Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

22/12/2010 Επερώτηση ΚΚΕ για τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας(ΒΟΥΛΗ)

Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, σε συνδυασμό με την προσαρμογή της λειτουργίας τους ως επιχειρήσεων, έχει σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς, ιδιαίτερα των λαϊκών οικογενειών. Η αντιλαϊκή - φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία του λαού, αφού όλα τα λαϊκά δικαιώματα στον τομέα αυτό έχουν κηρυχθεί σε διωγμό.

Ολα τα μέτρα που εφαρμόζονται ή σχεδιάζονται, είναι ενταγμένα και υπηρετούν το στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή την εξασφάλιση της ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να γίνει ακόμα πιο φτηνή η τιμή της εργατικής δύναμης και σε συνθήκες τέτοιες που στην κυριολεξία όποιος έχει να πληρώσει θα ζει και όποιος όχι, θα κινδυνεύει να πεθάνει. Είναι πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία σαν κόστος και γι'' αυτό σαν εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται. Η κυβέρνηση, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ και με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., επιδιώκει να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης, τα χρέη του δημόσιου τομέα της Υγείας, που δημιούργησε η επιχειρηματική δράση, με την απλόχερη στήριξη του κράτους (επενδυτικά κίνητρα, φοροαπαλλαγές κλπ.). Αξιοποιούν την καπιταλιστική οικονομική κρίση για να ξεμπερδέψουν μια και καλή ακόμα και με αυτές τις ανεπαρκείς και υποβαθμισμένες κρατικές παροχές στην Υγεία.

Σε συγχορδία η ΕΕ, το ΔΝΤ, η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΛΑ।Ο।Σ।, ο ΣΕΒ και τα μαζικά τους μέσα ενημέρωσης έχουν αναλάβει να πείσουν τους εργαζόμενους να δεχτούν τις άγριες περικοπές και στην Υγεία, στο όνομα του "εξορθολογισμού των δαπανών", της "σπατάλης", των "τρωκτικών"। Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους εργαζόμενους γιατί απαιτούν τα αυτονόητα, δηλαδή σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, που ήδη τις έχουν χρυσοπληρώσει και δεν τις έχουν। .........ΚΛΙΚ ΕΔΩ για ολοκληρο το κειμενο.

O «λογιστής των οικονομικών της υγείας» και η παραπλάνηση της κοινής γνώμης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Σχετικά με την χθεσινή ομιλία του Υπουργού Υγείας επί του Προϋπολογισμού στην Βουλή

Με τη χθεσινή «παράσταση» στη Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Υπουργός Υγείας αναδεικνύεται σε «μετρ» της παραπλάνησης, χρησιμοποιώντας τα ρήματα εξορθολογίζω, εξυγιαίνω και αυξάνω τους ιδίους πόρους του νοσοκομείου.

Οι δε δεσμεύσεις του ότι τα σημαντικότερα για τη βελτίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, θα αρχίσουν από την 1η Απριλίου, ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο, μόνο ως φάρσα και κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο μπορεί να εκληφθεί.

Η αλήθεια είναι ότι το κράτος αποσύρεται από την υποχρέωση του να χρηματοδοτεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η αλήθεια είναι ότι καθιστά την υγεία εμπόρευμα και λειτουργεί τα νοσοκομεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η αλήθεια είναι ότι κατεδαφίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ρίχνει στις πλάτες του λαού το κόστος και πετά τους απόρους, τους ανέργους, τους ανασφάλιστους και τους μετανάστες στον Καιάδα.

Η αλήθεια είναι ότι παράλληλα με τα παραπάνω, συνεχίζει και βεβαιώνει την αιμορραγία δημοσίων πόρων προς το αδηφάγο μεγάλο ιατρικό και χρηματιστηριακό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές του φαρμάκου.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός Υγείας πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ψέματα τελειώνουν. Το δημόσιο αγαθό της υγείας βρίσκεται στο στόχαστρό τους και ο ΣΥΝ είναι σε πόλεμο με την κυβέρνηση, την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους «λογιστές» τους.

Η αντίσταση και η ενότητα στην πάλη, αποτελεί χρέος της κοινωνίας και του καθενός.

21/12/2010 ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ