Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Λέγεται καπιταλισμός-Πώς το ανεχόμαστε;


http://tsak-giorgis.blogspot.com

Το έργο το είδαμε και χθες στα δελτία. Το βλέπουμε μάλλον εδώ και μέρες. Το Γιώργο, λέει ο ίδιος, τον έριξαν τα συμφέροντα! Πάει το μυαλό σε τραπεζίτες, ΜΜΕ κλπ. Κοιτάς όμως στην κυβέρνηση βλεπεις τραπεζίτη...Ακούς για τη ολόπλευρη στήριξη του έργου της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από την εξόντωσή μας για να σωθούν "τα συμφέροντα", και συνέρχεσαι.  Διαβάζεις ύστερα τη δήλωση Ψυχάρη και το πιάνεις καλύτερα. Ειπε λοιπόν αναμεσα σε άλλα δικά του:

"Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!"
 

Γιατί δε μας το λέει ο ίδιος άραγε; Τι να του ζήτησε ο τεως; Μπορούμε φυσικά να φανταστούμε. Κανονική ομερτά όμως, σιωπή. Εχουν κι οι αποκαλύψεις τα όριά τους.
 
Θα βρήκε κάπου αλλού πάντως αυτό που ζήτησε, με κάποια ανταπόδοση σίγουρα είτε του παρόντος είτε του όποιου μέλλοντος. Αν ρίξετε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των "δημοκρατικών" εφημερίδων δεν είναι όλα αρνητικά
Αλλά κι αυτή την πίσω πόρτα τι την ήθελε.
Αηδία κι εμετός... Που θα πάει όμως , δε θα σπάσει κάπου;

Το Γιώργο πάντως δεν τον έριξαν τα συμφέροντα με τα οποία εξακολουθεί να σφιχταγκαλιάζεται προσπαθώντας να σώσει τη δουλίτσα και το όνομα του παρέχοντας τις υπηρεσίες του. Τον έριξε η ανελέητη και χωρίς οίκτο σύγκρουσή του με το λαό που τον σιχάθηκε και που ανάγκασε το κόμμα του να του δείξει την πόρτα. Αυτή είν΄η αλήθεια. Οσο για  τα συμφέροντα απλά είδαν ότι δεν τους ήταν πια όσο χρήσιμος έπρεπε. Ειχε πέσει σε τοίχο.Γενικά μιλώντας πάντα βέβαια γιατί τα συμφέροντα δεν είναι ένα ενιαίο πράγμα. Και αυτά μεταξύ τους βρίσκονται πιά διαρκώς σε σύγκρουση. 
Και εμείς ανάμεσα στα πόδια τους  τρώμε τις κλωτσιές σαν τιποτένια αντικειμενα της ιστορίας, που τα χειρίζονται κατά περίσταση οι πρωταγωνιστές. Το σύστημα λέγεται καπιταλισμός και μείς προσπαθούμε να το σώσουμε κόβοντας το σβέρκο μας.
Πως το ανεχόμαστε όλο αυτό; Που είναι το όριο; Πόσο κοντά;

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ


Ενα Εξοχο κείμενο από τον Mario de Andrade (Ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μουσικολόγο από τη Βραζιλία)

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/
«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα... Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με... βαθιά απόλαυση. Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά. Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει. Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες. Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί. Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους. Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους. Μισώ, να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο... μετά βίας για την επικεφαλίδα. Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται...Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα... Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση. Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους. Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους. Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους. Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή. Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων... Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή. Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει. Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν...Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ'όσες έχω ήδη φάει..."

Στη Βενετία


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece                  

Αθήνα 5 Ιανουαρίου 2012
Α.Π:2813


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ


Η πανιατρική απεργία είχε ομολογουμένως μεγάλη συμμετοχή και τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο. Η κυβέρνηση άρχισε να υποχωρεί με δειλά βήματα.
Παραχωρεί την ελεύθερη συνταγογράφηση, χωρίς όμως να κάνει λόγο για πάγωμα των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, ούτε να αναφέρεται σε συλλογική σύμβαση των γιατρών που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.
Όλοι οι ιατρικοί φορείς (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ΠΙΣ και Ιατρικοί Σύλλογοι) σε επανειλημμένες συναντήσεις που είχαν χτες αποφάσισαν ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε με ενότητα και χωρίς ταλαντεύσεις, απαιτώντας ο καθένας τα αιτήματά του.
Συνεπώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν και την ερχόμενη εβδομάδα την αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία, ενώ το Γενικό Συμβούλιο που συνέρχεται την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου με συμμετοχή όλων των Προέδρων Ενώσεων της χώρας θα λάβει αποφάσεις συνεκτιμώντας τις μέχρι τότε εξελίξεις.
Συναδελφικά
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Αποπληρωμή χρεών με κατασχέσεις σπιτιών


Εξόφληση οφειλών ακόμα και με ακίνητα θα δέχεται η Εφορία αναμένεται να περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Ακόμα και σε είδος ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών μέσω ακινήτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου που θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο.
Στο προσχέδιο περιλαμβάνεται επίσης η εισαγωγή νέων αντικειμενικών κριτηρίων με έλεγχο ακόμη και των τραπεζικών καταθέσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών και φορο-κυνηγητό από ιδιώτες ελεγκτές και φορο-εισπρακτικές εταιρείες.
Αυτό που ξεφεύγει αδιαμφισβήτητα από τα τετριμμένα είναι η δυνατότητα που δίνεται σε όσους φορολογούμενους θέλουν να εξοφλήσουν τις οφειλές του στο Δημόσιο αλλά δεν έχουν μετρητά και δεν μπορούν να πωλήσουν τα ακίνητά τους, να μπορούν να μεταβιβάζουν στην εφορία τα εν λόγω ακίνητα για να διαγραφεί το χρέος τους.
Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, σύμφωνα με"Τα Νέα", η εξόφληση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εφάπαξ προκειμένου να διαγραφεί το 100% των προσαυξήσεων, σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις προκειμένου να διαγραφεί το 90% των προσαυξήσεων, σε 13 έως 24 δόσεις για να διαγραφεί το 75% των προσαυξήσεων, σε 25 έως 36 δόσεις για απαλλαγή του 60% των προσαυξήσεων, σε 37 έως 48 δόσεις για διαγραφή του 45% των προσαυξήσεων και σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις με διαγραφή του 25% των προσαυξήσεων. Να σημειωθεί πως η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια εφορία ή τελωνεία όπου είναι βεβαιωμένες οφειλές μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Σε περίπτωση πτώχευσης επιχείρησης, δεν θα γίνεται δεκτή η συζήτηση αίτησης αν δεν έχει ενημερωθεί μέσα σε 20 ημέρες η εφορία.
Ανοίγει ακόμα ο δρόμος για εισπρακτικές εταιρείες και ιδιώτες κυνηγούς φόρων με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών.
Οι ιδιώτες σύμβουλοι είσπραξης φόρων θα κυνηγούν χρέη ιδιωτών ή επιχειρήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εφορίες και τελωνεία αλλά και ασφαλιστικούς οργανισμούς.
http://news247.gr

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 2010: Το ΔΝΤ, ο "μηχανισμός" και ο Πλάτων

Απερίγραπτο το θράσος του ΓΑΠ (Βίντεο)


Απ’ ότι ακούσαμε σήμερα στις ειδήσεις ο ΓΑΠ δήλωσε δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές διαδικασίες που θα προκύψουν αλλά ούτε και υποψήφιος πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιον το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει στις εκλογές με άλλο αρχηγό που θα καθοριστεί από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές –αν υπάρχει ακόμα ΠΑΣΟΚ με την μορφή που το ξέρουμε σήμερα και δεν διασπαστεί λόγω της εκλογικής πανωλεθρίας που θα πάθει (αυτό το λέμε εμείς)- να εκλεγεί άλλος επικεφαλής του κινήματος. Μέχρι τότε ο ΓΑΠ να εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όπως αυτά καθορίζονται στο καταστατικό του.

Παρουσιάστηκε «δικαιωμένος» που με τις προσπάθειες του «σώθηκε η χώρα» παρ’ όλο που υπονόμευσαν, σύμφωνα με τον ίδιον «συμφέροντα» κατονομάζοντας τον ΔΟΛ και τον Σ. Ψυχάρη.

Το θράσος αυτού του ανθρώπου είναι απερίγραπτο. Ενώ υπήρξε ο πιο μισητός πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών, ενώ ο ρόλος που διαδραμάτισε για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η χώρα θα παραμείνει ως το μελανότερο στίγμα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, αυτός αισθάνεται «δικαιωμένος».
Και από μια άποψη έχει δίκιο. Κατάφερε αυτό που δεν είχε κατορθώσει κανείς προκάτοχος του για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πιο επιθετικού κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Εξαθλίωσε τα λαϊκά στρώματα, κατέλυσε όλες τις εργατικές κατακτήσεις του περασμένου αιώνα σφαγίασε μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας παράλληλα κάθε κοινωνικό κράτος που υπήρχε, έκανε την χώρα μας το αθλιέστερο προτεκτοράτο που υπάρχει, ενώ παράλληλα έθεσε τα θεμέλια για να ξεπουληθεί όλη η δημόσια περιουσία.

Μια μικρή γεύση από τα κατορθώματα του ΓΑΠ παίρνουμε από το παρακάτω βίντεο




Δεν έχει δηλαδή κανένα λόγο ο ΓΑΠ να αισθάνεται ότι απέτυχε στην αποστολή που του ανέθεσαν ντόπιοι και ξένοι πλουτοκράτες. Η κυβέρνηση του οδήγησε τα λαϊκά στρώματα στην φτώχια και στην ανέχεια ενώ η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που τον διαδέχτηκε τα σπρώχνει στην εξαθλίωση για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας καπιταλιστών.


Γνωρίζει επίσης κάτι πολύ βασικό ο Γ. Παπανδρέου-Τσολάκογλου. Ότι οι υπηρεσίες που προσέφερε στα αφεντικά του θα ανταμειφθούν –αν δεν έχουν ήδη ανταμειφθεί. Όπως ξέρει κι αυτό που διαπιστώνει όποιος έχει την ελάχιστη πολιτική αντίληψη. Υπήρξε τέτοια μεθόδευση, έχει βγει απ’ το «κάδρο» και δεν πρόκειται να του ζητήσει ποτέ κανείς να δώσει λογαριασμό για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του λαού και της χώρας.

Εκτός και αν κάποια στιγμή ο λαός «ξυπνήσει μονομιάς κι έρθει ανάποδα ο ντουνιάς»


http://tsak-giorgis.blogspot.com

Ορισμένες παρατηρήσεις από την κατανομή των πιστώσεων του Υπουργείου Υγείας.


Ότι το ΕΣΥ πνέει τα λοίσθια, κάτω από τα συνεχή χτυπήματα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πριν και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τώρα, το αντιλαμβάνονται  οι πάντες, τόσο οι επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτό, όσο και οι πολίτες –χρήστες των υπηρεσιών του.
Στη θέση του ανατέλλει ένα άλλο ΣΥ (σύστημα υγείας;!) με υποβαθμισμένες  παροχές και υπηρεσίες , πλήρως εμπορευματοποιημένο και λειτουργικά προσαρμοσμένο στα πρότυπα  των κερδοσκοπικών ιδιωτικών επιχειρήσεων. 
Οι υπηρεσίες του  προς τους χρήστες ακριβαίνουν κατά τα πρότυπα της αγοράς και οι μισθοί και οι απολαβές των εργαζομένων μέσα σε αυτό υποβαθμίζονται δραματικά, πάλι κατά τα πρότυπα της αγοράς. 
Τα κόστη μεταβιβάζονται απευθείας στους εργαζόμενους χρήστες των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας ή και  στα ταμεία τους , δηλαδή πάλι στους ίδιους τους χρήστες.Το τελικό αποτέλεσμα το βιώνουν ήδη  τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας μας.

Αυτή τη στόχευση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης  εκφράζει και η διαχρονική τάση μείωσης των συνολικών κονδυλίων που αποδίδονται στο σύστημα κάθε χρονιά μέσα  από το κρατικό προϋπολογισμό.Αυτό εκφράζουν και οι επιμέρους  κατανομές των πιστώσεων του προϋπολογισμού του ΥΥΚΑ κάθε έτος .

Μπορείτε να το εξακριβώσετε ιδίοις όμμασι, αν αφιερώσετε λίγο χρόνο και εξετάσετε συγκριτικά   την κατανομή των πιστώσεων  του ΥΥΚΑ το 2011(κλικ εδώ)  και την κατανομή των πιστώσεων του 2012 (κλικ εδώ).

Εμείς, στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζουμε τις μεταβολές  της κατανομής  ορισμένων μόνο κονδυλίων από τυχαίους κωδικούς ( κλικ στους πίνακες):





Από τους πίνακες αυτούς, που αφορούν κωδικούς του τομέα υγείας , προσέξτε τις μειώσεις σε όλους τους κωδικούς  που αφορούν  μισθούς και επιδόματα των γιατρών καθώς και τη μείωση του ανώτατου κονδυλίου για εφημερίες.

Επίσης προσέξετε την τρομακτική μείωση για το 2012 σε σχέση με το 2011 του  κονδυλίου των υπερωριών και του κονδυλίου που αφορά την αποζημίωση για εργασία τις νύχτες και τις αργίες για τους άλλους επαγγελματίες υγείας πλην γιατρών.
Και να σκεφτείτε ότι ήδη με τα κονδύλια του 2011 έμειναν απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας για δεδουλευμένα μηνών.
Οπότε αυτό που θα συμβεί με τις πρόσθετες αμοιβές  των εργαζομένων το 2012 δεν θα έχει προηγούμενο! Πραγματική θεσμοθέτηση της ...αγγαρείας!
ΑΜΕΣΑ το θέμα πρέπει  να απασχολήσει τις γενικές συνελεύσεις  των σωματείων στα νοσοκομεία, γιατί διαφορετικά ο κίνδυνος να δουλεύουν οι εργαζόμενοι χωρίς οικονομικό αντίκρυσμα είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

 Επίσης αξίζει  να επισημάνουμε τη δραματική μείωση και αυτού του ισχνού κονδυλίου επιχορήγησης  των νοσοκομείων για την   νοσοκομειακή περίθαλψη των οικονομικά αδυνάτωνιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία  που διανύει η χώρα.Ο αγριανθρωπισμός του καπιταλισμού της κρίσης σε όλο του το μεγαλείο.



Μαθήματα συμπεριφοράς από πλουτοκράτη και ένα βίντεο της "Ελληνοφρένειας"



«Χρειαζόμαστε μια συναίνεση όχι κομματικού συμβιβασμού αλλά μια συναίνεση εθνικής πνοής», μας είχε πει αρχικά.
«Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αναλάβει ουσιαστικά μία αποστολή εθνικής σωτηρίας. Θα πετύχει μόνον αν εξαλειφθούν τα φαινόμενα κακοπιστίας και ασυνεννοησίας που τη φθείρουν. Τα κόμματα και τα πρόσωπα που τη στηρίζουν πρέπει να μάθουν να μιλούν με μια φωνή και να πράττουν με μια θέληση. Αυτό είναι το χρέος τους, αλλά είναι και το συμφέρον τους», μας λέει σήμερα. Ποιος; Μα ο πρόεδρος των ελλήνων βιομηχάνων Δασκαλόπουλος.

Και αυτές τις δηλώσεις τις έκανε μετά από την συνάντηση που είχε με τον διορισμένο εκλεκτό τραπεζιτών και μονοπωλιακών ομίλων πρωθυπουργό Παπαδήμιο. «Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει το χρέος της», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Θα μπορούσαμε αντί για οποιονδήποτε σχολιασμό των δηλώσεων του πλουτοκράτη να παραθέταμε τα λόγια ενός κομμουνιστή καπνεργάτη σε μια παρόμοια καπιταλιστική οικονομική κρίση το 1932.

Θα πάμε όμως λίγο παραπέρα για να δούμε λοιπόν τον βίο και την πολιτεία αυτού του πλουτοκράτη που μιλάει για «συναίνεση εθνικής πνοής», για την «αποστολή εθνικής σωτηρίας» της κυβέρνησης και τις άλλες παπαριές.

Αρχικά να πούμε ότι πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που ήταν βιομήχανος και επέλεξε να πουλήσει την επιχείρησή του για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το παρασιτικές χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες γιατί αυτές του εξασφάλιζαν μεγαλύτερα κέρδη. Και μάλιστα η έδρα των μπιζνών του δεν είναι η Ελλάδα αλλά το Λουξεμβούργο που του εξασφαλίζει καλύτερο φορολογικό καθεστώς, πέρα απ’ τις οφ σορ εταιρείες που σίγουρα θα έχει σε άλλους φορολογικούς παραδείσους. (Είναι αυτός ο ίδιος που μας λέει για την ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα και τις άλλες παπαριές).

Πιο συγκεκριμένα πριν μερικά χρόνια ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, πούλησε την Vivartia, τον μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων στην Ελλάδα, που είχε στην ιδιοκτησία του, στη MIG. Τσέπωσε πακτωλό χρημάτων τα οποία τοποθέτησε σε διάφορα κερδοσκοπικά funds, τα οποία υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις. Δηλαδή, τα κέρδη που συσσώρευσε ο καπιταλιστής στη φάση της σχετικής ανάπτυξης στην χώρα μας τα τζογάρισε όπως και αρκετοί άλλοι καπιταλιστές-τοκογλύφοι.

Δεν αποκλείετε δηλαδή αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιούνται σήμερα για να βγουν υπερκέρδη μέσω της κερδοσκοπίας με τις δανειακές ανάγκες του ελληνικού κράτους. Τα κεφάλαια που διαχειρίζονται ξένοι και ντόπιοι τραπεζικοί όμιλοι, με τα οποία στραγγίζουν το ελληνικό κράτος, περιλαμβάνουν και κεφάλαια ελλήνων καπιταλιστών. Αν σ’ αυτά τα κεφάλαια περιλαμβάνονται και ποσά που ανήκουν στον Δ. Δασκαλόπουλο δεν το γνωρίζουμε και το θεωρούμε αρκετά πιθανόν για να μην πούμε βέβαιο. Αυτός λοιπόν ο πλουτοκράτης μας κάνει μαθήματα «εθνικής πνοής». 

http://tsak-giorgis.blogspot.com

Βασιλόπιτα κόψατε;