Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ


Ο προϋπολογισμός φέτος θα ψηφιστεί δίχως η συνδικαλιστική γραφειοκρατία να ρίξει έστω την "πατροπαράδοτη" και "εθιμοτυπική" 24ωρη τουφεκιά!
Η πρώτη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για το 2010 ορίστηκε για... τις Απόκριες.
Όταν πλέον θα έχει ψηφιστεί ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός, θα έχει καθοριστεί η εισοδηματική πολιτική ,θα έχει δρομολογηθεί η νέα φορολογική πολιτική, θα έχουν δρομολογηθεί από τους "εταίρους" οι εξελίξεις για τη παραπέρα αποδιάρθρωση του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού και θα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα "έκτακτα" μέτρα για τη "σωτηρία" της οικονομίας.
Τότε γιατί προκηρύσσει την κινητοποίηση η συνδικαλιστική γραφειοκρατία;
Μα για το θεαθήναι.
Και γιατί "καπαρώνει" από τώρα ένα ολόκληρο 10 ήμερο στις αρχές Φλεβάρη , στο οποίο θα βάλει μέσα μια 24ωρη απεργία;
Μα για να μη προλάβει και βρεθεί κανένας... παράξενος ξέμπαρκος και βάλει λίγο πιο πριν ή λίγο πιο μετά καμιά κινητοποίηση .

Η καζούρα που έπαθε η ΓΣΕΕ είναι πολύ πρόσφατη και… άκρως διδακτική.

Προτείνουμε λοιπόν η κινητοποίηση να γίνει Τσικνοπέμπτη (4 Φεβρουαρίου) και να ντυθούν …συνδικαλιστές.

Αγαπητοί συνάδελφοι της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ όταν εσείς πηγαίνατε, εμείς γυρίζαμε!
Αν γίναμε κατανοητοί...

Στις αρχές Ιανουαρίου η προκήρυξη για πρόσληψη 3.100 νοσηλευτών

Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η πρώτη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας περίπου 3.100 νοσηλευτών στα νοσοκομεία της χώρας.

Αν και ο σχεδιασμός του ΑΣΕΠ προέβλεπε ότι η σχετική προκήρυξη να αποσταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο εντός του μήνα, εντούτοις το υπουργείο Υγείας δεν έχει καταλήξει ακόμη στις θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού που θα περιληφθούν σε αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα ενιαία προκήρυξη που ετοιμάζει το ΑΣΕΠ προέκυψε από την ενοποίηση δύο παλαιών προκηρύξεων νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς από το υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις κενές θέσεις που καταγράφονται στα νοσοκομεία της χώρας για το τρέχον έτος. Οι δύο προκηρύξεις Η πρώτη προκήρυξη, που είχε σταλεί μάλιστα από το ΑΣΕΠ για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά πάγωσε, προέβλεπε την κάλυψη 1.727 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, εκ των οποίων όμως αφαιρέθηκαν οι 419 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από τον κυλιόμενο πίνακα επιλαχόντων. Η δεύτερη προκήρυξη αφορούσε 1.400 θέσεις νοσηλευτών όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ). Ωστόσο, μετά την απόφαση να προχωρήσει σε μία ενιαία διαδικασία η πλήρωση των θέσεων για τα νοσηλευτικά ιδρύματα, στην ενιαία προκήρυξη δεν θα περιληφθούν οι 220 θέσεις που αφορούν την κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι συγκεκριμένες θέσεις θα αντικατασταθούν από ισάριθμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ έπειτα από σχετικά αιτήματα που θα υποβάλουν οι φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας φαίνεται να έχει καταλήξει στις θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες θα είναι περίπου στις 3.100, αλλά δεν έχει αποστείλει την προκήρυξη στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να καθοριστούν οι θέσεις που θα καλυφθούν από τα προστατευόμενα άτομα του Ν. 2643/98.

Εκτιμάται πως στα τέλη του έτους ή στις αρχές του Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας θα στείλει στο ΑΣΕΠ το προσχέδιο της προκήρυξης προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή να προχωρήσει στην έκδοση της προκήρυξης.

Στο ΑΣΕΠ πάντως έχει ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου τού υπουργείου Εσωτερικών για την «αναμόρφωση των προσλήψεων» και ως πρώτη προτεραιότητα για την Ανεξάρτητη Αρχή τίθεται η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι η ενιαία προκήρυξη θα περιλαμβάνει θέσεις των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνονται θέσεις: ΠΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Μαιών, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, ΤΕ Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, ΔΕ Νοσηλευτών κ.ά.

Ανάμεσα στους φορείς που θα κληθούν να προσλάβουν το μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείων περιλαμβάνονται: ΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας», ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», ΓΝΑ «Κοργιαλένειο- Μπενάκειο», Γ.Ν. Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο», ΝΘΠ «Η Παμμακάριστος», Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο», ΠΓΝ «Αττικόν», ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου», ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», Γ.Ν. Βόλου, Γ.Ν. Λαμίας, Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», Γ.Ν. Καλαμάτας, Γ.Ν. «Αλεξάνδρα», Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», Γ.Ν. Σερρών, Γ.Ν. Χανίων, ΓΝΑ «ΚΑΤ», ΓΝΘΘΑ «Σωτηρία», ΓΝΑ «Λαϊκό», ΑΟΝΘ «Θεαγένειο», ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, Γ.Ν. Δράμας, Γ.Ν. Λιβαδειάς, Γ.Ν. «Άργους», Γ.Ν. Καλαμάτας, Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Γ.Ν. Πύργου, Γ.Ν. Σπάρτης, Γ.Ν. Τρίπολης κ.ά.

Από τα ΝΕΑ On- line

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 19-12-09

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΠ

TO NEO ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ EINAI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !

-Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, όλη η Ελλάδα θα γίνει «Αττικόν»-

Τελικά (επίσημα) αποτελέσματα για ΔΣ ΕΙΝΑΠ

Ψηφίσαντες 4990

Έγκυρα 4689

ΔΗΚΝΙ 1443 30,8% έδρες 5 (σε σχέση με 2006: - 276, - 7,7%, -1 έδρα)

ΠΑΣΚ 1119 23,8% έδρες 4 (σε σχέση με 2006: + 119, +1,4%, +1 έδρα)

Α.Ρ.Σ.Ι., ενωτικό ψηφοδέλτιο με Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών και Ένωση Εργαζομένων

844 18% έδρες 3 (σε σχέση με 2006: + 317, + 6,2%, +1 έδρα)

ΔΗΠΑΚ 584 12,4% έδρες 2 (σε σχέση με 2006: +23, -0,1%)

ΑΕΓ 449 9,5% έδρα 1 (σε σχέση με 2006: +19, +0,1%, - 1 έδρα)

Νυστέρι 145 3,1% (σε σχέση με 2006: - 102, -2,4%)

AIK 105 2,2%

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τελικά (ανεπίσημα) αποτελέσματα για συνέδριο ΟΕΝΓΕ

Έγκυρα 4818

ΔΗΚΝΙ 1642 αντιπρόσωποι 41

ΠΑΣΚ 1160 « 29

Α.Ρ.Σ.Ι., ενωτικό ψηφοδέλτιο με Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών και Ένωση Εργαζομένων

863 « 22

ΔΗΠΑΚ 541 « 13

ΑΕΓ 464 « 12

Νυστέρι 88 « 2

ΑΙΚ 60 « 1

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ !

ΑΓΩΝΑΣ, ΡΗΞΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ !