Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Πατέρα έμαθες τα νέα; Πήρα βραβείο ! ! !



ΜΕΤΑ ΤΟ "ΒΡΑΒΕΙΟ" ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ "FINANCIAL TIMES", ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΚΑΡΖΑΪ

Μετά το άρθρο των γερμανικών Financial Times στις 12 Αυγούστου, που τον αναγόρευε σε πρότυπο σύγχρονου ευρωπαίου ηγέτη, ο Γιώργος Παπανδρέου θα τιμηθεί με το πολιτικό και κοινωνικό βραβείο της Γερμανίας, Quadriga, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο κατά την επέτειο της γερμανικής επανένωσης, στις 3 Οκτωβρίου. Μεταξύ των ξένων "προσωπικοτήτων" (πλήν Γερμανών) που έχουν κατά καιρούς λάβει το συγκεκριμένο βραβείο, είναι ο πιστός υπηρέτης του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι αλλά και ο Μ. Γκορμπατσόφ, ο οποίος συνέβελε σημαντικά στη Σοβιετική κατάρρευση και την παράδοση της Ανατολικής Ευρώπης στις ΗΠΑ και τη Γερμανία!
ΚΡΑΤΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΤΩΧΕΥΣΗ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Η επιλογή του Γ. Παπανδρέου, έγινε για την "κοινωνική του προσφορά", την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και την αποτροπή πτώχευσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Suddeutche Zeitung, «η επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού υπήρξε αντικείμενο διαφωνίας στην επιτροπή απονομής. Τελικά επικράτησε το επιχείρημα ότι ο Παπανδρέου είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε τα λάθη του παρελθόντος και τώρα εργάζεται υποδειγματικά για να τα διορθώσει χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος».

Από τη μεριά της Γερμανικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε πως "η Ελλάδα είναι άξια σεβασμού γιατί ενήργησε" και πως η Ελληνική Κυβέρνηση "έχει μια πολύ αυστηρή πολιτική σταθεροποίησης (των δημοσίων οικονομικών)".

Από τη μεριά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αργότερα δήλωσε πως "η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της σταθεροποίησης (των δημοσίων οικονομικών) με αποφασιστικότητα, ενάντια σε πολλές αντιστάσεις και καταπιάνεται με ένα πλήθος δομικών μεταρρυθμίσεων" προσθέτοντας πως "η Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα εκεί όπου μπορεί, επειδή δεν πρόκειται μόνον για χρηματοπιστωτικά ζητήματα, αλλά και για ζητήματα διαχείρισης (...) και εκσυγχρονισμού.



Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ F.T. ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ QUADRIGA !



Το βραβείο αυτό αποτελεί συνέχεια του διθυραμβικού άρθρου στις 12 Αυγούστου, της γερμανικής έκδοσης των Financial Times",. που αποτελεί και το κατ' εξοχήν όργανο του αμερικανό-ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου.

Οι "Financial Times" ομολογούν και χαρακτηρίζουν τον κ. Γ .Παπανδρέου ως άνθρωπό τους στην Αθήνα, κάτι που δεν έχουν κάνει ποτέ για πρωθυπουργό ευρωπαϊκής χώρας!

Οι "Financial Times" αναγνωρίζαν τότε κυνικά ότι ακριβώς δήλωσαν και οι Μέρκελ- Σόιμπλε ενόψει της βράβευσης του κ. Γ. Παπανδρέου! Το γεγονός δηλαδή πως, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου εφαρμόζει ένα πρόγραμμα με «τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη» ! Επίσης, ομολογούσαν ότι η Ελλάδα έγινε «πεδίο δοκιμής για την Ευρώπη» ,κάτι που όλοι γνωρίζαμε αλλά πλέον αναγνώρισαν δημοσίως και οι διεθνείς χρηματιστικοί κύκλοι !

Τότε μάλιστα οι "Financial Times" ομολογούσαν επίσης κυνικά «την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα αλλά την έσωσε η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση, θα ήταν πιο βολικός δρόμος για την Ελλάδα από τις σημερινές δραστικές περικοπές .Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό ,επομένως οι έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση ,εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρω-πακέτο»!

Κατ' αυτό τον τρόπο οι "Financial Times" "παραδόξως" ομολόγησαν ότι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό οτι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα ήταν πολύ προτιμότερη και πιο αποτελεσματική από την ένταξη της χώρας στον χρηματοδοτικό μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι "Financial Times" θεώρησαν τότε βολικότερη για την Ελλάδα ακόμα και την πτώχευση σε περίπτωση που η επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους δεν θα ήταν επιτυχής για τα ελληνικά συμφέροντα!



ΟΤΑΝ Η ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ...



Το βραβείο Quadriga (αλλά ως ένα βαθμό και οι διθύραμβοι των Financial Times), δεν αφορούν τόσο τον τιμώμενο και εκλεκτό Γ. Παπανδρέου! Κυρίως και πρώτα από όλα αποτελούν εργαλείο και μοχλό πίεσης για την γενικότερη πειθάρχηση του αστικού πολιτικού προσωπικού χωρών εντός της περιφέρειας ευρύτερων ιμπεριαλιστικών ζωνών!

Ο βραβευόμενος καθίσταται από τους βραβευτές παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ηγέτη, όπως άλλωστε συνέβη και με μια από τις πλέον δουλικές φιγούρες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής: τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι που το 2004 έλαβε και αυτός το βραβείο Quadriga...
ΠΗΓΗ: http://www.iskra.gr

3 του Σεπτέμβρη να ... γελάς



Η πρώτη δήλωση έγινε στις 28/8/2010, ημέρα Παρασκευή, από τον Γ. Πεταλωτή, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά την συνάντησή του με τους δημοσιογράφους. Απολαύστε:

«(...) Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική και προχωράμε σε ενέργειες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν αναφέρονται στο μνημόνιο, γιατί τις πιστεύουμε, γιατί χρειάζονται για να βγούμε από την κρίση, αλλά και για να αλλάξουμε τη χώρα. Εάν καθίσει κανείς και αξιολογήσει το τι κάνουμε, θα δει ότι μόνο ένα μικρό μέρος περιλαμβάνεται στο μνημόνιο (...) Σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πολιτικές (σ.σ. του μνημονίου) είναι πολιτικές της κυβέρνησης οι οποίες έχουν βάθος και συμβαδίζουν με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις (...)».

Η δεύτερη δήλωση είναι του υπουργού Εσωτερικών και υποψηφίου συντονιστή του κυβερνητικού έργου, του Γ. Ραγκούση, ο οποίος μιλώντας την ίδια μέρα στο «Μέγκα», διαβεβαίωσε ότι στις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους της τρόικας, τους τόνισε τα εξής:

«Τίποτα από αυτά (σ.σ.: τα μέτρα της κυβέρνησης) δεν είναι κάτι που κάνουμε επειδή μας επιβλήθηκαν από την τρόικα. Ολοι μας εφαρμόζουμε πολιτικές προδιαγεγραμμένες».

***
Προσέξατε; Ωστε λοιπόν «πιστεύουν» στο κόψιμο των μισθών!

«Πιστεύουν» στο κόψιμο των συντάξεων! «Πιστεύουν» στον εργασιακό μεσαίωνα! «Πιστεύουν» στην καταλήστευση των Ταμείων! «Πιστεύουν» στο ξεπούλημα των πάντων! «Πιστεύουν» στην φορολεηλασία! «Πιστεύουν» στον 20πλασιασμό (!) των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης!

Ολα αυτά δεν τους τα επιβάλλει κανένα μνημόνιο και καμία τρόικα.

Ολα αυτά είναι «προδιαγεγραμμένα» και τα κάνουν γιατί τα «πιστεύουν»!

*

Αλλά, αυτοί οι κύριοι δεν είναι που πριν μερικούς μήνες μας έλεγαν πως τα μέτρα που πήραν και παίρνουν είναι «εκτάκτου ανάγκης»;

Οι εξοπλισμένοι με πτυχία πολιτικής απάτης εγκεκριμένα από το Χάρβαρντ και την Οξφόρδη, αυτοί δεν είναι που γυρίζουν την Ελλάδα εκατό χρόνια πίσω, αλλά όπως ισχυρίζονταν δεν το κάνουν γιατί το θέλουν, αλλά γιατί «δεν μπορούν» να πράξουν αλλιώς;

Αυτοί οι περισπούδαστοι του πολιτικού θράσους, οι ίδιοι δεν είναι που όταν έφεραν το μνημόνιο συνωστίζονταν στα κανάλια να διαβεβαιώσουν ότι «είναι συντετριμμένοι», διότι το μνημόνιο περιλαμβάνει πολιτικές που - όπως έλεγαν - κινούνται «εκτός της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ» (!!!), πράγμα το οποίο έχει «καταστεναχωρήσει» τον κ. Παπανδρέου;

*

Οι άνθρωποι, για μια ακόμα φορά αποκαλύπτονται να είναι αυτό που ήταν πάντα:

Εκπρόσωποι του πιο επαίσχυντου ψεύδους. Ενα ψεύδος που το εκτοξεύουν με την ίδια ευκολία και την ίδια συχνότητα με την οποία αναπνέουν!

Οσο για την ιδεολογία τους; Ηταν και παραμένει απαράλλαχτη. Από την πρώτη στιγμή της γέννησής τους. Αρκεί μόνο μια ματιά να ρίξει κανείς στο κείμενο της ιδρυτικής τους διακήρυξης, της «3ης του Σεπτέμβρη του 1974», και παράλληλα να κάνει μια πρόχειρη αναδρομή στα πεπραγμένα τους.

Είναι αρκετό για να καταλάβει:

Αν το ΠΑΣΟΚ του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» και του ΔΝΤ, αν το ΠΑΣΟΚ των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, αν το ΠΑΣΟΚ των «νέων τζακιών», της «Ζήμενς» και της ΕΕ, χρειάζεται να έχει ένα «πιστεύω»,

τότε αυτό δεν είναι άλλο από το κλασικό σοσιαλδημοκρατικό «ευαγγέλιο», που ειδικεύεται να υπηρετεί τον καπιταλισμό μετερχόμενο κάθε εκδοχή της πολιτικής εξαπάτησης.

Αν το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να έχει μια ιδεολογία, αυτή δεν είναι άλλη από την ιδεολογία του «Αλλα πιστεύω, άλλα εννοώ, άλλα λέω κι άλλα κάνω»!

Αυτή είναι η ιδεολογία τους, που σαν κλωστή ενώνει τη διαδρομή του συγκεκριμένου κόμματος από την «3η Σεπτέμβρη του 1974» μέχρι την 3η Μάη του 2010, ημερομηνία ανακοίνωσης του μνημονίου...
http://www.rizospastis.gr/