Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ε ρε γλέντια !!!


Αύριο, μάθαμε οτι θα επισκεφθεί το νοσοκομείο μας η ΔΥΠΕάρχισα (την θυμάστε υποθέτω την πράσινη συνδικαλίστρια, προστάτιδα του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ) με τα νέα αφεντικά της , τις ασφαλιστικές εταιρίες δηλαδή, για επιθεώρηση της ιδιοκτησίας τους.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν Διοικητή του Νοσοκομείου Καθ. κ. Λαμπίρη για την καθοριστική συμβολή του στο ξεπούλημα όλων αυτών που υποτίθεται πρέσβευε μαζί με τα υπόλοιπα πράσινα συνεταιράκια του.

κυρ διοικητή : 

  • Η λέξη συνενοχή σου θυμίζει κάτι ή είναι απλώς άχρηστη πολυτέλεια για την λαστιχένια συνείδησή σου;
  • Η λέξη ευθύνη σου θυμίζει κάτι ή είναι απλώς παράσιτα για τα πράσινα αυτιά σου;
  • Η λέξη αξιοπρέπεια είναι λόγος παραίτησης;

κυρ διοικητή να ξέρεις:   Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.


ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΛΑΜΟΓΙΑ!!



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΕΕ - ΔΝΤ !


...ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΥΠ.ΟΙΚ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ! ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ Ο ΓΑΠ
Επιστολή μνημονιακής υποταγής με πέντε υπογραφές (!!!),πλέον, ζήτα η τρόικα από τηνσυγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, εξευτελίζοντας για άλλη μια φορά διεθνώς την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τις επόμενες ώρες κοινή επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, πράγμα που στην ουσία συνεπάγεται έγγραφη δέσμευση για την εφαρμογή των νέων μνημονιακών μέτρων που απαρεγκλίτως θα συνοδεύουν και θα υλοποιούν αυτήν την απόφαση!
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως στην κυβέρνηση ότι δεν έχει τεθεί κανένα άλλο προαπαιτούμενο ή η λήψη άλλων μέτρων για την έκτη δόση.
Σύμφωνα με το Capital.gr οι γραπτές δεσμεύσεις από Γ. Παπανδρέου - Α. Σαμαρά, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και κυβέρνηση θα αφορούν για "μόνιμο τέλος στα ακίνητα και τη λήψη μέτρων αξίας άνω των € 8 δις έως τον Ιούλιο του 2012" (βλέπε κείμενο από Capital.gr παρακάτω). 
Η κοινή επιστολή θα έχει ως αποδέκτες τόσο το Eurogroup όσο και το ΔΝΤ και η επίδοσή τουςπαρουσιάζεται ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης τροϊκανής δόσης.
Πέρα από το διεθνή εξευτελισμό της χώρας, οι επιστολές αυτές θα κάνουν ακόμα πιο προφανή τηνουσιαστική σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και την προσήλωσή τους στο να εφαρμόσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα μνημονιακής λεηλασίας τους υποδειχθεί, όσο σκληρό και αν είναι, ως τίμημα για την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ...
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται στην Αθήνα, η φαρσοκωμωδία ανεύρεσης πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης με κορμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Προς το μεσημέρι της Τρίτης το όνομα του Λ. Παπαδήμου άρχισε να προβάλει ως φαβορί για τηνανάληψη του ρόλου του πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 10:30 ανακοινώθηκε πως διεξάγεται συνάντηση του ΓΑΠ με τον Λουκά Παπαδήμο ενώ στο όνομα φαίνεται να συμφωνεί και ο Α. Σαμαράς.
Εντωμεταξύ, να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου, που διήρκεσε περίπου μία ώρα. Θα υπάρξει λύση σύντομα, συνεχίζονται οι διεργασίες, είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς αναφορικά με τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, χωρίς να τους δώσει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.
 Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός ανέφερε στο Υπουργικό ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ακολούθως, ο κ. Παπανδρέου ανέλυσε την παγκόσμια και ευρωπαϊκή πραγματικότητα, όπως το ρόλο των αγορών οι οποίες, κατά κανόνα, λειτουργούν ανεξάρτητα και αυτόνομα από το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία.
Ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μόλις υπάρξει συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο οποίο θα μετάσχουν όσοι επιθυμούν.
Εκεί ο πρωθυπουργός θα υποβάλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησης και θα ανακοινώσει το νέο πρόσωπο. Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα ανακοινώσει τη συμφωνία του στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Στη συνέχεια ο νέος πρωθυπουργός θα κινήσει τις διαδικασίες σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, ορκωμοσίας και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Όσον αφορά στην ονοματολογία, μετά τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, ακούστηκε ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤΠαναγιώτης Ρουμελιώτης -ο οποίος έρχεται από την Ουάσινγκτον-, αλλά για κανέναν δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις από την πλευρά των κομμάτων.
Αρχικά, φάνηκε πως ο Λουκάς Παπαδήμος "κοβόταν" κυρίως λόγω της απαίτησης του να είναι πρωθυπουργός σε συγκυβέρνηση με διάρκεια πέραν της 19ης Φεβρουαρίου (για περισσότερα βλέπε εδώ) ενώ δημοσιογραφικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί πως Π. Ρουμελιώτης δεν γίνεται αποδεκτός (μέχρι χθες το βράδυ) τουλάχιστον από τη ΝΔ.

Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΪΚΑΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΕΩΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ...
Μεγαλύτερος τραγέλαφος όμως από τη διαδικασία ανεύρεσης νέου πρωθυπουργού είναι η στάση της ΝΔστο όλο ζήτημα, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να απεμπλακεί επικοινωνιακά από τις ενέργειεςστις οποίες θα προβεί η νέα κυβέρνηση, προκειμένου να μην καταποντιστεί και αυτή (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ενδεικτική προς τούτο ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη χθες το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Δεν έχουμε πρόβλημα για το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός γιατί δεν θα συγκυβερνήσουμε». 
Για αυτούς τους λόγους άλλωστε ο Α. Σαμαράς προσπαθεί (ή τουλάχιστον προσπαθούσε...)  νααποφευχθεί η συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Όπως είναι προφανές στην προοπτική αυτή αντιδρά το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου.  
Ενδεικτική του κλίματος η δήλωση το πρωί της Τρίτης στο Mega του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔΚ.Μαρκόπουλου στον ΣΚΑΙ: «Ο χρόνος της ΝΔ ξεκινά μετά τις εκλογές».
Βέβαια σύμφωνα με τις πληροφορίες αρκετά στελέχη της ΝΔ καλοβλέπουν τη συμμετοχή τους σε μια κυβέρνηση μνημονιακής συναίνεσης, προκαλώντας δυσκολίες στο προφίλ με το οποίο θέλει να κατέβει ο Α. Σαμαράς στις εκλογές προκειμένου να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο.
ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
Σύμφωνα με την αλληλογραφία Ελλάδας – Βρυξελλών που επικαλείται το Capital.gr πριν την καταβολή της 6ης δόσης θα πρέπει να υπάρξει:
• Νομοθετική παρέμβαση που θα καθιστά το "χαράτσι" στα ακίνητα μόνιμο μέτρο και μάλιστα που θα αποφέρει στο κράτος αυξανόμενα έσοδα τα επόμενα χρόνια ξεκινώντας από 1,67 δις ευρώ φέτος.
• Ενέργειες για να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία μεταξύ των οποίων και προσωπικές επιστολές στους περίπου 30.000 υπαλλήλους που έχει αποφασιστεί να τεθούν σε αυτό το καθεστώς.
• Έκδοση των αποφάσεων και παρεμβάσεις για το λουκέτο - συγχώνευση - συρρίκνωση των μεγάλων ΔΕΚΟ και φορέων που περιλάμβανε το νομοσχέδιο του καλοκαιριού (μεταξύ αυτών ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΕΡΤ κλπ) και των υπόλοιπών μικρότερων φορέων
• Μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όλων των προςαποκρατικοποίηση επιχειρήσεων που είχαν προγραμματιστεί να ξεπουληθούν φέτος και το 2012. Μεταξύ αυτών η μεταβίβαση των μετοχών των τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική. Πειραιώς), των ΟΛΠ, ΟΛΘκαι περιφερειακών λιμένων, των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ. ΕΛΤΑ, των περιφερειακών αεροδρομίων,του σταθμού αποθήκευσης φυσικού αερίου Ν Καβάλας, των αυτοκινητοδρόμων, της Εγνατίας Οδούκαι κρατικών κτηρίων. Θα πρέπει επίσης να τοποθετηθούν οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων σε συγκεκριμένες εταιρείες.
• Νέα λίστα φαρμάκων
• Μείωση του αριθμού των δικαιούχων αναπηρικής σύνταξης. Μάλιστα στον Προϋπολογισμό του 2012, θα επισυναφθούν και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι για τα μέτρα του επόμενου έτους. Ο προϋπολογισμός θα συνοδεύεται από νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα αναθεωρεί το πρόγραμμα του Ιουλίου του 2011.

Η κυβέρνηση των δωσίλογων της «εθνικής συνεννόησης» και τα καθήκοντα όλων μας


Δωσίλογος είναι εκείνος που δίνει λόγο στους επίδοξους καταχτητές της χώρας του, που σπέρνει την ηττοπάθεια στον λαό για να επικρατήσουν οι συνεργάτες των καταχτητών. Και οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ – μαζί βέβαια με τα εξαπτέρυγα της Ντόρας και του Κουβέλη – απέδειξαν ότι είναι σύγχρονοι δωσίλογοι διότι πολύ απλά κινούνται με βάση τα τελεσίγραφα των Μερκοζί της ευρωζώνης και της Ουάσιγκτον. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε, μετά την ναζιστική κατοχή και τον εμφύλιο, μια τόσο ανοιχτή εκδήλωση δωσιλογισμού. Οι Μερκοζί διέταξαν να μην γίνει δημοψήφισμα και οι δυνάμεις της «εθνικής συνεννόησης» πειθάρχησαν αμέσως. Οι Μερκοζί διέταξαν να περάσει αμέσως η συμφωνία πτώχευσης της Ελλάδας που κατέληξαν την 26η Οκτωβρίου με καθεστώς ύπατης αρμοστείας υπό τον γκαουλάιτερ Χορστ Ράιχενμπαχ και όλοι αυτοί οι ένθερμοι «πατριώτες», όχι μόνο υπάκουσαν, αλλά έτρεξαν να στήσουν και μια δοτή συγκυβέρνηση κατά παράβαση κάθε έννομης και συνταγματικής τάξης. Πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση δωσιλόγων και ανδρεικέλων μετά την ναζιστική κατοχή και τον εμφύλιο. Μόνο και μόνο για να περάσουν ερήμην του λαού οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις που απαιτούν οι ξένοι επικυρίαρχοι.

Γιατί γίνονται όλα αυτά;

Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται όλοι οι δωσίλογοι της ιστορίας, όλα αυτά τα κάνουν για «εθνικό» σκοπό. Δηλαδή, για να μην χαθεί η 6η δόση και δεν έχουμε να πληρώσουμε ως κράτος μισθούς και συντάξεις. Τέτοια πρεμούρα για τους μισθούς και τις συντάξεις έχουν εκείνοι που αδίστακτα αφαίρεσαν πάνω από το 30% του λαϊκού εισόδηματος τον προηγούμενο χρόνο και οδήγησαν εκατομμύρια οικογένειες στην απελπισία. Πρώτη φορά αυτός που δολοφονεί αδίστακτα κατά συρροή, εμφανίζεται να νοιάζεται τόσο πολύ για την υγεία των θυμάτων του.
Όσο για το ότι η 6η δόση χρειάζεται για μισθούς και συντάξεις, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο πρέπει να πληρωθούν 15,5 δις ευρώ σε τοκοχρεωλύσια και έντοκα γραμμάτια (3,3 δις ευρώ για τον Νοέμβριο και 12,2 δις ευρώ για τον Δεκέμβριο). Γι’ αυτά νοιάζονται. Μην τυχόν και αναγκαστεί το ελληνικό κράτος και προβεί σε αναστολή ή παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους επενδυτές από τους οποίους ορισμένοι ανήκουν και στο επίσημο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Όλα μπορούν να τα ανεχθούν, όλα μπορούν να τα υπομείνουν (αρκεί τα βάρη να τα φορτώνονται τα γνωστά υποζύγια), αλλά να χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι, ποτέ. Γι’ αυτό κόπτονται για την 6η δόση, η οποία ισούται με 8 δις ευρώ. 8 δις ευρώ για να πληρωθούν 15,5 δις ευρώ στους τοκογλύφους ντόπιους και ξένους μέσα στο τρέχον δίμηνο.
Αντιλαμβάνεσθε την απάτη; Κατανοείτε το ψέμα; Η 6η δόση δεν έχει καμιά σχέση με πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά με την πληρωμή των δανειστών της χώρας. Καταλαβαίνετε γιατί δεν πρόκειται να «μας» την στερήσουν; Διότι πολύ απλά γυρίζουν μέσω ημών σ’ αυτούς και στα συμφέροντα που τους στηρίζουν. Το ελληνικό κράτος απλά εκτελεί χρέη μεσάζοντα ανάμεσα σε πολιτικούς και τοκογλύφους που συχνά είναι τα ίδια πρόσωπα. Και πάλι όμως δεν φτάνει η 6ηδόση για το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων. Δεν είναι αρκετή. Που θα βρεθούν τα υπόλοιπα; Κάποια από τα επιπλέον 7,5 δις ευρώ θα πρέπει να βρεθούν με έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, ενώ τα υπόλοιπα από τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο κ. Βενιζέλος αναζητά εναγωνίως 5 δις ευρώ από τους επιπλέον φόρους και το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω ΔΕΗ; Δεν πρόκειται να πάνε σε τακτικές δαπάνες του κράτους, αλλά να συμπληρώσουν όσα λείπουν για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Ακόμη κι αν χρειασθεί κι άλλοι μισθοί και συντάξεις. Ακόμη κι αν οδηγηθούν στην ανέχεια και στην εξαθλίωση μερικές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
Κάθε φορά που ακούτε για την 6η δόση, θυμηθείτε ότι σας εξαπατούν βάναυσα. Ούτε ευρώ από τις δόσεις δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις. Όλα πάνε σε τοκοχρεωλύσια και πάλι δεν φτάνουν. Γι’ αυτό και επιβάλλονται τα μέτρα άγριας λιτότητας και περικοπών για να βρεθούν τα υπόλοιπα για τους τοκογλύφους. Κι επειδή πάλι δεν φτάνουν το ελληνικό δημόσιο συνεχίζει να δανείζεται με επαχθέστατους όρους μέσω

"7 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ"


Ο Στέργιος Σκαπέρδας καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο του, βάλει κατά ριπάς και στην ουσία καταρρίπτει 7 μύθους που ταλανίζουν την Ελλάδα αυτήν την κρίσιμη περίοδο.
Συγκεκριμένα, ο Στέργιος Σκαπέρδας καταρρίπτει τους παρακάτω μύθους:
1ος Μύθος: Η χρεοκοπία ή "πτώχευση" θα ήταν καταστροφική για τηνΕλλάδα
2ος Μύθος: Η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) έχει στόχο να σώσει την Ελλάδα
3ος Μύθος: Η κύρια αιτία της κρίσης είναι η διαφθορά των Ελλήνων και το ελληνικό κράτος
4ος Μύθος: Εάν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ικανή, τότε οι στόχοι του μνημονίου δεν θα αποτύγχαναν
5ος Μύθος: Η εφαρμογή των πολιτικών της τρόικα θα φέρει την Ελλάδα ξανά στο δρόμο της ευημερίας
6ος Μύθος: Η έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν η χειρότερη δυνατή εξέλιξη
7ος Μύθος: Κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ μικρή διαπραγματευτική δύναμη
Τέλος, υπογραμμίζουμε την τεκμηριωμένη έμφαση που δίνει ο Στέργιος Σκαπέρδας στο γεγονός ότι η έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη, όχι μόνο δεν συνιστά καταστροφή, αλλά αποτελεί καιθεμελιώδες έδαφος για να ανασάνει η ελληνική οικονομία και να κάνει μια σοβαρή προσπάθεια διεξόδου από την κρίση.
Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο (στα αγγλικά) της πολύ ενδιαφέρουσας μελέτης του Στέργιου Σκαπέρδα, πατήστε εδώ

Αφορισμοί

Υπό τις εντολές των δανειστών και των τοκογλύφων, γίνεται Πραξικόπημα εις βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας


Αυτήν τη στιγμή συντελείται ένα Πραξικόπημα εις βάρος της Δημοκρατίας και της ίδιας της πατρίδας μας. Η σύμπραξη του Παπανδρέου με τον Σαμαρά είναι καθαρά πραξικοπηματική πράξη, εφόσον δεν μπορεί να υπάρξει νόμιμη Κυβέρνηση χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση ...Δεν μπορεί να υπάρξει Κυβέρνηση με μόνο "εφόδιο" τη σύμπραξη δύο κομματαρχών ...Δεν μπορεί να υπάρξει Πρωθυπουργός της Ελλάδας με τις δύο "ψήφους" των δύο κομματαρχών. Δεν μπορεί να υπάρξει Κυβέρνηση, η οποία δεν πήρε "εντολή" σχηματισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον τρόπο που προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Κανένα "επείγον περιστατικό" ή "εθνική ανάγκη" —πλην της πολεμικής σύρραξης— δεν αναγνωρίζεται από τη Συνταγματική λειτουργία ως "άλλοθι" της αλλοίωσης της λειτουργίας της Δημοκρατίας μας ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο σήμερα προσπαθούν να μας επιβάλουν τα δύο αγράμματα ανθρωποειδή του Κολεγίου. Με "άλλοθι" το γνωστό φόβητρο του "επείγοντος" και των απειλών των δανειστών, η συμμορία του Κολεγίου προσπαθεί να καταλύσει τη Δημοκρατία μας.
Γιατί υπάρχει κατάλυση του Συντάγματος; Γιατί απλούστατα "νοθεύεται" η βούληση του ελληνικού λαού. Νοθεύεται η λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας, που είναι το θεμέλιο της δημοκρατικής λειτουργίας και η εγγύηση της λαϊκής κυριαρχίας.
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά,

Από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στον ευρωολοκληρωτισμό


-Η κυρίαρχη ιδεολογία είναι η ιδεολογία της άρχουσας τάξης Προορισμός της κυρίαρχης ιδεολογίας είναι να εκλαϊκευτεί και να κατεβεί στα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας όπου θα αποκτήσει ερείσματα και θα γίνει μαζική ιδεολογία. Ο μηχανισμός έχει ως εξής:
Ο σκοπός της κυρίαρχης ιδεολογίας τίθεται μέσα από ένα δίλλημα δυο προτάσεων ή σχεδίων που όμως τη εξυπηρετούν. Το δίλημμα μοιάζει ότι αφόρα τον κάθε πολίτη ο οποίος πολύ σύντομα εγκλωβίζεται στο να σκέπτεται εντός του διλλήματος.
Σε λίγο καιρό ο πολίτης θα ταυτίζεται ή θα αντιδρά στην μια ή στην άλλη  εκδοχή του διλλήματος αλλά δεν θα αντιδρά στην κυρίαρχη ιδεολογία. Όποια λύση και εάν επιλεγεί η κυρίαρχη ιδεολογία έχει περάσει.
Ένα παράδειγμα κυρίαρχης ιδεολογίας είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το δίλημμα που τίθεται είναι μεταξύ αγοραίων συντηρητικών νεοφιλελευθέρων δρόμων  η προοδευτικών κοινωνικών δρόμων, Επί 25 χρόνια όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν εγκλωβιστεί στη αναζήτηση του δρόμου και ενώ η κυρίαρχη ιδεολογία έχει περάσει και περνά συνεχώς.
Όταν φθαρεί ή κουράσει η μια εκδοχή της κυρίαρχης ιδεολογίας της άρχουσας τάξης, η ίδια η άρχουσα τάξη μετατοπίζεται στην άλλη εκδοχή της και συνεχίζει να υπηρετεί την κυρίαρχη ιδεολογία.
Το ανωτέρω σκεπτικό, μας δείχνει ότι πάρα το τρόπο αυτοπροσδιορισμού ενός έκαστου εξ αυτών των πολιτικών ομάδων  ή μελλών τους, αυτές οι ίδιες ομάδες είναι η άρχουσα τάξη. Στην Ευρώπη είτε μιλάμε για σοσιαλιστές κοινωνιστές και αριστερούς  είτε για δεξιούς και νεοφιλελεύθερους, ουσιαστικά μιλάμε για του υπηρέτες και εκφραστές της κυρίαρχης ιδεολογίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ουσιαστικά μιλάμε για τις δύο εκφάνσεις της άρχουσας τάξης.
Η άρχουσα τάξη ιστορικά συγκροτείται στην βάση του κοινού οικονομικού συμφέροντος
-Αυτή την στιγμή έχει ταυτίσει την επιβίωση του ευρώ με την ύπαρξη της ενωμένης Ευρώπης. Στην πράξη όμως απειλείται η πρωτοκαθεδρία της δεδομένου ότι η διάλυση τη ευρωζώνης θα έχει ολέθριες συνέπιες για τα επιφανή μέλη της και τα ανώτερα αστικά στρώματα.
Η εμφάνιση του λαϊκού παράγοντα στην Ελλάδα και αλλού οδηγεί σε συνασπισμό και ένωση δυνάμεων των δυο εκφάνσεων της άρχουσας τάξης. Μια ένωση που θα στραφεί σε βάρος των λαών και θα κάνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ευρω-ολοκληρωτισμό. Ο ευρω ολοκληρωτισμός είναι εδώ και θα επιβάλλεται μέσω της καλλιέργειας φόβου και στερεότυπων όπως  «Πόλεμος», «επιστροφή στις δεκαετίες του 50 και του 60» αλλά και αστικών μύθων του τύπου «έβγαλαν τα λεφτά έξω για να μας αγοράσουν μπιτ παρά», ή «από την έξοδο από το ευρύ θα κερδίσουν λίγοι πονηροί.»
 Ο πανικός τους και η έλλειψη επιχειρημάτων φαίνεται στο δίλημμα που θέτουν το γνωστό: «ευρώ ή χρεοκοπία»!
Η  πραγματικότητα είναι ότι χρεοκοπία έχει ήδη συμβεί σε όλο το ευρώ απλώς στην Ελλάδα είμαστε λίγο χρόνο πιο μπροστά και πιο εκτεθειμένοι. Η ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη έχει πανικοβληθεί γιατί η κυρίαρχη ιδεολογία της χρεοκόπησε. Η κυρίαρχη ιδεολογία ήταν ότι μέσω του κοινού νομίσματος θα οδηγηθούμε ευκολότερα στην ένωση. Αυτή η ιδεολογία αποδείχτηκε αυταπάτη. Σπάνε λοιπόν την κυρίαρχη ιδεολογία και σκορπούν τις ευθύνες κάνοντας τες χρεοκοπία της Ελλάδος, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας… κοκ. Το βασικό όμως που μας νομιμοποιεί να μιλάμε για άρχουσα και κατώτερη τάξη έχει να κάνει με την απόλυτη μεταφορά της ευθύνης από τους άρχοντες στους λαούς. Από τους κυβερνήτες στους κυβερνώμενους.
Το εύπεπτο δίλλημμα που αφορά και πάλι όλο τον κόσμο είναι εδώ. Φτιασιδώθηκε για καιρό με ευθύνη όλων των κομμάτων και εν πολλοίς συνεχίζει να αναλύεται ως «Μνημόνιο – μνημόνια ή χρεοκοπία. Στην πράξη είναι η κυρίαρχη ιδεολογία και η άρχουσα τάξη ξανά εναντίων των υπολοίπων. Όμως οι μάσκες έπεσαν και ειπώθηκε τελικά ότι το δίλημμα είναι ευρώ ή χρεοκοπία. Και μόλις το είπαν έτσι ωμά τρόμαξαν και οι ίδιοι.
Πάλι όμως εγκλωβίζουν έτσι τον κόσμο να σκέπτεται μέσα στο δίλλημα. Την ίδια στιγμή οι θιασώτες της οποιασδήποτε άλλης άποψης ακόμη και της λογικής εμφανίζονται σαν να είναι οπαδοί της χρεοκοπίας και αυτό είναι η βάση του ευρωολοκληρωτισμού.
Η λογική  λέει ότι το ευρώ είναι χρεοκοπημένο και οι αγορές το ξέρουν. Όλος ο κόσμος το ξέρει και τζογάρει στις αυτόπτες των ευρωπαίων. Η πραγματικότητα είναι ότι το ΔΝΤ είναι σε 5 περιοχές του ευρώ και θα μπει στο ΕFSF. Οι φορολογούμενοι του βορά ταΐζουν το Νότο. Το ευρώ έχει χρεοκοπήσει και προχθές με το τελεσίγραφο προς την Ελλάδα από τους Μερκοζυ, χρεοκόπησε και πολιτικά
 Η λογική επιτάσσει η επιλογή να γίνει ανάμεσα χρεοκοπημένο ευρώ και 10 τουλάχιστον χρόνια λιτότητας ή εθνικό νόμισμα μαζί με άλλες 190 χώρες.  Η λογική λέει χρεωκοπία στο ευρώ ή μη χρεοκοπία εκτός αυτού.
–Η κατώτερη τάξη, ο λαϊκός παράγοντας που δεν άρχει κατά τα φαινόμενα είναι εκείνη η τάξη που στοχεύει στην ένωση του δικαίου (νόμοι, σύνταγμα, διατάγματα, οδηγίες) και μέσω αυτής της ένωσης να οδηγηθεί στην ευρωπαϊκή ενοποίηση επιστέγασμα της οποία θα μπορούσε να είναι το ευρώ. Αυτή πρέπει να είναι η κυρίαρχη ιδεολογία της ευρωπαϊκής ένωσης. Η κατώτερη τάξη όμως είναι εγκλωβισμένη μεταξύ των δυο εκφάνσεων της κυρίαρχης ιδεολογίας. Νεοφιλελεύθεροι ή σοσιαλιστές;
Όχι τυχαία αυτή η τάξη ψηλαφίζει ιδέες της άμεσης δημοκρατίας, της συμμετοχής, του Main street, της ήπιας ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, τα πειρατικά κόμματα χαλαρής συνεκτικής ιδεολογίας. Όχι τυχαία αντιδρά κατά πλειοψηφία χορεύοντας και τραγουδώντας. Χορεύει και τραγουδά γιατί συνειδητοποιεί τόσο την κυρίαρχη ιδεολογία όσο και τα δυο “κουστουμάκια” της.
Χορεύει και αντιδρά για να αποφύγει τον εγκλωβισμό και καμιά φορά  -που τον συνειδητοποιεί- μες το χαμό τα σπάει.
Την Βια όμως δεν την γεννά η αδικία αλλά ο εγκλωβισμός και η απώλεια προοπτικής.
Πιστεύω ότι θα είναι υπέρ την κοινωνικής ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλλαγής και της προόδου, της ενωμένης Ευρώπης και της ειρήνης τελικά να υπάρξουν παντού κόμματα αντίθετα στην κυρίαρχη ιδεολογία, κατά του ευρωολοκληρωτισμού, λίγο ποιο λαϊκά και περισσότερο δημοκρατικά. Μέσω αυτών ο κόσμος που χορεύει και τραγουδά ή τα σπάει, θα βγει από το περιθώριο στο προσκήνιο και θα προσπαθήσει να γίνει άρχουσα τάξη με όρους πολιτικής. Αυτό είναι καλό για όλους.
Χρειάζεται  η κυρίαρχη ιδεολογία να βρει αντίπαλο δέος  ώστε να σταματήσει ο Ευρω-ολοκληρωτισμός που θα διαλύσει τελικά την ενωμένη Ευρώπη
Φτάσαμε στον ευρώ-ολοκληρωτισμό γιατί αφήσαμε να υπερισχύσει το δίκαιο του ισχυρού πάνω από το δίκαιο ως πανανθρώπινη ιδέα πριν φτιαξουμε το ευρώ.