Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Φαμφάρες



Μας έχει συνηθίσει το Υπουργείο Υγείας(ΥΥΚΑ) πλέον σε επικοινωνιακές φωτοβολίδες.Τόσο, που κάθε φορά που κάνει κάποια εξαγγελία σκεφτόμαστε αν πρέπει να ασχοληθούμε μαζί τους ή να τους αγνοήσουμε.
Ένα τετοιο πυροτέχνημα αποτελεί και η πρόσφατη κλήση του ΥΥΚΑ προς την 'Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) να δώσει προτάσεις μέχρι την 10/7/2009 για την κατανομή 1400 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομίας.
Τι προτάσεις ζητά το ΥΥΚΑ, όταν οι ετήσιες συνταξιοδοτήσεις (2000 περίπου) είναι περισσότερες από τις εγκριθείσες θέσεις;
Τι προτάσεις ζητά το ΥΥΚΑ, όταν οι πραγματικές ανάγκες ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες;
Τι προτάσεις ζητά το ΥΥΚΑ, όταν αυτός ο αριθμός πρέπει να κατανεμηθεί σε περίπου 140 νοσοκομεία της χώρας και σε υπερδιπλάσιο αριθμό Κέντρων Υγείας;
Άραγε για ΔΕ νοσηλευτές και νοσοκόμους τραυματιοφορείς υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις;
Καντε τη διαίρεση να δείτε πόσες εγκριθείσες θέσεις αντιστοιχούν σε κάθε νοσοκομείο και ΚΥ.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το ΥΥΚΑ ζητά συνενόχους και συμμέτοχους στη διαχείριση της μιζέριας.Να μπορέσει δηλαδή να ισχυριστεί ότι έχει και τη νομιμοποίηση της ΕΝΕ.
Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και μέσα στον Ιούλιο να κατανεμηθούν οι θέσεις , χρειάζεται τουλάχιστον ένα εξάμηνο το ΑΣΕΠ για να φέρει σε πέρας την όλη διαδικασία .Άρα αισίως πάμε στους πρώτους μήνες του 2010 και βλέπουμε.Όταν ήδη πάλι θα έχουν αποχωρήσει συνταξιοδοτούμενοι μερικές εκατοντάδες ακόμα νοσηλευτών.

Φταίμε εμείς λοιπόν τώρα που τους καταλογίζουμε επικοινωνιακή διαχείριση και θεωρούμε τις εξαγγελίες επικοινωνιακές φωτοβολίδες ;

Στα χνάρια του πολιτικού της προϊσταμένου βαδίζει και η διοίκηση του ΑΤΤΙΚΟΝ η οποία αφού αποφάσισε να συμπτύξει δύο κλινικές Ιούλιο και Αύγουστο και άλλη μία 20 ημέρες τον Αύγουστο, για να μπορέσουν να δοθούν οι ελάχιστες κατά νόμο καλοκαιρινές άδειες στους νοσηλευτές όπως υπερήφανα ανακοίνωσε, δεν έχει υλοποιήσει την απόφαση,αν και πλησιάζουμε τα μέσα του Ιουλίου.
Η δέσμευση σχετικά με το προσωπικό που αν δεν ερχόταν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα γινόταν σύμπτυξη, ήταν καθαρά επικοινωνιακή γιατί προσωπικό ΔΕΝ ήλθε και σύμπτυξη ΔΕΝ έγινε .
Η ίδια δέσμευση ανανεώθηκε με νέο χρονικό όριο τον Ιούνιο που επίσης αποδείχθηκε επικοινωνιακό τρύκ.
Η υποτυπώδης σύμπτυξη για τις καλοκαιρινές άδειες αν και μικρότερη από πέρυσι, με το ίδιο η και λιγότερο προσωπικό, δεν υλοποείται.
Από δεσμεύσεις έχουμε χορτάσει. Από κοροϊδία το ίδιο.
Σοβαρευτείτε γιατί θα μας βρείτε μπροστά σας. Εμείς σε αντίθεση με εσάς, τις δεσμεύσεις μας τις τιμούμε.