Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Προσπαθούν να εκφοβίσουν τους συναδέλφους που κάνουν επίσχεση στο «Αττικόν» και τη Νίκαια

10/06/2010
(Υgeianet)

7:52μμ

Πριν λίγη ώρα εμφανίστηκε περιπολικό στο «Αττικόν» και οι αστυνομικοί ζητούσαν τα στοιχεία των γιατρών που συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας, ενώ στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Διοικητής περιέρχεται ως απουσιολόγος τα ιατρεία αναζητώντας τους γιατρούς, ενώ ήδη τους έχει δει συγκεντρωμένους στην πύλη του Νοσοκομείου.

Ίσως νομίζουν ότι με τέτοια ξεφτισμένα κόλπα θα εκφοβίσουν τους γιατρούς.

ΩΡΑ 20:30ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ





ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ:ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Με «δούρειο ίππο» του νέου νομοσχεδίου την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ προχωράει στο πρώτο βήμα για την απόσυρση του κράτους από την χρηματοδότηση του ΕΣΥ και την μετατροπή των νοσοκομείων σε Ανώνυμες Εταιρίες.
Το κλειδί για την μετάβαση είναι το ζήτημα των πόρων του συστήματος υγείας:
Οι δραματικές περικοπές του προϋπολογισμού για τα επόμενα τρία χρόνια, η υπαγωγή των δομών υγείας στους Δήμους με τον διαβόητο«Καλλικράτη», η ισοπέδωση «προς τα κάτω» των παροχών του κλάδου υγείας των ασφαλιστικών ταμείων με την υπαγωγή τους στο υπουργείο υγείας, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ που θα επιχειρηθεί να καλυφθεί από τις απευθείας πληρωμές των ασθενών. Μεταξύ άλλων προτείνεται :

ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Το νομοσχέδιο προτείνει τη λειτουργία και το απόγευμα τακτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία που δεν είναι απλά μια επέκταση των γνωστών απογευματινών (ιδιωτικών) ιατρείων. Οι πόροι που θα προέρχονται κυρίως από τις απευθείας πληρωμές των ασθενών και οι πόροι που θα καταβάλλονται από τα ασφαλιστικά ταμεία (δημόσια αλλά και ΙΔΙΩΤΙΚΑ) ανάλογα με τις συμβάσεις που θα συνάπτουν με το νοσοκομείο ΑΕ, θα είναι το καθοριστικό κριτήριο για την βιωσιμότητα του κάθε νοσοκομείου. Διαλύουν κάθε έννοια δημόσιου (αφού οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους) συστήματος υγείας και προάγουν νοσοκομεία πολλαπλών ταχυτήτων.
Το κράτος θα χρηματοδοτεί πλέον ένα σύστημα υποτυπωδών δομών αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων για τις ..Πρώτες Βοήθειες – το διαβόητο δίχτυ ασφαλείας της ευρωπαικής σοσιαλδημοκρατίας- ενώ το φιλέτο των νοσοκομείων των αστικών κέντρων θα λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς. Και όποιος αντέξει! Ήδη έχουν οργιάσει οι φήμες για νοσοκομεία που πρόκειται ακόμα και να κλείσουν. Μάλιστα τα έσοδα από την ουσιαστικά ιδιωτική λειτουργία του νοσοκομείου θα πρέπει να καλύψουν τις υπερωρίες – εφημερίες όλου του προσωπικού, αλλά και τους μισθούς του επικουρικού προσωπικού!!!
Τι θα γίνει όμως με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ;
Η περιστολή των δαπανών για τα επόμενα τρία χρόνια σημαίνει ότι πέραν των 3013 ατόμων που προσελήφθηκαν με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ τον Δεκέμβριο του 2009- και ακόμα τους περιμένουμε- δεν θα γίνει ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού! Η ίδια η υπουργός μιλάει για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού δηλαδή νοσηλευτές/τριες με μπλοκάκι!
Οι μόνιμοι και επικουρικοί εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν «εθελοντικά» να στελεχώσουν τις ολοήμερες λειτουργίες όχι απλά για να συμπληρώσουν τους πετσοκομμένους μισθούς αλλά για να μπορούν να πληρώνονται τις υποχρεωτικές υπερωρίες και εφημερίες που επιτελούν! Ευνόητο είναι πως με αυτή τη ρύθμιση ανοίγει ο δρόμος για κυκλικό ωράριο εργασίας και περαιτέρω υπερεργασία, αφού η απογευματινή εργασία δεν αναγνωρίζεται ούτε σαν πρωϊνή εργασία, ούτε σαν εφημερία.

ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑ…

… που θα αναφέρεται σε συγκεκριμένο αριθμό εφημεριών, ενώ οι πλεονάζουσες εφημερίες θα πρέπει να πληρώνονται από την απογευματινή λειτουργία (δηλαδή ενδέχεται να μην πληρώνονται). Οι γιατροί, πέρα από την πίεση που θα δέχονται να στελεχώσουν την ολοήμερη λειτουργία, θα βρίσκονται στο έλεος του κάθε διευθυντή κλινικής και της διοίκησης που θα καταρτίζουν πλέον αυθαίρετα προγράμματα εφημεριών χωρίς τον πονοκέφαλο της δαπάνης και θα υποχρεώνουν τους γιατρούς να εφημερεύουν απεριόριστα! Φυσικά, όσοι κάνουν λιγότερες εφημερίες από τον προκαθορισμένο αριθμό ΔΕΝ ΘΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ επίδομα, ενώ ανεξάρτητα από το ύψος του επιδόματος που θα ανακοινωθεί τώρα, κανείς δεν εγγυάται ότι τον επόμενο μήνα δεν θα μειωθεί όπως έγινε με τα επιδόματά του μισθού μας. Σημειώνουμε πως, εσκεμμένα στο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται ούτε μία λέξη για διακανονισμό του ανώτερου ορίου ασφαλούς εργασίας όπως αυτό έχει οριστεί στην Ευρωπαϊκή και την εγχώρια νομοθεσία..

Με αυτό το νομοσχέδιο, οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και του υπουργείου επιδιώκουν επιπλέον να χτυπήσουν την αντίσταση των εργαζομένων. Με την αφόρητη εντατικοποίηση του μόνιμου προσωπικού, την αύξηση της αναλογίας των ελαστικά εργαζόμενων σε βάρος του αριθμού των μόνιμων και την αφαίρεση του «όπλου» της επίσχεσης εργασίας με την σταθερή καταβολή του επιδόματος εφημέρευσης από το πιο μάχιμο τμήμα, τους ειδικευόμενους γιατρούς …

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ

Στο επόμενο διάστημα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο θεωρούμε απαραίτητο για την ανατροπή αυτού του νόμου-έκτρωμα, και για να απαιτήσουμε μαζί με την κοινωνία Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Στον αντίποδα της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που μας προτείνουν, απαιτούμε:

Αύξηση μισθών. Να πάρουν πίσω περικοπές επιδομάτων, 13ου και 14ου μισθού, αύξηση ΦΠΑ και κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης. Να πάρουν τα χρήματα φορολογώντας αυτούς που λυμαίνονται τα ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό τόσο καιρό (τράπεζες, φαρμακευτικές εταιρίες, εφοπλιστές …). Πληρωμή ΤΩΡΑ όλων των δεδουλευμένων.
Ανθρώπινα ωράρια για όλους τους εργαζόμενους, άμεσα μαζικές προσλήψεις. Ανώτερο όριο εργασίας 48 ώρες εβδομαδιαίως.
Επέκταση των δομών του ΕΣΥ με κρατικοποίηση ιδιωτικών φορέων (και όχι το ανάποδο όπως επιχειρείται). Σύσταση υγειονομικού χάρτη με βάση τις κοινωνικές ανάγκες (πληθυσμός και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες) κάθε περιοχής και όχι με βάση τον διοικητικό ή οικονομικό καταμερισμό.
Ποιοτική αναβάθμιση με χρηματοδότηση και οργάνωση εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων μέσα στο ΕΣΥ. Κάθε νοσοκομείο να γίνει κύτταρο παροχής εκπαίδευσης και παραγωγής έρευνας. Να απεμπλακούν οι φαρμακευτικές εταιρείες από τη διαδικασία «ενημέρωσης» για τα προϊόντα τους. Έλεγχος των εκπαιδευτών για την τήρηση του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Αποδέσμευση της κρατικής παροχής υπηρεσιών υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ασθένεια δεν είναι «ανταποδοτική», είναι ανθρώπινο δικαίωμα και υποχρέωση της πολιτείας.
Κρατική παραγωγή φαρμάκου. Χρησιμοποίηση και ανάπτυξη της στρατιωτικής φαρμακοβιομηχανίας προς όφελος ΟΛΟΥ του λαού. Για υλικά ή φάρμακα που δεν παράγονται στην Ελλάδα, να γίνεται ΚΕΝΤΡΙΚΑ επιλογή με βάση το μέσο όρο τιμών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και επειδή η συνδικαλιστική γραφειοκρατία είναι είτε απρόθυμη για αγώνες, είτε συνένοχη στο έγκλημα ο λόγος πρέπει να περάσει στις κοινές γενικές συνελεύσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία. Ο κοινός αγώνας διαρκείας των γιατρών και των εργαζομένων στο Κρατικό της Νίκαιας, η μαζική επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο δείχνουν τον δρόμο!


Αποφασίζουμε :


• ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
• ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
• ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ-ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/6/2010 ΣΤΙΣ 19:00
• ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
• ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ : ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ.
ΑΠΟ ΤΟ 2:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΠ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ,ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ : ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
-ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΟΥ 2009.
-ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΗΔΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΠ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΕ 1Ο ΛΕΠΤΑ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ


ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΙ ΑΙΤΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 55% ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ 2009.
ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΡΑ.
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

SKY TV :Έμφραγμα" στα νοσοκομεία από τις ελλείψεις υλικών

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία ιδιαίτερα τα μεγάλα που δέχονται μεγάλο αριθμό ασθνεών

10/06/2010 | 08:31 Τελευταία Ενημέρωση 08:31 10/06/2010

Έμφραγμα στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης υλικών με αποτέλεσμα ακόμα και σε ημέρα εφημερίας οι γιατροί να μην μπορούν να επέμβουν.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, είπε ότι υπάρχει ένας στραγγαλισμός στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ η έλλειψη είναι περισσότερο εμφανής στα μεγάλα νοσοκομεία όπου δέχονται πολλά περιστατικά.

Τόνισε ότι από τον στραγγαλισμό για λιγότερες δαπάνες βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών.

Επισήμανε επίσης ότι στα νοσοκομεία δεν υπάρχει στοκ υλικών ενώ υπάρχει και μεγάλη διαφυγή ασθενών στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

SKY TV : ΜΟΛΥΣΜΑ ΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΥΟ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ