Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ : Ο ...ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ

ΤΟ ...ΝΑΙΔΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΤΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ....ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ. ΕΔΏ ΕΝΑ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.

(ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ" ΝΑΙΔΡΙΟΥ" ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ...ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ...ΑΙΘΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΑΓΥΡΤΕΣ )

Νέα επίθεση στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, το ωράριο και τις ώρες εργασίας στο Δημόσιο προετοιμάζει η κυβέρνηση.


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου της ΑΔΕΔΥ Ηλία Βρεττάκου και του μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Δέσποινας Σπανού

          Κατά τη σημερινή συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του ιδίου επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις μας ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια των δεσμεύσεων του μνημονίου και της Τρόικα προετοιμάζει νέα επίθεση σε βάρος των Δημοσίων Υπηρεσιών και των εργαζομένων στο Δημόσιο.
1.              Ο Υπουργός Εσωτερικών έθεσε στο τραπέζι μεταξύ των άλλων και το θέμα της αύξησης των ωρών εργασίας στο Δημόσιο και του ωραρίου λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση και την σύνδεσή του με το νέο μισθολόγιο. Φαίνεται καθαρά ότι, με πρόσχημα τις ανάγκες του πολίτη, βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των ωρών εργασίας και η επέκταση και στο Δημόσιο της ελαστικότητας που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα. Η επίκληση των αναγκών του πολίτη, γίνεται για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, αφού είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση με τις περικοπές δαπανών λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών, το πάγωμα των προσλήψεων έχει οδηγήσει και οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
2.              Οι ανακοινώσεις για το νέο μισθολόγιο επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μας ότι ο θεσμός θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τη διαιώνιση της λιτότητας και νέες περικοπές αφού ο Υπουργός επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι για το μισθολόγιο θα διατεθούν τα ποσά που προβλέπονται στο μνημόνιο, δηλαδή 2,7 δις λιγότερα από το 2009, στοιχείο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες.
3.              Για την μείωση, τέλος, των αποδοχών των υπαλλήλων που προωθείται παρά τις αντίθετες νομοθετικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για όσους υπάλληλους στα πλαίσια του Καλλικράτη θα μεταταγούν σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη δέσμευση.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μετά και τη σημερινή συνάντηση και τα νέα μέτωπα που ανοίγει η κυβέρνηση είναι ανάγκη να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της στάσης εργασίας στις 10 Φλεβάρη και της γενικής απεργίας που θα πραγματοποιηθεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους στις 23 Φλεβάρη.
                                                                                      Αθήνα 3/2/2011

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!



ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΤΡΟΙΚΑΣ

Η κορυφαία στιγμή της μάχης για δημόσια υγεία έφτασε.  Η έκβαση του αγώνα που ξεκίνησε με την μεγαλειώδη κατάληψη του υπουργείου υγείας, θα κρίνει το πως θα διαμορφωθεί η υγειονομική περίθαλψη στον τόπο μας τα επόμενα 30 χρόνια. Η κυβέρνηση και ο κατοχικός υπουργός-ψεύτης Λοβέρδος παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά μπροστά στο μεγαλειώδες ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που διαμορφώνεται τούτες τις ημέρες.  Μετά την απεργία-διαρκείας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΙΣ 10 Φλεβάρηπου αποφάσισαν ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ και οι γιατροί του ΙΚΑ, στο χορό ξαναμπαίνουν οι φαρμακοποιοί ,ενώ δηλώνουν συμπαράσταση και ετοιμάζονται να συμμετέχουν και οι κλάδοι των νοσηλευτών και των άλλων εργαζομένων στην υγεία.
Κάθιδρος ο λογιστής Λοβέρδος (που μάλλον δεν θα γίνει ποτέ υπουργός Υγείας) βλέπει να σβήνει μια λαμπρή πολιτική καριέρα (χτισμένη στο αίμα των εργαζομένων που τους κατάργησε  κάθε ασφαλιστικό δικαίωμα). Και χρησιμοποιεί αυτός ο «νέος φέρελπις» πολιτικός τις γνωστές παμπάλαιες μεθόδους: ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ και ΛΑΣΠΗ. Απεργοσπασία απέναντι στους συναδέλφους γιατρούς του ΙΚΑ, βάζοντας άλλους συναδέλφους από άλλα ταμεία να κάνουν την δουλειά τους. ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ διαδίδοντας ότι χθες η απεργία είχε συμμετοχή μόνο 0,2% (ή 42 γιατροί όπως διέδωσαν οι μισθοφόροι παπαγάλοι του MEGA!!!!) στο λεκανοπέδιο αττικής, και ότι οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται από τους απεργούς ιατρούς. Δεν λέει όμως ότι με το νόμο του η ταλαιπωρία για τους ασθενείς θα γίνει πολλαπλάσια και οι υπηρεσίες υγείας πολύ χειρότερες.

ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ:
Ø  Να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά συμμετοχής (που σημειωτέον κάθε μέρα που περνάει αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στο λεκανοπέδιο Αττικής παρά το ότι δεν καταγράφουν επίσημα όλους τους απεργούς οι υπηρεσίες).
Ø   Στον πόλεμο που άνοιξε κανείς συνάδελφος να μη μείνει ΑΠΕΞΩ. Μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Εμείς έχουμε κι άλλες εφεδρείες, κε ΥΠΟΥΡΓΕ! Θα τις ρίξουμε ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ! Οι μέρες σας είναι μετρημένες!!!

Συνάδελφοι:
Είναι γνωστός ο ρόλος αυτής της κυβέρνησης: να διαλύσει ό,τι απέμεινε από δημόσια δωρεάν υγεία και να το παραδώσει στους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες υγείας!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:
·         Τις περικοπές των μισθών μας. Με το νέο μισθολόγιο ετοιμάζονται να τους πετσοκόψουν κι άλλο. Ο μισθός του ειδικευομένου θα φτάσει ξανά κάτω από 1000 ευρώ.
·         Τις περικοπές των εφημεριών. Απλήρωτες εφημερίες , περισσότερη δουλειά και ανασφαλείς συνθήκες εφημέρευσης, ζούμε διαρκώς εδώ και δυό χρόνια.
·         Την κατάργηση και το ποδοπάτημα της συλλογικής μας σύμβασης, της μεγαλύτερης κατάκτησης του κλάδου. Κόψαν τους μισθούς, παγώσαν τις προσλήψεις, ξαναθεσπισανε τον βαθμό του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ. Παραδίδουν τα νοσοκομεία στους πανεπιστημιακούς, που όχι μόνο δεν τους καταργεί το ιδιωτικό ιατρείο, αλλά τους παρέχει και τον αναπληρωτή διοικητή των πανεπιστημιακών νοσοκομείων!!!
·         Τις περικοπές στα υλικά και τα φάρμακα. Mε τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων τα χρήματα για υλικά , φάρμακα και εφημερίες φτάνουν μέχρι τον ΑΠΡΙΛΙΟ. Για το λόγο αυτό έχουν κόψει τις προμήθειες υλικών και δεν υπογράφουν (π.χ. νοσοκομείο Νίκαιας), με αποτέλεσμα να ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ κρίσιμα χειρουργεία. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων θα γίνουν ασφυκτικές και θα θυμίζουν χώρες της υποσαχάριας Αφρικής με υλικά Κίνας και Ταιβάν: επικίνδυνα κι άχρηστα!!!

Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη που ήρθε μόνο για να διαλύσει ΟΤΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΓΕΝΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΠΟ. Είναι μια κυβέρνηση απόδοσίλογες μαριονέτες που με την τρομοκρατία, τη σπέκουλα και το ψέμα έσπειρε την απαισιοδοξία και τον φόβο στο σύνολο της ελληνικής κοινωνία για να την παραδόσει στις ορέξεις του κεφαλαίου.
Στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και των λειτουργών της  να έρθει το ΤΕΛΟΣ της!!!!!!!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ