Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Διπλασιάστηκαν οι δαπάνες από τα νέα νοσήλια!


Για μείωση δαπανών πήγαιναν αλλά ακριβώς το αντίθετο βγήκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την εφαρμογή των νέων νοσηλίων στα νοσοκομεία γνωστά και ως ΚΕΝ.
Μπορεί ο στόχος να ήταν να μειωθούν τα έξοδα στα νοσοκομεία με τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ) αλλά τα αποτελέσματα είναι μέχρι στιγμής δραματικά.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες το τελευταίο τρίμηνο του 2011 οπότε και είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται τα ΚΕΝ, οι δαπάνες έχουν διπλασιασθεί.
Καθόλου τυχαία βέβαια καθώς οι τιμές στις ιατρικές πράξεις αλλά και τις επεμβάσεις στα νοσοκομεία σε κάποιες περιπτώσεις αυξήθηκαν ακόμη και κατά τρεις και τέσσερις φορές.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) που ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν τα ΚΕΝ είχαν προειδοποιήσει από την αρχή ότι το κόστος θα εκτοξευόταν καθώς οι τιμές  ήταν πολύ υψηλές σε σχέση με το παρελθόν με αποτέλεσμα το δημόσιο σύστημα να μετατρέπεται σε ένα ακριβό σύστημα και χωρίς μάλιστα να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το υπουργείο Υγείας τρέχει πλέον να κάνει διορθωτικές κινήσεις και να μειώσει τις τιμές ώστε να ανακόψει την ανοδική πορεία των δαπανών.
Μάλιστα πρόσφατα ο Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε και τη Γερμανία προκειμένου να συμβουλευτεί τους εκεί συναδέλφους του για τον τρόπο εφαρμογής των ΚΕΝ.
Για τις διορθωτικές κινήσεις εκλήθησαν την τελευταία στιγμή και ειδικοί επιστήμονες προκειμένου να σώσουν την κατάσταση.
Πηγή: iatropedia
Εδώ που τα λέμε δεν περίμενε και κανείς κάτι διαφορετικό από ένα νόμο που συνέταξε ο Λοβέρδος με τους σοφούς του και καλούνται να το εφαρμόσουν οι διοικητές του. Η αποτυχία του ήταν προδιαγεγραμμένη.

Τσιφλικι...το "ΑΤΤΙΚΟΝ"



Κλείνουν κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας


ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΕΘ

Κλείνουν ήδη πολύτιμα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στον διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»


 
Παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έκανε χτες το σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου μαζί με απολυμένες νοσηλεύτριες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που είχαν προσληφθεί την προηγούμενη διετία από το ΚΕΕΛΠΝΟ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Να θυμίσουμε, πως με αυτές τις περίπου 300 προσλήψεις άνοιξαν 85 από τα 150 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και τώρα αντί να τους μονιμοποιήσουν, τους ζητούν να δουλέψουν με «μπλοκάκι». 
Οπως έλεγαν οι απολυμένες από τις ΜΕΘ νοσηλεύτριες, ήδη έχουν κλείσει 4 κρεβάτια στο «Αττικόν», δύο κρεβάτια στο «Τζάνειο», κινδυνεύουν 4 κρεβάτια στο «Σισμανόγλειο», στο Παίδων «Αγία Σοφία», 5 κρεβάτια στον «Ευαγγελισμό», όπου έχει λήξει ήδη η σύμβαση 21 από τους 31 νοσηλευτές ΜΕΘ. «Με νύχια και με δόντια κρατιούνται τα κρεβάτια στο Ασκληπιείο. Δύο μήνες χωρίς ρεπό δουλεύουν οι νοσηλευτές...», είπε χαρακτηριστικά μια από τις απολυμένες.

Με την απόλυση των νοσηλευτών «κρέμονται οι ΜΕΘ στον αέρα, καθώς από πολλά νοσοκομεία της Αθήνας και της περιφέρειας έχουν φύγει περίπου 100 νοσηλευτές, κλείνουν κρεβάτια και απειλείται έτσι η δημόσια υγεία», σημειώνει η Μάρθα Κουκουμτζή, απολυμένη νοσηλεύτρια από τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού». «Ολοι οι νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνήθηκαν τη σύμβαση έργου, με την οποία γινόμαστε εργαζόμενοι με 500 ευρώ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χάνουμε τα ΒΑΕ, την ασφάλισή μας, όλα τα επιδόματα, τις άδειες κλπ.».
Την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας σε όλους υπογράμμισε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»: «Γιατροί του ΙΚΑ με μερική απασχόληση δουλεύουν δίπλα σε γιατρούς στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με πλήρη απασχόληση. Γιατροί που θα πάρει στις ΜΕΘ για να καλύψουν τις ανάγκες, θα είναι με μπλοκάκι. Γιατροί επικουρικοί. Μπορεί να πάρει αύριο γιατρούς με μπλοκάκι μόνο για εφημερίες».
Αναφορικά με τις τραγικές ελλείψεις στις ΜΕΘ και το κλείσιμο κρεβατιών σημειώνει: «Χάνονται εξειδικευμένοι άνθρωποι, εξειδικευμένα κρεβάτια που τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με ιδρώτα και μόχθο, στο όνομα της άγριας λιτότητας που έχει επιβάλλει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η ΕΕ. Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ θα συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια, αλλά και στη συνέχεια προγραμματίζουμε πανελλαδική συγκέντρωση στις 19 Γενάρη των απολυμένων στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να δώσει λύση για μόνιμη και σταθερή δουλειά και να μην κλείσει κανένα κρεβάτι ΜΕΘ»
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6640982&publDate=14/1/2012.

Παραιτούνται όλοι οι γιατροί στο Ρέθυμνο!


Την ώρα που τα νοσοκομεία της περιφέρειας αναστενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, ο υπουργός Υγείας περί άλλων τυρβάζει. Χαρακτηριστική η περίπτωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου όπου οι γιατροί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ετοιμάζουν μαζικά τις παραιτήσεις τους. 
 

Χωρίς εφημερίες στις περισσότερες ειδικότητες έχει μείνει το νοσοκομείο Ρεθύμνου εδώ και καιρό καθώς το υπουργείο Υγείας θεωρεί πως πρόκειται για νοσοκομείο Β κατηγορίας που δε χρειάζεται να διαθέτει πια όλες τις ειδικότητες. 
 
Πλέον όμως με την έλλειψη προσωπικού μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και όσοι νοσηλεύονται είναι στα χέρια μόνο των νοσηλευτών και των …συγγενών. 
 
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι γιατροί του νοσοκομείου σε ψήφισμά τους:  «Η νοσηλεία των ασθενών των άλλων ειδικοτήτων περνάει στην αποκλειστική ευθύνη του νοσηλευτικού προσωπικού και του συγγενικού περιβάλλοντος, αφού, γιατρός της αντίστοιχης ειδικότητας δεν θα είναι σε εφημερία.
 Οι γιατροί δεν θεωρούν ασφαλές για τον ασθενή τους να νοσηλεύονται με απουσία του γιατρού ή με το γιατρό στο σπίτι του».
 
Οι γιατροί σημειώνουν ότι το νοσοκομείο, θα λειτουργήσει ξανά διοικητικά όταν διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των αναγκαίων για την ασφάλεια των ασθενών εφημεριών, η άμεση πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού νοσηλευτικού και ιατρικού δυναμικού καθώς και η επαρκής χρηματοδότηση για φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. 
 
Πάντως είναι αποφασισμένοι μετά την συγκέντρωση των κατοίκων που θα πραγματοποιηθεί γι αυτό το θέμα στο νομό, να διακόψουν κάθε διοικητική ηλεκτρονική εργασία και να ετοιμάσουν στην επόμενη συνέλευση τις παραιτήσεις τους ως απάντηση –όπως λένε- στην απαξίωση της δημόσιας υγείας στο νομό.

Δεν πειράζει που δεν έχουμε ούτε γάζες, δεν πειράζει που δεν έχουμε φάρμακα, δεν πειράζει που δεν έχουμε νοσηλευτές, δεν πειράζει που δεν έχουμε άλλα ράντζα να βάλουμε τους ασθενείς

ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ! Οι καθηγητάδες κοιμούνται

TΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 5ΕΥΡΩ;

Οι παράνομοι διοικητές και το σκάνδαλο των 5 ευρώ!(Ιatropedia).
Και ξάφνου το υπουργείο Υγείας ανακάλυψε την …Αμερική. Ανακάλυψε ότι οι διοικητές των νοσοκομείων επί σειρά μηνών εισέπρατταν παράνομα 5 ευρώ από κάθε ασθενή που επισκέπτονταν τα επείγοντα, ενώ ο νόμος προβλέπει πως το ποσό αυτό πρέπει να καταβάλλεται μόνο στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. 

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ν.Πολύζος υποχρεώθηκε μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών να αποστείλει διορθωτική εγκύκλιο στις διοικήσεις των νοσοκομείων με την οποία εφιστά την προσοχή των διοικητών καθώς "κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας εισπράττονται τα 5 ευρώ ακόμη και από ασθενείς που προσέρχονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. "

Ωστόσο το ζήτημα που προκύπτει τώρα είναι θα επιστραφούν τα χρήματα στους ασθενείς ή θα …κάνουν φτερά όπως πολλά άλλα;
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η όψιμη ευαισθητοποίηση του υπουργείου Υγείας που αποστέλλει εγκύκλιο στα Νοσοκομεία, μέσω της οποίας ομολογείται ότι για μεγάλο διάστημα οι Διοικήσεις παρανομούσαν ενσυνείδητα και ατιμώρητα, εισπράττοντας 5ευρω από τους πολίτες που προσέρχονταν στα Επείγοντα.
Η ΟΕΝΓΕ είχε ήδη από την άνοιξη καταγγείλει το ζήτημα σε συνέντευξη τύπου αναφέροντας πως ορισμένοι Διοικητές Νοσοκομείων είχαν οργιάσει, φτιάχνοντας ακόμη και δικό τους.. τιμοκατάλογο, όπως επί παραδείγματι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκης».
Για την ΟΕΝΓΕ ανακύπτουν σειρά ζητημάτων μετά την παραδοχή του υπουργείου Υγείας όπως :
«Πώς είναι δυνατόν Διοικητές να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα τον κ. Λοβέρδο, όταν σε δεκάδες άλλα ζητήματα αποπέμπονται με ταχύρυθμες διαδικασίες; Μήπως έως τώρα εισέπρατταν το 5ευρω με σιωπηλή προτροπή του κ. Λοβέρδου και τώρα που ο δελφίνος υπουργός προσπαθεί να οικοδομήσει φιλολαϊκό προφίλ τους εκθέτει και τους καταγγέλλει ως κοινά κλεφτρόνια;»
Επίσης τι θα γίνει με τα ποσά που εισπράχθηκαν με παράνομο τρόπο; θα πιστωθούν στους πολίτες μέσω του Δημόσιου Ταμείου, όπως συμβαίνει με τυχόν χρέη για νοσήλια;
Πάντως μετά από πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, οι γιατροί όλης της χώρας θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου κινητοποίηση διαρκείας, η οποία ανάμεσα στα υπόλοιπα θα περιλαμβάνει συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες για κλείσιμο των ταμείων και άρνηση καταβολής του 5ευρου καθώς και του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν ακόμη και τα 100 ευρώ.
Δήμητρα Ευθυμιάδου



ΔΗΛΩΣΗ προέδρου ΟΕΝΓΕ για την εγκύκλιο που κρίνει ως μη σύννομη την κατάβολη 5 ευρώ στα επείγοντα(ΟΕΝΓΕ)
ΔΗΛΩΣΗ
Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η όψιμη ευαισθητοποίηση του υπουργείου Υγείας που αποστέλλει εγκύκλιο στα Νοσοκομεία (κλικ εδώ), μέσω της οποίας ομολογείται ότι για μεγάλο διάστημα οι Διοικήσεις παρανομούσαν ενσυνείδητα και ατιμώρητα,εισπράττοντας 5ευρω από τους πολίτες που προσέρχονταν στα Επείγοντα.
Η ΟΕΝΓΕ είχε ήδη από την άνοιξη καταγγείλει το ζήτημα σε συνέντευξη τύπου αναφέροντας πως ορισμένοι Διοικητές Νοσοκομείων είχαν οργιάσει, φτιάχνοντας ακόμη και δικό τους.. τιμοκατάλογο, όπως επί παραδείγματι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκης.
Τώρα λοιπόν ανακύπτουν τουλάχιστον δύο σοβαρά ερωτήματα:
  1. Πώς είναι δυνατόν Διοικητές να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα τον κ. Λοβέρδο, όταν σε δεκάδες άλλα ζητήματα αποπέμπονται με ταχύρυθμες διαδικασίες; Μήπως έως τώρα εισέπρατταν το 5ευρω με σιωπηλή προτροπή του κ. Λοβέρδου και τώρα που ο δελφίνος υπουργός προσπαθεί να οικοδομήσει φιλολαϊκό προφίλ τους εκθέτει και τους καταγγέλλει ως κοινά κλεφτρόνια;
  2. Τι θα γίνει με τα ποσά που εισπράχθηκαν με παράνομο τρόπο; θα πιστωθούν στους πολίτες μέσω του Δημόσιου Ταμείου, όπως συμβαίνει με τυχόν χρέη για νοσήλια; Επ΄ αυτού η εγκύκλιος τηρεί σιγή για ευνόητους λόγους.
Στον παραλογισμό του θέματος προστίθεται μελέτη κόστους 120.000 ευρώ προκειμένου να μάθουμε για «τη στάση των χρηστών για το 5ευρω»!! (κλικ εδώ)
Η ΟΕΝΓΕ έχει πάρει σαφή και τεκμηριωμένη θέση στο ζήτημα: οι πολίτες έχουν πληρώσει για την περίθαλψή τους μέσω των ασφαλιστικών τους εισφορών καθώς και μέσω της φορολογίας. Είναι παράνομο και τραγικό να καλούνται για τρίτη φορά να πληρώσουν το ίδιο ακριβώς αντικείμενο.
Με πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου οι γιατροί όλης της χώρας θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου κινητοποίηση διαρκείας, η οποία ανάμεσα στα υπόλοιπα θα περιλαμβάνει συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες για κλείσιμο των ταμείων και άρνηση καταβολής του 5ευρου καθώς και του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις εγγίζει ακόμη και τα 100 ευρώ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Μισθολόγιο πείνας και δυστυχίας! Όλοι στο δρόμο!


Όπως είχαμε προϊδεάσει από πολύ καιρό  από αυτό έδω το ιστολογιο τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, η λαιμητόμος του περιβόητου νέου Μισθολογίου  είναι πλέον ΕΔΩ
Ναι,  αυτού του μισθολογίου  που κάποτε  η συνδικαλιστική γραφειοκρατία  της ΠΟΕΔΗΝ  περιδιαβαίνοντας τα νοσοκομεία της χώρας διαλαλούσε  ότι θα δώσει αυξήσεις στους υγειονομικούς!!!
Μάλιστα εκείνη την περίοδο κατηγορηθήκαμε από τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές  , λίγο ως πολύ για «καταστροφολογία» !

Τώρα που οι εργαζόμενοι, ειδικά στα Νοσοκομεία, έχουν αρχίσει να παίρνουν τα εκκαθαριστικά τους ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους ..

Μιλάμε για καταστάσεις και περικοπές   που ξεπερνούν κάθε φαντασία. 
Επειδή έχουμε μια ακριβή εικόνα των νέων «μισθών», και ειδικά  των καθαρών μισθών,  λέμε λοιπόν με κάθε σοβαρότητα και χωρίς ίχνος υπερβολής:
Το μισθολόγιο αυτό και οι καθαρές αποδοχές που προβλέπει θα οδηγήσουν στην οικονομική καταστροφή και κοινωνική και οικογενειακή αποδιοργάνωση δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας. 
Ιδιαίτερα αυτό που συμβαίνει σε εργαζόμενους των κατηγοριών στοιχειώδους (ΥΕ) και μέσης εκπαίδευσης (ΔΕ), αλλά και σε εργαζόμενους με λίγα χρόνια προϋπηρεσίας των κατηγοριών τεχνολογικής (ΤΕ)  και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) , δεν περιγράφεται!!!

Δεν υπάρχει ρε παιδιά , πώς να το γράψω , δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσουν άνθρωποι με ορισμένους από τους  καθαρούς  μισθούς που έχουμε  δει.
Ειδικά όσες οικογένειες έχουν μπει στη διαδικασία σύναψης δανείου πχ για απόκτηση στέγης κλπ και έχουν άλλες υποχρεώσεις πχ φροντιστήρια παιδιών , ή σπουδές παιδιών τους  σε άλλες πόλεις …
Θα οδηγήσει ακόμα και σε αυτοκτονίες  αυτό το μισθολόγιο!    
Δεν υπερβάλουμε!
  • Έστω και τώρα, στο «και 10΄», δεν πρέπει να υπάρχει ο παραμικρός δισταγμός.
  • Όλοι στο δρόμο για να αποτρέψουμε την καταστροφή.
  • Όλοι σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία  για να αποφασιστούν νέες, μαζικές άγριες κινητοποιήσεις διαρκείας.
  • Καμιά μοιρολατρία.
  • Να ανατραπεί η συγκυβερνητική χούντα του Παπαδήμου και του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

Κόντρα στο σχεδιασμό του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού .  
Στην  ΠΟΕΔΗΝ  αυτή τη στιγμή οι  κομματικές κάστες έχουν άλλα σπουδαία πράγματα να ασχοληθούν .Είναι αρχές Φλέβάρη  το συνέδριο  της ομοσπονδίας και βέβαια το καταμέτρημα  και το σιγούρεμα των «κουκιών»  προέχει. 
Όλοι οι καθοδηγητάδες είναι στο «τρέξιμο».
Πού καιρός για ουσιαστικούς και ανατρεπτικούς αγώνες!
Να τους ξεπεράσουμε!
Παντού έκτακτες γενικές συνελεύσεις με αποφάσεις για κινητοποιήσεις διαρκείας.

                                  Ή εμείς ή αυτοί!.
http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/


ΠΡΟΣΟΧΗ:  Στις εκλογές για αντιπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ
ΜΑΥΡΟ στους κυβερνητικούς, τα κομματόσκυλα και τους επίδοξους αρχηγίσκους της συμφοράς

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Είναι δεδομένη πια η επιτακτική αναγκαιότητα να νικήσουν οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. Όλες οι εστίες αγώνα στους εργασιακούς χώρους των περιοχών μας στηρίζουν την συγκεκριμένη απεργία και την αναγνωρίζουν ως ορόσημο και για την δική τους υπόθεση αλλά και για την συνολικότερη αντίσταση στην μνημονιακή επίθεση των ημερών μας.
Είναι δεδομένο ότι οι Λαϊκές Συνελεύσεις αποτελούν αυτόνομες και διακριτές συνιστώσες μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής δυναμικής που θεωρεί ότι η αντίσταση στις κυριαρχικές επιλογές δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από την έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους πλήττονται από αυτές.
Είναι δεδομένο ότι η αλληλεγγύη μας στον συγκεκριμένο αγώνα δεν είναι απαραίτητο να περιοριστεί στον ρόλο των απλών αρωγών με την αποστολή χρημάτων και τροφίμων στους απεργούς (χωρίς να υποτιμάμε την αυταξία αυτών των κινήσεων αλληλεγγύης). Είναι ανάγκη να διευρυνθεί ο πολιτικός χαρακτήρας της απεργίας τόσο στο κοινωνικό πεδίο όσο και μέσα στους ίδιους τους εργασιακούς μας χώρους. Κι αν αυτό κάνει ήδη η κάθε Συνέλευση στην περιοχή της μένει ανοιχτό τί μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί.
Είναι δεδομένο, σύμφωνα με όσα έχουν διατυπώσει οι ίδιοι οι απεργοί χαλυβουργοί, ότι τα εργοστάσια του Μάνεση στον Βόλο παίζουν σημαίνοντα ρόλο στην υπονόμευση της απεργίας του εργοστασίου Ασπροπύργου, αφού οι εργαζόμενοι εκεί φαίνεται να έχουν εξαναγκαστεί να αποδεχτούν τις προτάσεις της εργοδοσίας και συνεχίζουν να δουλεύουν.
Είναι δεδομένο ότι μια συντονισμένη και δυναμική παρουσία των Λαϊκών Συνελεύσεων στον Βόλο θα εισάγει μια καινούργια μεταβλητή στις πολιτικές σταθερές αυτού του αγώνα: θα διευρύνει το μέτωπο αγώνα, θα υπολογιστεί τόσο ως επιπρόσθετη κοινωνική πίεση προς τον εργοδότη όσο και ως επιπλέον πολιτική πίεση προς το κράτος. Η παρουσία αγωνιστών από διάφορες πόλεις της επικράτειας στον Βόλο θα καταδείξει την βαρύνουσα σημασία της απεργίας των χαλυβουργών και θα επαναφέρει το ζήτημα της αλληλεγγύης σε νέες βάσεις τόσο στους κατοίκους της πόλης όσο και στους ίδιους τους εργαζόμενους των εκεί εργοστασίων του Μάνεση, οι οποίοι έχει μεγάλη σημασία εντέλει να στηρίξουν την απεργία.
Με αυτό το σκεπτικό καλούμε όλες τις Λαϊκές Συνελεύσεις, όπου έχουν συγκροτηθεί ανά την επικράτεια, σε συντονισμένη παρουσία στον Βόλο το διήμερο  της 28 Γενάρη 12.30μμ (πορεία στους κεντρικούς δρόμους και μετάβαση στα εργοστάσια σε περίπτωση βέβαια που υπάρχει βάρδια) & 29 Γενάρη 11.30πμ (απολογισμός της κίνησης και συζήτηση γύρω από τη συνέχιση των δράσεων στο Πανεπιστήμιο Βόλου).
Μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις στον Βόλο έχει ήδη συγκροτηθεί πρωτοβουλία αλληλεγγύης από διάφορες οργανώσεις, ομάδες και ανένταχτους αγωνιστές της πόλης  με σκοπό την καλύτερη δυνατή διοργάνωση της διήμερης παρουσίας μας.
Έχοντας υπόψη μας τη στενότητα των χρονικών περιθωρίων προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια τέτοια δράση αλληλεγγύης θεωρούμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για μια απόπειρα συνδιαμόρφωσης ενός κοινού και ενιαίου πλαισίου για όλες τις Λαϊκές Συνελεύσεις. Έχοντας, ωστόσο, επίσης υπόψη μας τα περιεχόμενα που έχουν δοθεί σε κινήσεις αλληλεγγύης οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί  σχεδόν σε όλη την επικράτεια μέχρι σήμερα θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλη συνάφεια. Η συνάφεια αυτή μας επιτρέπει να προτείνουμε σε κάθε Λαϊκή Συνέλευση να δώσει το δικό της περιεχόμενο στην παρουσία της χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα συνοχής.
Στο βαθμό που συμφωνείτε με το κάλεσμα σάς παρακαλούμε να μας δηλώσετε το συντομότερο δυνατόν τη διαθεσιμότητά σας, ούτως ώστε να διευκολυνθούμε και όλοι εμείς που θα συμπράξουμε αλλά και η πρωτοβουλία που έχει συσταθεί γι’ αυτόν τον σκοπό στον Βόλο.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω
Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου