Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΜΕ ΝΕΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ»!

ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΔΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ» 7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΩΣ ΤΟ 2015
ΕΞΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟ 2012 !
Περικοπές στους μισθούς των γιατρών, των δικαστικών, στα σώματα ασφαλείας, «κούρεμα» των κοινωνικών επιδομάτων, των δαπανών υγείας και των ΔΕΚΟ και η κατάργηση της ΣΣΕείναι μερικά από τα μέτρα για την εξοικονόμηση τουλάχιστον 7 δισ. που απαιτούνται μέχρι και το 2015 για την υλοποίηση του μνημονίου και του Μεσοπροθεσμου προγράμματος, όπως αυτό ψηφίστηκε στη Βουλή το καλοκαίρι, και τα οποία δεν είχαν μπει ακόμα σε εφαρμογή.
Τα μέτρα αυτά αναφέρονται στο προσχέδιο της έκθεσης της Ε.Ε. για την 5η αναθεώρηση του δημοσιονομικού προγράμματος. Το τελικό κείμενο της έκθεσης θα αρχίσει να διαμορφώνεται τις επόμενες μέρες με τη συνεργασία της τρόικας όπου και θα «κλειδώσουν» και οι τελικές υποχρεώσεις της Ελλάδας. Οι προετοιμασίες για το τελικό κείμενο θα ξεκινήσουν μέσα στις εβδομάδα οπότε αναμένονται τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Το κείμενο της έκθεσης θα διαμορφώσει και το σύνολο της αναθεώρησης του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου, περίληψη του οποίου περιλήφθηκε και στον προϋπολογισμό του 2012.
Πάντως το προσχέδιο της έκθεσης περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις στις οποίες θα πρέπει να κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση από το 2012 έως και το 2015 με σημείο αναφοράς τις δαπάνες και ειδικά αυτές που αφορούν κοινωνική προστασία, μισθοδοσία καθώς και τη διαχείριση του προσωπικού του Δημοσίου, αλλά και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.
Η περαιτέρω περικοπή του κοινωνικού κράτους την περίοδο 2011-1015 κατά περίπου 5 δισ. ευρώ υπήρχε και στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο του Ιουνίου αλλά