Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Ευαίσθητο….χτύπημα

Με το έγγραφο που δημοσιεύεται ο άρτι παραιτηθείς κ. Διοικητής του νοσοκομείου προσπαθεί να καταφέρει ύπουλο χτύπημα κάτω από την ζώνη στους καταταλαιπωρημένους νοσηλευτές, καλυπτόμενο με μανδύα ευαισθησίας και εκτίμησης.
Με αφορμή την επιστολή ασθενούς που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο μας στην οποία εκθέτει τις παρατηρήσεις του και τα παράπονά του, (στο σύνολό τους δίκαια και εύλογα χωρίς όμως να λείπουν και οι υπερβολές) συνέταξε αυτήν την «εμπνευσμένη» επιστολή, σε ύφος μελό, με μπόλικους βερμπαλισμούς, συναισθηματική έκρηξη και πατρικές παρακινήσεις για αφύπνιση των «κοιμισμένων» συνειδήσεων.
Τα παράπονα του ασθενούς αναφέρονται κυρίως στην φτωχή νοσηλευτική φροντίδα που δέχθηκε, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, σε σχέση με όλα όσα περίμενε από ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υψηλού επιπέδου και την εικόνα που έχει κατά την είσοδό του σε αυτό (απ’ έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα κατά την λαϊκή σοφία).
Η διαφαινόμενες από την επιστολή του ασθενούς ελλείψεις υλικών, νοσηλευτών και εκπαίδευσης του βοηθητικού προσωπικού καθόλου δεν ακούμπησαν το ευαίσθητο δέρμα του ευαίσθητου κ. Διοικητή ούτε τώρα όπως και στο παρελθόν όταν άσκεφτα άνοιγε καινούργιες κλινικές χωρίς τους απαραίτητους ανθρώπινους πόρους και την απαιτούμενη διοικητική υποστήριξη θυσιάζοντας το όραμα του πολίτη για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στον βωμό της προσωπικής επαγγελματικής ανέλιξης.
Κε Διοικητά εάν ανακαλύψατε σήμερα και με αφορμή τα παράπονα του ασθενούς ότι πάγιες ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό καλύπτονται υποτυπωδώς από άπειρους εκπαιδευόμενους διαφόρων σχολών (για ποια ποιότητα μιλάμε? ) την τραγική έλλειψη υλικών ( συσκευές ορού έχουν να μπουν στο νοσοκομείο τρείς 3 μήνες) και την παντελή έλλειψη εκπαίδευσης (αφού ούτε χρόνος ούτε χρήμα διατέθηκε ποτέ) και το ότι το προσωπικό είναι κουρασμένο, απελπισμένο και αναζητά τρόπους για να φύγει προς άλλα νοσοκομεία, τότε δεν είστε επαρκής στην εκτέλεση των καθηκόντων που σας εμπιστεύθηκε η πολιτεία. Εάν τα γνωρίζατε όλα αυτά και παριστάνετε ότι οφείλονται στους κακούς, ανεύθυνους, σκληρούς και απάνθρωπους νοσηλευτές είσαστε υποκριτής και είρων αφού υπογράφετε « με εκτίμηση».
Η σημερινή εικόνα του νοσοκομείου είναι δικό σας δημιούργημα είτε από ανοχή είτε από συνενοχή και είσθε ο πρώτος που δεν θα έπρεπε να αισθάνεται υπερήφανος και επιτυχημένος !!!
Τέλος θέλω να σας εκφράσω τον θαυμασμό και την απαξία μου για το πόσο διαστρεβλωτικά και υποκριτικά χρησιμοποιήσατε την επιστολή σαν τον θύτη που συμπονά και λυπάται το θύμα του και να σας ενημερώσω ότι αυτά είναι παλιά και φθηνά κόλπα.


Με εκτίμηση

Πόντιος Πιλάτος