Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

H ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΟ ΚΚΕ, ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΘΕΝ «ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ» ΧΩΡΟΣ!


Η επίθεση των «προβοκατόρων», κουκουλοφόρων και μη, σταμπλοκ του ΠΑΜΕ, που είχαν «περικυκλώσει» τη Βουλή την Πέμπτη (20/10/2011), οι βολές (με μπρος-πίσω) της Α. Παπαρήγα κατά του ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ (!) και ο νεκρός(στην ουσία δολοφονημένοςτου ΠΑΜΕ, προκάλεσαν πλήθος συζητήσεων και αντιπαραθέσεων στην Αριστερά και ευρύτερα.
Η iskra επιχειρεί να παρέμβει σε αυτή την αντιπαράθεση, προβαίνοντας στις εξής παρατηρήσεις:
ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΚΡΑ
Πρώτη παρατήρηση: Η iskra από την προηγούμενη ημέρα, πολύ πριν τη σύγκρουση ΠΑΜΕ – «αντιεξουσιαστών», είχε καταγγείλει ως «παρακρατικούς» προβοκάτορες τους δήθεν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι με την τυφλή βία και τις τυφλές επιθέσεις τους προσέφεραν προσχήματα στην τρομοκρατική επιχείρηση χημικού πολέμου κυβέρνησης και ΜΑΤ για τη διάλυση της πραγματικά μεγαλειώδους πορείας της Τετάρτης (19/10).
Δεύτερη παρατήρηση: Η iskra εδώ και μέρες, μόνο αυτή, είχε χαιρετίσει ως θετική την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να «περικυκλώσει» (μερικώς) τη Βουλή, ανεξάρτητα αν αυτή υπάκουε ή όχι σε κάποιες επικοινωνιακές σκοπιμότητες.
Η iskra είχε θεωρήσει θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά το ΠΑΜΕ αποφάσισε να παραμείνει στο Σύνταγμα και είχε τονίσει πολύ έγκαιρα ότι για να καταστεί αποτελεσματική η «περικύκλωση» θα έπρεπε να στηριχτεί στο συντονισμό και τη συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων (βλ. σχετικό σημείωμα εδώ)! Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε όσο θα έπρεπε από την πλευρά του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ !
Η "ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ" ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
Τρίτη παρατήρηση: Τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη η απεργία, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες υπήρξαν μεγαλειώδεις και πρωτοφανείς για την μεταπολεμική περίοδο της χώρας.
Ιδιαίτερα την Πέμπτη η «περικύκλωση» του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα έσμιξε στην πράξη με τα μπλοκ των άλλων συνδικαλιστικών και πολιτικών παρατάξεων της Αριστεράς, δίνοντας για πρώτη φορά την εικόνα μιας πολύ μεγάλης ενωτικής συγκέντρωσης των αριστερών δυνάμεων. Ένα νέο μεγάλο ενωτικό μήνυμα άρχιζε να προκύπτει από το Σύνταγμα, «ενοχλητικότατο» για όσους επωφελούνται από μια Αριστερά διαιρεμένη και σπαρασσόμενη!
Η ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ "ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ"
Τέταρτη παρατήρηση: Δυστυχώς αυτή η ελπιδοφόρα, στην πράξη, εξέλιξη δεν κράτησε για πολύ.
Πολύ γρήγορα, εντελώς αναίτια, όπως σχεδόν πάντα πράττουν, οι «αγωνιστές» του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου, ξεκίνησαν μια απρόκλητη και εγκληματική μετωπική επίθεση εναντίον των «μπλοκ» του ΠΑΜΕ, η οποία συνεχίζετο επί ώρες με ρίψεις μολότωφ, πετρών, καδρονιών κλπ.
Για άλλη μια φορά ο χώρος αυτός επιβεβαίωσε ότι κυριαρχείται από «προβοκατόρικα» παρακρατικά άτομα και «απολίτικους χούλιγκανς», τα οποία κινούνται με τις λογικές της τυφλής δολοφονικής βίας, σαν αυτήν που οδήγησε στο φρικτό θάνατο τρεις εργαζόμενες στη Marfin.
Στην περίπτωση των επιθέσεων αυτού του «χώρου» εναντίον του ΠΑΜΕ ξεγυμνώθηκε πλήρως, χωρίς κανένα δήθεν αντιεξουσιαστικό άλλοθι, που παραπλανητικά προσέφεραν οι εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες, καταστήματα κλπ, ο βρώμικος παρακρατικός και προβοκατόρικος ρόλος αυτών των ομάδων!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΝΔΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΜΦΥΛΙΟ
Πέμπτη παρατήρηση: Είναι δυστύχημα ότι η ηγεσία του ΚΚΕ, βρήκε πάτημα σε κάποια μη εύστοχα σχόλια του ραδιοσταθμού «Κόκκινο» για να προβεί σε συνολικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αν και «διορθώθηκαν» κάπως με την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή, δεν έπαψαν να είναιάδικες!
Ακόμα χειρότερη, υπήρξε η εικόνα ορισμένων στελεχών από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ την Παρασκευή (21/10)τα οποία έριχναν με δηλώσεις τους «λάδι στη φωτιά» μιας ανεύθυνης ενδοαριστερής αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ, που μόνο την κυβέρνηση και το αστικό κατεστημένο ωφελεί, ιδιαίτερα τούτες τις ώρες.
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Έκτη παρατήρηση: Αυτή την ώρα, ιδιαίτερα μετά τις μεγαλειώδεις εργατικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης (20/10), ο τόπος χρειάζεται όσο ποτέ στην μεταπολεμική ιστορία του την κοινή δράση της συνδικαλιστικής και πολιτικής Αριστεράς και πρώτα απ’ όλα την κοινή δράση και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τις θετικές ενωτικές διεργασίες στο χώρο της Αριστεράς του τελευταίου διαστήματος, πρώτα απ’ όλα στον απλό κόσμο, αλλά και από την ενωτική στην πράξη εικόνα του Συντάγματος και θέλησαν να σηκώσουν πάλι ψηλά τα διαιρετικά τείχη.
Κάνουν λάθος και θα αποτύχουν! Το ενωτικό ποτάμι κάπου άρχισε να κυλάει. Δεν θα κάνει πίσω! Θα παραμερίσει τα τεχνητά εμπόδια και τα προσωρινά φράγματα!
ΑΠΑΞΙΩΣΗ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ"
Έβδομη παρατήρηση: Ήρθε η ώρα, επί τέλους, να καταγγελθεί, να απαξιωθεί και να απομονωθεί πλήρως και απολύτως ο χώρος των δήθεν αντιεξουσιαστών «κουκουλοφόρων», στον οποίο δίνει τον τόνο ένας εσμός παρακρατικών προβοκατόρικων ομάδων και αθροίσματα ποδοσφαιρικού απολίτικου χουλιγκανισμού, που δρουν με ένα αδίστακτο και τυφλό βίαιαο τρόπο, συχνά"εγκληματικό" και "δολοφονικό".
Το εργατικό λαϊκό κίνημα και τα κινήματα φοιτητών και νεολαίας, με τη συνεργασία όλων τωνδυνάμεων της Αριστεράς, οφείλουν να οργανωθούν ώστε να απομονώσουν ασφυκτικά αυτές τις προβοκατόρικες ομάδες, οι οποίες ελάχιστη συγγένεια έχουν με αυθεντικές ιδεολογικές θέσεις, εντάξεις και πρακτικές του αναρχικού ρεύματος.
Αυτές οι ποικιλώνυμες ομάδες, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων, έχουν αναλάβει εργολαβικά το ρόλο της διάλυσης των συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων και της προσφοράς προσχημάτων για την τρομοκρατική χημική δράση βίας και βαρβαρότητας κυβέρνησης και ΜΑΤ!
Το πλήθος των διαδηλωτών πρέπει μια και καλή να πάψει από δω και πέρα να ζει με το φόβο και το άγχος, κάθε φορά, του «χουλιγκάνικου παρακράτους», το οποίο δρα σχεδιασμένα ωςπροπομπός της σιδερόφρακτης χημικής επέλασης των ΜΑΤ.
Ο λεγόμενος «αντιεξουσιαστικός» χώρος μπορεί να θεωρεί (κακώς) ότι έχει δικαιώμα να διαδηλώνει επιδιδόμενος σε κάθε λογής «βανδαλισμούς». Δεν μπορεί, όμως, να το πράτει,θρασύδειλα, με προκάλυμμα και ομήρους το πλήθος των διαδηλωτών, που κάνει εντελώς διαφορετικές επιλογές.
Ο λεγόμενος «αντιεξουσιαστικός» χώρος ή όπως αλλιώς θέλει να αποκαλείται, πρέπει να βρει το«θάρρος», αν θέλει να κάνει ό,τι κάνει, να  διοργανώνει με ευθύνη του τις δικές του συγκεντρώσεις και πορείες. Όλα τα άλλα συνιστούν προβοκατόρικη δράση και παρακρατικές μεθόδους σε βάρος λαϊκών συγκεντρώσεων, βγαλμένες από τα εγχειρίδια βρώμικων υπηρεσιών για βρώμικες εξυπηρετήσεις!
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!
Όγδοη παρατήρηση: Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του διημέρου (19-20/10) το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει φτάσει σε ένα πολύ κρίσιμο και οριακό σημείο.
Από δω και μπρος, για να προχωρήσει μπροστά, χρειάζεται μια βαθιά και συνεκτική πολιτικοποίηση και μια ενιαία πολιτική προοπτική.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεπεράσει τον περιορισμένο ορίζοντα των συνδικάτων και τη "χύμα", χωρίς προσανατολισμό και σαφή ορίζοντα, πολιτική διαμαρτυρία.
Αυτό μόνο με μια νέα ποιοτική και ενωτική παρέμβαση της Αριστεράς μπορεί να επισυμβεί.
Αυτή την ώρα, το εργατικό λαϊκό κίνημα για να αποκτήσει ώθηση και να ανοίξει δρόμους πρέπει να συναντηθεί με μια ριζοσπαστική και αξιόπιστη πολιτική εναλλακτική λύση.
Μια τέτοια πολιτική εναλλακτική λύση έχει δύο αλληλένδετες πλευρές:
- Τις πολιτικές δυνάμεις που θα στηρίξουν μια νέα πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας, οι οποίες δεν μπορεί παρά να είναι οι δυνάμεις της συμπαραταγμένης Αριστεράς
- Το προγραμματικό περιεχόμενο της νέας διακυβέρνησης και της νέας προοδευτικής πορείας με σοσιαλιστικό προσανατολισμό, το οποίο πρέπει να έχει ως αφετηρία τη στάση πληρωμών για τη διαγραφή του χρέους και τη σύγκρουση με την ΕΕ.
Αποτελεσματικές και πολύ περισσότερο νικηφόρες εναλλακτικές πολιτικές προοπτικές δεν μπορεί να προκύψουν απλώς από τα συνδικάτα, όσο συνεπή κι σν είναι, ούτε «αυθόρμητα» από λαϊκές διαδηλώσεις γενικώς ούτε ακόμα από «αγανακτισμένους» πολίτες και πολύ περισσότερο ούτε από «κουκουλοφόρους» «τιμωρούς»!

Δεν θέλουμε βρε αδελφέ άλλη "σωτηρία"


Αλλαγές στο ψηφισθέντα νόμο του μισθολογίου σε σχέση με το νομοσχέδιο


Κάποιες αλλαγές που επήλθαν στον τελικώς ψηφισθέντα νόμο,  που βεβαίως δεν αλλάζουν στο παραμικρό τη φιλοσοφία και το πνεύμα του νόμου- εκτρώματος που αφορά το  μισθολόγιο -βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων τις παραθέτουμε παρακάτω.

1.Άλλαξαν λίγο τη ποσόστωση επί της οποίας θα γίνονται οι προαγωγές στους βαθμούς και για την ακρίβεια από το Γ βαθμό στο Β και από το Β βαθμό στον Α

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
-Από τον Εισαγωγικό Βαθμό ΣΤ  στο Βαθμό Ε : μέχρι και 100% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από το Βαθμό Ε στο Βαθμό Δ : μέχρι και 90% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από το Βαθμό Δ στο Βαθμό Γ : μέχρι και 80% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από το Βαθμό Γ στο Βαθμό Β : μέχρι και 60% των κρινόμενων υπαλλήλων.
- Από το Βαθμό Β στο Βαθμό Α : μέχρι και 20% των κρινόμενων υπαλλήλων.
ΝΟΜΟΣ
- Από τον Εισαγωγικό Βαθμό ΣΤ στο Βαθμό Ε: μέχρι και 100% των κρινόμενων υπαλλήλων.
- Από το Βαθμό Ε στο Βαθμό Δ: μέχρι και 90% των κρινόμενων υπαλλήλων.
- Από το Βαθμό Δ στο Βαθμό Γ: μέχρι και 80% των κρινόμενων υπαλλήλων.
- Από το Βαθμό Γ στο Βαθμό Β: μέχρι και 70% των κρινόμενων υπαλλήλων.
- Από το Βαθμό Β στο Βαθμό Α: μέχρι και 30% των κρινόμενων υπαλλήλων.


2.Στα επιδόματα θέσεων ευθύνης 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
α) Προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων Διοίκησης, επτακόσια ευρώ (€700)
β) Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Διοίκησης, τετρακόσια ευρώ (€400)
γ)  Προϊστάμενοι Τμημάτων Διοίκησης διακόσια πενήντα ευρώ (€250)
δ) Προϊστάμενοι Παιδικών Σταθμών, εκατό ευρώ (€100).
 Οι προϊστάμενοι διοίκησης των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ δικαιούνται τα ανωτέρω ποσά σε ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%).

ΝΟΜΟΣ
Αφαιρέθηκε η τελευταία πρόταση και έτσι και οι προϊστάμενοι διοίκησης των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ θα παίρνουν ολόκληρα τα επιδόματα θέσων ευθύνης και όχι το 75% αυτών που προέβλεπε το νομοσχέδιο

3.Στις περικοπές αποδοχών
Επεκταθηκε ... η ποινή που επιβαλλόταν  στην περικοπή αποδοχών λόγω απεργίας και στην περίπτωση αποχής των υπαλλήλων από τα καθήκοντα τους για άλλους λόγους

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Περικοπή αποδοχών
 Σε όλες τις περιπτώσεις αποχής των υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους, πλην της απεργίας, ο μήνας λογίζεται για τριάντα (30) ημέρες.
 Σε περίπτωση απεργίας ο μήνας λογίζεται για είκοσι πέντε (25) ημέρες.
 Τα ποσά από οποιαδήποτε περικοπή αποδοχών των υπαλλήλων, λειτουργών και ενστόλων του Δημοσίου που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου αποδίδονται στους οικείους προϋπολογισμούς από τους οποίους εκταμιεύτηκαν.

ΝΟΜΟΣ 
Σε όλες τις περιπτώσεις αποχής των υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους, ο μήνας λογίζεται για είκοσι πέντε (25) ημέρες.
Τα ποσά από οποιαδήποτε περικοπή αποδοχών των υπαλλήλων, λειτουργών και ένστολων του Δημοσίου που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου αποδίδονται στους οικείους προϋπολογισμούς από τους οποίους εκταμιεύτηκαν

4.Καταργηση κενών οργανικών θέσων -Εφεδρεία
Στο νομοσχέδιο από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσων εξαιρούντο, στο χώρο της υγείας, το νοσηλευτικό , παραϊατρικό προσωπικό των νοσοκομείων και ο κλάδος των ιατρών του ΕΣΥ
Στο νόμο προστέθηκαν στις εξαιρέσεις κατάργησης κενών οργανικών θέσεων  , όσον αφορά το χώρο της υγείας, οι θέσεις ιατρών  των φορέων κοινωνικής πρόνοιας  και του ΕΚΑΒ

Στην εξαίρεση από την εφεδρεία προστεθηκαν εκτός από το νοσηλευτικό ,  το παραϊατρικό προσωπικό των νοσοκομειων και των ιατρών ΕΣΥ και το επιστημονικο- παραϊατρικό προσωπικό των νοσοκομείων και το αντίστοιχο προσωπικό (ιατρικό , νοσηλευτικό, παραϊατρικό) των φορέων κοινωνικής πρόνοιας , του ΕΚΑΒ,  καθώς και των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι Γερμανοί βουλευτές στέλνουν την απόφαση τους στην Ελλάδα να πρωτοκολληθεί!


Συμφώνησαν τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της Γερμανίας  στο τι θα ψηφίσει η Ελληνική Βουλή.
Άλλος ένας εξευτελισμός  του αυτοαποκαλούμενο πλέον Ελληνικού πολιτικού συστήματος που στο μεταξύ ιδρύει ομίλους, καταθέτει μανιφέστα, φιλοδοξίες και κείμενα σωρηδόν, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι  στο βουνό στο αντάρτικο ατσαλωμένο από το σύνθημα πρώτα η χώρα.
Τι μας συμβαίνει γαμώτο και τόσοι πολλοί, τόσο μαζεμένοι χρονικά, να βρίσκονται  όλοι σε μια Βουλή; Τι  ακριβώς Φταίει;
Σήμερα τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της Γερμανίας συμφώνησαν στην πρόταση που θα κατατεθεί αύριο προς έγκριση από την Μπούντεσταγκ και θα αποτελέσει την λεγόμενη εντολή της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, η οποία στη συνέχεια θα πάει στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους εταίρους της στη σύνοδο κορυφής το θέμα της διάσωσης της ευρωζώνης.
Το κείμενο συνυπογράφεται από τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) και Φιλελεύθεροι (FDP)– καθώς και από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους.
Η απόφαση των Γερμανών βουλευτών  -πιθανών σχεδόν αυτούσια- θα μεταφραστεί και θα τεθεί υπό την έγκριση των ελλήνων βουλευτών που θα κληθούν να αποφασίσουν μεταξύ δύο επιλογών
  • αν θα κρατήσουν  την θέση για την οποία πληρώνονται από την τρόικα ή
  • για το αν θα εκλέξουμε άλλους που θα ψηφίσουν το εν λόγω κείμενο.
Στις παρούσες συνθήκες αν η διαδικασία εκλογής άλλων βουλευτών ναυαγήσει ή καθυστερήσει επικίνδυνα, πολύ πιθανών η απόφαση της γερμανικής Βουλής να τοιχοκολληθεί στην κλειστή Ελληνική και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου με την πρώτη ευκαιρία…
Διότι να χρεοκοπήσει η χώρα η να βγει από το ευρώ  δεν παίζει πλέον ως σενάριο και το είδαμε όλοι. Η απόφαση των Γερμανών  -βασική προϋπόθεση   διάσωσης της ευρωζώνης- θα γίνει δεκτή με κάθε τρόπο
Ακόμη και αν χρειαστεί να οριστούν οι βουλευτές από τον ίδιο τον Ραιχενμπαχ.
Μήπως ήρθε πάλι ο καιρός να πάρουμε τα όπλα;