Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

www.ygeianer.gr : Συνεχίζουμε!

Μετά από πολύωρη συζήτηση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας που παραμένει υπό κατάληψη για δεύτερη μέρα οι εκπρόσωποι φορέων και οι συμμετέχοντες γιατροί αποφάσισαν:

- Να παραμείνει υπό κατάληψη το υπουργείο υγείας και αύριο να γίνει στο χώρο νέα συνεδρίαση των φορέων , ενώ στις 12.30μμ να δοθεί συνέντευξη τύπου.

- Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Ειδικά η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ που συνεδρίασε επι τόπου αποφάσισε να κηρύξει αύριο Πέμπτη 24ωρη απεργία στην Αθήνα και 4ωρη στάση εργασίας (10πμ-2μμ) στην υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν Συνελεύσεις σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης που έγινε σε διάλλειμα της συνέλευσης δεν απέδωσε τίποτα θετικό, με τον κ. Λοβέρδο να βρίσκεται σε δυσχερή θέση και να υπεραμύνεται των ρυθμίσεων, αρνούμενος την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το κλίμα που διαμορφώνεται μετά από τις παραπάνω εξελίξεις είναι εκρηκτικό και στην αυριανή σύσκεψη θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Οι Ενώσεις Γιατρών και οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι επιβεβλημένο να εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις και να ενημερώσουν με επάρκεια την κοινωνία, ώστε να πάψει ο ποταμός παραπληροφόρησης που αναβλύζει από το υπουργείο Υγείας.