Πονηρά το κράτος αφήνει τους πολίτες που προσφεύγουν στις υποτιθέμενες δωρεάν υπηρεσίες υγείας να καταγγείλουν τη παραοικονομία στα νοσοκομεία , ή οπουδήποτε αλλού , επωνύμως και να ακολουθούν διαδικασίες που όταν είναι σε κατάσταση αδυναμίας είναι πολύ δύσκολο να το κάνουν.
Παράλληλα κλείνει το μάτι αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτοί που αντιδρούν και θα κάνουν επίσχεση εργασίας είναι αυτοί που σας τα «παίρνουν».
Αντίθετα οι γιατροί και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό όταν προσπαθεί να διεκδικήσει κάτι βρίσκονται αντιμέτωποι με όλους αυτούς που ο μισθός τους αποτελεί ένα μικρό κλάσμα των πραγματικών τους εσόδων και όχι απλώς δεν συμμετέχουν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αλλά πιέζουν ειδικευόμενους και νοσηλευτές . (Την εμπειρία την είχαμε στις περασμένες κινητοποιήσεις στο Αττικό που έγινα διώξεις νοσηλευτών και περίεργες μετακινήσεις κατ’ απαίτηση της αυτών που χρησιμοποιούν το δημόσιο νοσοκομείο σαν ιδιωτικό χρησιμοποιώντας «δωρεάν» υπαλλήλους και υλικά.)
Το υπουργείο οικονομικών αφού άρχισε να μιλάει για τους 150 γιατρούς του Κολωνακίου που ζούσαν με εισοδήματα πείνας κατέληξε να εφορμήσει στους μισθωτούς και στους έμμεσους φόρους. Αν το δημόσιο ήθελε πραγματικά να πατάξει τη φοροδιαφυγή και τη παραοικονομία μπορούσε άνετα να καταργήσει το τραπεζικό απόρρητο έναντι των φορολογικών αρχών και μέχρι και 1ου βαθμού συγγένειας όλων των φορολογουμένων.
Τελικά οι γιατροί που ζουν μόνο από το μισθό τους και γενικά από νόμιμες αποδοχές από τη μία μεριά γίνονται έρμαια κάθε μορφή φοροεπιδρομής και περικοπής μισθών ενώ οι άλλοι απολαμβάνουν της ασυλίας του δημοσίου και συμβάλλουν στη συμπίεση των αποδοχών μας. Έχουμε τίποτα το κοινό μ’ αυτούς ; Πρέπει να ξεκόψουμε και να πάρουμε ενεργητικό ρόλο εναντίον τους.
Σαν αρχή δεν βλέπω άσχημη την ιδέα για τη δημιουργία ενός κινήματος που θα πάρει κάποια νομική μορφή συνδέσμου η συλλόγου γιατρών που ζουν μόνο από το μισθό τους και προβούμε σε οικειοθελή παραίτηση από το τραπεζικό μας απόρρητο έναντι των φορολογικών αρχών . Αν μη τι άλλο να γνωριστούμε και να μετρηθούμε πόσοι ήμαστε και ασκήσουμε πίεση στο δημόσιο να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσει η μίζα και το φακελάκι.
Όσοι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο 21 μέλη χρειάζονται ώστε να πάρει νομική μορφή μια τέτοια πρωτοβουλία.
Η ναυαρχίδα θα φιλοξενήσει κάθε άποψη αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε!
Απόστολος Πέτρου
Γιατρός μέλος της πενταμελούς επιτροπής γιατρών του Αττικού
ΥΓ : Μάλλον πρέπει να βιαστούμε για καποτε θα αν δεν το έχουν κάνει ήδη θα μας πούνε και μα...κες που λέει και το τραγουδι