Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Εφημερία 7-1- 2009


Λίγες μόνο ημέρες από την αρχή του …ευτυχισμένου και χαρούμενου 2009, όπως προσπάθησε η Διοίκηση του νοσοκομείου να μας πείσει με τις υπερβολές της (νυφιάτικοι στολισμοί, φιέστες ) και ο υπουργός Υγείας με την κατά δήλωσή του «ολοκλήρωση του έργου του» , η κατάσταση σήμερα 7-1-2009 έχει ως εξής.

Η γενική εφημερία στα ΤΕΠ έχει την εικόνα χάους εξ’ αιτίας της τραγικής έλλειψης νοσηλευτών.(αν θυμάστε οι 52 πρώτοι θα ερχόντουσαν μέχρι το τέλος του 2008).

Οι ασθενείς λιμνάζουν στο ΤΕΠ με αποτέλεσμα 18 φορεία να είναι καλυμμένα και ασθενείς με σοβαρά προβλήματα να μην έχουν που να ξαπλώσουν για να εξετασθούν παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες νοσηλευτών και γιατρών.

Ασθενής που προσήλθε με ΕΚΑΒ και προκάρδιο άλγος στις 6μμ αναγκάστηκε να περιμένει,συνεχίζοντας να πονά, μέχρι τις 7.30 για να εξετασθεί από τον εφημερεύοντα καρδιολόγο.

Αυτή την ώρα η αναμονή στο παθολογικό ιατρείο έχει φτάσει τους 40 !!!

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η αναβολή 4 ορθοπαιδικών χειρουργείων εξαιτίας προβλημάτων στην αποστείρωση και κυκλοφορούν και κάποιες ανησυχητικές φήμες για τις οποίες δεν γίνεται καθόλου λόγος από την διοίκηση.(λέτε να μην έχουν φτάσει στα μεγάλα αυτιά της;)

Οι εργαζόμενοι έχουν επισημάνει πάρα πολλές φορές, μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων την σοβαρότητα της κατάστασης η οποία δεν μπορεί να υποβαθμισθεί με κουκουλώματα και ψεύτικες υποσχέσεις.

Η διοίκηση του νοσοκομείου και ιδιαίτερα η Νοσηλευτική Υπηρεσία καλά θα κάνει να σταματήσει να οργανώνει πανηγυράκια , να κυνηγά εκδικητικά τους νοσηλευτές που μετείχαν στις κινητοποιήσεις, να εκφράζει προκλητικά και ανερυθρίαστα την εμπάθεια από την οποία διακρίνεται και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του νοσοκομείου που σήμερα έχει την εικόνα Χάους εξαιτίας της δικής της αδιαφορίας και ανικανότητας.

ΑΥΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΜ ΑΤΤΙΚΟΥ ΩΡΑ 10:00


8-10 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ 10:00 ΓΣ
ΘΕΜΑΤΑ: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ-ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ