Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ποινική δίωξη των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ για το Indymedia


Ποινική δίωξη από την Εισαγγελία ασκήθηκε κατά του πρύτανη και του αντιπρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για παράβαση καθήκοντος, με την κατηγορία ότι η ιστοσελίδα του ελληνικού Indymedia (athens.indymedia.org) φιλοξενείται σε server του Πολυτεχνείου.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Δίωξη κατά της ελευθερίας της έκφρασης»
Δημοσίευση: 18-11-2009 14:09
Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για τον τρόπο χρήσης του server στο Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, «υπό την ανοχή των αρμοδίων της Πρυτανείας, τεχνολογικός εξοπλισμός για την πρόσβαση στο διαδίκτυο που παραχωρήθηκε στο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, εξυπηρετεί ιστολόγια του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου».

Σύμφωνα με το blog της Κατάληψης ΕΣΗΕΑ Νέο παράθυρο, η δίωξη έχει γίνει εδώ και μέρες. Ωστόσο, σήμερα ο Πρύτανης Μουτζούρης την ανακοίνωσε δημόσια σε ομιλία του.

απο το TVXS

Οταν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Τα προεκλογικά παραμύθια έλαβαν τέλος.
Οι προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκαν κουρελόχαρτα.
Μόλις ανέλαβαν, ακολουθώντας την τακτική των προκατόχων τους, άρχισαν να μαγειρεύουν τα οικονομικά δεδομένα για να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα για το κτύπημα των μισθών και συντάξεων αλλά και των εργασιακών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Επάξια κερδίζουν για μια ακόμη φορά τον τίτλο του «παπατζή»


Περιμένοντας το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί την Παρασκευή, παρουσιάζουμε τις Δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού (κάντε κλικ στην εικόνα).

Προσέξτε το κονδύλι για τις νέες προσλήψεις σε όλο το Δημόσιο .
27 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε νέα πρόσληψη κοστίζει ετησίως κατά μέσο όρο στο Δημόσιο μαζί με επιδόματα δώρα και εργοδοτικές εισφορές 18.000 ευρώ.
Διαιρώντας 27.000.000:18.000 = έχουμε 1500 νέες προσλήψεις σε όλο το Δημόσιο τομέα.
Με δεδομένο τις αποψινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αυτές οι 1500 νέες προσλήψεις θα κατανεμηθούν στην Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια.Πόσες θα πάνε στηνΥγεία, πόσες στην Παιδεία, πόσες στην Ασφάλεια;
Πού είναι οι 3000 νέες προσλήψεις μη ιατρικού προσωπικού πέραν των συνταξιοδοτήσεων; Αέρας κοπανιστός.
Πού είναι οι 2000 νέες προσλήψεις γιατρών του ΕΣΥ; Παραμύθια της Χαλιμάς.

Προσέξτε επίσης το κονδύλι των εφημεριών των γιατρών.
410 εκατομμύρια η εκτίμηση για αυτές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2009 αλλά 395 εκατομμύρια ευρώ (δηλαδή μειωμένο) το κονδύλι για το 2010.
160 εκατομμύρια ευρώ για τις λοιπές παροχές του προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων το 2009 , 150 εκατομμύρια ευρώ (δηλαδή 10 εκατομμύρια λιγότερο) για το 2010.

Θεωρούμε ότι δεν χρειάζονται σχόλια.

Τελικά το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική του, δικαιώνει πανηγυρικά … τον Καραμανλή!

Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ.