Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ ;

Περί τα μέσα Απριλίου 2010, μέσω Μεγάλης Βρετανίας, έμαθαν και οι πτωχοί πλην τίμιοι ιθαγενείς της μακρινής και ξωτικής ντεμόκρασι of Botsovalia, ότι 20 τουλάχιστον μεγαλοντοκτόροι, ορθοπεδικοί φίλοι και συνοδοιπόροι-φοροκλέφτες και συνδιαφθορείς, εισέπρατταν κατάμαυρο χρήμα από την De Puy, θυγατέρα της αμαρτωλής Johnson & Johnson!!!!
Από αυτούς, μέσω της επιλεκτικής αντικειμενικότητας του Χατζηνικολάου, πληροφορηθήκαμε από τη Real News στις 11-7-2010, τα 12 μόνο ονόματα δωροεισπρακτόρων γιατρών της αδήλωτης και αφορολόγητης ορθοπεδικής μίζας από την De Puy, που είναι οι:
Παναγιώτης Σουκάκος, Παναγιώτης Κοροβέσης, A. Χριστοδούλου, Σ. Τσιφετάκης, Α. Τουλιάτος, Ι. Πουρνάρας, Ν. Ευσταθόπουλος, Λ. Συρμάλης, Ε. Πλατιάς, Γ. Παπαχρήστου, Γ. Μπάμπης, Ι. Χριστοφίδης!!!!!
Το μυστικό της πρεμούρας του σάπιου πολιτικοοικονομικού συστήματος, βρίσκεται στη παρακάτω λίστα ληστών φοροφυγάδων, που από μόνη της δε λέει και πολλά, γιατί αφορά κλεισμένες οικονομικές χρήσεις έως και 1997!!!!!!!!!!!!!!!!! Εύκολα λοιπόν, θα μπορούσε να οδηγηθεί ένας "καθώς πρέπει" δικαστής του σάπιου συστήματος, στο σφαλματερό συμπέρασμα και να πάθει δικαστικό πλάνεμα, ότι οι ληστείες της φοροκλοπής έχουν δυστυχώς .....παραγραφεί, που να παραγραφεί διά παντός η γουρουνομούρη τους. Σε διαφορετική περίπτωση, εγώ φυσικά και δεν πιστεύω, ότι τα αληταριά του Υπουργείου Οικονομικών και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, στη ....μακρινή και μαρτυρική και εξωτική δημοκρατία of Botsovalia, ότι θα την έδιναν στη δημοσιότητα. Όταν δημοσιεύθηκε η λίστα των 30 εκ των χιλιάδων φοροληστών, όλοι επικεντρωθήκαμε στον γνωστό και μη εξαιρετέο ΦΟΥΣΤΑΝΟ.
Όμως για τον φοροκλέφτη που φυγουράρει στο Νο 16 της παρακάτω λίστας (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΚΑΚΟ - ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΙΑΤΡΟ), το θέμα περιπλέκεται και δυσκολεύει, λόγω της νέας εμπλοκής στο σκάνδαλο δωροδοκιών της De Puy (θυγατρικής της Johnson & Johnson για τα ορθοπεδικά κόλπα).
>>>>> Δείτε την προϋπάρχουσα λίστα "επαγγελματικής ...εμπειρίας" -στο Νο 16- και συνεχίζουμε:
1.* Παναγιώτης Καραγιάννης (μαθηματικός, καθηγητής δημοσίου, Αλεξανδρούπολη). Διαπιστώθηκε η λειτουργία φροντιστηρίου από το Σεπτέμβρη του 1997.
2.* Τριαντάφυλλος Ιωάννης: (γιατρός ΕΣΥ, διευθυντής κλινικής νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης). Διατηρούσε ιδιωτικό γραφείο.
3.* Ανδρέας Γεωργιόπουλος: (γιατρός ΕΣΥ, γυναικολόγος Καλαμάτα). Διαπιστώθηκε η λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου στην κατοικία του.
4.* Ελένη - Νάκη - Ζαλίκη (συμβολαιογράφος - Λαμία. Κατηγορείται για απόκρυψη εισοδήματος.....41 εκατ. δραχμών.
5.* Νικόλαος Διαμαντόπουλος: (παιδίατρος, γιατρός ΕΣΥ, Πάτρα). Διαπιστώθηκε η λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου από το 1997.
6.* Γεώργιος Φραγκάκης (συμβολαιογράφος - Λαμία). Kατηγορείται για απόκρυψη εισοδήματος 46 εκατ. δραχμών.
7.* Ανδρέας Φουστάνος (πλαστικός χειρούργος). Sτα έτη 1995 - 1998 εισέπραξε αμοιβές για υπηρεσίες πλαστικής χειρουργικής ύψους 1.250.000, 1.200.000, 870.000, 780.000 για τις οποίες είχε εκδώσειανακριβείς αποδείξεις 100.000 και 200.000 δραχμών.
8.* Θεόδωρος Βουκίδης: (γιατρός, πλαστικός χειρουργός - Αθήνα). Κατηγορείται πως την περίοδο 1993 - 1997 απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα 32 εκατομ. δραχμών.
9.* Ηλίας Ηλιακόπουλος (δικηγόρος - Αλεξανδρούπολη). Dεν εξέδωσε αποδείξεις σε 21 περιπτώσεις μεταξύ 1995 και 1998.
10.* Δημήτριος Γιώρτσος (συμβολαιογράφος - Ρόδος). Kατηγορείται ότι την περίοδο 1993 - 1996 απέκρυψε εισόδημα 83 εκατ. δραχμών.
11.* Νικόλαος Θάνος: (γιατρός μαιευτήρας, γυναικολόγος - Λάρισα). Κατηγορείται πως την περίοδο 1993 - 1997 απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα 90 εκατομ. δραχμών.
12* Παράσχος Κωστάκης: (γιατρός καρδιολόγος - Κομοτηνή). Kατηγορείται πως την περίοδο 1993 - 1997 απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα 33,5 εκατομ. δραχμών.
13.* Εμμανουήλ Κουτσούκος (Δικηγόρος - Ρόδος). Την περίοδο 1993 - 1997 απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα 30 εκατ. δραχμών.
14.* Γρηγ. Μαλεφάκη - Αποστολάκη (συμβολαιογράφος - Χανιά). Κατηγορείται για απόκρυψη 174 εκατ. δραχμών.
15.* Νικόλαος Ζάχαρος (γιατρός - Λάρισα). Kατηγορείται ότι το 1995 απέκρυψε έσοδα 50 εκατ. δραχμών.
16.* Παναγιώτης Σουκάκος (γιατρός - καθηγητής (τότε, 1993-1997) ορθοπεδικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων). Κατηγορείται για απόκρυψη εισοδήματος 31 εκατ. δραχμών κατά την περίοδο 1993 - 1997.
17.* Ηλίας Ηλιακόπουλος (δικηγόρος - Αλεξανδρούπολη). Δεν εξέδωσε αποδείξεις σε 21 περιπτώσεις μεταξύ 1995 και 1998.
18.* Ευστράτιος Ηλιογραμμένος (δικηγόρος - Μυτιλήνη). Το 1996 απέκρυψε εισόδημα 16 εκατ.
δραχμών.
19.* Γεώργιος Κουλαλης (γιατρός ΕΣΥ - διευθυντής ορθοπεδικής κλινικής νοσοκομείου Αγ. Δημήτριος Θεσ/νίκη). Aσκούσε ιδιωτική ιατρική και δεν είχε δηλώσει έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος στην Εφορία.
20.* Ιωάννης Δάλλας (γιατρός - μικροβιολόγος - Γιάννινα). Tην περίοδο 1993 - 1997 παρουσίασε ανύπαρκτες και πλασματικές δαπάνες 85 εκατ. δραχμών προκειμένου να μειώσει το φορολογητέο εισόδημα.
.* Βασίλειος Στεφανόπουλος: (γιατρός μικροβιολόγος - Λιβαδειά). Κατηγορείται πως την περίοδο 1993 - 1996 απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα 92 εκατομ. δραχμών.
22.* Αχιλλέας Πιρπιρης (δικηγόρος - Κομοτηνή). Στα έτη 1994 - 1998 σε 552 περιπτώσεις δεν εξέδωσε αποδείξεις προς τους πελάτες του.
23.* Σταύρος Κοτσώνης (δικηγόρος - επίκουρος καθηγητής Παντείου - Λαμία). Το 1997 απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα 36 εκατ. δραχμών.
24.* Κωνσταντίνος Δεληγιάννης: (Συμβολαιογράφος - Γιαννιτσά). Κατηγορείται πως την περίοδο 1993 - 1997 απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα 66 εκατομ. δραχμών.
25.* Χριστόδουλος Σιούτης (γιατρός μικροβιολόγος - Ιωάννινα). Την περίοδο 1993 - 1997 αποκρύβησαν εισοδήματα 45 εκατ. δραχμών.
26.* Αντώνης Παπαγιάννης: (γιατρός - ακτινολόγος - Αθήνα). Κατηγορείται ότι την περίοδο 1995 - 1997 απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα 89 εκατομ. δραχμών.
27.* Δημήτριος Σιώκος: (οφθαλμίατρος - Ρόδος). Κατηγορείται για απόκρυψη φορολογητέου εισοδήματος 37 εκατομ. δραχμών την περίοδο 1993-1997.
28.* Φαίδων Γιαννακόπουλος: (γιατρός χειρουργός - Αθήνα). Κατηγορείται πως την περίοδο 1993 - 1997 απέκρυψε φορολογητέο εισόδημα 253 εκατομ. δραχμών.
29.* Γεώργιος Ζάβαλης (Λογιστής - Ζάκυνθος). Kατηγορείται για εικονική λήψη δανείου 150 εκατ. δραχμών.
30.* Ευάγγελος Τζωρακολευθεράκης (Γιατρός - αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας). Για τα έτη 1997 και 1998 δεν καταχώρησε 726 επισκέψεις στο βιβλίο ασθενών.!!!!!
====== Όπως σωστά καταλαβαίνετε αγαπημένοι μου και υψηλού επιπέδου αναγνώστες του ΜπαρμπαΝίκειου ....Ιδρύματος, τα συμβάντα για τον ευϋπόληπτο Παναγιώτη Σουκάκο είναι ιδιαίτερα περιπεπλεγμένα στη μακρινή και ξωτική ντιμόκρασι οφ Μποτσοβάλια, μη πω, ότι κάτι τις μου λέει και έτερον ορθοπεδικό ακόμα, ένεκα συγγένειας.
Στεκόμαστε προς το παρόν και αγναντεύουμε τα μάτια και τους οφθαλμούς του Παναγιώτη Σουκάκου, αυτόν που ζήλεψε και έγινε και μίμος του ....Ζολώτα στα ελληνοεγγλέζικα, γιατί το όργιο φημών για υψηλότατου επιπέδου παρεμβάσεις σωτηρώματός του, όχι δεν σταματούν, όχι δεν κωπάζουν, αλλά θυελώνονται και καταιγίζονται, ώδε και τυφωνίζουν ακατάπαυστα, εξομοιούμενες με πάμπολλες θύελες Κατρίνες-Κατρίνες!!!!!
Λέγει μου και περιλαλεί μου το πουλίον, ότι τάχατες ο πρώην Γλύξμπουργκ και κοκός μας και ηλίθιος δυνάστης μας, νιάστηκε και ενδιαφέρθηκε τα μάλλα, τόσο στας Μεγάλας Βρετανίας, όσο και ενθακείθεν της μακρινής και ξακουστής και ξωτικής ντεμόκρασι οφ Μποτσοβάλια, και ωθεί, για να περικουκουλωθεί το νέο σκάνδαλο ορθοπεδικών μιζών "De Puy" επιπέδου Siemens, δηλώνων προστάτης και νταβατζής κάθε ορθοπεδικού είδους και εμφυτεύματος!!!!!!
Επειδή ελάχιστοι δίνουν μιας πεντάρας σημασία στον μαλάκα τον Κοκό, μας προέκυψε και άλλη μεγαλειώτατη κρυφοπαρέμβαση!!!!!
Ο ίδιος ο ανώτατος άρχων και δυνάστης και αρχηγός της διαφθοράς των γνωστών εγκληματιών-αρχινονών Papouia-Papouia, της μακρινής και ξωτικής ντεμόκρασι οφ Μποτσοβάλια, έκανε (λέει το ίδιο πουλίον) τις αναγκαίες παρεμβάσεις του με την ανώτατη σφραγίδα διαφθοράς του, για να κουκουλωθούν οι μίζες, γιατί (λέει) μπορεί και να τις παρεξηγήσουν με την άλληνε φοροφευγάλα οι ληστευμένοι και νηστικοί Μποτσοβαλιώτες και θα δυσανασχετίσουν κατά τη διάρκεια της καταλήστευσής τους από τους πρασινοκυβερνητικούς (πλέον) ληστοσυμμορίτες.
Κι εκεί που μας έδωσαν τα ΜΜΕ την "είδηση", αφού στη Βρετανία το θέμα είχε φτάσει στο τετέλεσται, σωπάσαν και βουβαθήκαν, μα και το βούλωσαν όλοι, του Χατζηνικολάου που έχει πολύ πράμα, μη εξαιρουμένου. Θα φάγαν παραπάνω κι' έσκασαν κι εκάτσαν κάτου στις πράσινες λαχανίδες να χωνέψουν.
Και λέει μου ο πούλιος γκρέκος, ότι η συμμαθήτευση του Κοκού Γλύξμπουργκ με τον επιφανή ορθοπεδικό φοροκλέπτη, στη σχολή Αναβρύτων των πουστοπαίδων, ήταν το αίτιο της γενναίας του συστράτευσης.
Και ξαναλέει μου ο πούλιος γκρέκος, ότι ο διεθνής Carlos, ο αρχηγός των Papοuias της διαφθοράς, στη ξωτική Μποτσοβάλια (ο και φερετζές κάθε λήσταρχου πρωθυπουργού και πούστη), τον γιγνώσκει τον φοροκλέφτη και απατεώνα ορθοπεδικό του φίλο και ματασυστρατεύεται μετ' αυτού ο άναρχος Άναξ της διαφθοράς, επειδή (μαθές τα και παθές τα) ο ορθοπεδικός του φίλος καθηγήτευσεν στο παρελθόν του την ορθοπεδικήν στα ξακουστά Gian Ne Na (ΓιανΝεΝα) και ξανά ΝΑ μαλάκαααααα..... απ!!!!!
......άπ!!!!! και τους φάγαμε τους πούστηδες στην ορθοπεταλιά!!!!!
ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ....ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010 ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΣΟΥΚΑΚΟΣ Π. & ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΣΟΥΚΑΚΟΣ Π. & ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ

Στην αυλή με τις μίζες και τις φοροδιαφυγές παραφυάδες, μάθαμε για τη συμμαθήτευση στη σχολή Αναβρύτων, του Παναγιώτη Σουκάκου με τον Κοκό Γλύξμπουργκ εδώ >>>> ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ???????
Σήμερα μπορούμε να πληροφορηθούμε, ότι στη ντεμόκρασι των κουμπάρων, υπάρχει και ανακτορική κουμπαριά των
αυτοδημιούργητων:
Ο Κοκός Γλύξμπουργκ πάντρεψε τον Παναγιώτη Σουκάκο στον πρώτο του γάμο.........

Άϊ στο δ............. Δεν το πιστεύω....... Είναι δυνατόν?????????

Το μάθαμε κι αυτό και έζησαν αυτοί καλύτερα κι εμείς χειρότεραααααααααααααα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ :Κοπτοραπτική στα επιδόματα με «πατρόν» από την τρόικα

Του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ
Εναν καινούριο κρατικό μηχανισμό, πιο αποτελεσματικό και συγχρόνως πιο φθηνό, πρέπει να παρουσιάσει τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου. Πώς θα γίνει αυτός ο μηχανισμός; Με την αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών και την εισαγωγή όρων παραγωγικότητας στον δημόσιο τομέα.



Οι νέοι όροι που πρόκειται να διαμορφωθούν μέσα στο 2010 με την τρόικα και θα ελέγχονται κατόπιν από ξένους εμπειρογνώμονες (διεθνή οίκο αξιολόγησης) θα αποτελέσουν τη βάση του νέου μισθολογίου των δημόσιων υπαλλήλων, στο οποίο θα ενσωματωθούν και τα επιδόματα. Η διαδικασία της ενσωμάτωσης πάντως δεν θα είναι αυτόματη, όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος αλλά και τον κίνδυνο νέων κοινωνικών αντιδράσεων.

1 Το πρώτο κρίσιμο βήμα θα επιχειρηθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να δώσει το σχέδιο αναδιοργάνωσης των οικονομικών υπηρεσιών. Οι εφορίες (περίπου 285 σήμερα) θα συγχωνευθούν και θα εξελιχθούν σε εισπρακτικά κέντρα (ένα ανά νομό, με εξαίρεση τα μεγάλα αστικά κέντρα), ενώ στους μικρότερους δήμους θα μετατραπούν σε κέντρα εξυπηρέτησης των φορολογουμένων κατά τα πρότυπα των ΚΕΠ. Τα εισπρακτικά κέντρα θα λειτουργούν με διαφορετικό οργανισμό, ευρύτερες αρμοδιότητες αλλά και αυστηρότερα κριτήρια στελέχωσης.



Ανακατατάξεις

Η αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού εντάσσεται στη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Οι αλλαγές θα επιφέρουν μεταβολές και στο μισθολογικό καθεστώς. Εφοριακοί, τελωνειακοί, δημοσιονομικοί, εργαζόμενοι του ΟΔΔΥ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και άλλων οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών (περίπου 22.000 υπάλληλοι), καθώς και του πρώην υπουργείου Οικονομίας (άλλοι 2.500) έχουν ειδικά επιδόματα (ΔΙΒΕΕΤ, ΔΕΤΕ, ΔΕΧΕ), που, όπως προκύπτει από την καταγραφή του Γενικού Λογιστηρίου, το 2009 ανήλθαν στο ποσό των 484 εκατ. ευρώ. Ανάλογα με τη θέση και την υπηρεσία, το επίδομα ήταν πέρυσι από 989 έως 2.150 ευρώ τον μήνα.

2 Τη σκυτάλη θα πάρει το υπουργείο Εσωτερικών, δοκιμάζοντας σε μεγαλύτερη κλίμακα το σχέδιο αναδιάρθρωσης, στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Μέχρι τον Νοέμβριο ο Γ. Ραγκούσης θα έχει από τα στοιχεία της απογραφής την πλήρη εικόνα του δυναμικού των νομαρχιών που θα μετακινηθεί στις περιφέρειες και στους νέους δήμους ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία των τοποθετήσεων. Στη φάση αυτή δεν θα αλλάξει το μισθολογικό καθεστώς. Με το νέο μισθολόγιο, όπως επισημαίνουν στο υπουργείο Εσωτερικών, «οι αμοιβές των υπαλλήλων αναλόγων προσόντων και καθηκόντων θα ομογενοποιηθούν, με άλλα λόγια κάποιοι θα αναβαθμιστούν μισθολογικά, οι περισσότεροι όμως αναμένεται να δουν τις απολαβές τους να μειώνονται».

Παράλληλα μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να ολοκληρωθούν οι μετατάξεις από τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται και κατά κανόνα έδιναν καλύτερες αμοιβές. Το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων θα γίνει αμέσως μετά τις θερινές διακοπές της Βουλής (αφορά 50 οργανισμούς και υπηρεσίες) και το τρίτο και τελευταίο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η μεγαλύτερη ανησυχία της κυβέρνησης εστιάζεται στους συγκοινωνιακούς φορείς και τις θυγατρικές τους, καθώς το ενδεχόμενο η τρόικα να μην επιτρέψει τη μεταφορά προσωπικού στο Δημόσιο θεωρείται πολύ πιθανό (για παράδειγμα από τον ΟΣΕ) με το αιτιολογικό ότι επιβαρύνεται η μισθολογική δαπάνη της κεντρικής διοίκησης. Πέραν των εξωτερικών πιέσεων υπάρχουν και εγγενείς δυσκολίες (υψηλές αμοιβές, προβλήματα συμβατότητας θέσης), όπως αποδεικνύεται με τους εργαζόμενους της παλιάς Ολυμπιακής, για τους οποίους ακόμα δεν έχουν βρεθεί άλλες υπηρεσίες.

3 Μέχρι το τέλος του 2010 η κυβέρνηση οφείλει από το μνημόνιο να διαμορφώσει το νέο πλαίσιο μισθοδοσίας των δημόσιων υπαλλήλων και την ενιαία αρχή πληρωμών. Με βάση την απογραφή (θα ακολουθήσει και δεύτερη στις ΔΕΚΟ) το υπουργείο Οικονομικών θα υποβάλει στον μηχανισμό επιτήρησης αναλυτική έκθεση για την απασχόληση στο Δημόσιο (768.000 μετρήθηκαν οι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων των ένστολων, των συμβασιούχων και των αιρετών) και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και το ύψος των αμοιβών. Τα ευρήματα θα αξιολογηθούν από τους ξένους εμπειρογνώμονες και στις αρχές του επόμενου χρόνου, μαζί με την εισοδηματική πολιτική, θα δρομολογηθούν οι αλλαγές για την αναδιοργάνωση της διοίκησης. Η πρόβλεψη του μνημονίου παραπέμπει σε αλλαγές πολύ ευρύτερες του μισθολογίου, σε ελαστικότερο πλαίσιο μεταθέσεων και αποσπάσεων ή και σε κατάργηση των υπηρεσιών που θα κριθούν περιττές.


Πριμ παραγωγικότητας

Η γενική κατεύθυνση της τρόικας για το μισθολόγιο είναι να αναμορφωθεί η νομοθεσία ώστε να καθιερωθεί ένα απλοποιημένο σύστημα αμοιβών, που θα περιλαμβάνει τον βασικό μισθό και τα επιδόματα και θα ισχύει για όλους τους υπαλλήλους, εξασφαλίζοντας ότι η αμοιβή αντανακλά την παραγωγικότητα και τα καθήκοντα. Στην κατεύθυνση αυτή θα διαμορφωθούν δείκτες παραγωγικότητας για κάθε υπηρεσία και θα περάσουν από κόσκινο οι πρόσθετες (επιδοματικές) παροχές.

Από τα υφιστάμενα επιδόματα θα διατηρηθούν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, το οικογενειακό (περίπου 240 εκατ. ευρώ ετησίως η συνολική δαπάνη), ενώ όλα τα υπόλοιπα θα ενοποιηθούν σε δύο κύριες κατηγορίες, θέσης και παραγωγικότητας, που δεν αποκλείεται να έχει τη μορφή κινήτρου (πριμ). Ακόμη και ο χαρακτηρισμός δεν στερείται σημασίας, καθώς συναρτάται με τον υπολογισμό των συντάξεων.

Οι πρώτες εισηγήσεις για τον τρόπο ενσωμάτωσης αναμένονται από τις ομάδες εργασίας τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί ο πρώτος κύκλος διαβούλευσης με τους εργαζόμενους. Η ΑΔΕΔΥ, όπως τονίζει ο πρόεδρός της, Σπ. Παπασπύρος, έχει θέσει κατ' επανάληψιν το θέμα του μισθολογίου. Επισημαίνει εντούτοις ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε περαιτέρω μειώσεις, τη στιγμή που οι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους στην Ε.Ε. και ο συνολικός αριθμός τους (χωρίς τους ένστολους, που υπολογίζονται σε 160.000) κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου το 2009, πριν από την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας, ήταν 12,5 δισ. ευρώ, από τα οποία περίπου 5 δισ. ευρώ αφορούσαν επιδόματα. Με το πάγωμα των μισθών και τη μείωση δώρων και επιδομάτων, προβλέπεται μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 1,1 δισ. ευρώ το 2010. Η συνολική μείωση μέχρι και το 2013 προϋπολογίζεται σε 2,7 δισ. ευρώ και κατανέμεται ως εξής:

- Το 2011 η μισθολογική δαπάνη θα μειωθεί κατά 400 εκατ. ευρώ ακόμη με το ψαλίδι που έχει μπει σε δώρα και επιδόματα και 100 εκατ. ευρώ επιπλέον με την εφαρμογή του ενοποιημένου συστήματος πληρωμών.

- Το 2012 το μισθολογικό κόστος πρέπει να υποχωρήσει κατά 600 εκατ. ευρώ με την περαιτέρω μείωση των προσλήψεων (κάτω και από τη σχέση μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις) και το 2013 επίσης άλλα 500 εκατ. ευρώ.

- Επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ εξοικονόμηση προβλέπεται την τριετία 2011-2013 με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Η υποχρέωση που έχει η κυβέρνηση είναι μέσα στο 2011 να τεκμηριώσει με έκθεση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη μείωση του διοικητικού βάρους κατά 20%, όχι όμως σε σχέση με το 2009, οπότε σημειώθηκε ρεκόρ μισθολογικής δαπάνης, αλλά με το 2008. Κάτι που ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας της εξίσωσης κατά 10%.

ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ :Ο...Μπομπ Σφουγγαράκης δίδυμο με τον Δον Τομάζο


Όταν σύσσωμη η κυβέρνηση έλεγε ότι μετά το Μνημόνιο η χώρα δεν θα είναι η ίδια, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Από το 2014 και μετά, όταν επισήμως θα έχουν (αν έχουν...) αποχωρήσει οι τροϊκανοί, ο οικονομικός χάρτης της Ελλάδας αναμένεται να είναι παραδομένος σε ξένα συμφέροντα, που μαζί με εγχώρια (για βιτρίνα) θα ελέγχουν πλέον τις μελλοντικές κυβερνήσεις και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, που θα είναι το επόμενο στάδιο της επιτήρησης, έστω και παρασκηνιακά.

Τον στόχο αυτόν εξυπηρετούν από κάθε άποψη και οι κινήσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος είναι απολύτως κυρίαρχος στο εσωτερικό της τρόικας των επιτηρητών της ελληνικής οικονομίας.

Μετά την τοποθέτηση λοιπόν από το ΔΝΤ του φίλτατου Δον Τομάζο (Σκιόπα) ως αρχιεπιτηρητή της κυβέρνησης, έρχεται κι άλλο μεγαλοστέλεχος του ΔΝΤ, ο Μπομπ Τράα (για σας... Σφουγγαράκης), ως μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Οι ρόλοι τους θα είναι διαφορετικοί:

● Ο Τράα θα βρίσκεται στο προσκήνιο και ο Σκιόπα στο παρασκήνιο.

● Ο Τράα θα αναλάβει να επιτηρεί όλα τα υπουργεία και θα περνάει από κόσκινο τις κυβερνητικές αποφάσεις, ώστε να μην παρεκκλίνουμε από το Μνημόνιο. Σε περίπτωση απόκλισης έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει μέτρα.

● Ο Σκιόπα θα έχει πάρε - δώσε μόνο με τον πρωθυπουργό και ενίοτε με τον υπουργό Οικονομικών και θα συντονίσει την πρόωρη αλλά «ομαλή» έξοδό μας στις αγορές (από το 2011) για δανεισμό, ώστε να μην λάβουμε και τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ που προνοεί η συμφωνία! Κοινώς, ως μεσάζων, θα αναλάβει να διαπραγματευτεί και την πώληση της περιουσίας του κράτους σε φίλα προσκείμενες εταιρείες και επενδυτικά κεφάλαια.

Δορυφόροι του ΔΝΤ υπάρχουν πολλοί. Οι αγορές βεβαίως είναι και ελέγξιμες και διαχειρίσιμες. Όταν ανοίξουν οι ελληνικές αγορές, πωληθούν, ιδιωτικοποιηθούν σχεδόν τα πάντα και «σπάσουν» οριστικά οι εργασιακές ενώσεις, δεν θα υπάρχει λόγος να ανεβαίνουν πλέον τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων στις 800 μονάδες.

Άλλωστε, είναι πλέον φανερό ότι πίσω από τη συμπεριφορά των αγορών απέναντι στη χώρα μας κρύβονται επενδυτικά κεφάλαια και θηριώδη συμφέροντα που στοιχημάτιζαν υπέρ της κατάρρευσης της Ελλάδας, διάλυσης της ευρωζώνης και επιστροφής στη δραχμή, όχι μόνο επειδή ήξεραν ότι αυτά τα σενάρια μπορούν να υλοποιηθούν, αλλά και διότι ζητούσαν κομμάτι της πίτας μεσοπρόθεσμα.

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης βοήθησαν στη δημιουργία του «μη αναστρέψιμου» κλίματος, κάτι που (πόσο... ακούσια;) υιοθέτησε και η κυβέρνηση φέρνοντας συμβουλάτορες τύπου Σκιόπα και οδηγώντας τις εξελίξεις ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο.

Τα ξένα επενδυτικά συμφέροντα, κυρίως αγγλοαμερικανικών συμφερόντων, εξακολουθούν να κάνουν πάρτι στις πλάτες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τρία ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης ακόμη παλεύει, σχεδόν χωρίς ελπίδα, να δημιουργήσει όργανα διαχείρισης κρίσεων και να βρει μια συνισταμένη στις 27 διαφορετικές εθνικές πολιτικές, ώστε να ληφθούν αποφάσεις που θα αποτρέψουν τη διάλυση ή τον διαμελισμό της!

Και αναφέρουμε την Ε.Ε. επειδή, σε περίπτωση που πετύχει το «πείραμα Ελλάδα», σειρά έχουν άλλες, πιο επικερδείς, αγορές, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, οι οποίες επίσης θα υποστούν τις επιθέσεις των αγορών με τα σπρεντ των ομολόγων σε ύψη - ρεκόρ, ώστε να αναγκαστούν να ζητήσουν τη βοήθεια της τρόικας, άρα και του αναβαθμισμένου σε κυρίαρχο ΔΝΤ...

Και, για να τελειώνουμε, όποιος έχει ακόμη αμφιβολίες για τη σταθερότητα του σχεδιασμού της τρόικας και του ΔΝΤ, δεν έχει παρά να παρατηρήσει το ύφος και το περιεχόμενο των δημοσίων δηλώσεων, συνεντεύξεων κ.λπ. των τροϊκανών: δεν δίνουν εντολές πλέον μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση, με το μότο «περισσότερη συναίνεση στο Μνημόνιο» να απηχεί το θέλημά τους. Μόνο οι τυφλοί δεν βλέπουν ότι αυτοί οι μάγκες ζητούν απόλυτη πολιτική επικυριαρχία.

Αυτό που δεν μπορούμε να δούμε είναι ποιος μπορεί να τους την αρνηθεί...



Κωδικός «Σοκ και Δέος»

Τον κωδικό «Σοκ και Δέος», που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί στην εισβολή τους στο Ιράκ, εφαρμόζουν οι διεθνείς παράγοντες για να φέρουν τις επιθυμητές αλλαγές στην Ελλάδα. Στόχος να μην ξεσηκωθεί η κοινωνία, όπως έγινε στην Αργεντινή, την Ουγγαρία, την Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες στις οποίες εφαρμόστηκαν παρόμοια σαρωτικά μνημόνια, είτε απευθείας από το ΔΝΤ είτε από έμμεσες οδούς.

Η αναβαθμισμένη μορφή του σχεδίου «Σοκ και Δέος» εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή: μαζικός και συνεχής «βομβαρδισμός» αποφάσεων και μέτρων, που λόγω συχνότητας των ανακοινώσεων παραλύει τον αποδέκτη, ο οποίος δεν ξέρει πού να πρωτο- προσηλωθεί. Ως αποτέλεσμα, «τα χάνει» και γίνεται παθητικός απορροφητής των εξελίξεων, καθώς δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσει και να αξιολογήσει τις επώδυνες αλλαγές.

Ο κωδικός αυτός «γεννήθηκε» από τον αρχι-διαμελιστή κρατών και εφιάλτη λαών, τον περιβόητο πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και αειθαλή συμβουλάτορα του αγγλοαμερικανικού άξονα Χένρι Κίσινγκερ. Αρχικά χρησιμοποιείτο για αμερικανικές επεκτατικές επιχειρήσεις, κυρίως στρατιωτικές, όμως μετεξελίχθηκε και σε σχέδιο οικονομικού επεκτατισμού, καθώς – κατά την κισινγκερική σκέψη – στον 21ο αιώνα οι παραδοσιακοί πόλεμοι δεν «χωνεύονται» πλέον εύκολα από τους πολίτες και πρέπει να αντικατασταθούν από υπόγειες «παρεμβάσεις» με πρόφαση «το καλό μας».

Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι σαρωτικές αλλαγές ανακοινώθηκαν και υιοθετήθηκαν με μορφή εξπρές, μέσα σε 3 μόλις μήνες, αφού πρώτα εμπεδώθηκε για τα καλά το μήνυμα ότι βρισκόμαστε στο χείλος της πτώχευσης και της πλήρους κατάρρευσης. Το μήνυμα ευσταθούσε, όχι όμως απλώς επειδή δημοσιονομικά δεν πήγαινε άλλο (είμαστε στην ίδια κατάσταση εδώ και δέκα χρόνια), αλλά και διότι οι αγορές αποφάσισαν να μας πτωχεύσουν και να μας δείξουν τον δρόμο προς τη «νέα πραγματικότητα».
κλικ στο τίτλο της ανάρτησης για το δημοσίευμα