Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ζήσε ...Ιούνη μου


Όταν πριν  δυο μήνες (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)επισημαίναμε το πρόβλημα με την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και ζητούσαμε να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις  δεν κινήθηκε κουνούπι. Μάλλον μας θεώρησαν υπερβολικούς!
Ένα μήνα μετά επισημαίναμε(ΚΛΙΚ ΕΔΩ) ότι  έχουμε  να κάνουμε  με συγκεκριμένη στάση πληρωμών απέναντι στους  εργαζομένους ( ενώ δίσ ευρώ πάνε για ενίσχυση των τραπεζιτών)  αλλά ελάχιστα αυτιά ίδρωσαν, πάντως όχι της ΠΟΕΔΗΝ, της οποίας οι συνδικαλιστές  παραμύθιαζαν τους εργαζόμενους διαδίδοντας τις κυβερνητικές  υποσχέσεις  ότι  θα καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.Ευτυχώς κάποια σωματεία και εργαζόμενοι σε μερικά νοσοκομεία δεν τσίμπησαν και ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις.(ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ΕΔΩ )
Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας από πλευράς κυβέρνησης  συνεχίστηκε.( ΚΛΙΚΕΔΩ)
Ζητήσαμε  μαζικές  πανελλαδικές επισχέσεις εργασίας και καταλήψεις (ΚΛΙΚΕΔΩ)
Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ αντί  να οργώσουν τη χώρα και   να οργανώσουν την κινητοποίηση των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στα νοσοκομεία με μαζικές πανελλαδικές επισχέσεις εργασίας και καταλήψεις διοικήσεων επ’ αόριστον, ώστε να στριμώξουν στη γωνιά τη κυβέρνηση και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, αναγκάστηκαν - μόνο όταν είδαν μερικά σωματεία να παίρνουν πρωτοβουλίες μαχητικών συλλαλητηρίων- να ρίξουν  μια ντουφεκιά με στόχο να μην χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης.(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Ο Λοβέρδος "πετάει το μπαλάκι  σε άλλο τεραίν" (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Αμέσως μετά άρχισαν πάλι οι της ΠΟΕΔΗΝ να μετατρέπονται σε κυβερνητικά παπαγαλάκια και να διαδίδουν ότι  είχαν διαβεβαιώσεις ότι  μέχρι τις 15 Μάη θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα τους. Εμείς στον αντίποδα, αποκαύπταμε την αιτία και  καλούσαμε τους εργαζόμενους να μη τους πιστέψουν, να οργανώσουν άμεσα τον αγώνα  τους με τέτοιες μορφές πάλης που να ταρακουνήσουν την κυβέρνηση  και τους αποκαλύπταμε επίσης  ότι σχεδιάζουν να πληρώσουν μέσα στον Ιούνιο και μόνο  ένα μέρος   των δεδουλευμένων ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ   και ΕΔΩ)
Πέρασε και η 15 Μάη και ήλθε σήμερα η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ  και ανακοινώνει στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία ότι η κυβέρνηση περίπου …την απατά!(ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
«Η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου απέβη άκαρπη. Οι διαβεβαιώσεις για πολλοστή φορά πως θα πληρωθούμε τα δεδουλευμένα στις 18 Μαΐου κρίνονται ανακριβείς».
Και αντί να σημάνει έστω και στο «…και 5»  γενικό συναγερμό στα νοσοκομεία με άμεση έναρξη πανελλαδικών επισχέσεων και καταλήψεων βγάζει  ανακοίνωση που λέει:
   "Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ που συνεδρίασε αμέσως μετά εισηγείται στο αυριανό Γενικό Συμβούλιο κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα εκκρεμή αιτήματα στο χώρο της υγείας – πρόνοιας.
Α) Εάν οι εργαζόμενοι δεν πληρωθούν στις 18 Μαΐου(σ.σ. γιατί κάτι τέτοιο τους υποσχέθηκε πάλι ο Τιμοσίδης!) τουλάχιστον το Α’ τρίμηνο καλούμε τα Σωματεία να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Ζήσε…. Ιούνη μου ( γιατί σχεδόν  πάει ο Μάης )

ΠΗΓΗ: Αγωνιστική Παρέμβαση Νοσοκομείου Πρέβεζας

Το Μαξίμου υποβαθμίζει Λοβέρδο ...


Οι πρόσφατες παρεμβάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, μπορεί να ήταν – τουλάχιστον οι περισσότερες – εις γνώσιν του Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο χρονικό διάστημα έχει αποφασιστεί να ... «υποβαθμιστούν» οι όποιες δηλώσεις κάνει ο υπουργός Υγείας. Και αυτό επειδή έχει δώσει την εντύπωση πως «κινείται» παρασκηνιακά μέσα στην κυβέρνηση αλλά ιδιαίτερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως άλλωστε αποτυπώνεται από τα όσα λένε για εκείνον συγκεκριμένοι βουλευτές. Αυτό άλλωστε φαίνεται ήδη και στο διαδίκτυο...
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Προσέξτε διαφορά στη παρουσίαση του MEGA



Τελικά φαίνεται ότι και το MEGA τον θεωρεί καμμένο το Γιωργάκη. Προσέξτε διαφορά στην απρουσίαση των γεγονότων της πορείας σε σχέση με προηγούμενες παρουσιάσεις.
Πάμε γι άλλα.
ΠΗΓΗ:  http://nosokomeiolimnou.gr/

Ζητούνται πληροφορίες

Ζητούνται πληροφορίες για τη σύλληψη του προφυλακισθέντα Φώτη Δ
Ζητούνται πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό για τη σύλληψη του προφυλακισθέντα Φώτη Δ. από την πανελλαδική απεργία στις 11 Μάη.

Κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας στις 11 Μαΐου συνελλήφθη πλησίον του καταστήματος Attica o Φώτης Δ. που προφυλακίστηκε άδικα με την κατηγορία ότι φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα και έφερε σακίδιο με βόμβες μολότοφ. Κάνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε μπορεί να παρέχει πληροφορίες ή οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τη σύλληψη του Φώτη ή και με την παρουσία του στην πορεία ΠΡΙΝ από τη σύλληψή του να επικοινωνήσει μαζί μας. Επίσης θα παρακαλούσαμε θερμά το σχετικό υλικό που έχει αναρτηθεί να σταλεί σε υψηλή ανάλυση ώστε να χρησιμεύσει για την υπεράσπιση του Φώτη.

Ευχαριστούμε πολύ.

Η οικογένειά του

Τηλ επικοινωνίας: 6972210005
e-mail: fotisinformation@yahoo.gr

Πληροφορίες για τον τραυματία Γιάννη Καύκα
Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Καυκάς την 11η Μαίου 2011 κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, κάνουμε έκκληση για συλλογή φωτογραφικού υλικού, video και οποιασδήποτε πληροφορίας μπορεί να σχετίζεται με την υπόθεση. Παρακαλούμε πολύ για την άμεση αποστολή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ υλικού έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια της πορείας από το Σύνταγμα με κατεύθυνση τα Προπύλαια. Θα επιθυμούσαμε να μη δημοσιευθεί το εν λόγω υλικό.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984276857

e-mail: kafkasphotos@gmail.com

Ευχαριστούμε πολύ

Η οικογένειά του

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΚΑΙ ΣΙΑ : ΒΙΑΣΤΕΣ ΛΑΩΝ, ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ …


Από Α.Ρ.Σ.Ι. 15-5-11
«Σοκαρίστηκαν» τα διεθνή ΜΜΕ από τη σημερινή είδηση ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος – Καν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για σεξουαλικό εξαναγκασμό, απόπειρα βιασμού, κακοποίηση και ομηρία (!) καμαριέρας στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, σε σουίτα των 3000 δολαρίων τη βραδιά (!!). Το θύμα μάλιστα νοσηλεύεται (!!!) εξαιτίας των τραυμάτων που υπέστη …
Προς τι, πραγματικά, η έκπληξη και το σοκ ; Οι ιθύνοντες του ΔΝΤ και της ΕΕ και τα κατά τόπους τσιράκια τους βιάζουν αδίστακτα ολόκληρους λαούς για να ικανοποιήσουν τις αισχρότερες ορέξεις του διεθνούς κεφαλαίου. Με τα μέτρα «σοκ» που επιβάλλουν κάνουν κόλαση τη ζωή πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων από τη μια μέρα στην άλλη για να αυξηθούν τα υπερκέρδη μιας ολιγομελούς ομάδας μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοτραπεζιτών με τους οποίους συναγελάζονται. Μια τέτοια χυδαία περιφρόνηση απέναντι στη ζωή και την αξιοπρέπεια ολόκληρων λαών – με τη χώρα μας, δυστυχώς, να αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της τρέχουσας περιόδου- είναι απόλυτα λογικό να συνοδεύεται από παρόμοια εξοργιστική περιφρόνηση απέναντι στη ζωή και την αξιοπρέπεια μεμονωμένων εργαζόμενων. Πού να φανταστεί ο υπεροπτικός «επιστάτης» του παγκόσμιου καπιταλισμού ότι μια ταπεινή καμαριέρα ξενοδοχείου θα τολμούσε να τον καταγγείλει (κύριος είδε πόσες άλλες θα έχει «κουτουπώσει» …).
Ορίστε κύριε Γ.Α.Παπανδρέου, να σε τι είδους ΤΟΜΑΡΙΑ έχεις παραδώσει το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού… Τα διάφορα «παιχνίδια» που σίγουρα παίζονται λόγω των εσωτερικών αντιθέσεων στις παγκόσμιες καθεστωτικές δυνάμεις δεν μπορούν να κρύψουν την ουσία του θέματος : Την νοοτροπία, τον πολιτισμό απαξίωσης στα πιο στοιχειώδη δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, των δισεκατομμυρίων εργαζομένων του πλανήτη που χαρακτηρίζει τους καπιταλιστές και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, άσχετα αν οι τελευταίοι έχουν … επίχρισμα «σοσιαλδημοκρατίας», «ευρωπαϊσμού» κλπ, άσχετα αν σήμερα λέγονται Στρος – Καν, Τρισέ και Όλι Ρεν ενώ αύριο αλλιώς, άσχετα με το αν βιάζουν και οι ίδιοι σωματικά ή αν βιάζουν έμμεσα, π.χ. εξωθώντας στην πορνεία και στο εμπόριο σάρκας χιλιάδες δυστυχισμένες γυναίκες με τα οικονομικά τους μέτρα …
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ
Ο 21ος ΑΙΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ, ΤΩΝ ΤΣΙΡΑΚΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ – ΚΑΝ
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

Η κυβέρνηση του αίματος


 Γιώργος Δελαστίκ
Από το ΠΡΙΝ, Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Ευχόμαστε ολόψυχα να επιβιώσει το τριαντάχρονο παλληκάρι που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν αφιονισμένοι ΜΑΤατζήδες στο πλαίσιο της πολιτικής των δοσιλόγων της κυβέρνησης Παπανδρέου που ήθελε νεκρούς διαδηλωτές προκειμένου να τρομοκρατήσει το λαό για να πάψει να αντιστέκεται στην καταστροφική πολιτική του επαίσχυντου Μνημονίου, το οποίο συνομολόγησε αυτή η κυβέρνηση Κουίσλινγκ με τις κατοχικές δυνάμεις της ΕΕ και του ΔΝΤ προς όφελος του ξένου και του ελληνικού κεφαλαίου.

Εμετό αισθανόταν την ανάγκη να κάνει κανείς ακούγοντας τους γκεμπελίσκους Πάνο Μπεγλίτη και Γιώργο Πεταλωτή, που αντί να ζητήσουν έστω υποκριτικά συγγνώμη για τη δολοφονική απόπειρα της αστυνομίας τους, προσπαθούν με θράσος χιλίων πιθήκων να κατηγορήσουν τον... ΣΥΡΙΖΑ(!) ως περίπου υπεύθυνο για την απόπειρα δολοφονίας του διαδηλωτή, που έγινε στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Κατά τους υπουργούς της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» Παπανδρέου, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δήθεν αυτός που εύχεται να υπάρξουν νεκροί για να δικαιωθεί η πολιτική του – και έχουν το απύθμενο θράσος να το λένε αυτοί που έχουν την πλήρη πολιτική ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του διαδηλωτή! Οι επίδοξοι φονιάδες! Παραδίδουν και πολιτικά μαθήματα, τα καθάρματα! «Χτυπούσαν εντελώς απρόκλητα και χρησιμοποιούσαν επικίνδυνα χημικά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των διαδηλωτών. Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρόθεση ανθρωποκτονίας» τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη στην ΕΣΥΕΑ γιατροί και συνδικαλιστές. «Τέτοια μανία των ΜΑΤ είχαμε να ζήσουμε δεκαετίες» πρόσθεσαν. «Τη στιγμή που η πορεία κατέβαινε την οδό Πανεπιστημίου για να διαλυθεί πέταξαν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χημικά. Ο κόσμος έτρεχε, πολλοί έπεφταν κάτω. Αστυνομικοί δεν επέτρεπαν στα ασθενοφόρα να πλησιάσουν. Έγινε κατάχρηση χημικών. Διακομίστηκαν ορισμένοι με χημική πνευμονία. Δεν θρηνήσαμε θύματα από καθαρή τύχη» υπογράμμισαν.

«Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα. Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για τη δολοφονική απόπειρα ενάντια στο συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας των γιατρών που έσωσαν –τουλάχιστον σε πρώτη φάση και ελπίζουμε οριστικά– τη ζωή του ετοιμοθάνατου διαδηλωτή. Δεν καταλαβαίνουν όμως από τέτοιες «λεπτότητες» τα μέλη της κυβερνητικής πολιτικής συμμορίας. Σιγά μην τους νοιάζουν οι νεκροί διαδηλωτές! Μοναδική τους έγνοια είναι αφενός το πώς θα συνεχίσουν να κυβερνούν όσο μπορούν περισσότερο χρόνο και αφετέρου να γλιτώσουν την παραπομπή σε δίκη, μόλις πέσει η μισητή κυβέρνησή τους – ιδίως όσοι έχουν πιο άμεση προσωπική ευθύνη για την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων.

Τρώγονται μεταξύ τους σαν τα σκυλιά οι υπουργοί - ταλιμπάν του Μνημονίου για τη διαδοχή του Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και κάνουν επίδειξη αντιλαϊκής επιθετικότητας για να πάρουν το χρίσμα τόσο από την ελληνική ολιγαρχία, αλλά πρωτίστως σε αυτή τη φάση από τους αμερικανούς και γερμανούς επικυρίαρχους. Όλοι θεωρούν ήδη ξοφλημένο τον Γιώργο Παπανδρέου και πρωθυπουργό μίας και μοναδικής θητείας, ο οποίος θα φύγει από την Ελλάδα μόλις τελειώσει το «αγροτικό» του για να αναλάβει, όπως ελπίζει και δουλεύει γι’ αυτό, κάποιο διεθνές αξίωμα. Ο πιο μισητός από τους εργαζόμενους υπουργός του Παπανδρέου, ο Α. Λοβέρδος, άνοιξε τη Δευτέρα το χορό των δελφίνων με αρχηγικές δηλώσεις: «Ενοχικές στάσεις και αμφισημίες δεν χωρούν. Ο επαναπροσδιορισμός των μαχητών στην πρώτη γραμμή πρέπει να γίνει σήμερα κατά κυριολεξία» διακήρυξε αρχηγικά. Δεν παρέλειψε να ρίξει και μια «πολιτική ροχάλα» στον Παπανδρέου για την πολιτική που ακολουθεί, λέγοντας ότι ο ίδιος «δεν έχει θέση σε νεφελώδεις πολιτικές». Τον άκουσε η... «μαινάδα του Μνημονίου», η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, πουλέν κι αυτή των Αμερικανών για τη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου μαζί με τους Α. Λοβέρδο και Μ. Χρυσοχοΐδη, και έσπευσε να υποκριθεί την υποστηρίκτρια του πρωθυπουργού, δηλώνοντας ότι «το καράβι δεν μπορεί να το πάει μόνος του ο καπετάνιος - πρωθυπουργός και στο πλήρωμα να υπάρχει σπαραγμός». Την επόμενη μέρα ήταν η σειρά του Βαγγέλη Βενιζέλου να ρίξει ...πύραυλο κατά του Γ. Παπανδρέου: «Πρέπει επειγόντως να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας!» δήλωσε χωρίς επιστροφές στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου. Την Πέμπτη ανέλαβε να του απαντήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος: «Τι θα πει πολιτική διεύθυνση; Αν κάποιος θέλει να πει ότι ο πρωθυπουργός δεν ασκεί ικανοποιητικά τα καθήκοντά του, ας το πει» προκάλεσε τον Β. Βενιζέλο, εκλαϊκεύοντας τα όσα είπε ο υπουργος Άμυνας ώστε να το καταλάβουν όλοι...

Φυσικά, όλα αυτά τα σκυλιά μπορεί να τρώγονται μεταξύ τους, αλλά είναι ενωμένα σαν γροθιά όταν κατασπαράζουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία ή τους συνταξιούχου

Άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου

thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα έχουμε – έτσι, χωρίς σειρά – έναν Έλληνα πολίτη νεκρό επειδή δεν παρέδωσε στους αλλοδαπούς ληστές μια κάμερα, έναν Μπαγκλαντεσιανό μαχαιρωμένο από νεοναζί και δεκάδες άλλους μετανάστες στα νοσοκομεία, έναν φοιτητή μεταξύ ζωής και θανάτου στο νοσοκομείο και πολλούς άλλους με ανοιγμένα κεφάλια, αλλά και τρεις ανυποψίαστους πελάτες της λαϊκής της Καλλιδρομίου νοσηλευόμενους και τον έναν απ’ αυτούς να χαροπαλεύει. Κάτι σοβαρό συμβαίνει στην Μπανανία της τρόικας.
Όχι, όλα τα παραπάνω περιστατικά δεν προσφέρονται για συμψηφισμό – άλλωστε δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Απλώς, παρότι εν πολλοίς άσχετα μεταξύ τους, αναφέρονται όλα μαζί για να μας δείξουν ότι ένα νήμα τα συνδέει. Ποιο είναι αυτό; Μήπως ότι η ζωή «ξαφνικά» φθήνυνε;
Δεν είναι τυχαίο ότι, όταν φάνηκε η προοπτική πρόσκλησης του ΔΝΤ και των άλλων της τρόικας από τον Παπανδρέου για να «σώσουν» την Ελλάδα, πολλοί και διάφοροι – οικονομολόγοι, «σύμβουλοι», «δεξαμενές σκέψης», ινστιτούτα, παρατρεχάμενοι, τράπεζες, επενδυτές και κοινοί κερδοσκόποι – προέβλεπαν ότι η Ελλάδα, ύστερα από τις θεραπείες σοκ της συνταγής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των ευρωκρατών, θα κινδύνευε από τα εξής ενδεχόμενα:
● Από μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη.
● Από το κύλισμα σε ένα είδος εσωτερικής αλληλοσφαγής.
● Από περιορισμό της δημοκρατίας.
Αυτές ήταν εξ αρχής οι προβλέψεις και στηρίζονταν στη βίαιη εκπτώχευση μεγάλων κομματιών της ελληνικής κοινωνίας.
Εμείς πάλι εδώ στο «Π», πάνω από δύο χρόνια πριν, όταν ακόμη η κρίση έδειχνε απειλητικά τα δόντια της, πριν ακόμη ενσκήψει η λαίλαπα της τρόικας και της κυβέρνησης Παπανδρέου, προειδοποιούσε ότι το πρώτο μεγάλο εκρηκτικό πακέτο που θα βρεθεί στην πόρτα μας θα είναι το μεταναστευτικό.
Τότε, εν μέσω της κορύφωσης του πολέμου μεταξύ δύο αντίπαλων (αλλά εκ του αποτελέσματος παραπληρωματικών) κρετινισμών, λέγαμε ότι ο εκτροχιασμός του μεταναστευτικού θεωρείται βέβαιος και το επιχείρημα ήταν αυτονόητο: ότι το μεγάλο αυτό πρόβλημα δεν θα «λυθεί» στο πεδίο της ιδεολογικής διαμάχης, αλλά σ’ αυτό της οικονομίας. Και στην ικανότητα της χώρας να διευθετήσει τα του οίκου της.
Έκτοτε, με τη χώρα υποδουλωμένη στους δανειστές της, υπό πτώχευση, υπό οικονομικό και πολιτικό έλεγχο, με συρρικνωμένη κυριαρχία και με την κοινωνία υπό διάλυση, συσσωρεύθηκε πολλή εκρηκτική ύλη. Καθώς η πίεση είναι οριακή και οι βάναυσοι σχεδιασμοί των τοκογλύφων και επικυρίαρχων παίρνουν ήδη την τελική μορφή τους, το καπάκι είναι έτοιμο να πεταχτεί και οι μάντεις των χειρότερων κακών να επιβεβαιωθούν.
Όμως οι νεκροί και οι τραυματίες δεν χρεώνονται απευθείας στο... «Μνημόνιο».
1. Οι δολοφονημένοι στη Marfin και το άμοιρο Αφγανάκι, που δολοφονήθηκε από την «ορφανή» βόμβα στα Πατήσια, έρχονται να συναντήσουν τον διασωληνωμένο συμπολίτη μας και τα υπόλοιπα θύματα της λαϊκής της Καλλιδρομίου στο πλαίσιο μιας διακηρυγμένης στρατηγικής που ονειρεύεται την πρόκληση κοινωνικού χάους.
Η πλήρης αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, την ώρα μιας... «επαναστατικής» ενέργειας, προκαλεί φρίκη. Όχι μόνο ανθρώπινη, αλλά και πολιτική, αφού παραπέμπει ευθέως σε τακτικές φασιστών του μεσοπολέμου, του ελληνικού μετεμφυλιακού κράτους και νεοφασιστών, αλλά και σε παραρτήματα δυτικών υπηρεσιών του τύπου «Κόκκινη Προβιά».
Η αυτοδικία, η οποία εξ ορισμού αφαιρεί κάθε αξία από την ανθρώπινη ζωή, γνωρίζει την αποθέωσή της παραβαίνοντας κάθε έννοια όχι απλώς «πολιτικής», αλλά και «επαναστατικής» ηθικής. Όπως ακριβώς στη Marfin και στα Πατήσια.
2. Ο δολοφονημένος στην οδό Ηπείρου – λίγο πριν έλθει στον κόσμο το παιδί του – είναι ένα από τα αμέτρητα θύματα μιας βάρβαρης εγκληματικότητας, με όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή αλλοδαπών, όχι κατ’ ανάγκην εξαθλιωμένων, που στερεί ζωές για πέντε ευρώ και συνεχώς εξαπλώνεται. Κι όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ελλάδα.
Όμως η συγκεκριμένη δολοφονία έγινε σε μια από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, εκεί ακριβώς όπου ο Άγιος Παντελεήμονας ξαφνιάζει τους ανυποψίαστους με τη βιαιότητα που συνοδεύει τις συγκρούσεις εκεί όπου αναδύεται το βασίλειο της αυτοδικίας.
Έτσι οι νεοναζί – επιχειρώντας να προκαταλάβουν και να υποκαταστήσουν το ξεχαρβαλωμένο κράτος – ανάγουν την αυτοδικία σε ένα είδος «πολιτικής» πρακτικής ακριβώς την ώρα που η χώρα βιώνει ένα πραγματικό μαρτύριο και αντιμετωπίζει κινδύνους πρωτόγνωρους.
Όμως για τους νεοναζί το ζήτημα δεν είναι η πατρίδα, αλλά η απόσπαση «πολιτικής» υπεραξίας από το κουφάρι της. Και από τα κουφάρια των ανυποψίαστων περαστικών, που δέρνονται ανηλεώς και μαχαιρώνονται με τη σιωπηρή ανοχή της αστυνομίας.
3. Τα ανοιγμένα κεφάλια στη διαδήλωση της περασμένης εβδομάδας δεν μαρτυρούν μόνο τη σκλήρυνση της κυβέρνησης έναντι κάθε είδους αντίρρησης και αντίδρασης προς τα πεπραγμένα της. Ούτε μόνο τη ρεβάνς για το εξευτελιστικό κάζο στην Κερατέα.
Η αγριότητα με την οποία οι πάνοπλοι αστυνομικοί επιτίθενται σε άοπλους διαδηλωτές υποδηλώνει επίσης λογική αυτοδικίας. Άλλωστε, όταν ο επιθετικός ξυλοδαρμός δεκάδων ανθρώπων απέχει μια ανάσα από την εν ψυχρώ δολοφονία, τότε δεν μιλάμε μόνον για μια κυβερνητική επιλογή. Αλλά και για προσωπικό ή συλλογικό μένος. Το οποίο εκδηλώνεται αβίαστα...
Κι όλα τούτα συμβαίνουν την ώρα που η λογική της αυτοδικίας καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις ως πλειοψηφική στο σύνολο της κοινωνίας.
Όσο όμως ο σεβασμός προς την ανθρώπινη ζωή τείνει να υποταχθεί πλήρως σε μικρές ή μεγαλύτερες «πολιτικές» σκοπιμότητες, όσο η αυτοδικία γίνεται τρόπος σκέψης και ζωής, τόσο περισσότερο πλησιάζουμε στο ενδεχόμενο να επιβεβαιωθούν οι μαύρες προφητείες όσων εγκαίρως έχουν μιλήσει ακόμη και για κοινωνικό «εμφύλιο.
Εκτός αν τους εκπλήξουμε... δυσάρεστα ως κοινωνία και καταφέρουμε να δείξουμε στους εαυτούς μας και σ’ αυτούς ότι, εκτός από την αυτοκτονική αυτοδικία, υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας..
ΠΗΓΗ:   ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Παλιά -επικίνδυνα- «κόλπα»


thumb


Ο φασισμός ευδοκιμεί στο χάος (ανασφάλεια, δολοφονίες, αστυνομική τυφλή βία, ξυλοδαρμοί)... Ο φασιμός, κατά κανόνα, προκαλεί το χάος προκειμένου να αναπτυχθεί, να επικρατήσει και να επιβληθεί ως η «σωτήρια λύση» της φοβισμένης και απεγνωσμένης κοινωνίας. Το «κόλπο» είναι τόσο παλιό όσο και η εξουσία...
Ο φασισμός, μαζί με τον φόβο που προκαλεί και αναπαράγει, αποτελούν τα ύστατα «πυρηνικά» όπλα που η εξουσία βγάζει από το τσεπάκι της όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Και σήμερα στην... πρώην «ισχυρή Ελλάδα» τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Είναι δύσκολα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Είναι τραγικά για τους κατοίκους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι άθλια για τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες...
Οι δυσκολίες ήδη έχουν μετατραπεί σε φόβο. Σε φόβο για το μεροκάματο, για την επιβίωση, για το μέλλον. Ο φόβος εξελίσσεται σε πανικό, καθώς καμία προοπτική και ελπίδα δεν εμφανίζεται στο πολιτικό προσκήνιο. Αντίθετα, το πολιτικό σκηνικό μοιάζει να αποσυντίθεται αφήνοντας πίσω του το κενό: δηλαδή τον μονόδρομο του μνημονίου.
Ως μοναδική σταθερά στη χώρα, εμφανίζονται οι δανειακές συμβάσεις και τα διαρκώς αναθεωρούμενα μνημόνια. Αυτές οι σταθερές, περιγράφουν τους όρους διακυβέρνησης της χώρας. Αφήνουν, ωστόσο, πίσω τους ένα τεράστιο κενό: Το κενό που δημιουργείται όταν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αίρουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα, καθώς το θεωρούν και υπεύθυνο για την καταστροφή και μαριονέτα των μηχανισμών της Διεθνούς Εποπτείας.
Σε τέτοιες στιγμές η εξουσία μπαίνει στον πειρασμό να «παίξει» με το φόβο και το χάος. Σε τέτοιες στιγμές βγαίνουν οι φασίστες απ' τη ναφθαλίνη της ιστορίας για να ξαναπαίξουν το μόνο ρόλο που ξέρουν: Του σκιάχτρου.
...Αν αφήσουμε να νικήσει ο φόβος, θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει...


ΠΗΓΗ:   ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ Ο Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ


«ΟΣΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ»!
Από διαδικασία αξιολόγησης θα περνούν όσοι μετατάσσονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο στενό δημόσιο τομέα αποκάλυψε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Τόνισε πως στόχος της αξιολόγησης είναι«όσοι δεν είναι άξιοι να είναι στο Δημόσιο, να μην συνεχίσουν να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο». Τη διαδικασία της αξιολόγησης θα αναλάβει το ΑΣΕΠ, παρατήρησε ο υπουργός Εσωτερικών.
Με τις δηλώσεις του αυτές ο Γ. Ραγκούσης ανοίγει το δρόμο των μαζικών απολύσεων εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα μετατάσσονται είτε διότι θεωρούνται υπεράριθμοι, είτε διότι κλείνουν επιχειρήσεις, οργανισμοί και υπηρεσίες.
Η χώρα έχει μπει σε μια νέα φάση δικτατορίας της «τρόικα»!
Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως, βάσει του σχεδίου μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, σε τρία χρόνια θα εργάζονται 200.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε οικονομικό κόστος αυτό μεταφράζεται πως το 2013 το δημόσιο θα στοιχίζει 16 δισ. ευρώ, ένα από τα χαμηλότερα κόστη λειτουργίας δημόσιου τομέα στην ΕΕ ή σε χώρα του ΟΟΣΑ, όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.
Στόχος της κυβέρνησης είναι ένα μικρό και ποιοτικό στη λειτουργία του κράτος, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο κ. Ραγκούσης τάχθηκε κατά των «τυφλών και οριζόντιων μετατάξεων» και ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε ένα σύστημα αξιολόγησης όσων τελούν υπό μετάταξη.
«Να δούμε εάν όντως αξίζει κάποιος να περάσει στο Δημόσιο. 'Οποιος δεν είναι άξιος, δεν χρειάζεται να συνεχίσει να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο» τόνισε. Εξηγώντας το άξιος, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι ένας δημόσιος υπάλληλος πρέπει να είναι επιμελής, ευσυνείδητος και καλός συνάδελφος.
Ερωτηθείς ποιος θα κρίνει τους υπό μετάταξη υπαλλήλους, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πωςχρειάζονται εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας και ότι μόνο το ΑΣΕΠ μπορεί να αναλάβει τέτοια διαδικασία.
Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι από το φθινόπωρο θα αρχίσουν να λειτουργούν πιλοτικά κάποιες δημόσιες υπηρεσίες και τα απογεύματα

Απο το ygeianet

Ο Μιχάλης Τιμοσίδης, μαθητεύοντας δίπλα στον Ανδρέα Λοβέρδο, άρχισε να διαπρέπει στο ψέμα και την εξαπάτηση. Έχουμε όμως υπόνοιες ότι ο δάσκαλος παρέλειψε από τη διδακτέα ύλη το κεφάλαιο «πόσες φορές λέμε το ίδιο ψέμα».
Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ο μαθητής Τιμοσίδης, κάθε φορά που βρίσκεται στα δύσκολα, λέει στα ξεκούδουνα μια «καταληκτική ημερομηνία», πιστεύοντας ότι θα σταματήσει ο χρόνος και η ημερομηνία δε θα φτάσει ποτέ…
Αφού λοιπόν κορόιδεψε τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ και τους νοσηλευτές για τις υπερωρίες, τους γιατρούς για τις πρόσθετες εφημερίες, τους προμηθευτές για τα απλήρωτα υλικά και δεκάδες άλλους ών ουκ έστιν αριθμός, βρέθηκε να απολογείται σε μια νέα κατάληψη του Αμφιθεάτρου του υπουργείου Υγείας.
Να δούμε τώρα τι θα σκαρφιστεί ο γενειοφόρος υφυπουργός…

Δεσμεύσεις για πληρωμή δεδουλευμένων

Ένταση στο υπουργείο Υγείας – Επιχείρησαν να μπουν στο γραφείο του Λοβέρδου...

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο υπουργείο Υγείας έξω από το οπο βρίσκονται εργαζόμενοι του χώρου της Υγείας που διαμαρτύρονται για μη καταβολή χρημάτων που αντιστοιχούν σε εφημερίες τους.

Ομάδα των συγκεντρωμένων μπήκε στο... κτίριο και επιχείρησε να εισβάλλει στο γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου εξαγριωμένοι που δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντησή του με τον υφυπουργό, Μιχάλη Τιμοσίδη.

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο και δηλώνουν ανυποχώρητοι αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο -όπως τονίζουν- αίτημά τους.

Αποχωρούν οι εργαζόμενοι από το υπουργείο Υγείας...

Τη δέσμευση του υφυπουργού Υγείας, Μ. Τιμοσίδη, ότι από τις 18 Μαΐου θα αρχίσουν να τους καταβάλλονται τα χρήματα που αντιστοιχούν σε εφημερίες και υπερωρίες έλαβαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και οι... εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση όταν καθυστέρησε να εμφανιστεί στη συνάντηση ο υφυπουργός και οι ορισμένοι εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας και για τη μη καταβολή χρημάτων από το Δεκέμβριο. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια έκαναν πορεία, με δυο ασθενοφόρα, προς το υπουργείο Υ
γείας.

Κυνηγητό... υφυπουργών και απεργών στο υπουργείο Υγείας! ...

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Υγείας, όπου οι απεργοί - γιατροί και νοσηλευτές κυριολεκτικά κυνήγησαν τον Υφ.Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, προκειμένου να εξασφαλίσουν συγκεκριμένη δέσμευση για την ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Ο Υφυπουργός Υγείας επικοινώνησε τηλεφωνικά μπροστά στους απεργούς με το...Υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες τελικά δεσμέυτηκε γιατην καταβολή συγκεκριμένου ποσού στις 18 Μαϊου.

Συγκεντρωμένοι στην είσοδο του κτιρίου του Υπουργείου Υγείας βρέθηκαν νωρίτερα γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι ζητούν να τους καταβληθούν οι υπερωρίες του Δεκέμβριου.

Οι 200 περίπου συγκεντρωμένοι διέκοψαν νωρίτερα την κυκλοφορία στην οδό Αριστοτέλους, κοντά στο ύψος του υπουργείου.



http://nonews-news.blogspot.com

Πετάλωμα που του χρειάζεται

Ανοίξαμε

Οποιος προσπάθησε να μπεί στη "ΝΑΥΡΧΙΔΑ" τις προηγούμενες ημέρες έβλεπε το παρακάτω


Όταν η Google  και η πλατφόρμα Blogger υποτίθεται οτι αποκαταστάθηκαν, πολλές αναρτήσεις και δυστυχώς πολύ σημαντικές είχαν εξαφανιστεί.
Παρά τις διαβεβαιώσεις οτι θα επανέλθουν οι χαμένες αναρτήσεις παραμένουν σβησμένες μέχρι και σήμερα.