥ
Στηρίζουμε απόλυτα τις δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λήμνου στο δημοσίευμα στο ygeianet στις 2/1/2012.
Οι δηλώσεις του αποτυπώνουν με ακρίβεια την πραγματικότητα τόσο στην απόπειρα  περικοπής των αποδοχών μας ,όσο και σε ότι αφορά την λειτουργία του Νοσοκομείου.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια της διοίκησης, να φιμώσει το συνδικαλιστικό όργανο των ιατρών του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, χρησιμοποιώντας πειθαρχικές διώξεις για δηλώσεις του, και απειλώντας με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Απαιτούμε την παύση των διώξεων του συνδικαλιστικού αντιπροσώπου μας, την αποκατάσταση της αλήθειας και της νομιμότητας.
Οι ιατροί του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της έκφρασης και να συνεχίσουν τους αγώνες τους τόσο για τα εργασιακά τους δικαιώματα όσο και για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για ΟΛΟΥΣ.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Λήμνου
Εγώ πάντως θα έλεγα φον-Δημητράκη να τους καλέσεις ΟΛΟΥΣ σε απολογία διότι δεν είναι δυνατόν κοτζάμ διοικητή να μη σε υπακούν τυφλά.
Όρμα τους να μάθουν ποιος κάνει κουμάντο.
Εδώ ξεπούλησες ολόκληρο κλάδο απ ότι διαβάζουμε (κλικ ΕΔΩ) στο Λοβέρδο για να γίνεις διοικητής θα σου τη βγαίνουν τώρα τα γιατρουδάκια, άσε που έχεις και τη στήριξη της Κατίνας και του άλλου του συνονόματού σου.
Καλά τα είπε η άλλη η υπουργάρα «δυστυχώς έχουμε δημοκρατία».
Να χαθείτε όλοι σας.

Αρνούμαι να πληρώσω άλλους έκτακτους φόρους, συλλάβετέ με!


1beniz
Της Μάνιας Τσαβλίδου

Κύριε Βενιζέλε, δεν έχω και δεν θέλω να πληρώσω άλλη έκτακτη φορολογία, αφού με θεωρείτε εύκολο θύμα και την ίδια ώρα κάνετε τα στραβά μάτια σε άλλους που θησαυρίζουν μέσα στην κρίση
-Δεν πρόκειται να καταβάλω το τέλος κοινωνικής αλληλεγγύης, ή όπως το βαφτίσατε. Επέλεξα συνειδητά να μην πληρώσω όχι μόνο γιατί δεν έχω, αλλά επειδή προτίμησα να δώσω για να σωθεί ένας άνθρωπος που δούλευε 50 χρόνια κι όταν χρειάστηκε την ασφάλειά του, αυτή δεν τον βοήθησε και του είπε «πέθανε τώρα»!
Αλλά κι επειδή δεν σκέφτηκαν ο Βενιζέλος και η τρόικα ότι αν πλήρωνα (για τις δόσεις στους κερδοσκόπους...) δεν θα μου έμεναν να δώσω στα άνεργα (λόγω των επιλογών τους) παιδιά μου. Γι αυτό δεν πλήρωσα, δηλώνω δημόσια φοροφυγάς, ας έλθουν να με συλλάβουν.
-Δεν έχω άλλο να πληρώσω, αλλά και να είχα, δεν θέλω να πληρώσω σ' ένα κράτος που δεν εμπιστεύομαι, σ' ένα κράτος που με εκβιάζει και ταυτόχρονα με κοροϊδεύει και με απειλεί. Κι επειδή δεν θέλω να ταπεινώνομαι και ταυτόχρονα θέλω να διατηρήσω τις ευαισθησίες, το φιλότιμο και την ανθρωπιά μου, δεν αποδέχομαι να μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι μία ανόητη που συνεισφέρει μόνο στα φορολογικά, για να πληρώνονται δόσεις δανείων για λεφτά που ουδέποτε έφαγα ή άγγιξα, ή να μου συμπεριφέρονται απλώς σαν ένα άβουλο ον της εκλογικής τους πελατείας...
-Μας λέτε ότι γίνεται ένας «πόλεμος» για να σώσουμε την πατρίδα. Αλλά τελικά τι είναι πατρίδα; Μήπως οι κάμποι και τα ψηλά βουνά; Μήπως τα ποτάμια; Μήπως οι βίλες πολυτελείας όλων εκείνων που δεν πληρώνουν;
Ή μήπως οι άνθρωποι κι αυτό που κουβαλούν στην ιστορική τους μνήμη, στην καρδιά και την ψυχή τους; Ποια πατρίδα μπορεί να σωθεί όταν εξοντωθούν οι άνθρωποί της; Είναι δυνατό να σωθεί η Ελλάδα χωρίς να σωθούν οι άνθρωποί της; Ειδικά οι νέοι και οι φιλότιμοι, εκείνοι που έμαθαν ότι στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος οφείλουν να είναι συνεπείς
Κύριε αντιπρόεδρε και υπουργέ των Οικονομικών (δεν μπορώ να σας αποκαλέσω αξιότιμο, καθώς είπατε ότι αποδέχεστε να σας ταπεινώνουν οι τροϊκάνοι, αρκεί να σώσετε την Ελλάδα, άρα έχετε υποχωρήσει στο επίπεδο της προσωπικής τιμής...),
Επέλεξα να σας πω δημόσια ότι εδώ και μερικές ημέρες είμαι φοροφυγάς, κατά συνθήκη αλλά και κατ' επιλογή. Δεν πλήρωσα το τέλος κοινωνικής αλληλεγγύης, ή όπως το ονομάζετε, ούτε προτίθεμαι να πληρώσω άλλη έκτατη φορολογία οποιασδήποτε μορφής.
Και εξηγούμαι: δεν έχω να πληρώσω, αλλά και να είχα, δεν θέλω να πληρώσω σ' ένα κράτος που δεν εμπιστεύομαι, σ' ένα κράτος που με εκβιάζει και ταυτόχρονα με κοροϊδεύει και με απειλεί.

Δεν έχει πάτο η γελοιότητα


Κρεμαστινός προς Εργαζόμενους Νοσοκομείου Ρόδου: Δεν εννοούσα εσάς, ούτε τους γιατρούς!!! Τότε ποιους εννοούσε;


τας την κατακραυγή από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ρόδου ο βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός έκανε στροφή 180 Μοιρών!
Σήμερα επεδίωξε και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του δ.σ των εργαζομένων του Νοσοκομείου οι οποίοι χθες τον είχαν κατακεραυνώσει για τα όσα είπε στη Βουλή αλλά και στις ανακοινώσεις του και προσπάθησε να ανασκευάσει!
Δήλωσε στα δύο μέλη του προεδρείου ότι “το αν θα ανοίξω το στόμα μου” δεν αφορούσε ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους γιατρούς ούτε τον Κόκκινο αλλά …μηχανήματα!
Τώρα τι πρόβλημα υπάρχει με τα …μηχανήματα, αδυνατούμε να το κατανοήσουμε!
Προφανώς ο καθηγητής νόμιζε οτι δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις στις ανακοινώσεις του και γιαυτό άφηνε υπονοούμενα για το σύνολο της νοσοκομειακής κοινότητας.
Όταν είδε ότι αντιδρούν και φοβούμενος πολιτικό κόστος, έκανε τη θεαματική στροφή…

«Βαριά και ασήκωτα» για τον προϋπολογισμό του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ !!!


Ήταν φως φανάρι ότι θα κατέληγαν έτσι τα πράγματα, από την κατανομή  των πιστώσεων του ΥΥΚΑ που είχαμε δημοσιεύσει στις 2 του Γενάρη , από την οποία προέκυπτε ότι  στις νέες πιστώσεις  του 2012  του ΥΥΚΑ, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ήταν μόλις 2, 5 εκατομμύρια ευρώ   και   μάλιστα μειωμένο κατά 25,60% σε σχέση με το 2011 , όταν το επίδομα θέσης ευθύνης ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τι προοιώνιζε αυτό; 

Αυτό που υπονοούσαμε  ΕΔΩ

Ότι δηλαδή η εφαρμογή του θεσμού των ΒΑΕ για τους υγειονομικούς για το 2012, πού διατυμπάνιζαν οι υπουργίσκοι του ΠΑΣΟΚ  πιθανόν  να είναι … «μούφα»!!!!

Το επαλήθευσε στις 19 Γενάρη του 2012 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  Διώτη και Κριτσωτάκη.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η επίμαχη παράγραφος τα λέει όλα





Καλά και η απόφαση που πέρασε σε ΦΕΚ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης τι είναι;

Δεν είναι νομοθέτηση και  για ορισμένους κλάδους  Υγειονομικών του Δημοσίου του θεσμού των ΒΑΕ;

Δηλαδή δίκιο είχαμε ΕΔΩ ;

Όπως καταλαβαίνετε, οι άθλιοι υπουργίσκοι της ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης και τώρα του μαύρου συγκυβερνητικού μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, δούλευαν μερικές χιλιάδες υγειονομικούς  σε ψιλό γαζί.

Έτσι ο  Λοβέρδος παρουσιάζεται ότι το προώθησε από την πλευρά του το   θέμα, ο Κουτρουμάνης ότι έβγαλε μια ψευτοαπόφαση ένταξης κάποιων(;) κλάδων  των υγειονομικών του ΕΣΥ (ασφάλιση Δημοσίου) στα ΒΑΕ -  η οποία όμως απόφαση θέλει καμια... 40ριά  " ερμηνευτικές εγκυκλίους"  για να καταλάβεις ακριβώς τι υπονοεί και ποιοι ακριβώς κλάδοι εντασσονται στα ΒΑΕ- και ο Σαχινίδης απαντά ότι δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, το υπουργείο του δεν αντιμετωπίζει  προς το παρόν την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ  στο Δημόσιο πέραν μιας κατηγορίας εργαζομένων στους ΟΤΑ α΄βαθμού!!!

"Θα γίνει μακελειό"!  

Ανατροπή τώρα της συγκυβερνητικής χούντας!

Κατω το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ! 

Νέο Μισθολόγιο Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι…


Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών
Έφτασαν «επιτέλους» στα χέρια όλων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία τα «πολυπόθητα» εκκαθαριστικά μισθοδοσίας με το νέο μισθολόγιο και φαίνεται ότι και ο τελευταίος δύσπιστος αντιλήφθηκε ότι η έχουμε για γενικευμένη επίθεση στους μισθούς μας. Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα που σχεδίασαν και υλοποίησαν μαζί οι μνημονιακές Κυβερνήσεις μαζί με την τρόικα κατ’ απαίτηση των εργοδοτών.
Δεν έφταναν για την Κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ οι περικοπές στα δώρα, το πετσόκομμα στα επιδόματα, έπρεπε να «χυθεί αίμα» με την καρατόμηση των μισθών μας που φτάνει στο 30-40%.
Ταυτόχρονα καταρρέει η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει το νέο μισθολόγιο φτωχολόγιο σαν λύση για την ενίσχυση των ήδη χαμηλών αποδοχών και την άρση των ανισοτήτων.
Το νέο μισθολόγιο που διαμορφώθηκε είναι υποταγμένο σε σκληρούς δημοσιονομικούς κανόνες και τις εντολές της τρόικας, έχει μοναδικό στόχο την συμπίεση στο κατώτερο δυνατό επίπεδο των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα αποτελεί το όχημα προκειμένου η κυβέρνηση και οι εργοδότες να βάλουν χέρι και να συμπιέσουν συνολικά το εργατικό εισόδημα με παρεμβάσεις στα μεροκάματα και στον ιδιωτικό τομέα.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην Υγεία βλέπουν νέες περικοπές στα ποσά που διατίθενται για νυκτερινά Κυριακές και αργίες, με αποτέλεσμα να τις πραγματοποιούν και να μην τις πληρώνονται. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την μείωση του αφορολόγητου από τις 12000 € στις 5000 €, την έκτατη εισφορά, τα χαράτσια στα ακίνητα αλλά και τις ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και βασικά είδη κατανάλωσης.
Γι αυτό και τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης στα Νοσοκομεία, που «έταζαν» στους εργαζόμενους αυξήσεις μέσω του νέου μισθολογίου, μιλούσαν για «άρση των αδικιών» προσπαθούν τώρα να δικαιολογηθούν, να διαφοροποιήσουν τη στάση τους για να αποφύγουν την γενική κατακραυγή.
Όταν λοιπόν όλα σαρώνονται από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις και τους συνέταιρους του μαύρου μετώπου, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα να σηκώσουν το ανάστημά τους και να δώσουν αγωνιστική απάντηση.
Η πλειοψηφία στην Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. που καλλιέργησε αυταπάτες και σήμερα παραμένει παρατηρητής των «εξελίξεων», έχει τεράστια ευθύνη για την αδράνεια και το μούδιασμα που παρατηρείται στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας.
Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο από Σωματεία, που θα βάλουν σε κίνηση το Συνδικαλιστικό Κίνημα των Υγειονομικών για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο λαός μας.
Καλούμε κάθε Συνδικαλιστική Κίνηση που αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων, κάθε αγωνιστή συνδικαλιστή να πρωτοστατήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτή την προσπάθεια η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών θα δώσει όλες τις δυνάμεις.