Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Μιλάμε για τη δίωξη των 17 νοσηλευτών στο Αττικό νοσοκομείο και για τον τρόπο «άρσης» της δίωξης.

Η δίωξη ήταν νομικά έωλη γιατί :

1. Στηρίχτηκε σε προηγούμενη κατάπτυστη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ σωματείου που έθετε «εκτός νόμου» τη συνέλευση και τη 2ωρη συγκέντρωση που αποφασίστηκε υπό τη προεδρία της ίδιας της προέδρου του σωματείου !

2.Βασίστηκε σε προφορικές αναφορές γιατρών, ενός επωνύμου που εγγράφως το διέψευσε ζήτησε εγγράφως να αφαιρεθεί η αναφορά του στο έγγραφο πράγμα το οποίο δεν έγινε(μιλάμε για το καθηγητή κ Δημ. Κρεμαστινό). Παρ’ όλο που μια τουλάχιστον διωκόμενη νοσηλεύτρια ζήτησε τα να μάθει από ποιους γιατρούς και γιατί κατηγορείται , δε της δόθηκαν τα ονόματα. Προστασία μαρτύρων με τέτοιο τρόπο δεν υπάρχει ούτε σε αδικήματα που διώκονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο ! Εδώ πρόκειται για απλό πειθαρχικό παράπτωμα.

3. Το όργανο της ΝΥ που συνέταξε αναφορά για συγκεκριμένους νοσηλευτές συμμετείχε στην επίμαχη γενική συνέλευση (όλοι όσοι συμμετείχαν την είδαν )και είχε «εγκαταλείψει» τη θέση της κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο (μιλάμε για την τομεάρχη κ Δούκα) κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκαναν και νοσηλευτές που εγκαλεί με την αναφορά της (εκτός αν συμμετείχε στη γενική συνέλευση με άλλη ιδιότητα που δεν γνωρίζουμε και θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε)

3.Η δίωξη ήταν επιλεκτική δεν αφορούσε όλα τα μέλη της «παράνομης» γενικής συνέλευσης και μάλιστα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ όπως ο Γ.Γ. του ΔΣ του σωματείου κος Μόρφης που όχι απλώς συμμετείχε με τη παρουσία του αλλά έλαβε το λόγο και έκανε ενημέρωση της γενικής συνέλευσης . Γιατί κι αυτός είχε κατά αντιστοιχία εγκαταλείψει τη θέση του ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο με τους διωκομένους νοσηλευτές (εκτός αν η απουσία του από την εργασία δεν παρακωλύει την εργασία του καθ’ ότι «τα τελειώνει όλα γρήγορα» και είναι ελεύθερος εργασίας από τις …10 πμ. , αν είναι έτσι ελπίζουμε να μην είναι στη λίστα με τις περίεργες υπερωρίες)

4. Από πότε το ΔΣ ενός σωματείου δίνει «υποσχέσεις» στο διοικητή του νοσοκομείου για μέλη του ότι θα είναι «καλά παιδιά» και υπόσχεται ότι «δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον» και τους ανακηρύσσει …πεπλανημένους. Έχει αναλάβει καθήκοντα …γονικής μέριμνας για τους εργαζόμενους η έχει μεθόδους και ισχύ πειθαναγκασμού των …άτακτων μελών του και από που την αντλεί;

Αν κάποιοι είναι …πεπλανημένοι είναι αυτοί που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους αντί να ασχοληθούν με τα οξύτατα προβλήματα του νοσοκομείου.

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες «ταράζοντας τους στη νομιμότητα» όπως είχε πει παλιός και αείμνηστος πολιτικός της αριστεράς.

ΥΓ1: Φυσικά η αντίδραση των φορέων και των πολιτικών κομμάτων καθώς και τα δημοσιεύματα των εφημερίδων πίεσαν αποτελεσματικά να παύσουν οι διώξεις των νοσηλευτών. Εκτός από τους δημοσιογράφους και συνδικαλιστικά στελέχη (ΠΑΣΟΝΟΠ) οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κο Ηλία Καρανίκα που έδειξε κατανόηση στο γεγονός και το έφερε στη δημοσιότητα και το βουλευτή το ΣΥΡΙΖΑ κο Θανάση Λεβέντη που έκανε τη σχετική επερώτηση στη βουλή.

ΥΓ2 : Το θέμα των τιμωρητικών τοποθετήσεων δεν έχει λήξει ακόμα και ίσως να κρύβει «εκπλήξεις»

Απόστολος Πέτρου

Γιατρός , μέλος το σωματείου εργαζομέων

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ : ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ

Αγωνιστική Παρέμβαση Νοσοκομείου Πρέβεζας : ΕΠΛΑΝΗΘΗΣΑΝ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ !

Επλανήθησαν πλάνην οικτράν!
Να γράψουν εκατό φορές : "Δεν θα το ξανακάνουμε Κύριε"!

Να πουν επίσης εκατό φορές απ' έξω το "Πάτερ ημών"

Και την Μεγάλη Τετάρτη ΟΛΟΙ εκκλησιασμό Να ψάλλουν το τροπάριο της Κασσιανής

"Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή, την σήν αισθομένη Θεότητα μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν, οδυρομένη μύρα σοι προ του ενταφιασμού κομίζει.

Οίμοι! λέγουσα, οτι νύξ μοι υπάρχει, οίστρος ακολασίας, ζοφώδης τε και ασέληνος ερως της αμαρτίας.

Δέξαι μου τας πηγάς των δακρύων, ο νεφέλαις διεξάγων της θαλάσσης το ύδωρ κάμφθητί μοι προς τους στεναγμούς της καρδίας, ο κλίνας τους ουρανούς τη αφάτω σου κενώσει.

Καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας, αποσμήξω τούτους δε πάλιν τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις ων εν τω Παραδείσω Εύα το δειλινόν κρότον τοις ώσιν ηχηθείσα, τω φόβω εκρύβη.

Αμαρτιών μου τα πλήθη και κριμάτων σου αβύσσους τις εξιχνιάσει, ψυχοσώστα Σωτήρ μου; Μη με την σήν δούλην παρίδης, Ο αμέτρητον έχων το έλεος".

Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας και θα δουν τα μάτια μας

Αλλά, μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

Χαιρετούμε από τα παράλια της ΒΔ Ελλάδας