Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ!


ΚΥΜΑΤΑ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ, ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ 20-25 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!
Κακή αρχή φαίνεται ότι έκανε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωποςΗλίας Μόσιαλος ο οποίος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, τόνισε ότι ημονιμότητα στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης στο πλαίσιο της επικείμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Κατ' αυτόν τον τρόπο ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοίγει πλήρως το δρόμο για τη Συνταγματική άρση της μονιμότητας, πράγμα που θα δώσει ώθηση για μεγάλα κύματα εκβιασμών, ομηρίας και απολύσεων στο Δημόσιο!
Στην ίδια συνέντευξή του ο Ηλίας Μόσιαλος επιβεβαιώνει, όσο και αν επιχειρεί να τα «μασήσει» ότι, ακόμα και σήμερα, οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι επί θύραις στους δημόσιους οργανισμούς που καταργούνται!
Ταυτόχρονα, έγινε λίγο πιο συγκεκριμένος όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος, το οποίο θα αφορά ερωτήματα για Συνταγματικές αλλαγές, που θα συγκροτήσειεπιτροπή 20-25 προσωπικοτήτων!
Με αυτόν τον εύσχημο τρόπο του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση και ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να πετάξει την «μπάλα στην εξέδρα» και «λαθραία» να υπεκφύγει από  το να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα-έκτρωμα!
 

* Η iskra παραθέτει στη συνέχεια, πιο λεπτομερές ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες για τις δηλώσεις του Ηλία Μόσιαλου:
Ευρεία διαβούλευση για τη μονιμότητα στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο Ηλ.Μόσιαλος
Το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο θα αποτελέσει αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης, στο πλαίσιο της γενικότερης συνταγματικής αναθεώρησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στον ΒΗΜΑ 99,5, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση Πάγκαλου περί μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο.
Σχετικά με το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων οργανισμών που καταργούνται, ο κ. Μόσιαλος δήλωσε πως εξακολουθεί να υφίσταται θέμα αξιολόγησής τους, ωστόσο παρατήρησε πως το περιεχόμενο της αξιολόγησης δεν έχει καθοριστεί ακόμα, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για απολύσεις αυτή τη στιγμή.
Παράλληλα, σχετικά με τη διαδικασία για το δημοψήφισμα, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι εντός του καλοκαιριού Επιτροπή Προσωπικοτήτων θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις για θεσμικές αλλαγές, θα ακολουθήσει διάλογος με την κοινωνία και τους φορείς και τελικά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα καταλήξει στα ζητήματα που θα τεθούν ως ερωτήματα στο δημοψήφισμα.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την τοποθέτηση Πάγκαλου ο κ. Μόσιαλος απάντησε: «Τα θέματα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα έχουν τεθεί από διάφορες πλευρές, όχι μόνο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Θα τεθούν στα πλαίσια της συζήτησης, που θα είναι ευρεία, με ανοικτό διάλογο, συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και των κομμάτων, και ποτέ με προκαταλήψεις και αποφάσεις εκ των υστέρων. Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα απολύσεων. Θα διαμορφωθεί πρώτα το πλαίσιο της αξιολόγησης και μετά θα συζητήσουμε».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, ειδικά για όσους αξιολογηθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ με βάση το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών περί αξιολόγησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή αυτό το πλαίσιο. Θα διαμορφωθεί πρώτα το πλαίσιο αξιολόγησης και μετά θα συζητήσουμε».
Σχετικά με το ζήτημα του δημοψηφίσματος ανακοίνωσε: «Θα υπάρχουν ερωτήματα που θα διαμορφωθούν μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία, από τη θέσπιση μιας επιτροπής προσωπικοτήτων με 20-25 άτομα, η οποία στη διάρκεια του καλοκαιριού, μέσω ανοιχτής διαβούλευσης, θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα.
»Από εκεί και πέρα, θα υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος. Μια συζήτηση ανοιχτή με τους πολίτες, την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς, πολιτικά κόμματα και όλες αυτές οι προτάσεις θα κατατεθούν στη σωστή κοινοβουλευτική διαδικασία, που είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ !


Αντιπρόεδροι


Τα κοσμητικά επίθετα που είχαν ακουστεί μεταξύ Πάγκαλου και Βενιζέλου όταν υπήρχε εσωκομματική αναμέτρηση μεταξύ του δευτέρου και του Γ. Παπανδρέου για την αρχηγία ΠΑΣΟΚ μας θύμισε, εκτός των άλλων η ραδιοφωνική εκπομπή σης «Ελληνοφρένειας», στο βιντεάκι που παραθέτουμε. Εδώ να πούμε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των σημερινών αντιπροέδρων της μνημονικής κυβέρνησης συνεχίστηκε. Είναι γνωστό το επεισόδιο που έχει δει το φως της δημοσιότητας ο ένας να «λούζει» τον έναν «μαλάκα» και άλλος να τον χαρακτηρίζει «φασίστα».


 
ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Επι τέλους


Πληρωθήκαμε με καθυστέρηση 5μηνών τις υπερωρίες και τις βάρδιες.
Ακούγονται όμως παράπονα συναδέλφων σχετικά με το ποσόν. Καλό θα είναι οι συνάδελφοι να ελέγξουν τα ποσά σε σχέση με τις βάρδιες και τις υπερωρίες που πραγματοποίησαν.(δεν ισχύει για όλους)
Πριν όμως προλάβουμε να πούμε "Δόξα τω Θεώ" αρχίσαμε πάλι το "βοήθα Παναγιά μου" αφού πληροφορηθήκαμε οτι η διοίκηση του νοσοκομείου άρχισε πάλι τα περσινά τερτίπια της και δεν βάζει το θέμα της σύμπτυξης για να παρθούν οι καλοκαιρινές άδειες, στο Δ.Σ. την Τρίτη.
Μην βιάζεστε , έχουμε καιρό. Άλλωστε τι θα πουν και οι καημένοι οι καθηγητάδες; Είναι καιροί τώρα για άδειες ; Μετά απο την επίσχεση που τους εμπόδισε να "περιποιηθούν" τους ασθενείς με τι λεφτά θα πάνε διακοπές; Με τον ψωρομισθό που τους δίνει το κράτος; Αυτός δεν φθάνει ούτε για το πετρέλαιο του σκάφους! Τα υπόλοιπα έξοδα πώς θα τα βγάλουν;
  ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΔΕΙΑ!
Θα κάτσετε να δουλέψετε για να ξεκουραστούμε γιατί η επιστήμη είναι πολύ κουραστική, περισσότερο και απο 9000 χρωστούμενα ρεπό και απο τις άδειες του 2010 που παράνομα δεν έχουν ακόμα δοθεί.
ΟΥΣΤ απο δώ λαμόγια


Λιγότεροι στα επείγοντα, περισσότεροι στις κλίνες (ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Στα βήματα της κυβέρνησης που παραπαίει ανάμεσα σε πολιτικές συμπληγάδες και χρέη, κινείται και το ΕΣΥ.
Ελλείψεις υλικών, απλήρωτες αγορές και υπηρεσίες, γραφειοκρατία και δυσκολία εξυπηρέτησης των ασθενών, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που αποτυπώνονται και επισήμως στα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Το πρόβλημα των δημόσιων νοσοκομείων εντείνεται και από την ιδιαιτέρως αυξημένη προσέλευση ασθενών για νοσηλεία. Ο αριθμός των νοσηλευθέντων το 2010 στο ΕΣΥ ήταν κατά 24% μεγαλύτερος σε σχέση με το 2009, λόγω προφανώς της οικονομικής κρίσης.
Ενδειτικό της δυσλειτουργίας που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία είναι το γεγονός ότι ενώ οι διοικητές έχουν στη διάθεσή τους 900 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσουν τους προμηθευτές τους, δεν προβαίνουν στην εκταμίευση των χρημάτων, επικαλούμενοι γραφειοκρατικά προβλήματα. Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας έλεγαν στην «Κ.Ε.» ότι πολλοί διοικητές δεν φροντίζουν να πιέζουν τις αρμόδιες υπηρεσίες των νοσοκομείων τους ώστε να προχωρήσουν στις καταγραφές των αγορών και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών, με αποτέλεσμα να μην εξοφλούνται οι προμηθευτές και να δημιουργούνται ελλείψεις και προβλήματα.
Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι πολλά νοσοκομεία και κυρίως τα μεγάλα, παρότι έχουν τις σχετικές πιστώσεις, έχουν καταβάλει μόλις το 2% των οφειλών τους σε προμηθεύτριες εταιρείες για το 2010. Τα μικρότερα νοσοκομεία εμφανίζουν καλύτερη εικόνα, καθώς κάποια έχουν αποπληρώσει ακόμη και το 40% των χρεών τους για το περασμένο έτος.
Το επόμενο διάστημα, με αφορμή πια και τις αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, αναμένεται να γίνουν απομακρύνσεις διοικητών. Μάλιστα καλά γνωρίζοντες του υπουργείου Υγείας έλεγαν ότι ημέρα-ορόσημο θεωρείται η 20ή Ιουλίου, καθώς μέχρι τότε έχουν προθεσμία οι επικεφαλής των νοσοκομείων να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Εξάλλου με βάση το νέο σύστημα καταγραφής όλων των εργασιών στα νοσοκομεία, το ESY.net, διαφαίνεται ξεκάθαρα ποιοι διοικητές ακολουθούν όλες τις διαδικασίες και ποιοι υστερούν στο έργο που πρέπει να υλοποιήσουν.
Από την επεξεργασία των μηνιαίων στοιχείων που δίνουν τα νοσοκομεία, το πρόβλημα εστιάζεται στην έγκαιρη ενημέρωση των βιβλίων των νοσοκομείων τόσο ως προς τις δαπάνες όσο και ως προς τα έσοδά τους. Εκτός αυτού διαπιστώνεται ότι πολλοί διοικητές δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τους διαγωνισμούς για την προμήθεια υλικών, ενώ δεν εφαρμόζονται και διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου μεταξύ του τμήματος προμηθειών και της διαχείρισης υλικού. Γεγονός που σημαίνει πως ακόμη στον τομέα των προμηθειών... χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα...
Η ανοργανωσιά της διοίκησης φαίνεται και από το γεγονός ότι τους πρώτους μήνες του 2011 27 διοικητές δεν είχαν υποβάλει ακόμη προϋπολογισμό, ενώ 60 δεν είχαν ολοκληρώσει ούτε την κωδικοποίηση των υλικών που χρειάζονται και αγοράζουν, όπως προβλέπει η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας.
Παρ'' όλα αυτά, ο περιορισμός των αγορών λόγω... μνημονίου έφερε μείωση του προϋπολογισμού του 2011 για τις νοσοκομειακές δαπάνες σε σύγκριση με το 2010, κατά 10%. Το 2010 οι αντίστοιχες μειώσεις σε σχέση με το 2009 είχαν αγγίξει το 5%.
Με βάση αυτήν την εικόνα των ελλείψεων και της κακής εξυπηρέτησης που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι ασθενείς αποφεύγουν πλέον, όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία, να πηγαίνουν εκεί για εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις. Για τη νοσηλεία τους όμως, θέλοντας και μη, επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία καθότι το κόστος στα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα είναι εξαιρετικά υψηλό, σχεδόν απαγορευτικό.
Ετσι δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο 2010 είχαμε μείωση κατά 16% του αριθμού των εξετασθέντων στα νοσοκομεία της Αθήνας (1η υγειονομική περιφέρεια), ενώ στα τμήματα επειγόντων περιστατικών προσήλθαν 9% λιγότεροι ασθενείς σε σύγκριση με το 2009.
Ο κόσμος όμως γύρισε... την πλάτη και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, όπου η μείωση έφθασε στο 20% ενώ στα απογευματινά ιατρεία όπου οι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν τους γιατρούς και από την τσέπη τους, οι επισκέψεις περιορίσθηκαν κατά 21%.
Στην Αθήνα τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη μείωση εξωτερικών ασθενών ήταν: «Αμαλία Φλέμινγκ» (-59%), «Παμμακάριστος» (-58%), Σπηλιοπούλειο «Η Αγία Ελένη» (-50%), «Αλεξάνδρα» (-43%), «Ερυθρός Σταυρός» (-34%).
Σημαντικές μειώσεις εξωτερικών ασθενών κατεγράφησαν και στα νοσοκομεία της 2ης υγειονομικής περιφέρειας. Ενδεικτικά: «Μεταξά» (-36%), Γ.Ν. Μυτιλήνης (-33%), Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λήμνου (-31%), «Τζάνειο» (-25%), Γενικό Κρατικό Νίκαιας (-20%).
Η εικόνα όμως στις νοσηλείες είναι διαφορετική. Ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία εμφανίζεται αυξημένος λόγω και της οικονομικής ανάγκης που υπάρχει. Το 2010 κατεγράφη αύξηση των νοσηλευθέντων στα δημόσια νοσοκομεία κατά 24% σε σύγκριση με το 2009, ενώ παράλληλα ο ετήσιος αριθμός ημερών νοσηλείας το 2010 παρουσίασε αύξηση 9%.
Τη μεγαλύτερη αύξηση ασθενών παρουσιάζει η 7η υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης με 51% και ακολουθεί η 3η υγειονομική περιφέρεια με 37%. Στα νοσοκομεία της Αθήνας σημειώθηκε αύξηση νοσηλευθέντων ασθενών κατά 17%, ενώ στη 2η υγειονομική περιφέρεια (περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του Πειραιά κ.ά.) άγγιξε το 25%.

Αφαίμαξη 500.000.000 ευρώ από τις τσέπες των ελλήνων ασθενών


Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ ετησίως πρόκειται να εξοικονομήσει το υπουργείο Υγείας, αφαιρώντας όμως τα χρήματα αυτά από τις τσέπες των ελλήνων ασθενών. Αιτία είναι η απόφαση του υπουργείου να σταματήσει η κάλυψη του κόστους 1.150 φαρμάκων ευρείας χρήσης και κατανάλωσης από τα ασφαλιστικά ταμεία για λόγους… οικονομίας.
 Της Νικολέττας Μπούκα
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων, το “κόψιμο” αυτό αναμένεται να αποφέρει στα ταμεία το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, το οποίο, όμως, θα… χρεωθεί στους ασθενείς, που θα κληθούν να το πληρώσουν από την τσέπη τους, χωρίς καν να ερωτηθούν εάν έχουν τη δυνατότητα να θυσιάσουν το έτσι κι αλλιώς πενιχρό εισόδημά τους.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι ασφαλισμένοι που έρχονται σε απόγνωση, όταν, πηγαίνοντας στο φαρμακείο της γειτονιάς τους για να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονται, διαπιστώνουν ότι το ασφαλιστικό τους ταμείο δεν τα καλύπτει.   
Τα φάρμακα που πλέον καλούνται να πληρώσουν οι ασθενείς από την τσέπη τους είναι ευρείας χρήσης και κατανάλωσης και καλύπτουν μεγάλο φάσμα παθήσεων. Αφορούν κυρίως παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβηχικά σιρόπια, αλοιφές, αλλά και φάρμακα για το κυκλοφορικό, την παχυσαρκία, την άνοια και ψυχοφάρμακα.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις λίστες που εγκρίθηκαν και ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας και οι οποίες ισχύουν εδώ και περίπου ένα μήνα, τα φάρμακα που θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων αφορούν το 1/6 των φαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα μας και τα οποία υπολογίζονται συνολικά σε 6.500. Συγκεκριμένα, απ’ αυτά τα 1.150, τα 734 είναι μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, οι τιμές των οποίων δεν είναι υψηλές, καθώς κυμαίνονται από 0,50 ευρώ έως και τρία ευρώ και δεν απαιτούν συνταγή γιατρού και τα 415 είναι φάρμακα που εντάσσονται στην αρνητική λίστα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτά είναι πιο ακριβά, όπως για παράδειγμα τα φάρμακα για το αδυνάτισμα, που κοστίζουν 80 ευρώ, κι αυτά για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, που κοστίζουν 50 ευρώ και φυσικά απαιτούν ιατρική συνταγή.
Επιπλέον, πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων από το χώρο της Υγείας που φοβούνται ότι η λίστα με τα φάρμακα που πλέον δεν θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία θα συνεχίσει να μεγαλώνει, αφού ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει δώσει το “πράσινο φως” στον υπουργό Υγείας, μέσω σχετικής εξουσιοδότησης, να προσθέτει σε αυτήν κατά περίπτωση κι άλλα φάρμακα.
 
Παραμένουν οι ελλείψεις
Στο μεταξύ, μόνιμο φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι ελλείψεις φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων.  Όπως δηλώνουν στη “ΜτΚ” φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, την πρωτιά κατέχουν οι ασπιρίνες, οι οποίες παραμένουν… άφαντες κι ακολουθούν διάφορα άλλα είδη φαρμάκων, όπως σταγόνες για το αυτί και το μάτι που περιέχουν κορτιζόνη και αντιβιοτικό και ενδείκνυνται για παιδιά, βιταμίνες για ορθοπεδικά και διαβητικά περιστατικά, χάπια για τον ίλιγγο και τις αναγούλες, αλλά και φάρμακα διουρητικά, για τον διαβήτη και την υπέρταση.  
Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο, προκειμένου να βρουν το φάρμακο που χρειάζονται ή να αναγκάζονται να περιμένουν δύο έως και τέσσερις ημέρες μέχρι τελικά να βρεθεί. Βέβαια, για κάποια από τα παραπάνω φάρμακα υπάρχουν άλλα που τα αντικαθιστούν, ωστόσο οκτώ στους δέκα πολίτες εμφανίζονται δύσπιστοι στο να τα προτιμήσουν, φοβούμενοι ότι δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά. Φυσικά, σε άλλες περιπτώσεις, όπως στις σταγόνες και τα χάπια για τον ίλιγγο και τις αναγούλες, δεν υπάρχουν φάρμακα-αντικαταστάτες, οπότε η μόνη λύση είναι να γίνει εισαγωγή τους έως και τρεις φορές ακριβότερα σε σύγκριση με τον αν συνεχιζόταν η παραγωγή τους στην Ελλάδα.
“Οι ελλείψεις φαρμάκων, είτε πρόκειται για ασπιρίνες, είτε για αντικαρκινικά φάρμακα, είναι ένα μόνιμο φαινόμενο, το οποίο, κατά περιόδους, παρουσιάζει εξάρσεις και υφέσεις, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών. Υπάρχουν περίοδοι που κάποια φάρμακα εμφανίζονται και μετά από ένα μήνα εξαφανίζονται πάλι. Για τις ελλείψεις αυτές σπάνια ευθύνονται τεχνικά προβλήματα στις εταιρείες παραγωγής τους, αλλά η ευθύνη αποδίδεται στη μειωμένη τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς από τις φαρμακοβιομηχανίες”, εξηγεί στη “ΜτΚ” ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
Παράλληλα, αναφέρει ότι το ποσοστό των παραγόμενων φαρμάκων στην Ελλάδα έχει μειωθεί, ενώ καταγράφεται αύξηση της εξάρτησης της εγχώριας αγοράς από εισαγωγές φαρμάκων.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσιάδη, μία από τις κύριες αιτίες του προβλήματος είναι η διαρκής μείωση των τιμών των φαρμάκων, γεγονός που τα καθιστά ασύμφορα για τις εταιρείες, οι οποίες είτε σταματούν να τα παράγουν είτε σταματούν να τα εισάγουν. Μάλιστα, η μείωση αυτή είναι ζημιογόνα για τις εταιρείες, αφού η χαμηλή τιμή διάθεσης των φαρμάκων τους στην ελληνική αγορά, επιβάλλει την ισχύ της ίδιας τιμής και σε άλλες χώρες.
Η δεύτερη αιτία είναι ότι οι περισσότερες πολυεθνικές εταιρείες θέλουν να μειώσουν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της επισφάλειας που υπάρχει κι άρα περιορίζουν τη διακίνηση των φαρμάκων τους.
Πληρώνουμε ακριβότερα τα φάρμακα-αντικαταστάτες
Όπως επισημαίνει ο κ. Θεοδοσιάδης, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οδηγεί σε απόσυρση φαρμάκων ή κυκλοφορία υποκατάστατών τους από άλλα με παρόμοια σύνθεση, αλλά με πολλαπλάσια τιμή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των ασφαλιστικών ταμείων, αφού πλέον πληρώνουν από 50 έως 150 ευρώ για φάρμακα για υπέρταση και διαβήτη, τη στιγμή που παλαιότερα πλήρωναν το 1/10 της τιμής αυτής.
“Υπάρχει ένα ‘κρυφτούλι’ μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών, κυβέρνησης κι ασφαλιστικών ταμείων με στόχο το κέρδος των βιομηχανιών, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με έξυπνους τρόπους, αλλά με οριζόντια μείωση των τιμών των φαρμάκων. Θεωρώ ότι δεν θα υπήρχε έλλειψη φαρμάκων, εάν γινόταν μία αύξηση τιμής από 5%-10%”, επισημαίνει ο κ. Θεοδοσιάδης.
Παράλληλα, αναφέρει ότι οι φαρμακοποιοί είχαν ζητήσει οι γιατροί να γράφουν στη συνταγή ενός φαρμάκου τη δραστική του ουσία κι όχι την εμπορική του ονομασία, ώστε, σε περίπτωση έλλειψης του πρωτότυπου, να χορηγούν άλλο όμοιο, με την ίδια δραστική ουσία αλλά διαφορετικό εμπορικό όνομα. Αυτό, όμως, δεν ίσχυσε ποτέ.
“Διαπιστώνουμε μία ανεπάρκεια του ΕΟΦ, ο οποίος αδυνατεί να παρακολουθήσει και να ελέγξει την αγορά. Δρα κυρίως ‘πυροσβεστικά’, όταν το πρόβλημα έχει φτάσει στο… αμήν, δίνοντας προσωρινή κι όχι οριστική λύση”, δηλώνει ο κ. Θεοδοσιάδης.

Δεν τους άρεσαν τα γιαούρτια...

Στο πλαίσιο του συνθήματος «κουφ…ες, έρχονται κρεμάλες», οι «Αγανακτισμένοι» των Τρικάλων, προτίμησαν αντί …εξωδίκων, να στείλουν πιο «ηχηρό» μήνυμα στους 5 Βουλευτές του Νομού τους οποίους θεωρούν συνυπεύθυνους για την οικονομική κατάσταση της χώρας.




Οι «Αγανακτισμένοι» έστειλαν το μήνυμα για τα αισθήματα που «τρέφουν» για τους τοπικούς Βουλευτές και ξεκαθαρίζουν ότι δεν εξαιρούν κανέναν και προειδοποιούν ότι ετοιμάζουν δυσάρεστες εκπλήξεις για όποιον από τους 5 «κρεμασμένους» τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την «κρεμάλα»…

«ανεκουφίσθη η φορβάς εν τη άλω» τουτέστιν «χέστηκε η φοράδα στ΄ αλώνι»..


Tην περίοδο 1874-1875 η Αθήνα συνταράσσεται από τα επονομαζόμενα «στηλιτικά», με αποκορύφωμα τους προπηλακισμούς κυβερνητικών βουλευτών από εξεγερμένους πολίτες λόγω συνταγματικών παραβάσεων στην ψήφιση του προϋπολογισμού χωρίς την ύπαρξη της απαρτίας που επιβάλλει το Σύνταγμα του 1864. Οι εφημερίδες της εποχής ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη δημοσιεύοντας σε πρωτοσέλιδες ατιμωτικές «στήλες» τα ονόματα των βουλευτών που υπερψηφίζουν τα αντίστοιχα νομοσχέδια.
Τα «στηλιτικά» ήδη αναβιώνουν (κλικ εδώ) και θα βρεθούν στο αποκορύφωμά τους όταν επιχειρηθεί να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το επαίσχυντο Μεσοπρόθεσμο.



Συζήτηση στην βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης.


Παρακολουθήσαμε την συζήτηση στην βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης χωρίς να αναμένονται εκπλήξεις στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει.

Η τοποθέτηση του κατά τύποις πρωθυπουργού ήταν να ζητήσει ψήφο στην κυβέρνησή του στην ουσία για να πλατύνει και να βαθύνει την αντιλαϊκή του πολιτική. Σε μια κίνηση τακτικής προανάγγειλε τη διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο «για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα», όπως είπε.
Εριξε και το «τυρί» αναφερόμενος σε αλλαγές στο λεγόμενο κοινωνικό κράτος προαναγγέλλοντας κάποια πενιχρά επιδόματα που θα περιοριστούν σε μια πολύ μικρή μερίδα εργαζομένων και ανέργων που βρίσκονται ή έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης και βέβαια αναφέρθηκε σε πολιτικές που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του κεφαλαίου, εμφανίζοντας αυτή την πολιτική σαν μονόδρομο. Επιδόθηκε ακόμα για μια φορά στο γνωστό του σπορ των εκβιασμών, μιλώντας για χρεοκοπία και στάση πληρωμών κάτι που συνάντησε την αντίδραση των αριστερών κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Δεν μπορείτε να ξεγελάτε τον κόσμο όπως παλιά, είπε η Α. Παπαρήγα, καταστράφηκε το χαρτί του εκβιασμού τόνισε ο Α. Τσίπρας.

Ουσιαστικά όλες οι προτάσεις του Παπανδρέου ήταν επενδυμένες με εκβιαστικά διλλήματα και με την απειλή της χρεοκοπίας και την στάση πληρωμών, λέγοντας ουσιαστικά ότι αν δεν γίνουν αυτές οι αλλαγές που προτείνει η χώρα θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία φτάνοντας στο σημείο να επικαλεστεί και τα ταμειακά αποθέματα του κράτους.

Ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε ως καταλληλότερος διαχειριστής των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και χαρακτήρισε τον κυβερνητικό ανασχηματισμό κίνηση απελπισίας και έσχατη λύση. Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ ζήτησε εκλογές θέτοντας θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου. Η πρόταση για δημοψήφισμα του πρωθυπουργού υπονομεύει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα δυο αυτά κόμματα και κάλεσε την κυβέρνηση να αποφύγει να θέσει στο λαό διχαστικά διλήμματα, ισχυρίστηκε.  Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέπληξε την κυβέρνηση για την αδυναμία της να προχωρήσει δυναμικά σε ιδιωτικοποιήσεις και στις περικοπές των κοινωνικών δαπανών και το κάλεσμα για συνεννόηση που ζητάει μαζί του ο πρωθυπουργός το εξέλαβε σαν αδυναμία της κυβέρνησης να μπορέσει μόνη της να διαχειριστεί την λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

Απ’ την πλευρά του ο Καρατζαφύρερ έκανε μια ομιλία ουσιαστικά στήριξης του ΓΑΠ αφήνοντας επανειλημμένες αιχμές στους συγκατοίκους της δεξιάς πολυκατοικίας και περισσότερο στον Α. Σαμαρά, συμφωνόντας όμως μαζί του για πρώωρες εκλογές και επέμεινε στην θέση του για κυβέρνηση συνεργασίας με προϋπόθεση να συμμετέχουν σ αυτή Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. «Εγώ δεν το ψηφίζω το μεσοπρόθεσμο όχι γιατί δεν το πιστεύω αλλά γιατί δεν πιστεύω εσάς», είπε απευθυνόμενος προς τον Γ. Παπανδρέου, ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ σε «εξαπτέρυγα της κυβέρνησης», ο αρχηγός του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Προτιμώ να είμαι ένα εξαπτέρυγο της ανάγκης αντί να είμαι ένα χερουβείμ της ανοησίας».

Τις θέσεις του ΚΚΕ και του Σύριζα της παραθέτουμε σε βίντεο οπότε δεν υπάρχει λόγος να τις αναφέρουμε εκτενέστερα.




 
ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Οδηγούν την εργατική τάξη στον καιάδα της εξαθλίωσης

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
Προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

«Οι Μοιραίοι», Κώστας Βάρναλης

Οι διεθνείς καπιταλιστικοί οργανισμοί: Ε.Ε.,ΔΝΤ, ΕΚΤ και τα αστικά πολιτικά κόμματα όλων των
αποχρώσεων, με πρόσχημα το δημόσιο χρέος έχουν κηρύξει αμείλικτο πόλεμο ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Στόχος τους ένας: να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φτηνής εργατικής δύναμης, παράδεισο κερδοφορίας για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Μείωσαν τους μισθούς και τα μεροκάματα. Κατάργησαν τις Συλλογικές συμβάσεις και με νόμους προωθούν τις επιχειρησιακές και τις ατομικές.
Μείωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας.
Μείωσαν την αποζημίωση των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης.
Απελευθέρωσαν τις απολύσεις.
Μείωσαν στο 80% του μισθού που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση την αμοιβή για τους
νεοεισερχόμενους στην δουλειά 16 – 24 χρονών.
Οι εργασιακοί χώροι έχουν μετατραπεί σε ζούγκλα όπου κυριαρχεί ο εργασιακός μεσαίωνας, βα-
σιλεύει η αυθαιρεσία, και η τρομοκρατία του εργοδότη.

Την ίδια στιγμή ενισχύονται τα κέρδη των τραπεζών, βιομηχάνων και κατασκευαστικών εταιριών.Με τη μείωση της φορολόγησης των κερδών από 24 στο 20%
Την χρηματοδότηση μέσω ΟΑΕΔ και του κρατικού προϋπολογισμού με τα λεγόμενα αναπτυξιακά προγράμματα.
Πριμοδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τις κατασκευαστικές εταιρίες γεμίζοντας κυριολεκτικά τους
δρόμους με διόδια.

Τα δύσκολα πέρασαν έρχονται τα χειρότερα

Όπως ήταν εκτός πραγματικότητας οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής συνόδου στης 25 Μαρτίου που το μόνο που κατάφερε ήταν να παρατείνει για ένα με δυο
χρόνια την ελεγχόμενη πτώχευση, έτσι και οι κραυγές της κυβέρνησης και των ελεγχόμενων από
αυτήν ΜΜΕ για τον υποτιθέμενο κίνδυνο να μη δοθεί η 5η δόση του δανείου έχουν στόχο τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και τον εκβιασμό των εργαζόμενων. Η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου και η όποια μείωση του επιτοκίου χρυσώνουν το χάπι για τα νέα μέτρα που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της τρόικας που είναι:
Ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Νέα μέτρα ενάντια στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,
με νέες μειώσεις στους μισθούς, και την ολοκληρωτική κατάργηση του Δώρου Χριστουγέννων και
Πάσχα.
Διάλυση του δημόσιου τομέα ειδικά σε υγεία και εκπαίδευση, μια και οι προσλήψεις από 1 στους
5 αποχωρήσαντες, γίνονται 1 στους 7 με προοπτική να φτάσουν 1 στους 10.

Συνάδελφοι
Να βάλουμε τέρμα στην αδιαφορία και στην αδράνεια.
Να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε συνειδητό συλλογικό αγώνα
Να σταματήσουμε να ψάχνουμε για ατομικές λύσεις, να δίνουμε διέξοδο στα προβλήματα που
δημιουργεί η ανεργία και η φτώχια στην απομόνωση στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας και
στο αλκοόλ.
Δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις.
Οι λύσεις θα είναι συλλογικές και θα προέλθουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αγώνες
που εμείς οι ίδιοι θα δημιουργήσουμε με τις οργανώσεις της τάξης μας: τα συνδικάτα και τις πολιτικές συλλογικότητες.
Να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να απαιτήσουμε
Αυξήσεις σε μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις για την ικανοποίηση των αναγκών διαβίωσης.
Δουλειά για όλους τώρα. Κανένας κάτω από το βασικό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Κα-
νένας ανασφάλιστος

Η δουλειά είναι δικαίωμα και υποχρέωση του κράτους να την διασφαλίσει.Από την στιγμή που αδυνατεί να διασφαλίσει αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα, πρέπει να το αντικαταστήσει με επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις και για όλο το διάστημα που το κράτος αδυνατεί να εξασφαλίσει εργασία.

Δήμευση της περιουσίας των καπιταλιστών που οδηγούν τις επιχειρήσεις σε πτώχευση.
Λειτουργία των επιχειρήσεων με κρατική διοίκηση και εργατικό έλεγχο με Εκλεγμένους και ανακλητούς εργατικούς εκπροσώπους.
Κατάργηση του επιχειρησιακού απόρρητου, όλα στο φως της δημοσιότητας.
Δικαίωμα βέτο για τους εργατικούς αντιπροσώπους.
Υποχρεωτικές αποφάσεις της επιτροπής εργατικού ελέγχου για της διοικήσεις των επιχειρήσεων.

Όχι στην προσταγή των καπιταλιστών που απαιτούν πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την εξατομίκευση των όρων εργασίας. 7ωρο, 5νθημερο, 35ωρο. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας STAGE, τρίωρα, τετράωρα, μπλοκάκια κλπ.
Άμεση πληρωμή -και αναδρομικά- των ασφάλιστρων για τα STAGE
Ίση αμοιβή για ίση δουλειά σε άντρες και γυναίκες, Έλληνες και μετανάστες. Ίσα κοινωνικά και
πολιτικά δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες, χωρίς χαράτσια.
Υποχρεωτική ένταξη των εργατών γης στο ΙΚΑ με κατώτερο μισθό το μισθό της εθνικής συλλογικής σύμβασης.
Αύξηση των δαπανών για την υγεία και πρόνοια. Δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Άμεσες προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία που σήμερα υπολειτουργούν.

Συνδικάτα στα χέρια των εργατών
Καμία εμπιστοσύνη: στους γραφειοκράτες που κυριαρχούν στης ανώτερες συνδικαλιστικές
οργανώσεις, συνδικάτα στα χέρια των εργατών, απαλλαγμένα από κρατικές και εργοδοτικές παρεμβάσεις με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Έξω τώρα από τα συνδικάτα - από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις έως τις ανώτερες - κάθε εργοδοτικό στοιχείο, κάθε εκπρόσωπος του κεφαλαίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κριτήριο για να χαρακτηριστεί κάποιος εργοδοτικός ή εκπρόσωπος του κεφαλαίου είναι:

1 Η θέση του στην διαδικασία της παραγωγής. Δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα ο απλός εργάτης ή ο μισθωτός στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τον διευθυντή που εκπροσωπεί τον εργοδότη η το κράτος.
2 Από την στάση που κρατάει πάνω στα εργασιακά ζητήματα
3 Από το ύψος του μισθού

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΚΟΜΜΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ!!!


pagalosΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ 40 ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!
ΙΔΟΥ Η ΝΕΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!
Δεν πρόλαβε να πέσει η αυλαία της ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης και ο Θ. Πάγκαλοςέσπευσε να αποκαλύψει το "νέο" αποκρουστικόπολιτικό και κοινωνικό της πρόσωπο!
Τα ρεπορτάζ που παραθέτει στη συνέχεια, χωρίς κρίσεις και σχόλια, η Ίσκρα από διάφορες ιστοσελίδες, είναι άκρως αποκαλυπτικά για ταπρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, και τονΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, ο οποίος χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ως «κόμμα τραμπούκων».
Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών, έκανε λόγο για πράξεις βίας και αθλιότητας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ«έπρεπε να καταγγείλει τους τραμπούκους». Αντίθετα, όπως είπε, «είναι το κόμμα που ενισχύει την τραμπούκικη λογική της πολιτικής».
Απαντώντας ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσας, έκανε λόγο για «ακατάσχετο υβρεολόγιο, εν είδει προγραμματικών δηλώσεων» από τον κ. Πάγκαλο.
«Δεν πρόκειται περί εμμονής ή γραφικότητας του ιδίου, αλλά περί επικίνδυνης αντιδημοκρατικής τακτικής», τόνισε ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε ότι «ο κ. Πάγκαλος, καθισμένος πάνω στη βουλευτική τουασυλία, θεωρεί δικαίωμά του να βρίζει και να συκοφαντεί. Ίσως πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρύψει τη βία που ασκεί η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας, ενάντια στην αξιοπρέπεια και την ιστορία του λαού μας».
«Αδικος ο κόπος του», υπογράμμισε και υποστήριξε ότι «η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει χαθεί ανεπιστρεπτί και το καράβι της κυβέρνησης μπάζει νερά από παντού».
«Θα τους πνίξουν η οργή και ο πόνος των ανέργων και της κοινωνίας που γεννά η ανάλγητη πολιτική τους. Ο λαός μας, με πείσμα και υπερηφάνεια, θα ρίξει την κυβέρνηση με ειρηνικούς, μαζικούς, μαχητικούς αγώνες», κατέληξε.
Πηγή: naftemporiki.gr

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 40 ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Αίσθηση προκάλεσε για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί του Σαββάτου προανήγγειλε κλείσιμο 40 οργανισμών που «τον αγνόησαν» μη δίνοντας στοιχεία, τάχθηκε υπέρ της μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, άφησε αιχμές σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ανακοίνωσε ότι γράφει βιβλίο με τον τίτλο «Μαζί τα Φάγαμε: Ποιοι, πότε και γιατί».

Υπεραμυνόμενος εκ νέου της θέσης του περί του «μαζί τα φάγαμε», ο Θ.Πάγκαλος παρατήρησε: «Ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν». Προανήγγειλε, δε, την έκδοση βιβλίου, το οποίο όπως είπε συγγράφει αυτόν τον καιρό, το οποίο θα εξηγήσει πλήρως το επιχείρημα, καθώς θα τιτλοφορείται: «Μαζί τα Φάγαμε: ποιοι, πότε και γιατί».

Όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα, ο Θ.Πάγκαλος συμφώνησε με τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις υπέρ των αδύναμων στο μέλλον. Εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει σε πρωτογενή πλεόνασμα -εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος του 2012 μπορεί το έλλειμμα να έχει περιοριστεί στο 3%- και τότε θα μπορεί να λάβει περισσότερα κοινωνικά μέτρα.

Σε σχόλιο για το ότι οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών δεν προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ο Θ.Πάγκαλος -ο οποίος προεδρεύει της αρμόδιας επιτροπής- προανήγγειλε το κλείσιμο 40 οργανισμών που δεν έχουν δώσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την επιτροπή.

Όπως είπε, δόθηκαν προθεσμίες και παρατάσεις, αλλά οι 40 οργανισμοί δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. «Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει, έχουν κλείσει» τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε και για το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο, λέγοντας πως «πρέπει να περιοριστεί στην συνταγματική έννοια του όρου». 

Χαρακτηριστικά, επισήμανε πως μπορεί να διατηρηθεί για «τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους διπλωματικούς, άντε τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς». «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι», σημείωσε.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ανταγωνιστικά, αλλιώς -όπως είπε- δεν είναι επιχείρηση, αλλά υπουργείο.

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος άφησε αιχμές για το θέμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης. Υπογράμμισε πως «ο φράχτης στον Έβρο δεν θα σταματούσε παρά μόνο μερικές εκατοντάδες παράνομους μετανάστες, αλλά και πάλι θα ήταν επικίνδυνο λόγω των ναρκοπεδίων στην περιοχή».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ του επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών, ώστε να περάσει το μήνυμα σε όσους σκοπεύουν να επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα πως το πιθανότερο είναι να βρεθούν πίσω στις πατρίδες τους.

Για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας μίλησε στο Mega το πρωί του Σαββάτου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο της αντιμετώπισης του ζητήματος από την κυβέρνηση.

«Ο δήμος δεν φυλάει τα σύνορα της χώρας. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Εγώ κάνω τη δουλειά μου και περισσότερα ακόμα» δήλωσε ο κ. Καμίνης.
Πηγή: in.gr
ΠΗΓΗ:   www.iskra.gr

Κλείνουν 200 κλινικές σε όλη την Ελλάδα


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. 

Ριζικός «ανασχηματισμός» έρχεται στο ΕΣΥ. Διορίζονται υπερ-διοικητές στο ΕΣΥ ανά νομό, οι οποίοι θα έχουν το «κλειδί» για όλα τα νοσοκομεία της περιοχής τους.
Παράλληλα, σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές (σε διοικητικό και υγειονομικό επίπεδο) στα δημόσια νοσοκομεία με το 10% των κλινικών να κλείνουν οριστικά μέχρι το τέλος του έτους, μέτρο που συνεπάγεται και εκτεταμένες μετακινήσεις προσωπικού.
Το πρόγραμμα του «ανασχηματισμού» περιγράφεται αναλυτικά στις διατάξεις του νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με αυτό, τα νοσοκομεία κάθε νομού της χώρας διασυνδέονται και διοικούνται από ενιαίο όργανο διοίκησης. Πρόεδρος του συμβουλίου ορίζεται ο διοικητής του μεγαλύτερου σε αριθμό κλινών νοσοκομείου της περιοχής (μη συμπεριλαμβανομένων των ψυχιατρείων). Από το διοικητικό αυτό μοντέλο εξαιρούνται οι νομοί Αττικής, Πειραιά  και Θεσσαλονίκης λόγω του μεγάλου αριθμού των μονάδων υγείας που διαθέτουν –έτσι σε αυτές τις περιοχές η συνδιοίκηση θα αφορά δύο ή τρία νοσοκομεία ανεξάρτητα από τα διοικητικά όρια του νομού.

Ο υπερ-διοικητής θα έχει έδρα το κεντρικό σε δυναμικότητα κλινών νοσοκομείο του νομού και θα επιβλέπει τα νοσοκομεία-«δορυφόρους» της περιοχής ευθύνης του μέσω αναπληρωτών διοικητών. Στο συμβούλιο διοίκησης θα συμμετέχουν επίσης  εκπρόσωπος των γιατρών των διασυνδεόμενων νοσοκομείων καθώς και εκπρόσωπος των λοιπών εργαζομένων (αμφότεροι θα εκλέγονται).
Κοινοί διαγωνισμοί για τα νοσοκομεία του νομού
Το ενιαίο συμβούλιο έχει πλέον την ευθύνη για τη διενέργεια κοινών διαγωνισμών στο πλέγμα νοσοκομείων που διοικεί. Υποχρεούται να διενεργεί κοινούς διαγωνισμούς για προμήθειες, φάρμακα, υγειονομικό υλικό και λοιπές υπηρεσίες  όπως πχ καθαριότητα, φύλαξη κα. Επίσης, θα διαχειρίζεται ενιαία τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες καθώς και τις υπηρεσίες πληροφορικής των νοσοκομείων του νομού.
Σύμφωνα με το πλάνο αυτό υπολογίζεται ότι θα επέλθει αξιοσημείωτη συρρίκνωση… προσώπων και συνεπώς δαπανών. Σήμερα βρίσκονται τοποθετημένοι στα 132 νοσοκομεία του ΕΣΥ ισάριθμοι διοικητές και 45 αναπληρωτές διοικητές. Με την εφαρμογή του νέου διοικητικού μοντέλου «σβήνονται» από τον  υγειονομικό χάρτη τουλάχιστον  30 θέσεις διοικητών, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων πχ μισθοδοσία, λειτουργικά έξοδα διοίκησης κα. Όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ» ο «ανασχηματισμός» στις διοικήσεις των νοσοκομείων θα λάβει χώρα το καλοκαίρι και αναμένεται σαρωτικός. Μέχρι τώρα περίπου δέκα διοικητές έχουν απομακρυνθεί από νοσοκομεία, ενώ υπολογίζεται ότι την πόρτα της εξόδου θα δουν τον Αύγουστο τουλάχιστον οι διπλάσιοι. Οι διοικητές που έχουν πιάσει τους στόχους για το νοικοκύρεμα του χώρου της νοσοκομειακής περίθαλψης θα διαγκωνιστούν για τις θέσεις των υπερ-διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών στα μικρά νοσοκομεία. Μάλιστα, για την επίσπευση των διαδικασιών ο νόμος ορίζει ότι μπορούν να γίνονται όλες οι μεταθέσεις, τοποθετήσεις και παύσεις διοικητών με μία και μόνη υπουργική απόφαση, απλουστεύοντας έτσι τη διαδικασία.
Με απλή απόφαση διοικητή οι μετακινήσεις προσωπικού
Παράλληλα, ο νόμος «λύνει» τα χέρια του υπερ-διοικητή σε ό,τι αφορά το θέμα των μετακινήσεων προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. «Η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων αποτελεί αρμοδιότητα του κοινού Διοικητή» ορίζεται στην παράγραφο 11 του άρθρου 66 του νόμου. Στην πρόταση αυτή περικλείεται ουσιαστικά όλη η διαδικασία που θα ακολουθήσει με το κλείσιμο των κλινικών. Δεδομένου ότι βάσει και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να μειωθούν οι κλινικές του ΕΣΥ κατά 10%, το υπουργείο Υγείας  μελετά πλέον αναλυτικά τα στοιχεία για τις 2.000 κλινικές του ΕΣΥ που έχει στη διάθεσή του μέσω του ESY.net προκειμένου να προχωρήσει στο αναγκαίο «κούρεμα». Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, οι μετακινήσεις των εργαζομένων των κλινικών που καταργούνται θα έχουν «όρια» τα σύνορα του νομού. Θα επιτρέπεται πχ η μετακίνηση ιατρού, νοσηλευτή, λοιπού προσωπικού κλινικής που καταργείται μόνο εντός των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού. Εκτιμάται ότι η διαδικασία των μετακινήσεων θα αφορά περίπου το 1,5% του συνόλου των εργαζομένων στο ΕΣΥ, κυρίως γιατρούς.
Κλείνουν 200 κλινικές το επόμενο εξάμηνο
Στα 131 νοσοκομεία της χώρας, δυναμικότητας περίπου 35.000 κλινών, υπάρχουν σήμερα 2.000 κλινικές, πολλές εκ των οποίων υπολειτουργούν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας μέχρι το τέλος του έτους  οι κλινικές θα έχουν συρρικνωθεί κατά 200  –πρόκειται για τις λεγόμενες και «άδειες» κλινικές που λειτουργούν κυρίως χάριν συμφερόντων και  χωρίς ασθενείς. Ο τελικός στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η μείωση του αριθμού τους σε 1500.
Η κατάργηση των κλινικών θα γίνει κυρίως με κριτήριο την πληρότητά τους. Σε ό,τι αφορά τους ισάριθμους (200) γιατρούς, συντονιστές διευθυντές, αυτοί θα μπορούν να διεκδικήσουν τη θέση τους στην εναπομείνασα κλινική μέσω σχετικής αξιολόγησης και κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας μέσω του ESY.net, ο κύριος όγκος των άδειων κλινικών καταγράφεται στην Αττική από όπου σχεδιάζεται να ξεκινήσει και το… haircut των κλινικών.
ΠΗΓΗ:      Πρωτο Θέμα

Η λαϊκή θέληση δεν χωράει στο κουτί!


Του Παναγιώτη Μαυροειδή
Λαϊκή εξέγερση για ανατροπή και άλλη πορεία ο δρόμος συμβολής της αριστεράς  
Η πλατεία Συντάγματος, οι δρόμοι γύρω από αυτήν, εκατοντάδες πλατείες σε όλη την χώρα, έστειλαν χτες τα ηχηρότατα μηνύματα τους.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο οι ‘’νενέκοι’’, δούλοι του κεφαλαίου, των πολυεθνικών, της ΕΕ  και του ΔΝΤ. Υπάρχουν και οι δημιουργοί του κοινωνικού πλούτου και πολιτισμού, που απαντούν αποφασιστικά και με πολύ απλό τρόπο: ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Δε χρωστάμε!  όχι  μόνο γιατί το ληστρικό χρέος  δεν είναι δικό μας και ζητάμε να διαγραφεί. Δεν οφείλουμε τίποτα σε μια κυβέρνηση, ένα κράτος, ένα σύστημα, που απομυζά το αποτέλεσμα της κοινωνικής εργασίας για να το αναδιανείμει με άνισο ταξικό τρόπο. Γεμίζοντας τις τσέπες των επιχειρηματιών, του πολιτικού υπηρετικού προσωπικού και των λοιπών σφουγγοκωλάριων.
Δεν πουλάμε! όχι μόνο γιατί χωρίς δημόσια υγεία, παιδεία, δημόσιες τηλεπικοινωνίες, ταχυδρομεία, παραγωγή ρεύματος, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αξιοπρεπούς κοινωνικής οργάνωσης  που δεν θα βλέπει τους πάντες ως καταναλωτές. Είναι και γιατί, πάντοτε, αυτός που ιδρώνει για να δημιουργήσει κάτι, το σέβεται και το αγαπά. Ακόμη και όταν το μαγαρίζει η ατομική ιδιοκτησία του γαιοκτήμονα, του αποικιοκράτη, του καπιταλιστή ή το ευτελίζουν οι μικρόνοοι   διαχειριστές, που βλέπουν μπροστά τους μόνο νούμερα.
Δεν πληρώνουμε! όχι μόνο τα  διόδια που είναι για να γεμίζει η τσέπη του Άκτορα ή τα εισιτήρια, αλλά και τον πενταετή (;) κεφαλικό φόρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι μόνο στάση άμυνας και προστασίας του εισοδήματος. Είναι κυρίως πολιτική στάση μαζικής κοινωνικής απειθαρχίας. Στάση μέγιστης κοινωνικής υπευθυνότητας γιατί σηματοδοτεί την αντίσταση της κοινωνίας απέναντι στην εμπορευματοποίηση των πάντων και στην ληστρική εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ο καναπές, ο φραπέ και η τηλεόραση. Υπάρχουν οι δρόμοι και οι πλατείες. Που ορίζουν όχι μόνο μια αγωνιστική στάση, αλλά και μια νέα κοινωνικότητα που στηρίζεται στην αλληλεγγύη, στην συλλογικότητα, στον οραματισμό, στην δημιουργική διαπάλη, στην συμμετοχή, στην αναζήτηση της πραγματικής δημοκρατίας.
Να γιατί ένας σύντροφος που επέστρεψε πρόσφατα από την Αμερική, αυτές τις μέρες,  αν λες ότι είσαι έλληνας σε κοιτάζουν με θαυμασμό και με θέρμη. Για αυτή την Ελλάδα είμαστε υπερήφανοι. Και για αυτή την ίδια ο Παπανδρέου, ντρέπεται και περιγελείται από τους ομοτράπεζους του.
Οι υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να πάνε σε μια ταβέρνα, όχι γιατί φοβούνται την βία και το λυντσάρισμα, αλλά γιατί είναι πράγματι πολύ βαρύτερη η λαϊκή τιμωρία της λοιδορίας και της γιούχας. Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ μεταμφιέζονται και αυτοί για να μπουν στην Βουλή, τρέμοντας την λαϊκή αφύπνιση και την αναζήτηση άμεσου πολιτικού ρόλου από το λαό.  
Μεγάλα τμήματα της αριστεράς, στάθηκαν φοβικά απέναντι στην εισβολή στο πολιτικό προσκήνιο των εργαζομένων, των φτωχών, των ανέργων. Στην δίκαιη ή άδικη κριτική του κόσμου, είδαν με φόβο  μόνο  ή κυρίως την αμφισβήτηση του δικού τους πολιτικού ρόλου. Και άρχισαν τα μαθήματα για τον κίνδυνο της α-πολιτικότητας, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να συμβάλουν αλλά και να προσλάβουν από το κύμα της νέας μαζικής πολιτικοποίησης.Για μια νέα συνάντηση  ενός νέου συνειδητού και ενός νέου κοινωνικού αυθόρμητου. Κινήθηκαν συμβατικά, μίζερα, παρωχημένα,  χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και περισυλλογής. Αρνήθηκαν να κατανοήσουν ότι στο Σύνταγμα παίζεται το στοίχημα της αναγέννησης και αναβάπτισης της αριστεράς μέσα στη λαϊκή θέληση.  Ευτυχώς, οι  εργαζόμενοι και οι νέοι που συνέρρευσαν μαζικά και ειρηνικά στο Σύνταγμα, που συγκρούστηκαν αποφασιστικά με την αστυνομία και την μασκοφόρο κυβερνητική προβοκάτσια  δεν  έχουν την ίδια μνησικακία με τις ηγεσίες. Σώζουν την τιμή του σκοπού της αριστεράς, δίνουν την νέα ευκαιρία για την επανεξόρμηση της. Είναι πολύ σημαντικό ότι το 47% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ δηλώνουν πως συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των πλατειών παρά τις λοιδορίες της Παπαρήγα. Κάτι αντανακλά το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ ήρθε και έμεινε στο Σύνταγμα, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα.
Τμήματα της αναρχίας έπαιξαν στο Σύνταγμα το επικίνδυνο παιχνίδι της πολιτικής προβοκάτσιας που έστησε ο ασφαλίτικος κρατικός μηχανισμός, στο όνομα δήθεν του αυτόκλητου κυνηγητού των  φασιστών. Διασύρθηκαν, γιουχαίστηκαν,  εξευτελίστηκαν, ηττήθηκαν πολιτικά.
Σε αυτή την Ελλάδα ζούμε.  Της κυβέρνησης της τριπλής κατοχής από ΕΕ, ΔΝΤ και ελληνικό κεφάλαιο. Της αντιπολίτευσης της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που στρέφεται κυρίως κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και των μεταναστών και παρά κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου. Της αριστεράς που θεωρεί ακόμη και τώρα ότι ‘’ η ΕΕ είναι σήμερα το όπλο μας…’’ (Αλ. Τσίπρας) και που καταστροφολογεί για την έξοδο από το ευρώ. Του υποταγμένου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, με ένα πρόεδρο στην ΓΣΕΕ που λαμβάνει και στο 2010 της κρίσης 150.000 ευρώ εισόδημα!
Σε αυτή την ίδια χώρα όμως, εκατομμύρια ανθρώπων (πάνω από 2.000.000 σύμφωνα με τελευταία έρευνα!) , διαλέγουν το δρόμο της εξέγερσης.Μπροστά μας γίνεται! Δεν είναι όπως τη σχεδιάσαμε ή την φανταστήκαμε, αλλά  ΓΙΝΕΤΑΙ και είναι ανεπανάληπτη.
Απλό και σκληρό είναι το δίλλημα για την αριστερά: Θα συμβάλλει  άραγε για την ανάπτυξη και τον πολιτικό της μετασχηματισμό σε συνειδητό κίνημα αντικαπιταλιστικής ανατροπής;  Ή  θα επιδιώξει να την στριμώξει στον στενό κορσέ του αστικού κοινοβουλευτισμού-που μαζικά και με αηδία απορρίπτει πολύς κόσμος-και των παλιών μορφών ενσωμάτωσης των διαθέσεων;
Το αίτημα για ‘’εκλογές τώρα’’ το έθεσε πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και χτες προσχώρησε σε αυτό και το ΚΚΕ. Αυτή η πολιτική απάντηση ακυρώνει την αριστερά. Την απομακρύνει από την εξεγερτική προοπτική των πλατειών. Ακυρώνει και τις πλατείες. 
Τι προσδοκά η αριστερά με αυτή τη πρόταση; Ας δούμε νηφάλια τις προοπτικές.
Μία αυξημένη πιθανότητα είναι -με δοσμένη την δύναμη χειραγώγησης από τα ΜΜΕ, τους εκβιασμούς και τις υποσχέσεις της εξουσίας- ένα αποτέλεσμα επικυρωτικό για την αντεργατική πολιτική, με ανακατανομή της δύναμης των κομμάτων εξουσίας,  αλλά με αυξημένα ποσοστά για την αριστερά. Είμαστε ικανοποιημένοι;
Μια άλλη –διαμετρική υποτίθεται- δυνατότητα είναι μια αντιμνημονιακή   κυβερνητική πλειοψηφία. Ποιος έχει αυτή την εκτίμηση και θέτει αυτόν τον στόχο; Στο χωριό μου λένε πως αν τα όργανα παίζουν καλαματιανό, εσύ δεν μπορείς να χορεύεις συρτό, παρά μόνο για λίγο ώσπου να γίνεις καταγέλαστος. Αριστερές προοδευτικές λύσεις, χωρίς να έχει κλονιστεί συθέμελα  το σύστημα της ατομικής κεφαλαιοκρατικής  ιδιοκτησίας και της αστικής πολιτικής ηγεμονίας, από ανταγωνιστικούς πολιτικούς θεσμούς και πρακτικές που θα ενοποιούνται στο στόχο της ανατροπής, δεν μπορεί να υπάρξουν. Πολύ περισσότερο μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Και οι δύο προοπτικές προϋποθέτουν άδειασμα των πλατειών, μην το ξεχνάμε. Διώξιμο των αστείρευτων λαϊκών εφεδρειών.
Το ζητούμενο δεν είναι μόνο  η ιδεολογική οριοθέτηση από αυτές τις αδιέξοδες πολιτικές.
 Είναι η πρακτική πολιτική κατεύθυνση που αισιόδοξα, ενωτικά, μαχητικά, μπορεί και πρέπει να προβάλλει σύμπασα η αριστερά:

Λαϊκή εξέγερση για να φύγουν όλοι!  Η εξουσία στον δρόμο, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στον αγωνιζόμενο λαό!  
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που το κίνημα των πλατειών, μέσα στην αντιφατικότητα του και την πανσπερμία του, εξ αρχής συνέδεσε –υπερβολικά για κάποιους- το αίτημα ενάντια στο μνημόνιο, με την απαίτηση για πραγματική δημοκρατία.
 Αυτή η πραγματική δημοκρατία, μπορεί να κάνει βήματα τώρα με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους κάθε πλατείας, κάθε πόλης, αλλά και χώρου δουλειάς. Με πολιτικό πανελλαδικό συντονισμό και ανώτερη συγκρότηση.
 Είναι χίλιες φορές ευνοϊκότερο για μια ανατρεπτική επαναστατική προοπτική αντικαπιταλιστικής κατεύθυνσης  το έδαφος ενός μαχόμενου λαϊκού συνασπισμού ανατροπής με χίλια δύο λουλούδια και αντιθέσεις στο εσωτερικό του, από το κυνηγητό για το κουτί της κάλπης που θα βγάλει τους 300.
Ας θυμηθούμε λίγο και την εμπειρία της Αργεντινής….

Ο τσαμπουκάς ενος προσκυνημένου!


Μέχρι σήμερα ο κ. Παντελής Οικονόμου κρατούσε ψηλά την αντιμνημονιακή σημαία!

Τι έλεγε και έγραφε: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβερνητική πολιτική, ζητώντας τηναποκήρυξη του Μνημονίου!  
Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση τόνισε ο Παντελής Οικονόμου. 
Η μόνη λύση συνεπώς, όπως υποστήριξε, είναι «να καταγγείλουμε το Μνημόνιο».
Σήμερα ορκίζεται υπουργός να στηρίξει το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο της εξαθλίωσης…
Ως «έμπειρος» πολιτικάντης, δυστυχώς όχι πολιτικός, ΟΛΑ τα σχετικά άρθρα του στην προσωπική ιστοσελίδα του εναντίον του μνημονίου και της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ!
Κρίμα ρε Παντελή. Ας γινόσουν υπουργός κι ας...
άφηνες αναρτημένες τις θέσεις σου, ας εύρισκες μια «πολιτική» ερμηνεία -έστω πολιτικής απάτης-, “βάζεις πλάτη να σώσεις την πατρίδα… κάνεις κάποιες πολιτικές εκπτώσεις για το έθνος και τη σωτηρία του λαού…” κι ας μην γινόσουν ρόμπα.
Κρίμα!
Δείτε κατάντια...


Έρχονται οι Σπαρτιάτες..


Οι αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες αντιδρούν στο ξεπούλημα της Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ευρώπης και με σύμβολό τους το διάσημο αρχαιοσπαρτιατικό ψηφιδωτό της "Αρπαγής της Ευρώπης" πραγματοποιούν μια συμβολική πορεία από τη Σπάρτη στην Αθήνα. Σημείο εκκίνησης το... 
άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 8 μμ με προβλεπόμενη άφιξη στην Αθήνα και στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 22 Ιουνίου.