Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Όποιοι έχουν πάρει τα παραπάνω εικονιζόμενα παρακαλούνται να τα αποδώσουν στους κατόχους τους έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ηθική και η τάξη.


Εκ της ΝΑΥΑΡΧΙΔΟΣ

Η Ελλάδα 23η ανάμεσα σε 33 χώρες στην υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη



Η Ελλάδα παγιώνει τη θέση της μεταξύ των λιγότερο φιλικών συστηματων υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Πίνακα Κατάταξης Καταναλωτών Υπηρεσιών Υγείας (EHCI).

Η χώρα μας κατατάσσεται στην 23η θέση ανάμεσα σε 33 χώρες (!)και μάλιστα πέφτει σε σχέση με πέρισυ κατά 5 θέσεις!!!

Τις πρώτες 5 θέσεις καταλαμβάνουν κατά σειρά:
Ολλανδία
Δανία
Ισλανδία
Αυστρία
Ελβετία

Ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πίνακα Κατάταξης Καταναλωτών Υπηρεσιών Υγείας Δρ Arne Bjonberg δήλωσε τα παρακάτω για τη χώρα μας:

"Από την αρχή των συγκριτικών αναλύσεών μας πριν από πέντε χρόνια ,η Ελλάδα
 παραμένει αμετακίνητη, ενώ άλλα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σημείωσαν βελτιώσεις.Πρόκειται για μια χώρα με πραγματικά μεγάλη ανάγκη υγειονομικής μεταρρύθμισης.Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την υγεία για τη βελτίωση της απόδοσης.Η ενημέρωση των ασθενών είναι μηδαμινή".

Ο πίνακας κατάταξης έχει καταστεί πρότυπο μέτρησης για την υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη.Κατατάσει 33 Εθνικά Συστήματα υγειονομικής περίθαλψης χωρών της Ευρώπης βασιζόμενος σε 38 δείκτες που καλύπτουν 6 τομείς βασικής σημασίας για τους ασθενείς.


Σχόλια 

Contrast

Αβραμόπουλος σήμερα σε συνέντευξη(κλικ εδώ): "Καταφέραμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες, δώσαμε νέα πνοή, εμπεδώσαμε τη διαφάνεια, νέα συστήματα υγείας. Και το κυριότερο, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου που είμαι Υπουργός Υγείας, ακούσατε τίποτε για το Υπουργείο Υγείας; Εδώ οι αρχηγοί, που μίλησαν αυτές τις μέρες, ακούσατε να εγείρουν θέματα υγείας στο Debate;"

Τσούκαλος (Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ) (κλικ εδώ) :
Μετά τη δημοσίευση του νόμου σε Φ.Ε.Κ. θα μιλάμε για ένα άλλο Ε.Σ.Υ.
Ένα Ε.Σ.Υ. για τη δόμηση του οποίου θα έχουμε συμμετοχή και ευθύνη.
Πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα για να απαντήσουμε αποστομωτικά σ’ αυτούς που αντέδρασαν με κυνικό τρόπο.

Αθήνα, 27/02/09 μετά την υπογραφή της Συυλογικής Συμφωνίας ΟΕΝΓΕ -ΥΥΚΑ


Άκρως θλιβεροί...

«Πάρτι» προαγωγών και μεταθέσεων στη Δημόσια Υγεία

30/09/2009
 (ΒΗΜΑ)



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ
 Εκατοντάδες μεταθέσεις, αποσπάσεις και προαγωγές εργαζομένων στο ΕΣΥ προεκλογικού χαρακτήρα προώθησε τον τελευταίο μήνα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Πολλές μετακινήσεις γιατρών και υγειονομικών υπαλλήλων έγιναν από μονάδες της περιφέρειας σε μεγάλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Αττικής. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών του χώρου της Υγείας οι οποίοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «...“τακτοποίησε” εν μιά νυκτί όλους τους δικούς της ανθρώπους».
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». «Στην αρχή της διακυβέρνησήςτης υποβάθμισε και ουσιαστικάπαρόπλισε τη διευθύντριαΔιοικητικού και τώρα στο κύκνειο άσμα της, με σπασμωδικέςκινήσεις πανικού, τοποθετεί την υποδιευθύντρια Διοικητικού σε άλλο νοσοκομείο ώστε να “αναβαθμίσει”τον προσωπάρχη (συνδικαλιστήτης ΔΑΚΕ) και να ενισχύσειτη συνεργασία του με τον νυν διοικητικό διευθυντή...» τονίζουν και συνεχίζουν: «Ενδεικτικότης “ικανότητάς τους” είναι η τοποθέτηση σε θέση τομεάρχου από τη ΔΥΠΕ συναδέλφισσας που έχει συνταξιοδοτηθεί και διαγραφείαπό τη δύναμη του νοσοκομείουαπό τις αρχές Αυγούστου». Ενα ακόμη παράδειγμα που φέρουν στη δημοσιότητα οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ενωσης Γενικής Ιατρικής αφορά τη μετάθεση γιατρού στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα. «Η απόφασή σας αυτή, η οποία εκδόθηκε την παραμονή της προκήρυξης των εκλογών,είναικαταφανώς μη νόμιμη» αναφέρουν σε υπόμνημά τους προς τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο.
Οπως εξηγούν, «ούτε από τις αναφερόμενες στο προοίμιο αυτήςδιατάξειςούτε από άλλες διατάξειςτης ισχύουσας κείμενης νομοθεσίαςπροβλέπεται η “μετάθεσηιατρού κλάδου ΕΣΥ” πλην της περιπτώσεως του άρθρου 43 παρ. 4 του Ν. 1759/1988, όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 39 του Ν. 2072/1992 (ΦΕΚ Α΄ 125/23.7.1992) και στη συνέχειααντικαταστάθηκε με την παρ. 7 του άρθρου 21 του Ν. 2737/1999 (ΦΕΚ Α΄ 174), διάταξηπου αφορά αποκλειστικά τις άγονες περιοχές και εξαιρεί πάντωςσαφώς τη μετάθεση στην περιφέρεια της Αθήνας».
Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ενωσης Γενικής Ιατρικής επισημαίνουν ότι «είναιπαράνομο να εκδίδονταιτέτοιες σοβαρές αποφάσεις που αφορούν την υπηρεσιακή κατάστασηιατρών του ΕΣΥ και άπτονταιτης ίδιας της λειτουργίας φορέωνκαι μάλιστα του 1ου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Ελλάδα,χωρίςκανένα νομοθετικό έρεισμακαι ειδικότερα χωρίς να υπάρχεικατά νόμο αυτή η δυνατότητα».