Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


Έγινε σήμερα η γενική συνέλευση στου σωματείου εργαζομένων του Αττικού νοσοκομείου με θέμα την πρόθεση , εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας και των εκπροσώπων της , της ένταξης του νοσοκομείου σε πλήρη εφημερία ως κύριο νοσοκομείο υποδοχής ασθενών.
Τα συμπεράσματα της γενικής συνέλευσης ήταν γενικά τα παρακάτω :
- Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση , από θέση αρχής, για τη πλήρη ένταξη του νοσοκομείου σε πλήρη εφημερία και την την εκπλήρωση του σκοπού του να εξυπηρετεί τους χρήστες υγείας όπως όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
- Η ένταξη του νοσοκομείου στο σύστημα της πλήρους εφημερίας απαιτεί την άρτια στελέχωση στου σε νοσηλευτικό διοικητικό και τεχνολογικό προσωπικό , πράγμα που δεν υπάρχει ούτε κατά προσέγγιση. Από διάφορους ομιλητές τέθηκαν αναλυτικά οι ελλείψεις και οι δυσλειτουργίες του νοσοκομείου σε διάφορους τομείς που δημιουργούν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΤΑ για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου και καθιστούν αδύνατη τη ένταξη του στο προτεινόμενο σύστημα .
- Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε σε όλους τους συμμετέχοντες στη ΓΣ του νοσοκομείου η τοποθέτηση της προϊσταμένης του τμήματος αποστείρωσης που απεκάλυψε , με γλαφυρό τρόπο , δημόσια , τις τραγικές ελλείψεις του τμήματος σε προσωπικό , τις σοβαρές δυσλειτουργίες της υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και γεγονότων που δεν αφορούν απλά την δυνατότητα εφημέρευσης του νοσοκομείου αλλά τις στοιχειώδεις καθημερινές λειτουργίες του νοσοκομείου και δεν αποτελούν αντικείμενο συζήτησης μόνο σε γενική συνέλευση αλλά αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας για την ασφάλεια των ασθενών.
Τελικά η ΓΣ του Αττικού νοσοκομείου απεφάσισε την κωδικοποίηση όλων των ανεπαρκειών και ελλείψεων και νέα ΓΣ στις 27-1-2010 όπου θα ληφθούν τελικές αποφάσεις και τις μεθόδους αντίδρασης των εργαζομένων.




(Σημείωση Ναυαρχίδας : Το παραπάνω κείμενο είνα γραμμένο με πολύ ήπιο τρόπο για λόγους δεν είναι δυνατόν δήμόσια να αναφερθούν (τουλάχιστον προς το παρόν) , αυτά που ακούστηκαν σήμερα στη ΓΣ του νοσοκομείου είναι να κάτι σαν αυτό που λένε "ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ")