Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ , ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ενώ η ΕΙΝΑΠ έχει εξαγγείλει επίσχεση εργασίας από τη Τρίτη 16/3 γινόμαστε μάρτυρες ειδήσεων για συλλήψεις γιατρών που ζητούσαν το γνωστό «φακελάκι».
Πονηρά το κράτος αφήνει τους πολίτες που προσφεύγουν στις υποτιθέμενες δωρεάν υπηρεσίες υγείας να καταγγείλουν τη παραοικονομία στα νοσοκομεία , ή οπουδήποτε αλλού , επωνύμως και να ακολουθούν διαδικασίες που όταν είναι σε κατάσταση αδυναμίας είναι πολύ δύσκολο να το κάνουν.
Παράλληλα κλείνει το μάτι αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτοί που αντιδρούν και θα κάνουν επίσχεση εργασίας είναι αυτοί που σας τα «παίρνουν».
Αντίθετα οι γιατροί και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό όταν προσπαθεί να διεκδικήσει κάτι βρίσκονται αντιμέτωποι με όλους αυτούς που ο μισθός τους αποτελεί ένα μικρό κλάσμα των πραγματικών τους εσόδων και όχι απλώς δεν συμμετέχουν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αλλά πιέζουν ειδικευόμενους και νοσηλευτές . (Την εμπειρία την είχαμε στις περασμένες κινητοποιήσεις στο Αττικό που έγινα διώξεις νοσηλευτών και περίεργες μετακινήσεις κατ’ απαίτηση της αυτών που χρησιμοποιούν το δημόσιο νοσοκομείο σαν ιδιωτικό χρησιμοποιώντας «δωρεάν» υπαλλήλους και υλικά.)
Το υπουργείο οικονομικών αφού άρχισε να μιλάει για τους 150 γιατρούς του Κολωνακίου που ζούσαν με εισοδήματα πείνας κατέληξε να εφορμήσει στους μισθωτούς και στους έμμεσους φόρους. Αν το δημόσιο ήθελε πραγματικά να πατάξει τη φοροδιαφυγή και τη παραοικονομία μπορούσε άνετα να καταργήσει το τραπεζικό απόρρητο έναντι των φορολογικών αρχών και μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας όλων των φορολογουμένων.
Τελικά οι γιατροί που ζουν μόνο από το μισθό τους και γενικά από νόμιμες αποδοχές από τη μία μεριά γίνονται έρμαια κάθε μορφή φοροεπιδρομής και περικοπής μισθών ενώ οι άλλοι απολαμβάνουν της ασυλίας του δημοσίου και συμβάλλουν στη συμπίεση των αποδοχών μας. Έχουμε τίποτα το κοινό μ’ αυτούς ; Πρέπει να ξεκόψουμε και να πάρουμε ενεργητικό ρόλο εναντίον τους.
Σαν αρχή δεν βλέπω άσχημη την ιδέα για τη δημιουργία ενός κινήματος που θα πάρει κάποια νομική μορφή συνδέσμου η συλλόγου γιατρών που ζουν μόνο από το μισθό τους και προβούμε σε οικειοθελή παραίτηση από το τραπεζικό μας απόρρητο έναντι των φορολογικών αρχών . Αν μη τι άλλο να γνωριστούμε και να μετρηθούμε πόσοι ήμαστε και ασκήσουμε πίεση στο δημόσιο να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσει η μίζα και το φακελάκι.
Όσοι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο 21 μέλη χρειάζονται ώστε να πάρει νομική μορφή μια τέτοια πρωτοβουλία.
Η ναυαρχίδα θα φιλοξενήσει κάθε άποψη αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε!

Απόστολος Πέτρου
Γιατρός μέλος της πενταμελούς επιτροπής γιατρών του Αττικού

ΥΓ : Μάλλον πρέπει να βιαστούμε για καποτε θα αν δεν το έχουν κάνει ήδη θα μας πούνε και μα...κες που λέει και το τραγουδι

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Σύλληψη γιατρού του «Ασκληπιείου Βούλας» για «φακελάκι»

Στη σύλληψη του διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής του «Ασκληπιείου Βούλας» προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση.
Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην υπηρεσία, ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, είχε απαιτήσει το ποσό των 1.200 ευρώ από την κόρη ασθενούς του, τον οποίο είχε χειρουργήσει λίγες μέρες πριν. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, είχε δώσει η ίδια στο γιατρό 200 ευρώ, αμέσως μετά την εγχείριση του πατέρα της.

Μετά την καταγγελία, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προσημείωσε 1.000 και η 44χρονη τα παρέδωσε στο γιατρό, παρουσία αστυνομικού.

Μάλιστα, η 44χρονη κατήγγειλε πως και τον Οκτώβριο του 2009, που ο ίδιος γιατρός είχε χειρουργήσει και πάλι τον πατέρα της, είχε απαιτήσει από την ίδια και είχε λάβει, το ποσό των 600 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί το πρωί της Πέμπτης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
(ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)