Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Στους 100.000 οι «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα»

Τα σημεία σε όλη την Ελλάδα που διαδηλώνουν οι «Αγανακτισμένοι»

Σε παραπάνω από 60 σημεία σε όλη την Ελλάδα έχουν συγκεντρωθεί οι «Αγανακτισμένοι». Μόνο για το Σύνταγμα ο αριθμός υπολογίζεται στους 100.000 ανθρώπους. Παρόμοιες συγκεντρώσεις συνεχίζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ οι Ισπανοί εμφανίζονται ευχαριστημένοι για την ανταπόκριση των «Αγανακτισμένων» στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη μετά το κάλεσμα τους.
http://www.skai.gr

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΩΡΑ 19 15
Χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» έχουν κατακλύσει από το απόγευμα  την πλατεία Συντάγματος σε μία συγκέντρωση που δίνουν δυναμικά το «παρών» οι πολίτες κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας.
Κεντρικό σύνθημα «Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι» στην πλατεία Συντάγματος, όπου κυριαρχούν τα συνθήματα σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά. Οι κινητοποιήσεις προσλαμβάνουν πανευρωπαϊκή διάσταση, καθώς μέσω Διαδικτύου απευθύνθηκε κάλεσμα προς όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στο κίνημα διαμαρτυρίας.
Οι πολίτες που κατεβαίνουν κάθε ημέρα στο Σύνταγμα προχώρησαν σε αυτοοργάνωση. Συγκρότησαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, ενώ οι σκηνές είναι την Κυριακή περισσότερες από όλες τις προηγούμενες μέρες. Το πρόγραμμα προβλέπει μέχρι και καλλιτεχνικά δρώμενα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ * ΝΔ * ΛΑΟΣ
Συναίνεση αλά Ελληνικά :
Απορρίφθηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για την σύσταση «Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Λογιστικό Έλεγχο του Δημοσίου Χρέους», προκειμένου να νη μάθει ποτέ ο Ελληνικός Λαός πώς δημιουργήθηκε αυτό και ποιο μέρος του είναι παράνομο και επαχθές.
Η Συναίνεση επί τέλους επετεύχθη !
Μήπως ήταν αυτό που τελικά συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, που συνήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Εγγυητή του Πολιτεύματος της Κοινοβουλευτικής Δικτατορίας της Τρόικας, του ΔΝΤ και της Διεθνούς Κερδοσκοπίας ;
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ τάχθηκαν ομόφωνα κατά του Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους, προκειμένου να σωθεί η Πατρίδα, με το μοναδικό επιχείρημα ότι ο Λογιστικός Έλεγχος καλλιεργεί δήθεν την αυταπάτη αποφυγής των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας.
Τρομερό επιχείρημα !
Ακόμη και για ατάκα του Λαζόπουλου ή των Ράδιο Αρβύλα θα ήταν πολύ προχωρημένο !
Οι ανεπάγγελτοι καταπατητές του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων (λέγονται και Βουλευτές)
είναι μοναδικοί.
Τέτοια Λαμόγια δεν υπάρχουν πουθενά στον Πλανήτη.
Μπορεί να διαφωνούν στα πάντα.
Όταν όμως έρχεται η ώρα της ιστορικής ευθύνης, προκειμένου να σωθεί η Πατρίδα, δηλαδή η ατομική και κομματική τους Παρτίδα, τότε ζούμε μεγάλες στιγμές συναίνεσης, εθνικής ομοψυχίας και ιστορικών συμβιβασμών.
Συναίνεσαν στη συγκάλυψη της αδιαφάνειας και της διαπλοκής και είπαν όλοι μαζί
ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Για να μη μάθουμε ποτέ πόσα ΔΙΣ χρωστάμε από τις υπερτιμολογήσεις της SIEMENS, των προμηθειών του δημοσίου, του συστήματος υγείας, των δημοσίων έργων, των υποβρυχίων και των λοιπών στρατιωτικών εξοπλισμών, από τις μίζες και τις παράνομες χρηματοδοτήσεις και δανειοδοτήσεις των ΔΕΚΟ, από τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων, από το ασφαλιστικό και τα πακέτα στήριξης των τραπεζών, από τις μίζες των Greek Statistics, από τα Swapsτης Goldman Sachs, κλπ. κλπ.
Ο Λογιστικός Έλεγχος θα αναδείκνυε με κάθε λεπτομέρεια το μέγεθος του παράνομου και επαχθούς χρέους, συνολικά και αναλυτικά, κατά χρεώστη, πιστωτή και υπόχρεο αποκατάστασης της ζημίας που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο, μετά από 40 χρόνια κακουργηματικής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος από το Πολιτικό Προσωπικό της Ελλάδος, ήτοι τους διορισμένους υπαλλήλους και BrokersΕλλήνων και Αλλοδαπών Νταβατζήδων, που έχουν καταπατήσει το κτίριο της Βουλής και, μαζί με αυτό, το Σύνταγμα, την Αξιοπρέπεια και το Μέλλον της Πατρίδας μας.
To επιχείρημα ότι ο Λογιστικός Έλεγχος καλλιεργεί δήθεν την αυταπάτη αποφυγής των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, δεν αντέχει σε καμία λογική.
Δεν ζητήσαμε το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους για να μην το πληρώσουμε.
Τον ζητήσαμε για να μάθουμε ποιοι το δημιούργησαν και σε ποιους πρέπει να το χρεώσουμε.
Γιατί σήμερα, με τη λογική του «Μαζί τα Φάγαμε», η κατανομή του κατά κεφαλήν δημοσίου χρέους έχει γίνει με την απάτη της αυθαίρετης διαίρεσης του χρέους προς το συνολικό πληθυσμό, χρεώνοντας τον κάθε Έλληνα Πολίτη, από τη στιγμή της γέννησής του, με 45.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το αν είναι ενήλικος ή ανήλικος, εργαζόμενος, άνεργος ή συνταξιούχος, δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, Νταβατζής ή μικρομεσαίος επιχειρηματίας ή αν έφαγε και πόσο έφαγε.
Αντιθέτως, ο Λογιστικός Έλεγχος θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξασφάλιση και την αποπληρωμή του Δημοσίου Χρέους.
Αφού εντοπιστούν όλοι οι χρεώστες μιζών, προμηθειών, χρηματοδοτήσεων και υπερτιμολογήσεων, όπως ακριβώς γίνεται με τους Φοροφυγάδες, τότε το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να στραφεί εναντίον τους, με αγωγές αποζημιώσεως, ζητώντας την επιστροφή όλων των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, έντοκα, από την ημερομηνία καταβολής εκάστου ποσού.
Τα ποσά κάθε μεμονωμένης αγωγής αποζημίωσης, θα μπορούσαν να βεβαιωθούν στους ατομικούς ή εταιρικούς ΑΦΜ εκάστου χρεώστη, με την ίδια διαδικασία που βεβαιώνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη από τις αρμόδιες ΔΟΥ.
Έτσι, υπολογίζοντας το παράνομο χρέος τουλάχιστον σε 100 ΔΙΣ, το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε εύκολα και σύννομα, σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία, να μετατρέψει το 25% του Δημοσίου Χρέους σε Ιδιωτικό,καθιστώντας υπόχρεους για την αποπληρωμή του αυτούς που τα φάγανε στην πραγματικότητα, Έλληνες και Αλλοδαπούς, Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα.
Και αντί να ψάχνουμε για 50 ΔΙΣ από το ξεπούλημα της ελάχιστης δημόσιας περιουσίας που απέμεινε στη χώρα, θα μπορούσαμε εύκολα να εκχωρήσουμε στους Δανειστές μας τα 100 ΔΙΣ του παράνομου και επαχθούς χρέους, βεβαιωμένα στους Ιδιώτες που τα οφείλουν.
Και επειδή οι ιδιώτες αυτοί, Έλληνες και Αλλοδαποί Νταβατζήδες, Απατεώνες και Κερδοσκόποι, είναι όλοι υπαρκτοί, ενεργοί, φερέγγυοι, αξιόχρεοι και βαθύπλουτοι, τα 100 αυτά ΔΙΣ που θα μπορούσαν να εκχωρηθούν κατά τα ανωτέρω στους Δανειστές μας είναι όλα εισπράξιμα και θα γίνονταν εύκολα αποδεκτά ως collaterals προς εξασφάλιση των νέων δανείων που ζητάμε, αφού συμβιβαστήκαμε πλέον με την ιδέα ότι μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο με δανεικά, όντας ανίκανοι να παράξουμε νέο εθνικό προϊόν, υπεραξία και πλούτο.
Γιατί λοιπόν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συναίνεσαν, λέγοντας

ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ;
Μήπως γιατί είναι και οι ίδιοι, ατομικά, Χρεώστες μιζών, προμηθειών και χρηματοδοτήσεων ;
Μήπως γιατί είναι Χρεώστες τα διεφθαρμένα και καταχρεωμένα κόμματα που εκπροσωπούν ;
Μήπως γιατί είναι Χρεώστες τα αφεντικά και οι αφανείς εντολείς τους ;
Μήπως γιατί είναι Χρεώστες και κάποιοι από τους Δανειστές μας ;
Ή μήπως για όλα μαζί ;
Το ερώτημα είναι εύκολο και η απάντηση αυτονόητη.

Θα τη δώσει σύντομα ο Ελληνικός Λαός στις Πλατείες όλης της χώρας.

Και θα την εισπράξουν τοις μετρητοίς όλοι οι αχυράνθρωποι της διαπλοκής, αυτοί που κρύβονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία και τον κατάπτυστο νόμο περί μη ευθύνης υπουργών, τη μέρα που οι χιλιάδες αγανακτισμένοι Έλληνες θα μπουκάρουμε στο κτίριο της Βουλής, με καδρόνια στα χέρια.
Κυριάκος Τόμπρας
Όχι χαζοί είναι να επιτρέψουν τέτοιους ελέγχους, τα λαμόγια.

Η πρωτοβουλία ακαδημαϊκών στήνει ξόβεργα για μπούφους


Αρχικά θυμηθείτε μια δικιά μας χθεσινή ανάρτηση. Μετά παρακολουθήστε στο βίντεο που παραθέτουμε την φωνή της ντόπιας αστικής τάξης να μας λέει ότι «πρακτικά η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει θέμα».
Και τώρα διαβάστε την τοποθέτηση του Δημήτρη Καζάκη   που εκτιμάει ότι  σχεδιάζεται να υπάρξει «διακυβέρνηση "εθνική συνεννόησης", που ετοιμάζεται στο παρασκήνιο», και της οποίας επιδίωξη θα είναι «να καλύψει το κενό της πολιτικής νομιμοποίησης που υπάρχει σήμερα στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης».

Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

Ποιος είναι ο στόχος αυτής της ανοιχτής συγκέντρωσης; Να καταγγελθεί η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης θα έλεγε κάποιος που είναι τόσο αφελής, ώστε δεν μπορεί να διακρίνει τις μεθοδεύσεις νομιμοποίησης του καθεστώτος κατοχής και εκποίησης της χώρας που κρύβονται πίσω της.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση ποντάρει στο γεγονός ότι αρκεί κάποιος να φωνάζει αρκετά δυνατά ενάντια στην Δανειακή για να φανεί ότι δήθεν είναι ενάντια και στο καθεστώς που της έχεις επιβληθεί από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.
Όμως εντελώς τυχαία δεν λένε απολύτως τίποτε ούτε για το χρέος, ούτε για το ευρώ. Οι μεγάλοι μας αυτοί καθηγητές και ποικίλοι επώνυμοι επικεντρώνουν την κριτική τους στην Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης για να πετύχουν τι; Μα για να απαλειφθούν οι επαχθείς όροι της, όπως μας λέει ο κ. Κασιμάτης. Δηλαδή αν οι επαχθείς όροι έφευγαν από την εν λόγω Σύμβαση, όλα θα ήταν εντάξει; Θα έπρεπε να αποδεχθούμε τον «μηχανισμό στήριξης» με βάση τον οποίο εκποιείται η χώρα;
Και το επαχθές χρέος, τι πρέπει να γίνει με αυτό; Γιατί μιλάτε για την επαχθή σύμβαση και δεν λέτε κουβέντα για το επαχθές χρέος; Γιατί δεν καλείτε τον ελληνικό λαό να απαιτήσει την μη αναγνώριση και τη διαγραφή του; ‘Η μήπως περιμένετε να βγάλει τα «επιστημονικά» της πορίσματα η δήθεν έρευνα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, ενώ την ίδια ώρα η χώρα και ο λαός της χάνεται;
Μήπως τελικά αυτό που επιδιώκετε είναι να καλύψετε το κενό της πολιτικής νομιμοποίησης που υπάρχει σήμερα στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης;


Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα έχει θέσει ξεκάθαρα το δίλημμα: Με το ευρώ και ξερό ψωμί, ή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Εσείς τι απαντάτε σ’ αυτό; Ή μήπως δεν σας ενδιαφέρει;
Πώς γίνεται και ενώ κόπτεστε για την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της χώρας, δεν λέτε κουβέντα για το καθεστώς κατάλυσής της μέσα στην ΕΕ και την ΟΝΕ; Γιατί άραγε; Εκτός πάλι κι αν είστε τόσο αδαείς ώστε να θεωρείτε ότι μια χώρα υπό κατοχικό νόμισμα, όπως είναι το ευρώ και υπό τον έλεγχο του πιο αδίστακτου καρτέλ κεντρικών τραπεζών που έχει γνωρίσει ποτέ η ευρωπαϊκή ιστορία, μπορεί να διατηρεί την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ διαρρηγνύεται τα ιμάτιά σας για την επαχθή και παράνομη δανειακή σύμβαση, δεν λέτε κουβέντα για την ενσωμάτωσή της στην Συνθήκη του Ευρώ μέσα από την «οικονομική διακυβέρνηση» και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό ελεγχόμενων χρεοκοπιών και εκποίησης χωρών; Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας; Να καταγγείλετε την εκποίηση της χώρας μέσω της δανειακής σύμβασης για να την παραδώσετε ήσυχα-ήσυχα στην εκποίηση και την διάλυση μέσω του Συμφώνου του Ευρώ και του ΕΜΣ;

Την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία δεν μπορούν να την επικαλούνται όσοι δέχονται να την ξεπουλούν προς όφελος της ΕΕ και του ευρώ. Δεν μπορούν να μιλάνε για την αντίθεσή τους στην απαξίωση του δημόσιου πλούτου της χώρας όσοι αποδέχονται την εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού και απολύτως καταχρηστικού δημόσιου χρέους της χώρας. Δεν είναι παρά εξίσου δωσίλογοι, όσο και οι σημερινοί κυβερνήτες. Ότι κι αν προφασίζονται. Ότι κι αν επικαλούνται.

Δυστυχώς οι ίδιοι που για δεκαετίες δεν είπαν κουβέντα για την καταστροφική πορεία της χώρας. Οι ίδιοι που συνέργησαν ή συγκάλυψαν αυτήν την πορεία, όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα τιμητές με πρόσχημα την καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Χωρίς βέβαια να λένε κουβέντα για την ταμπακέρα, δηλαδή το καθεστώς χρεοκοπίας, εκποίησης και πτώχευσης υπό το ευρώ. Αλλού στοχεύουν. Προτάσσοντας ο καθένας την προσωπική του ατζέντα, τις δικές τους ιδιοτελείςφιλοδοξίες, εξαργυρώνοντας διαμαρτυρημένες επιταγές ή σκοτεινές υποχρεώσεις προς το σύστημα εξουσίας, έρχονται να θέσουν ανοιχτή υποψηφιότητα για την διακυβέρνηση «εθνική συνεννόησης», που ετοιμάζεται στο παρασκήνιο. 

Μην τους κάνετε την χάρη. Μην τους αφήσετε να σας ξεγελάσουν με την ρητορική αντίθεσή τους στη δανειακή σύμβαση. Μην τους επιτρέψετε να νομιμοποιήσουν την εκποίηση και την διάλυση της χώρας με το Σύμφωνο του Ευρώ και τον ΕΜΣ.

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγουν να καταφέρονται ενάντια στην υπάρχουσα κομματοκρατία και στο φαύλο πολιτικό σύστημα απαλλάσσοντας τα αφεντικά του, εντός και εκτός Ελλάδας, από κάθε ευθύνη. Η τυφλή καταγγελία της πολιτικής φαυλοκρατίας ήταν πάντα το πρόσχημα για την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών από κάθε είδους χούντα. Μην τους επιτρέψετε να φέρουν την χούντα της «εθνικής συνεννόησης». 

Δεν έχουμε ανάγκη από «σωτήρες», ούτε από ξεπεσμένους επαγγελματίες που νομίζουν ότι αποτελούν το Α και το Ω αυτού του κόσμου. Την λύση θα την δώσει ο ίδιος ο λαός, αρκεί να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και να μην παραμυθιάζεται από ανούσιες φλυαρίες που καλούν σε σικέ αντίσταση. Είμαστε σε κρίσιμη καμπή. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κρίνει πολλά. Μην τους αφήσετε να σας καβαλίσουν. Τα δεσμά με τα οποία σφυρηλατείται η υποτέλεια της χώρας και η δουλεία του λαού είναι σήμερα το χρέος και το ευρώ. Όποιος εμφανίζεται να τα αγνοεί, τότε είναι άσχετος, ή πολύ απλά ύποπτος.
ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η παγκόσμια υγεία στο βωμό του κέρδους...


Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν οι άνθρωποι για το κέρδος; Που μας οδηγούνε οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής ένωσης;

Οργανισμός-σφραγίδα, που εργάζεται, απροκάλυπτα πλέον, μόνον για τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών, έχει καταντήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου, που υποτίθεται ότι είναι ο αρμόδιος κοινοτικός φορέας που φέρει την ευθύνη για την καταλληλότητα ή μη των φαρμακευτικών σκευασμάτων για ανθρώπινη χρήση, που διοχετεύονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Γεγονός που, όπως τονίζεται ιδιαίτερα, σε πρόσφατο Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με βάση το οποίο δεν εγκρίθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο προϋπολογισμός του ΕΟΦ για το 2009, δημιουργεί «αμφιβολία για την πραγματική ανεξαρτησία του Οργανισμού», αλλά και ανησυχία για το αν «η αξιολόγηση των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση», που διοχετεύονται σωρηδόν στην ευρωπαϊκή αγορά, «γίνεται από ανεξάρτητους και καταρτισμένους εμπειρογνώμονες».

Ελεγκτές-φερέφωνα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του «παζλ», που συνθέτουν τη διαπίστωση ότι ο ΕΟΦ λειτουργεί, απροκάλυπτα πλέον, ως όχημα για την προώθηση των συμφερόντων των φαρμακοβιομηχάνων, αδιαφορώντας για το αν η χρήση των φαρμακοσκευασμάτων, που εγκρίνονται και διατίθενται στους ασθενείς, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, επιδείνωση των ασθενειών ή ακόμη και τον θάνατο.

Το 18% του προϋπολογισμού λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου καλύπτεται από την Κομισιόν και το 82% από τις εισφορές των φαρμακοβιομηχανιών που, έναντι αυτών των εισφορών, αποκτούν άδεια εμπορίας φαρμάκων στην Ε.Ε.

Οι «εμπειρογνώμονες», που προσλαμβάνονται στον ΕΟΦ και έχουν την αρμοδιότητα ελέγχου καταλληλότητας των φαρμάκων, έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν ως φερέφωνα της φαρμακοβιομηχανίας που μετά τη λήξη της θητείας τους στον Οργανισμό, ανταμείβονται με θέσεις και παχυλές αμοιβές στις φαρμακευτικές εταιρείες.

Ως ενέργεια που δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες ως προς την πραγματική ανεξαρτησία του ΕΟΦ, το Ψήφισμα αναφέρει το παράδειγμα του πρώην εκτελεστικού διευθυντή του Οργανισμού, που μετά την αποχώρησή του ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου σε εταιρείες φαρμάκων σχετικά με την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και τη μείωση του χρόνου έως την εισαγωγή των νέων προϊόντων στην αγορά.

Εκφράζεται, ακόμη, η βάσιμη υπόνοια ότι οι εμπειρογνώμονες και το προσωπικό που ασχολήθηκε με τα φάρμακα της κατηγορίας benfluorex δεν λειτούργησαν ως ανεξάρτητοι και δεν υπέβαλαν αληθή δήλωση σύγκρουσης συμφερόντων.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η αξιολόγηση των φαρμάκων που διοχετεύονται στην ευρωπαϊκή αγορά γίνεται από ανεξάρτητους και επιστημονικά καταρτισμένους εμπειρογνώμονες, τονίζεται στο Ψήφισμα.