Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Αντίο



Ετοιμάζουν ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων


Φαίνεται ότι δεν έχουμε ακόμη δει τίποτε  απ' αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου και ο Λοβέρδος.
Πρόκειται για μια κυβέρνηση -καμικάζι που δεν έχει καμιά αναστολή μέχρι να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Να μετατρέψει τη χώρα σε παράδεισο για το κεφάλαιο και σε  κόλαση για τους εργαζόμενους, για το λαό, για τους πολίτες.

Και τώρα στο ψητό...
Ποιος ήταν ο ένας από τους  όρους της Μέρκελ για  να δώσει αυτή τη περιβόητη επιμήκυνση στη πληρωμή του δανείου των 110 δις ευρώ;
Οι ιδιωτικοποιήσεις  και το ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας.
Ε, λοιπόν μέσα σε αυτά είναι και νοσοκομεία.
Και μάλιστα  υπάρχουν ήδη διεργασίες που  γίνονται στο παρασκήνιο !

Για διαβάστε και ακούστε μετά, τι λέει ο ομογενής  Ευρωβουλευτής  των Φιλελευθέρων της Γερμανίας  Γιώργος Χατζημαρκάκης.



Για την οικονομία, στην εκπομπή με το Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:

Για τις δηλώσεις της Μέρκελ περί ιδιωτικοποιήσεων:

«Είχε μία δύσκολη συνάντηση και η ίδια δεν θέλει να βοηθήσει, όμως πρέπει. Ξέρει ότι υπάρχει μία πίεση από την πραγματικότητα και πρέπει να βοηθήσει, πρέπει να πείσει την ίδια της τη Βουλή, την ίδια της την κοινοβουλευτική ομάδα η οποία είναι κατά κάποιας βοήθειας.

Γι’ αυτό έδεσε τη βοήθεια με προϋποθέσεις και είπε ότι η επιμήκυνση και η μείωση των επιτοκίων θα δεσμευτεί στην Ιρλανδία με πιο υψηλό φόρο για τις επιχειρήσεις και στην Ελλάδα δεν ζητάει ιδιωτικοποιήσεις γενικά αλλά ζητάει να πουλήσει η Ελλάδα δημόσια περιουσία. Ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό δημόσιας περιουσίας. Θέλουν να πουν ότι δεν υπάρχει βοήθεια χωρίς προϋπόθεση.

Ξέρουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στην Ελλάδα. Θέλουν να ιδιωτικοποιήσει η Ελλάδα τα νοσοκομεία, σιδηρόδρομους, αυτοκινητόδρομους, γέφυρες. Όλα αυτά θα μπορούσαν να πουληθούν, κοστίζει βέβαια, είναι προφανές. Οι περισσότεροι Βουλευτές της Γερμανίας που τώρα ζητάνε προϋποθέσεις και δεσμεύσεις, δεν έχουν ιδέα από την Ελλάδα, δεν την ξέρουν. Θέλουν δεσμεύσεις και προϋποθέσεις, θέλουν ένα μάθημα. ‘’Δίνουμε αλλά θέλουμε να μάθεις, να καταλάβεις, ν’ αλλάξεις τη ζωή σου, το ρυθμό σου’’. Έτσι είναι οι Γερμανοί, τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε από τη μία μέρα στην άλλη.

Το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, έχει κατέβει δύο φορές στην Ελλάδα να συζητήσει ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της Υγείας. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για την Ελλάδα στον τουρισμό Υγείας, να γίνει πολύ ελκυστική η Ελλάδα για Άραβες, για Ρώσους αλλά και για Ευρωπαίους να κάνουν τις εγχειρήσεις τους στην Ελλάδα και να μείνουν για 2- 3 εβδομάδες στα νοσοκομεία και στα ξενοδοχεία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύει πιο πολύ στην ελεύθερη αγορά παρά στο σοσιαλιστικό δρόμο. Δεν με εκπλήσσει αυτή η πρωτοβουλία.

Ξέρετε πολύ καλά ότι χωρίς το λάθος που έκανε ο εκπρόσωπος της τρόικα, ο κύριος Παπανδρέου δεν θα έκανε τη δήλωση ότι δεν πουλάμε τίποτα. Η ελληνική κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχει η ανάγκη να γίνουν πωλήσεις».




Για να ακούσετε όλη τη συνέντευξη κλικ εδώ


Οι σούπες, τα μαγειρέματα και η Ελληνική Δικαιοσύνη!!!

Κι' όμως το είδαμε και αυτό στην Ευελπίδων, στο ακροατήριο του Α' Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου: Μία τραπεζοκόμος ( απλός άνθρωπος του λαού, όπως θα λέγαμε πιο γλαφυρά) να έχει το θάρρος να καταθέσει ως μάρτυρας την αλήθεια διαψεύδοντας τους προϊσταμένους της και το δικαστήριο να ρωτά και να ξαναρωτά τα ίδια πράγματα (τα οποία ήταν απλά) διστάζοντας να δεχθεί το προφανές, ότι δηλαδή το κατηγορητήριο ήταν μαγειρεμένο και μάλιστα άκομψα.

Ο λόγος για τη δίκη των δύο αλληλέγγυων φοιτητριών που συνελήφθησαν στις 8.3.2011 μετά από καταγγελία ότι παρεμπόδισαν τη χορήγηση φαγητού σε μετανάστες απεργούς πείνας που νοσηλεύονταν στον Ερυθρό (σχετικό άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ εδώ) και κατηγορούνταν για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης (308 1α και 309 Π.Κ.) και παράνομη βία (330 Π.Κ) με το ακόλουθο κατηγορητήριο:

Α. Οι κατηγορούμενες ενεργώντας από κοινού και μαζί με .......

έτερο άγνωστο πρόσωπο (για να υπάρχει και σασπένς), το οποίο διέφυγε της σύλληψης και αφού αποφάσισαν να εκτέλέσουν το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, δηλαδή να προξενήσουν σε άλλον κάκωση και βλάβη της υγείας τους με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στους παθόντες κίνδυνο για τη ζωή τους επιχείρησαν πράξη που περιείχε τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του πλημμελήματος τούτου και συγκεκριμένα ευρισκόμενες εντός του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όπου νοσηλεύονται τρεις απεργοί αλλοδαποί πείνας, κατόπιν ρητής συναίνεσής τους και για τους οποίους είχε δοθεί εντολή από τους θεράποντες ιατρούς να τους χορηγηθεί τροφή και μάλιστα μικρή ποσότητα αμύλου, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την αρμόδια τραπεζοκόμο του ανωτέρω νοσοκομείου να χορηγήσει σ' αυτούς τροφή πετώντας τους δίσκους που αυτή κρατούσε, πλην όμως η πράξη τους δεν ολοκληρώθηκε για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή τους δηλαδή γιατί επενέβη ο θεράπων ιατρός.

Β. Οι κατηγορούμενες ενεργώντας από κοινού και μαζί με έτερο άγνωστο πρόσωπο, το οποίο διέφυγε της σύλληψης, χρησιμοποιώντας σωματική βία εξανάγκασαν άλλον σε παράλειψη για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση. Συγκεκριμένα με χρήση σωματικής βίας εξαναγκασαν την τραπεζοκόμο να παραλείψει ενέργεια για την οποία ήταν υποχρεωμένη.

Τώρα τι κατέθεσε η τραπεζοκόμος; Οτι της δόθηκε η εντολή από τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, Αντώνιο Ζαχάρωφ , να πάει τρία πιάτα με φιδέ στους απεργούς πείνας. Οτι οι ασθενείς αρνήθηκαν και εκείνη πήρε τα πιάτα έξω. Οτι ενημέρωσε την προϊσταμένη της και τον δ/ντη της Κλινικής ότι δεν τα δέχθηκαν και ότι της δόθηκε η εντολή να τα ξαναπάει, αλλά τη δεύτερη φορά ο θάλαμος ήταν άδειος (τους είχε βγάλει έξω ο δ/ντης της κλινικής) και άφησε τα πιάτα και έφυγε.

Γι' αυτά τα απλά περιστατικά η μάρτυρας ρωτήθηκε πάνω από τρεις φορές και έδωσε πάντα τις ίδιες απαντήσεις. Οτι δηλαδή "οι ίδιοι οι ασθενείς αρνήθηκαν την τροφή" και όχι οι συνοδοί τους και ότι κανείς δεν έριξε τα πιάτα με τις σούπες κάτω και δεν την εμπόδισε να τις αφήσει.

Βεβαίως οι κατηγορούμενες αθωώθηκαν, αλλά τα ερωτήματα που μας απασχολούν παραμένουν:

Τι είδους δικαιοσύνη έχουμε όταν τέτοιες "σούπες" φτάνουν στο ακροατήριο και γιατί οι δικαστές μας δεν αντιδρούν δραστικά σε τέτοιου είδους "μαγειρέματα". Αν μάλιστα αναλογισθούμε ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που τέτοιες "σούπες" έφτασαν σε καταδίκη, ε.,,, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!!! Λευτεριά στη δικαιοσύνη λοιπόν....
ΠΗΓΗ: http://skouzekaifilonos.gr

“ούτε στην Υπατία ούτε στη νομική , η εστία μόλυνσης είναι στη βουλή”


Άγριο ξεφώνημα έφαγε ο Ανδρέας Λοβέρδος χθές το βράδυ, όταν επιχείρησε να εμφανιστεί σε βιβλιοπωλείο του Χαλανδρίου για να παρουσιάσει κάποιο βιβλίο. Πολυπληθής ομάδα φοιτητών από την περιοχή, εφοδιασμένη με πανό και έντονη μαχητικότητα, εισέβαλε στο χώρο του βιβλιοπωλείου και αφού φώναξε συνθήματα, στη συνέχεια άρχισε να του επιτίθεται προσωπικά αποκαλώντας τον “ψεύτη” και άλλα χειρότερα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρ’ ότι τελευταία προσέχει να μην εμφανίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις, τα έχασε, γιατί δεν περίμενε ότι θα τον ανακάλυπταν ακόμα και σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο και έψαχνε να βρει τρόπο να την κοπανήσει.
Αυτός που είχε χάσει το χρώμα του όμως, ήταν ο συνομιλητής του και συμπατριώτης του (Πατρινοί γαρ αμφότεροι)Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος φώναζε στον βιβλιοπώλη από πού μπορεί να διαφύγει.
Όταν τον είδαν, παρ’ ότι δεν ήταν ο αρχικός στόχος, τα άκουσε κι αυτός, αλλά γρήγορα οι δύο πολιτικοί άνδρες έφυγαν από την πίσω πόρτα, όπου τους φυγάδευσαν οι άνδρες της ασφάλειάς τους.
Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό”
“Ούτε στο Χαλάνδρι ούτε πουθενά, έξω οι υπουργοί από τη γειτονιά”
“Όταν τα βρίσκουν μέσα στη Βουλή, η αντιπολίτευση είμαστε εμείς”
“Λοβέρδο έλα στο λαό σου”
“Ούτε στην Υπατία ούτε στη νομική , η εστία μόλυνσης είναι στη βουλή”

το βιντεο το βρήκαμε ΕΔΩ
Από ΚΕΠ Πάρου
Ο Λοβέρδος δεν ήταν που έλεγε ότι δε φοβάται να κάνει βόλτα στο σύνταγμα; Ας τολμήσει χωρίς ΜΑΤ. Να γελάσουμε.
ΠΗΓΕΣ: http://www.ygeianet.grhttp://sourta-ferta.blogspot.com

Πανωλεθρίαμβος!



Γράφει ο Γιώργος Σαρρής
Πανηγυρισμοί σε όλη την Ελλάδα σήμερα.Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Ελλάδα με 6 δις.Ανοιγειςτηλεόραση και όλοι οι αναλυτές θριαμβολογούν για τα απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα της συνόδου. Απο τον Κώνστα στο ΑΛΤΕΡ μέχρι τον Χασαπόπουλο στο ΜΕGA όλοι συμφωνούν. Κερδίσαμε. Δεν θα χρεοκοπήσουΜΕ! Απλά πρεπει να ληφθούν κάποια μέτρα. Περικοπές μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων κλπ. Αλλά τι να κάνουμε; Αφου τα φάγαμε...
Κι ύστερα μετα από 20 λεπτά αναλύσεις σεναρίων και επεξηγήσεων δίνουν και μερικά δευτερόλεπτα σε κάτι περίεργους γραφικούς που όλως τυχαίως είναι τα κόμματα της αριστεράς, συνδικαλιστές κλπ. Οι οποίοι όμως δε μοιάζουν να...
πανηγυρίζουν. Οπότε λίγα δευτερα ειναι αρκετά. Μη μας χαλάσουν το πάρτυ.
Ετσι στο MEGA ξαφνικά, δυο εβδομάδες μετα την "επανάσταση" του δελτίου των 8 που κατήγγειλε την εκποίηση 50 δις δημόσιας περιουσίας, σήμερα απαιτούσαν από την κυβέρνηση το συγκεκριμένο πλάνο εκποίησης που πρέπει να κατατεθεί μεχρι τέλος του μηνός!! Κυριολεκτικά πριν αλλέκτωρ λαλήσει τρίς.
Αυτό που έγινε στην σύνοδο των ηγετών της ΕΕ πάντως ειναι με απλά λόγια το εξής.
Η ΕΕ διαπιστώνει την ξεκάθαρη και μαθηματικά αποδειγμένη αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της. Παρα τα παραμύθια που λέγονται ειναι καθαρό πως τα 360 δις του 2012 που αντιστοιχούν σε 159% του τωρινού ΑΕΠ(!) δεν ειναι δυνατόν να αποπληρωθούν με βάση τα χρονικά περιθώρια που μπαίνουν από ομόλογα και δανειακές συμβάσεις. Ηταν σε όλους πια καθαρό ότι χρόνο με το χρόνο το χρέος θα γινόταν διαρκώς μεγαλύτερο και άρα μή εξυπηρετούμενο.
Προκειμένου λοιπόν να προχωρήσουν σε λύση γενναίου κουρέματος τουλάχιστον 30% που θα ήταν κακή είδηση για τους ομολογιούχους Ευρωπαίους τραπεζίτες, προτίμησαν την κατα 1% πτώση επιτοκίου (το οποίο παραμένει πάνω από 4,2% και είναι τοκογλυφικό και μη εξυπηρετούμενο αφού το επιτόκιο του "κακού" ΔΝΤ είναι αρκετα χαμηλότερο), και επιμήκυνση που συνοδεύεται από ένα πακέτο "υποχρεώσεων" και δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας.
Ετσι επειδή το πρώτο κύμα παραμυθιού δε λειτούργησε, αφού κατέρρευσε από τους ίδιους τους αριθμούς των επιδόσεων της Ελλ.Οικονομίας τον πρώτο χρόνο μνημονίου, επιμένουν να δημιουργούν σε όλους την εντύπωση ότι η Ελλάδα θα πληρώσει το χρέος για να "καθησυχαστούν οι αγορές" που ενδιαφέρονται για τους ισολογισμούς των τραπεζών εδώ και τώρα και όχι βέβαια για το τι συμβαίνει με την ελλ.οικονομία. Οι αγορές για όσους ξέρουν δεν ενδιαφέρονται και τόσο για το απώτερο μέλλον των οικονομιών, αλλά κυρίως για το τί θα γίνει με τα τωρινά στοιχήματα των αγορών παραγώγων τα οποία φυσικά είναι υπέρογκα και πάντα έτοιμα να προκαλέσουν τεράστια τσουνάμι κατάρρευσης τόσο στους ίδιους τους οίκους και τους παίκτες τους όσο και στις οικονομίες.
Ουσιαστικά λοιπόν το πρόβλημα και το δικό μας και του ευρω και των τραπεζών, μετατίθεται στο κοντινό μέλλον όπου θα δούμε τα νεα στοιχεία για την Ελλ.Οικονομία, τις τράπεζες και την παγκόσμια οικονομική κρίση. Και όταν λέμε για το μελλον δεν εννοούμε το δικό μας αλλά των αριθμών και των ισολογισμών.Το δικό μας μας το είπαν. Μέτρα, υποχρεώσεις , δεσμεύσεις κλπ. γιατί "δεν γίνεται αλλιώς".
Το τι θα συμβεί βέβαια ειναι και πάλι προδιαγεγραμμένο. Επί πλέον στέγνωμα της αγοράς αφού θα ληφθούν μέτρα λιτότητας, νέα ανεργία από κλείσιμο επιχειρήσεων αφού μειώνεται κι άλλο το χρήμα που κυκλοφορεί και από εκεί νεος φαύλος κύκλος αφού όλα αυτά θα προκαλούν μείωση φυσικά των Δημοσίων εσόδων.
Ειναι μια πολιτική που έχει απλά το εξής ανάλογο. Ειναι σαν να έχουν δώσει δάνειο σε κάποιον που διατηρεί έναν κήπο και επειδή έχει αδυναμία να το αποπληρώσει, του ζητούν να μειώσει δραστικά ή να κόψει το νερό!
Αν αυτό ειναι λύση για να πανηγυρίσουμε τότε εγώ είμαι στη λίστα του Forbes και δεν έχω ενημερωθεί.
Από ότι άκουσα κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν λαμβάνεται για τις χρεοκοπημένες Ευρωπαικές τράπεζες-(μόνο έμμεσα η ενίσχυση του Ταμείου σταθερότητας ίσως)- που συντηρούνται με δικά μας χρήματα και που μεταφέρουν σιγά σιγά τη χρεοκοπία τους στις πλάτες μας με τη βοήθεια της ΕΕ.
Αυτός είναι και ο πυρήνας του προβλήματος της παγκόσμιας κρίσης που όταν λυώσει το ατύχημα του Τσέρνομπιλ θα είναι ευτυχής συγκηρία και το τσουνάμι της Ιαπωνίας και του Ινδικού παιδικές χαρές και Water Parks. Δυστυχώς...
Οπότε λέω να μη βγω απόψε. Θα πανηγυρίσω αργότερα.

Οι λαοί κρίση, αυτοί … «Κροίσοι»!


Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη το 2008 αριθμούσαν τους 793. Το 2010, ο αριθμός τους έφτασε τους 1.011. Και σήμερα εν έτει 2011, σύμφωνα με τη σχετική λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό «Forbes», οι δισεκατομμυριούχοι έχουν ανέλθει στους 1.210.
Ενώ οι δισεκατομμυριούχοι, αξιοποιώντας την κρίση και μεσούσης της κρίσης, γίνονται περισσότεροι και πλουσιότεροι, όπως ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα, μέσα στο β’ εξάμηνο του 2010, ο αριθμός των ανθρώπων του πλανήτη που έπεσε κάτω από το όριο της φτώχειας ανήλθε στα 44 εκατομμύρια!
Δηλαδή: Για κάθε έναν από τους 417 νέους δισεκατομμυριούχους σε σχέση με το 2008, αντιστοιχούν 105.000 νέοι φτωχοί, πένητες και λιμοκτονούντες!
***
Ειδικά στις ΗΠΑ, οι δισεκατομμυριούχοι από 359 που ήταν το 2008, μετά από τρία χρόνια κρίσης, αυξήθηκαν στους 413. Το ίδιο διάστημα, η περιουσία τους από 1,1 τρισ. δολάρια ανήλθε στο 1,5 τρισ. δολάρια.
*
Την ίδια περίοδο που στις ΗΠΑ οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 54 και τα πλούτη τους κατά 400 δισεκατομμύρια, οι εργαζόμενοι είδαν να χάνονται περισσότερες από 7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και να κατάσχονται εκατομμύρια κατοικίες.
Δηλαδή: Για κάθε ένα νέο Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, αντιστοιχούν 130.000 απολυμένοι Αμερικανοί εργάτες!
***
Σύμφωνα με τη λίστα του «Forbes», πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη στέφθηκε η Μόσχα, στην οποία ζουν οι 79 από αυτούς, οι περισσότεροι από κάθε άλλη πόλη στον κόσμο.
*
Στη μετασοβιετική Ρωσία, που διαθέτει την «πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων» του πλανήτη, ο συνολικός αριθμός των Ρώσων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας υπολογίστηκε στα τέλη του 2010 στα 19,8 εκατομμύρια άτομα. Στη Ρωσία το 50% και πλέον των εργαζομένων αμείβεται με μισθούς κάτω από 400 ευρώ, ενώ το 60% των ρωσικών οικογενειών με 3 και περισσότερα παιδιά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Στη Ρωσία με πληθυσμό 142 εκατομμύρια ανθρώπους, που η πρωτεύουσά της ανακηρύχτηκε «πρωτεύουσα των Κροίσων», ήδη από το 2008 το άθροισμα των περιουσιών των 400 πλουσιότερων Ρώσων μεγιστάνων υπολογίστηκε στα 486 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο μισό και πλέον ΑΕΠ ολόκληρης της Ρωσίας…
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ