Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Βρε το έχουμε δει το έργο! Ξανά μανά τα ίδια

Μόλις ανέλαβε το πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο κ. Χρυσοχοϊδης αποφάσισε να εφαρμόσει το δικό του στυλ ...για το καλό μας.
Μήπως ήταν κάποιο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας που ταλανίζει τη χώρα μας ;
Υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος στη χώρα μας που πιστεύει πραγματικά ότι η βαριά εγκληματικότητα εντοπίζεται στα Εξάρχεια και στα βιβλιοπωλεία και στις λέσχες όπου δίνονται διαλέξεις ή παρουσιάζονται νέα βιβλία;
Υπάρχει κάποιος εχέφρων και νοήμων πολίτης σε οποιαδήποτε γωνιά αυτής της χώρας που να αισθάνεται ότι η καθημερινή του προσωπική και οικογενειακή ασφάλεια κινδυνεύει από μικρές, μειοψηφικές ομάδες του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου;Μα ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε τους υπουργούς του να συμπεριφερθούν σαν" αντεξουσιαστές στην εξουσία"!!!
Υπάρχει λογικός και εχέφρων άνθρωπος σε αυτό τον τόπο που να πιστεύει ότι εμπεδώνεται αίσθημα ασφάλειας στη χώρα, με το να υποβάλλονται ανυποψίαστοι πολίτες σε απίστευτους εξευτελισμούς από τα όργανα της Προστασίας του Πολίτη;
Υπάρχει λογικός άνθρωπος στη χώρα μας που πιστεύει ότι η η βαριά εγκληματικότητα ενδημεί στους εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης;
Μα απο κει έκανε το ντεμπούτο του στο Υπουργείο ο κ. Χρυσοχοϊδης.
Ας μιλήσουμε απλά και καθαρά.Έχουμε την εντύπωση ότι ο κ.Υπουργός προσπάθησε ταχύτατα να φιλοτεχνήσει ένα ιδιαίτερο επικοινωνιακό προσωπικό προφίλ που θα βασίζονταν στις προηγούμενες επιτυχίες του στο συγκεκριμένο τομέα.Επιτυχίες που οδήγησαν στη βράβευσή του από το FBI.
Γι αυτό και προέταξε έναν ιδιότυπο λεκτικό και πρακτικό τσαμπουκά.Που έδινε ορισμένες στιγμές την εντύπωση ενός πρελούδιου γενικευμένης καταστολής και που στρεφόταν ιδιαίτερα κατά ενός συγκεκριμένου χώρου.
Πρέπει να πάσχει κάποιος από έντονη πολιτική μυωπία ώστε να μην αντιληφθεί ότι ήταν ζήτημα χρόνου ή "άλλη πλευρά"(;) να σηκώσει το γάντι.Με τον ίδιο ή και πιο άγριο , πιο βίαιο τρόπο.
Όλοι είχαμε καταλάβει ότι ο νυν υπουργός της Προστασίας του Πολίτη, ας το πούμε λίγο κυνικά έστω και αν μας παρεξηγήσουνε , με τον τρόπο και τις προτεραιότητες που είχε επιλέξει "ξυνόταν στη γκλίτσα του τσοπάνη".
Εκτός ...Εκτός αν τελικά αυτό ήταν το σχέδιο.
Δεν συνηθίζουμε εύκολα και άκριτα να δεχόμαστε τα σενάρια συνομωσίας.Αλλά τελικά αυτό το σενάριο και αυτή την αλληλουχία γεγονότων την έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν.Και όχι μόνο μία φορά...
Έχουμε ένα σύστημα σε έντονη οικονομική και όχι μόνο κρίση.
Ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας βρίσκεται κάτω και από αυτό το επίσημο όριο της φτώχειας.Αυτό το ποσοστό συνεχώς μεγαλώνει.
Έχουμε μια νέα κυβέρνηση που ίσως έχει το μοναδικό disadvantage κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, να έχει μηδέν χρόνο ανοχής και που βαζίδει με μαθηματική ακρίβεια σε μέτρα που θα ξεσηκώσουν μεγάλες αντιδράσεις στην κοινωνία.Μιας κυβέρνησης που η επικοινωνιακή της μόστρα ξεθωριάζει ταχύτατα, καθώς το οικονομικό πρόβλημα είναι εδώ .Η φτώχεια είναι εδώ.Η ανεργία είναι εδώ.Οι απολύσεις είναι εδώ.Η ανασφάλεια είναι εδώ.Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις είναι εδώ.Το ασφαλιστικό πρόβλημα είναι εδώ.Η κατάρρευση της Παιδείας είναι εδώ .Η απαξίωση του ΕΣΥ είναι εδώ.


Τελικά οι μαχητικές διαδηλώσεις πολύ σύντομα θα είναι εδώ.

Μήπως κάποιοι θέλουν τους πολίτες φοβισμένους στον καναπέ να υφίστανται καθημερινά ένα συνεχή νοητικό βιασμό από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ;
Να μην σκέφτονται τα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης αλλά και τους υπεύθυνους γι αυτά;
Μήπως θέλουν τα ζητήματα της "τρομοκρατίας" να επισκιάσουν την καθημερινή τρομοκρατία που υφίστανται οι εργαζόμενοι σε αυτή τη χώρα;
Δεν ξέρουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από το χθεσινοβραδινό δολοφονικό χτύπημα κατά των αστυνομικών στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής.
Αυτό που καταλαβαίνουμε όμως είναι ότι προσφέρουν στις σημερινές συνθήκες πολύ κακές υπηρεσίες στο κίνημα και πολύ καλές υπηρεσίες στο σύστημα.