Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ.ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤ0 ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΔΕ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ.ΕΊΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ Γ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ Σ Ε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΑΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΑ Σ Ε ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ....
(Σημείωση Ναυαρχίδας : έχει γίνει ...έλαφρη "λογοκρισία" με τη ...καλή εννοια του όρου)

ΠΑ.ΣΟ.Ο.Π : Καταγγελία για διώξεις Νοσηλευτών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

        ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

          ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Ιουλιανού 42-46 Αθήνα, 13/03/2009

τ.κ.10434 Αθήνα

τηλ: 2108234914 Αρ. Πρωτ.: 288

fax: 2108234916

              κιν: 6936557550 Προς: -Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο Δ.

              Κοιν.: -Πίνακας αποδεκτών

ΘΕΜΑ: ¨ Καταγγελία για διώξεις Νοσηλευτών ¨

Κύριε Υπουργέ.

Με το παρόν καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Γ.Π.Ν. «Αττικόν» για το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στο εν λόγω Νοσηλευτικό Ίδρυμα μετά από διώξεις συναδέλφων μας που συμμετείχαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα:

    -μετά την κινηματική δράση που ανέπτυξε το Νοσηλευτικό προσωπικό -του «Αττικού» αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις,

    -μετά το ενυπόγραφο έγγραφο των Προϊστάμενων των νοσηλευτικών τμημάτων όπου περιέγραφαν την αδυναμία τους να συνταχθεί ασφαλές πρόγραμμα εργασίας με το υπάρχον προσωπικό,

    -μετά το έγγραφο της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου που συστήνει στη Διοίκηση σύμπτυξη Κλινικών προκειμένου να υφίστανται συνθήκες ασφάλειας των ασθενών που νοσηλεύονται και,

    -ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το πολύ σοβαρό ζήτημα της ενδονοσοκομειακής λοίμωξης που αναδείχτηκε πρόσφατα,

ακολούθησε η μαζική και κατά την άποψή μας επιλεκτική και εν ίδει τιμωρίας μετακίνηση, αλλαγή τμήματος και εργασιακού αντικειμένου σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων που πρωτοστάτησαν στις Γενικές Συνελεύσεις, ακόμη και εκείνων των Προϊστάμενων που είχαν το ψυχικό σθένος να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα προβλήματα, αναδεικνύοντάς τα και διεκδικώντας την επίλυσή τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Κύριε Υπουργέ.

Πρακτικές στοχοποίησης σαν αυτές που εφαρμόζει η Διοίκηση του Γ.Π.Ν. «Αττικόν» δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την επανίδρυση του Κράτους που η Κυβέρνηση ευαγγελίζεται. Αντιθέτως, εκθέτουν τόσο την Πολιτεία όσο και σας προσωπικά, και μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, παραπέμποντας στις αλήστου μνήμης εποχές της συσκότισης και φίμωσης του συνδικαλιστικού λόγου. Μας ξυπνούν μνήμες απαγόρευσης της ελευθερίας έκφρασης και της συνδικαλιστικής δράσης, μνήμες από εποχές που νοσταλγοί άλλων καθεστώτων ήθελαν τη Δημοκρατία στον πάγο.

Με νομότυπες διαδικασίες, αλλά και με σαφέστατες τις προθέσεις της, η Διοίκηση του Νοσοκομείου μετακινεί όλους εκείνους που τολμούν να την αμφισβητήσουν, που τολμούν να ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, και που έχουν το θάρρος να διεκδικούν ως εργαζόμενοι αλλά και ως Επιστήμονες, τιμώντας τον όρκο που έδωσαν κάποτε.

Λειτουργώντας αδικαιολόγητα και ανεύθυνα, και θεωρώντας ίσως πως με αυτό τον τρόπο προσφέρει καλές υπηρεσίες στην Κυβέρνηση ή και σε εσάς προσωπικά, η Διοίκηση του Νοσοκομείου προτίμησε να αποδυναμώσει ζωτικής σημασίας και υψηλής εξειδίκευσης νοσηλευτικά τμήματα από εξειδικευμένο, άρτια καταρτισμένο και πολύπειρο προσωπικό αγνοώντας τις συνέπειες, και με μοναδικό σκοπό τον εκφοβισμό των υπολοίπων.

Κύριε Υπουργέ.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης του «Αττικού» Νοσοκομείου και ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αποκατασταθούν συνθήκες σεβασμού στη Δημοκρατία και στο Σύνταγμα, που επιτρέπει την απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση. Ζητούμε την άμεση επαναφορά όλων όσων σκοπίμως μετακινήθηκαν το τελευταίο διάστημα ακόμα και από εξειδικευμένα τμήματα, στις πρότερες θέσεις τους. Ζητούμε να αποκατασταθεί το διαταραγμένο κλίμα ηρεμίας στο πλέον σύγχρονο Νοσοκομείο της χώρας. Τέλος, ζητούμε τον αυτονόητο σεβασμό απέναντι στην ελευθερία του συνδικαλιστικού λόγου, το σεβασμό στην ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε.

Για την Ε.Ε. ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας


Ι. Καναβός Τ. Πατηνέας

Πίνακας Αποδεκτών:

-Πρόεδρος Κοινοβουλίου κ. Σιούφας Δ.

-Πρόεδρος & Κοινοβουλευτική Ομάδα Ν.Δ.

-Πρόεδρος & Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑ.ΣΟ.Κ

-Γ. Γραμματέας & Κοινοβουλευτική Ομάδα Κ.Κ.Ε.

-Πρόεδρος & Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

-Πρόεδρος & Κοινοβουλευτική Ομάδα ΛΑ.Ο.Σ.

-Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Τατούλης Π.

-ΑΔΕΔΥ

-Γ. Γ. ΥΥΚΑ κ. Καλογερόπουλος

-Διοικητής 2ης Υ.ΠΕ.

-Διοικητής Γ.Π.Ν. «Αττικόν»