Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ : ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ!


Η απίστευτη ανακοίνωση της πλειοψηφίας το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Αττικού νοσοκομείου αποτελεί ένα «υποδειγματικό» κείμενο εργοδοτικού συνδικαλισμού που κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν και ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου με τις θέσεις της οποίας ταυτίζεται πλήρως.

Αφού το τελευταίο καιρό η μόνη τους ενασχόληση είναι πώς να μη δημοσιοποιηθούν οι υπερωρίες του προσωπικού με το πρόσχημα των «προσωπικών δεδομένων» (αν είναι δυνατόν να είναι προσωπικά δεδομένα οι υπερωρίες αφού οι υπερωρίες των γιατρών αναρτώνται ΔΗΜΟΣΙΑ ) προφανώς γιατί θέλουν να κρύψουν κάτι «περίεργες» υπερωρίες που έπαιρναν κάποια μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων τώρα προβαίνουν σε αντικαταστατικές ενέργειες και «καταργούν» τη γενική συνέλευση των εργαζομένων σαν το όργανο που έχει την απόλυτη υπεροχή έναντι κάθε απόφασης του ΔΣ.

Ψεύδονται ασύστολα γιατί κανείς δεν τους κατήργησε και μάλιστα «πραξικοπηματικά» από τη θέση τους και μιλούν για τα μέλη των γενικών συνελεύσεων ότι είναι μια «ομάδα ατόμων με εξόφθαλμες πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες , που μόνο σκοπό έχουν τη συντήρηση της αναταραχής και αναρχίας» και καταλήγουν ότι δεν μπορεί να είναι «όμηροι στις πολιτικές φιλοδοξίες κα τα παιχνίδια εξουσίας της ομάδας αυτής και της διοίκησης». Βέβαια το ποιος είναι «όμηρος» της διοίκησης και ποιος παίζει το «παιχνίδια εξουσίας» είναι πολύ απλό να δούνε στο πρώτο καθρέφτη που θα συναντήσουν.

Είναι «αιχμάλωτοι» της διοίκησης για τις περίεργες υπερωρίες που έχουν πάρει κάποιοι από αυτούς και για αυτό είναι πανικόβλητοι και αντάλλαξαν με τη σιωπή τους όλες τις διεκδικήσεις και τώρα κάνουν «πάσα» στη διοίκηση με την ανακοίνωση τους αυτή για να νομιμοποιήσει τις έωλες διώξεις των 17 νοσηλευτών για τις οποίες έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και δεν τους παρείχαν ούτε νομική προστασία παρ’ όλο που είναι μέλη του σωματείου και είχαν και τη τυπική εκ του νόμου υποχρέωση να το κάνουν καθ’ όσον με τη συνδρομή των μελών διαθέτουν νομική κάλυψη και μάλιστα μα πάγια αντιμισθία. Προφανώς με τη στάση τους όχι μόνο δεν συμπαραστέκονται στους διωκόμενους συναδέλφους τους αλλά και τις επικροτούν.

Μιλάνε για «εξόφθαλμες πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικές φιλοδοξίες» αυτοί που έχουν εκλεγεί με κομματικά ψηφοδέλτια και συνδέονται απ’ ευθείας με κόμματα κυβερνητικά και μη. Ας κατονομάσουν έστω και ένα από τους «αναρχικούς» που έχει πολιτικές φιλοδοξίες και κινείται με κριτήριο όχι τα προβλήματα τα νοσοκομείου αλλά έχει άλλα πολιτικά κίνητρα.

Όταν το ΔΣ ενός σωματείου πέφτει στην ανυποληψία των εργαζομένων για την αδράνεια του και βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το κοινό αίσθημα των εργαζομένων φυσικό είναι να βρει «στέγη» στη «ζεστή αγκαλιά της διοίκησης» και να «απολαύσει» και καμιά «θεσούλα» με επιπλέον άδεια και να γλύφει εκεί που έφτυνε χτες ελπίζοντας ότι θα γίνει κάποια μέρα χαλίφης στη θέση του χαλίφη όπως υπάρχει παράδοση στο νοσοκομείο η πρόεδρος του σωματείου να γίνεται …διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Η μόνη σωστή κίνηση αυτή τη στιγμή για το ΔΣ του σωματείου είναι η παραίτηση και η διενέργεια εκλογών. Αν πιστεύουν μάλιστα αυτά που λένε για μια «μικρή ομάδα» δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα»

Άλλωστε παραβαίνουν τόσο κατάφωρα το καταστατικό και τους συνδικαλιστικούς νόμους που υπάρχει κι άλλος δρόμος να οδηγηθούν εκεί που φοβούνται : στις εκλογές

Μια φορά η πρόκληση για εκλογές είναι ανοιχτή αν τολμούν να σηκώσουν το γάντι !

Απόστολος Πέτρου

Γιατρός μέλος του σωματείου εργαζομένων

ΥΓ : Μηνύσεις γίνονται δεκτές καθ'εκάστην και καθ'όλο το 24ωρο !

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Κάνετε "click" στο κείμενο να το δείτε καθαρά και να σας σηκωθεί η τρίχα