Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΝΕΑ :Σουηδία: Η βασιλική οικογένεια μπορεί να δωροδοκείται


Ο εισαγγελέας της Σουηδίας αρμόδιος για υποθέσεις διαφθοράς δήλωσε σήμερα ότι το πριγκιπικό ζεύγος της χώρας δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη για δωροδοκία εξαιτίας ενός νομικού κενού.

Ο εισαγγελέας της Στοκχόλμης, Γκούνρα Στέτλερ, έκανε αυτές τις δηλώσεις όταν ανακοίνωνε ότι μπαίνει στο αρχείο η έρευνα για τη φερόμενη δωροδοκία της πριγκίπισσας Βικτόριας μετά το πρόσφατο ταξίδι του μέλιτός της.

«Η απαγόρευση λήψης δωροδοκιών ισχύει για υπαλλήλους του κράτους», διευκρίνισε ο Στέτλερ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Η θέση της πριγκίπισσας είναι κληρονομική» και γι' αυτό δεν ισχύει ο νόμος στην περίπτωσή της.

«Αυτό πρέπει να αλλάξει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Χρηματοδοτήθηκε από φίλο...

Το γραφείο της εισαγγελίας του Στέτλερ κλήθηκε να ερευνήσει την υπόθεση του πριγκιπικού ζεύγους, μετά τις έξι συνολικά καταγγελίες, που έγιναν για «απρεπή» δώρα γάμου που έλαβε η πριγκίπισσα Βικτόρια και ο σύζυγός της πρίγκιπας Ντάνιελ.

Μετά το γάμο του, τον Ιούνιο, το πριγκιπικό ζεύγος έφυγε για ταξίδι του μέλιτος το οποίο «χρηματοδοτήθηκε» από έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, τον Μπέρτιλ Χουλτ.

Μεταξύ των δώρων που δέχθηκαν, ήταν μία πτήση με το ιδιωτικό του τζετ στην Ταϊτή, μία κρουαζιέρα μίας εβδομάδας με το πολυτελές σκάφος του, ενώ διέμειναν και στο σπίτι του στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Το παλάτι δήλωσε, από τη μεριά του, ότι «ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι και ένα δώρο γάμου από έναν παλιό φίλο της βασιλικής οικογένειας»...
ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ : ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ! ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ...ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΝΥΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΑΣ ; ΕΛΕΟΣ ! ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΣΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝΕ ΚΑΜΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ , ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΠΡΟΙΚΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ , ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΣΑΝ ΤΟ ...ΙΑΠΩΝΙΚΟ ...ΣΟΥ ΚΑ ΚΙΟ ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ !
ΑΙΣΧΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΝΟΙΑ ...ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ !