Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Σκιτσο του Hλια Mακρη

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣΠΙΤΗΣ



Από την ΕΙΝΑ λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣΠΙΤΗΣ

14/01/2009

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι αυτός που ασχολείται με πολλά αλλά δεν τα τελειώνει. Ξεκινά πολλές δουλειές αλλά δεν τις φέρνει σε πέρας άρα δεν έχει απτά έργα και αποτελέσματα. Όταν άκουσα αυτές τις λέξεις έφερα αυτομάτως στο μυαλό μου τον κύριο Αβραμόπουλο. Αναζήτησα στοιχεία για το βιογραφικό του site της Βουλής και στο: www.avramopoulos.gr και διαπίστωσα ότι δεν έπεσα έξω.
Μπαίνει στην πολιτική με το δεξί στο Κόμμα της "Νέας Δημοκρατίας", το 1993, (Βουλευτής Α΄ Αθηνών). Εκλέγεται Δήμαρχος Αθηναίων τον Οκτώβριο του 1994 αλλά αυτονομείται πολιτικά την 1η Ιανουαρίου του 1995 Επανεκλέγεται το 1998 από τον πρώτο γύρο. Ως δήμαρχος ξεχώρισε για τα πολλά έργα βιτρίνας. Ο φωτισμός και τα κάγκελα. Αξέχαστες, τουλάχιστον για μένα, μείνανε οι μεταλλικές μπάρες στο κέντρο της Αθήνας .Παραγγέλθηκαν, στοίχησαν ένα κάρο λεφτά και τώρα είναι άχρηστες. Εμείς όμως τα πληρώσαμε! Θυμάμαι και τα μηχανήματα είσπραξης των δημοτικών φόρων στάθμευσης αυτοκινήτων. Εξαφανίστηκαν εντελώς αυτά τα μηχανήματα και εκκρεμεί μία επιστροφή χρημάτων σε πολλούς πολίτες. Εμείς όμως τα πληρώσαμε και αυτά! Τον Μάρτιο του 2001 προέβλεψε έναν μακρόπνοο πολιτικό σχεδιασμό και κατ' επέκταση ένα πολιτικό όραμα. Είχε προδιαγράψει μια υποσχόμενη καριέρα η οποία θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην πρωθυπουργία της χώρας. Ιδρύει το Κόμμα Ενεργών Πολιτών (ΚΕΠ), δηλώνοντας ότι το κόμμα «δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με οποιαδήποτε χρηματοδότηση». Μετα από μερικούς μήνες το κόμμα δυαλίεται.Στο βιογραφικό του δεν το αναφέρει ούτε σαν αποτυχία ούτε σαν επιτυχία.
Το 2002 ιδρύει την "Παγκόσμια Ένωση Ολυμπιακών Πόλεων", υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Λοζάννη). Την ίδια χρόνια ιδρύει το "Παγκόσμιο Ινστιτούτο για τη Διπλωματία των Πόλεων". Εξελέγη πρώτος Βουλευτής Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004. Ξεκίνησε ως διπλωμάτης και με ούριο άνεμο στα πανιά του έφτασε στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ( 18.03.2004-14.02.2006) και προσγειώθηκε στο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ως υπουργός υπόσχεται πολλά αλλά εμείς τα πληρώνουμε. Δεν χάνει κανάλι και φωτογράφιση για να παρουσιάσει τα ΄΄θά΄΄ του!!
Το επίπεδο προσφοράς Υγείας, αυτό το ύψιστο κοινωνικό αγαθό,χαρακτηρίζει, κατά ένα μεγάλο μέρος, το βαθμό ανάπτυξης μιας κοινωνίας. Η υπόθεση της υγείας είναι εθνική, υπερβαίνει πρόσωπα, κόμματα και κυβερνητικές θητείες. Το ότι ο κύριος Αβραμόπουλος παρέμεινε στο υπουργείο Υγείας δεν σημαίνει τίποτα. Μάλλον πλήρωσε τα όνειρα διαδοχής αφού πριν μερικές εβδομάδες δήλωνε έτοιμος και ικανός για ..άλλο υπουργείο. Ο ανασχηματισμός ήταν για να αγοράσει ΄΄χρόνο΄΄ ο πρωθυπουργός μας. Αφού η πρώτη γραμμή δεν άλλαξε στην κυβέρνηση τίποτα δεν αλλάζει στην ουσία! Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας παραμένουν άλυτα . Η απροθυμία της κυβερνήσεως να καταβάλει τα τεράστια ποσά που οφείλει προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έτσι αδυνατούν να πληρώσουν τα νοσήλια στα νοσοκομεία, τα οποία, με τη σειρά τους, δεν είναι σε θέση να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τους προμηθευτές υγειονομικού υλικού και φαρμάκων δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο. Οι εταιρείες δεν δίνουν πλέον υλικά χωρίς να εισπράττουν τα χρωστούμενα. Τα δολίως εμφανιζόμενα ως δήθεν «χρέη των νοσοκομείων» αποτελούν κατ' ουσίαν χρέη της κυβερνήσεως. Ο χαμένος είναι ο κόσμος! Ενώ του έχουνε κάνει κρατήσεις και έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του τόσα χρόνια για καλή ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη αναγκάζεται να αγοράσει τα φάρμακά του. Λόγω μεγάλων ελλείψεων του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ο ασθενής βασανίζεται αντί να θεραπευτεί. Αντί να απολαμβάνει τις υπηρεσίες του ΕΣΥ αναγκάζεται να χρυσοπληρώσει το ΕΓΩ του ιδιωτικού τομέα. Δηλαδή καταντάει και κερατάς και γδαρμένος
Αναμφισβήτητα του αναγνωρίζω στυλ (και του δίνω τα εύσημα) στον τρόπο που εγκαινιάζει κυρίως ιδιωτικά και μετά κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Εκεί δηλώνει: "η άμιλλα ανάμεσα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει, συμβάλλοντας έτσι στην αμοιβαία βελτίωση των προσπαθειών και παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας"..