Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Η σιωπή των... βοσκών!


Παρασκευή, 30 Ιανουάριος 2009



Απο το blog ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ εδώ







Εκκωφαντική η σιωπή των... βοσκών.(της ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ)

Βλέπεις εκείνα τα ατίθασα στο "Αττικόν" δεν μπαίνουν με τίποτα στη στρούγκα.

Τι να σου κάνουν τα τσομπανόσκυλα !

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ

Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΣΑΦΑΛΙΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΥ Η Κα ΛΟΥΚΑ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Α. ΠΕΤΡΟΥ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΟΛΗ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ.
ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΘΩΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΗ Κα ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η Κα Λουκά πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων σε χαρούμενες στιγμές σε "αναρχικές" εκδηλωσεις

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» 27-01-2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το «ΑΤΤΙΚΟΝ» μετά από 6 χρόνια λειτουργίας κι ενώ η ανάπτυξη έχει φτάσει το 87% υπολειτουργεί λόγω της υποχρηματοδότησης και των τραγικών ελλείψεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Η λειτουργία του Νοσοκομείου με ελλιπές προσωπικό δημιουργεί οξύτατα προβλήματα, κυρίως στην ποιότητα της νοσηλευτικής φροντίδας και στην ασφάλεια των ίδιων των ασθενών, όπως παραδέχεται στην απόφασή του το Επιστημονικό Συμβούλιο, και ακολούθως στην σωματική και ψυχική αντοχή των εργαζομένων.

Τους τελευταίους 4 μήνες οι εργαζόμενοι του «Αττικού» νοσοκομείου προχωρήσαμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας:

1. Άμεσες μαζικές προσλήψεις στο Αττικό Νοσοκομείο του αναγκαίου νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού με μόνιμη εργασιακή σχέση.

2. Καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών-εφημεριών και εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2009 των απαραίτητων κονδυλίων για πληρωμή εφημεριών-υπερωριών.

3. Κανένα άνοιγμα νέων κλινών, κλινικών, χειρουργικών κρεβατιών ή άλλων τμημάτων. Σύμπτυξη κλινικών και τμημάτων με σκοπό την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου με το υπάρχον ελλιπές προσωπικό έως ότου γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις.

Η Διοίκηση του «ΑΤΤΙΚΟΝ» κάτω από το βάρος της πίεσης, αναγκάστηκε να βρει χρήματα να πληρώσει μετά από σχεδόν 6 μήνες τα δεδουλευμένα και να υποσχεθεί την πρόσληψη 100 εργαζομένων μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ειδάλλως θα προχωρήσει σε σύμπτυξη κλινικών, πράγμα που μέχρι τώρα έχει αρνηθεί παρά την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, αντί να προσπαθήσει να αξιοποιήσει τις δυνάμεις της στην λύση των σοβαρών προβλημάτων που ταλαιπωρούν το νοσοκομείο, εξαπέλυσε ένα κύμα διώξεων εναντίον των εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με σκοπό την τρομοκράτησή τους για την αποφυγή μελλοντικών κινητοποιήσεων. Ενέργειες όπως αλλαγές τμημάτων σε νοσηλευτές κάθε εβδομάδα , τοποθετήσεις προϊσταμένων που έστησαν τα τμήματα σε άσχετα με την εξειδίκευσή τους τμήματα σκοπό έχουν την τιμωρία τους για τη συμμετοχή τους στην υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου την προσπάθειά της να καταστείλει τις αντιδράσεις και τους αγώνες των εργαζομένων προχώρησε σε κλήση σε γραπτή απολογία 17 νοσηλευτών για το «πειθαρχικό παράπτωμα» της «αδικαιολόγητης απουσίας» από την εργασία, την ώρα που οι νοσηλευτές συμμετείχαν στη συγκέντρωση εργαζομένων και στη Γενική Συνέλευση, μετά από προφορικές αναφορές (!!!) και Υπηρεσιακό Σημείωμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Η απροκάλυπτη αυτή ενέργεια της Διοίκησης προσβάλει την Δημοκρατία και τους θεσμούς, είναι ωμή και βάναυση καταπάτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση και εκφοβισμό τους.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου για τις συνδικαλιστικές διώξεις εναντίον των εργαζομένων του «ΑΤΤΙΚΟΝ», που αγωνίζονται για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους τους πολίτες, ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου για την σημερινή τραγική κατάσταση που έχει οδηγήσει το νοσοκομείο, την καταπάτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας που σκοπεύει στην συγκάλυψη των προβλημάτων λειτουργίας του νοσοκομείου.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συναδέλφους μας. Ο αγώνας μας είναι συλλογικός. Δηλώνουμε ότι εάν ένας/μία από εμάς διώκεται, είμαστε όλοι διωκόμενοι.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κλήσεων σε απολογία.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης.


Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν»