Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Η παρέα του κ. Αβραμόπουλου...

... διαλύει και το νοσοκομείο "Αττικόν"

Από τον Μιχάλη Περιστέρη
.
Συνεχής είναι η κατρακύλα της Νέας Δημοκρατίας στην B΄Αθηνών, σε μία από τις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Πώς να μην έχει βουλιάξει άλλωστε; Μεγάλο αγκάθι για την περιφέρεια αυτή είναι αναμφισβήτητα και η αποτυχημένη λειτουργία του Αττικού. Το νοσοκομείο αυτό, για το οποίο υπήρχαν πολύ ψηλές προσδοκίες στην αρχή, πάει από το κακό στο χειρότερο, ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και οι βουλευτές έξαλλοι, επειδή εισπράττουν συνεχώς παράπονα. Παρ' όλα αυτά, η κλίκα του κ. Αβραμόπουλου δεν πτοείται με τίποτα και... συνεχίζει ακάθεκτη το... έργο της. Η παρέα του υπουργού από το ΚΕΠ, δηλαδή η διοίκηση του κ. Ροϊλού, που ονειρεύονται να διάσπασουν την Νέα Δημοκρατία, για να ξαναπάρουν τις κουτάλες, έχουν αποδιαλύσει το νοσοκομείο. Το ωράριο των εφημεριών είναι μειωμένο, τα περιστατικά που έρχονται από το ΕΚΑΒ είναι επιλεγμένα, ενώ φροντίζουν να μπαίνουν μόνο οι πελάτες τους, οι οποίοι φθάνουν στο νοσοκομείο με τα βαλιτσάκια τους λέγοντας ότι έχουν κλείσει θέση. Πώς μετά οι βουλευτές να μην εισπράττουν διαμαρτυρίες από τον εργατόκοσμο;

απο το press-gr.blogspot

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΝΟΠ Αθήνα, 19/03/2009

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Κ. Υπουργέ, παραιτηθείτε

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) καταγγέλλει την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη σημερινή της εξαφάνιση κατά τη διάρκεια της κατάληψης που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία μας.

Με προφανή το φόβο για το πολιτικό κόστος, και παντελώς γυμνή από επιχειρήματα και ουσιαστικές δικαιολογίες για όσα όφειλε να έχει πράξει και για όσα με περισσή ευκολία δεσμεύτηκε κατά το παρελθόν, προτίμησε το δρόμο της φυγής.

Με τον κ. Αβραμόπουλο τραγικά απόντα από τα σημερινά γεγονότα, γίνεται πλέον προφανές, πως όντως, αυτή η Πολιτική Ηγεσία έχει κλείσει τον κύκλο της στο Υπουργείο, και πως η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει, είναι η παραίτηση.

Ως εκ τούτου, η συνέχιση της σημερινής κινητοποίησης δεν εξυπηρετεί κανένα άλλο σκοπό, και γι’ αυτό το λόγο λύεται η κατάληψη του ΥΥΚΑ.

Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Εισαγγελέας για την κατάληψη του υπ. Υγείας(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Στην παρέμβαση εισαγγελέα οδήγησε η χθεσινή κατάληψη του υπουργείου Υγείας από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, από νοσηλευτές της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), στο πλαίσιο 48ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας νοσηλευτές διαμαρτυρήθηκαν για την αθέτηση των «υποσχέσεων» του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε προηγούμενη κινητοποίησή τους τον Δεκέμβριο, για προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών το 2009, την καταβολή από 1.1.2009 του επιδόματος των 176 ευρώ και την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ο εισαγγελέας δήλωσε στους νοσηλευτές ότι βρέθηκε εκεί αυτεπάγγελτα και τους ζήτησε να αποχωρήσουν προκειμένου να μην κινηθούν οι νομικές διαδικασίες εναντίον τους. Ο γ.γ. του υπουργείου Αριστείδης Καλογερόπουλος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ΠΑΣΟΝΟΠ και παρέπεμψε στις 5.500 προσλήψεις νοσηλευτών σε βάθος τριετίας, που προβλέπει το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου, ενώ για τα υπόλοιπα αιτήματα παρέπεμψε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Με τον κ. Αβραμόπουλο τραγικά απόντα από τα σημερινά γεγονότα, γίνεται πλέον προφανές πως όντως αυτή η πολιτική ηγεσία έχει κλείσει τον κύκλο της στο υπουργείο και πως η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει, είναι η παραίτηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ.