Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Διαγκωνισμός για τα οφίτσια…


…και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να πληρώνουν το μάρμαρο!

Για τη συμμετοχή στη σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας(ΚΕΣΥ) ο λόγος.

Αρχικά κυκλοφόρησε μια πρώτη απόφαση του Υπουργείου Υγείας(κλικ εδώ) που προέβλεπε συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) ενώ δεν προέβλεπε συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ στο ΚΕΣΥ. Η οποία ΠΟΕΔΗΝ παρεμπιπτόντως συμμετείχε με εκπροσώπους της στη προηγούμενη σύνθεση του ΚΕΣΥ.
Η ΠΟΕΔΗΝ ενοχλήθηκε και απέστειλε "ραβασάκι" (κλικ εδώ) στην Υπουργό Υγείας .
Τελικά με νέα απόφαση (κλικ εδώ) η Υπουργός Υγείας "πέταξε έξω" την ΕΝΕ από την σύνθεση του ΚΕΣΥ και έβαλε μέσα τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ... και «αποκατέστησε τη νομιμότητα»!.
Έτσι τα αρχικά πανηγύρια της διοίκησης της ΕΝΕ ,του «μοναδικού φορέα εκπροσώπησης των νοσηλευτών»(!) πάγωσαν (κλικ εδώ) και οι αρχικές κλαψούρες και παρακάλια της ΠΟΕΔΗΝ … έπιασαν τόπο!
Θα μας πείτε τώρα γιατί τα γράφουμε όλα αυτά.
Μια για να δείξουμε με δυο κλασσικές περιπτώσεις πώς δυο συλλογικότητες (η μια συνδικαλιστική ομοσπονδία και η άλλη ΝΠΔΔ των νοσηλευτών) μπορεί να είναι εντελώς ξένες με τις ανάγκες και τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων υγειονομικών και νοσηλευτών και ενώ οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας υφίστανται συνεχή υποβάθμιση των δικαιωμάτων τους και των συνθηκών εργασίας τους, μια δράκα συμφεροντολόγων, καρεκλοκενταύρων, κομματικών επιτετραμμένων γραφειοκρατών διαγκωνίζεται …για τα οφίτσια.
Τέτοια ξεφτίλα!