Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ Θ. ΒΕΓΓΟ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΗΚΗΤΗ

ένα «αϊ σιχτίρ» επιβάλλεται!

  • Σωστές οι παρατηρήσεις από την Αγωνιστική Παρέμβαση παραπάνω οπότε επιτρέψτε μου να κάνω κάποια σχόλια.
  • Και ρωτάω τους νοσοκομειακούς γιατρούς:

  • Πότε θα πρέπει να πούμε ΑΡΚΕΤΑ ?
  • Πότε θα συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι μας εμπαίζουν ?
  • Πότε θα ξυπνήσει μέσα μας το αίσθημα της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ?
  • Πότε θα καταλάβουμε ότι είναι πλέον αργά για δάκρυα?

Καλό Μήνα σε όλους με την ευχή αυτός ο μήνας να είναι εκείνος που θα θέλουμε να θυμόμαστε. Ένας μήνας στον οποίο θα αναφερόμαστε με περιφάνεια, ένας μήνας που θα μας τιμάει να λέμε στους νεώτερους "το Φλεβάρη του '09 ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ"!

Μόλις προχθές (29/1/2009) το Υπουργείο δήλωνε ότι "...η κυβέρνηση ολοκλήρωσε και καταθέτει στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδος Σχέδιο Νόμου, που αφορά στη Συλλογική Σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με την ΟΕΝΓΕ,... "

Τότε σας είχα ενημερώσει για την παραπάνω δήλωση εκφράζοντας την δυσπιστία μου. Είχα όμως την ελπίδα ότι ο Δημητράκης θα με έβγαζε ψεύτη. Σήμερα όμως αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι ψεύτης είναι ο Δημητράκης.
Και σας ρωτάω: εμείς πως πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτή τη κοροϊδία?
  • Με το να είμαστε πάλι τα λεγόμενα "κενά δοχεία που κάνουν τον περισσότερο θόρυβο"?
  • Με το να απειλούμε ότι θα απαντήσουμε δυναμικά με προγράμματα μέχρι 10 Φλεβάρη και μετά να μη το κάνουμε?
  • Να αποδείξουμε στον Δημητράκη ότι είμαστε όλο κούφιες απειλές και να μη μας φοβάται?
  • Να συναινέσουμε σε προγράμματα εφημερίας για όλο το μήνα γιατί κάποιος μαγαζάτορας Διευθυντής θέλει να λειτουργήσει απροβλημάτιστα το μαγαζάκι του?
  • Να καλύψουμε τη δική μας έλλειψη αξιοπρέπειας με την δήθεν ανθρωπιά μας που μας προστάζει να μείνουμε αδρανείς και δεχόμενοι τον εμπαιγμό του Δημητράκη για το (δήθεν) "δημόσιο καλό"?
  • Να "φαμε" για άλλη μια φορά το κουτόχορτο που μας σερβίρει ο Δημητράκης και μετά να ζητήσουμε και συμπλήρωμα?

Έγραψε προ ημερών ο Στάθης Τερζής (Πρόεδρος της ΕΙΝΑ) στο άρθρο του :

Γνωρίζω ότι το ιατρικό σώμα – δυστυχώς – δεν φημίζεται για την ευψυχία του –
τουναντίον θάλεγα. Αλλά τουλάχιστον σε οριακές καταστάσεις που με τέτοια ξεφτίλα
διασυρόμαστε και εμπαιζόμαστε,
ένα «αϊ σιχτίρ» επιβάλλεται.

Συνάδελφοι δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα. Τώρα όσο καμμιά άλλη φορά...

ένα «αϊ σιχτίρ» επιβάλλεται!

Αϊ σιχτίρ λοιπόν σε αυτούς που μας έχουν πνίξει στα ψέμματα!

Αϊ σιχτίρ σε αυτούς που απειλούν με ποινικοποιήσεις των αγώνων μας. Δεν μας τρομάζουν οι απειλές τους, αντίθετα μας εμψυχώνουν και μας δυναμώνουν.

Αϊ σιχτιρ στους άβουλους εραστές της καρέκλας που πανικοβάλλονται με τη σκέψη και μόνο ότι θα πρέπει να κάνουν κάτι που δεν θα ήθελε ο Δημητράκης, ή που παραβλέπουν το δίκαιο και την κοινή λογική προκειμένου να είναι αρεστοί.

Αϊ σιχτίρ και στα γκρίζα ανθρωπάκια ανάμεσά μας που "κοιτάνε τη δουλειά τους" και που μας ρωτάνε συνεχώς για τη σύμβαση και τις αυξήσεις που περιμένουν - λες και τα παράσιτα αυτά δικαιούνται να επωφεληθούν από τους δικούς μας αγώνες.

Αϊ σιχτίρ στα κομματόσκυλα που ασχέτως αν βράζουν στο ίδιο καζάνι με εμάς, δεν ακολουθούν τη καρδιά τους αλλά την κομματική γραμμή που τους προστάζει να είναι άβουλα και πειθήνια ζόμπι και να μη βλάπτουν το κομματικό συμφέρον.

Καλό μήνα σε όλους και μη ξεχνάτε ότι λίγες μέρες (εφημερίας) έμειναν ακόμα. Το εννιάμερο αυτό το αφιερώνω σε όσους μας υπόσχονται πολλά και κάνουν από λίγα έως τίποτα. Ας πούμε κάτι σαν .... του Δημητράκη τα εννιάμερα (και η όποια συνειρμική σας σκέψη δεν είναι δική μου ευθύνη).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Κώστας

Κώστας Γιαννάκενας
Γραμμ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαίας

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : «Αττικόν»: Διώξεις καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

30 Ιανουαρίου 2009, 16:19

Της Παναγιώτας Καρλατήρα

«Πολεμικό» κλίμα επικρατεί στο νοσοκομείο «Αττικόν». Εκπρόσωποι των εργαζομένων εγκαλούν τη διοίκηση για «κύμα διώξεων», έπειτα από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών για την αντιμετώπιση των δραματικών προβλημάτων του νοσοκομείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι λαμβάνουν χώρα συστηματικά «αλλαγές τμημάτων σε νοσηλευτές ακόμη και κάθε εβδομάδα και τοποθετήσεις προϊσταμένων σε τμήματα άσχετα με την εξειδίκευσή τους». Η διοίκηση, από την πλευρά της, αρνείται τις αιτιάσεις των εργαζομένων.

Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων: «Η διοίκηση του νοσοκομείου στην προσπάθειά της να καταστείλει τις αντιδράσεις και τους αγώνες των εργαζομένων κάλεσε σε γραπτή απολογία 17 νοσηλευτές για το “πειθαρχικό παράπτωμα” της “αδικαιολόγητης απουσίας” από την εργασία, την ώρα που οι νοσηλευτές συμμετείχαν στη συγκέντρωση εργαζομένων και στη Γενική Συνέλευση».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το protothema.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Χρήστος Ροϊλός προέβη στις κλήσεις προς απολογία επικαλούμενος προφορικές αναφορές των διευθυντών της ορθοπεδικής και της καρδιολογικής κλινικής. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστηρίζουν ωστόσο ότι η αναγγελία της συγκέντρωσης και της Γενικής Συνέλευσης είχε αναρτηθεί στο νοσοκομείο, ενώ και το σωματείο είχε ενημερώσει αρμοδίως τον διοικητή.

«Αντί η διοίκηση να αξιοποιήσει τις δυνάμεις της στη λύση των σοβαρών προβλημάτων που ταλαιπωρούν το νοσοκομείο, εξαπέλυσε κύμα διώξεων εναντίον των εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με σκοπό την τρομοκράτησή τους για την αποφυγή μελλοντικών κινητοποιήσεων», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη Γενική Συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι. « Η απροκάλυπτη αυτή ενέργεια», σημειώνουν, «προσβάλλει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, είναι ωμή και βάναυση καταπάτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση και εκφοβισμό τους».

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποιούσαν καθημερινά κινητοποιήσεις διεκδικώντας άμεσες προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη εργασιακή σχέση, καθώς το νοσοκομείο υπολειτουργεί και «συμπτύσσει» κλινικές και τμήματα προκειμένου να αντεπεξέλθει ακόμη και στο κανονικό ωράριο λειτουργίας του.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα

ΜΟΝΟ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Μόνο η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων έχει καταπιεί τη γλώσσα της και όχι μόνον δεν καταγγέλει τις διώξεις των νοσηλευτών αλλά έβγαλε και "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΑΣΑ" στο διοικητή για να καλυφθεί για τις παράνομες διώξεις που άσκησε εναντίον των εργαζομένων.
Πέραν όλων των άλλων ο καθηγητής κ. Δ. Κρεμαστινός διαψεύδει το έγγραφο του διοικητή κ. Χρ. Ροϊλου και του ζητάει να επανορθώσει πράγμα το οποίο ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ. Οι ενέργειες αυτές της διοίκησης του Αττικού Νοσοκομείου γίνονται ακόμη πιο εξοφθαλμα παράνομες καθ' οσον στηρίζονται σε προφορικές αναφορες που διαψεύδονται.
Κανετε "click" στο έγγραφο του καθ. κ Δ. Κρεμαστινού για να το διαβάσετε καθαρα.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ :ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ» Διώξεις αντί για προσλήψεις

Στην κλήση σε απολογία 17 νοσηλευτών για το «πειθαρχικό παράπτωμα» της «αδικαιολόγητης απουσίας» από την εργασία, την ώρα που οι νοσηλευτές συμμετείχαν σε συγκέντρωση εργαζομένων και γενική συνέλευση, διεκδικώντας την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν». Η κλήση έγινε μετά από προφορικές αναφορές (!) και υπηρεσιακό σημείωμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

«Η απροκάλυπτη αυτή ενέργεια της διοίκησης προσβάλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς, είναι ωμή και βάναυση καταπάτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση και εκφοβισμό τους», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο «Αττικόν». Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι το «Αττικόν» μετά από 6 χρόνια λειτουργίας κι ενώ η ανάπτυξη έχει φτάσει το 87% υπολειτουργεί λόγω της υποχρηματοδότησης και των τραγικών ελλείψεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Οπως καταγγέλλουν, η διοίκηση του νοσοκομείου αντί να προσπαθήσει να λύσει τα σοβαρά προβλήματα, εξαπέλυσε κύμα διώξεων εναντίον των εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, με ενέργειες όπως αλλαγές τμημάτων σε νοσηλευτές κάθε εβδομάδα κ.ά.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ

Συνειδητή απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

διαβάστε εδώ τα σχετικα

Διώξεις κατά εργαζομένων από τον διοικητή του "Αττικού"

Η ΑΥΓΗ 30/01/2009

Παρέμβαση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στον διοικητή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαϊδαρίου "Αττικόν" Χρ. Ροϊλό αναμένεται εντός των ημερών σχετικά με το απαράδεκτο μπαράζ διοικητικών διώξεων που έχει εξαπολύσει ο τελευταίος εναντίον εργαζομένων οι οποίοι συμμετείχαν σε γενική συνέλευση και κινητοποίηση του προσωπικού του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων του νοσοκομείου, "η διοίκηση, στην προσπάθειά της να καταστείλει τις αντιδράσεις και τους αγώνες των εργαζομένων, προχώρησε σε κλήση σε γραπτή απολογία 17 νοσηλευτών για το 'πειθαρχικό παράπτωμα' της 'αδικαιολόγητης απουσίας' κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων και γενικής συνέλευσης μετά από προφορικές αναφορές (sic) και υπηρεσιακό σημείωμα της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Επίσης, η διοίκηση προχωρά σε ενέεργειες όπως αλλαγές τμημάτων σε νοσηλευτές κάθε εβδομάδα και τοποθετήσεις προϊσταμένων που έστησαν τα τμήματα σε άσχετα και την εξειδίκευσή τους τμήματα".

Σε δήλωσή του στην "Α", ο Τ. Παντέλης, μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζει: "Πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά του διοικητή του 'Αττικού' που θυμίζει άλλες εποχές όταν άλλοι εργαζόμενοι διώκονταν για τη συμμετοχή τους σε γενικές συνελεύσεις".

Β.Β.

Συντάκτης : Βενιζέλος Β.

Διαβάστε εδω

Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΝ ΘΕΣΙΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡOΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΛΟΥΚΑ VS A.ΠΕΤΡΟΥ!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Κα ΛΟΥΚΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ

TO TMHMA MONTAZ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΑΧΙΔΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘ'ΟΣΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ , ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ